Startpagina » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough – Cascade Badge

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough – Cascade Badge

Nadat je Brock hebt verslagen, is je volgende bestemming de Pokémon Gym in Cerulean City.

Nu je een Gym Badge hebt gewonnen, zijn er in de winkels enkele nieuwe voorwerpen te koop. Neem dus de tijd om even lekker te shoppen en vervolg dan je reis door Pewter City te verlaten richting het oosten.

Route 3

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Kort nadat je Route 3 op loopt, kun je naar boven gaan of naar beneden. Als je naar boven gaat, ontmoet je een personage dat zich een Coach Trainer noemt. Hij geeft je de mogelijkheid om met hem te vechten. Als je hem weet te verslaan, geeft hij je een Revive. Je kunt het gevecht echter ook overslaan.

Na de Coach Trainer kun je van de heuveltjes springen voor wat extra voorwerpen; loop anders door naar rechts. Blijf naar het oosten lopen; let goed op om een Lure verstopt achter wat bosjes te vinden. In het meest oostelijke grasveld vind je nog een Revive; loop dan door naar het noorden om een Pokémon Center en de ingang van Mt. Moon te bereiken.

Binnen in het Pokémon Center bevindt zich een man die een Magikarp aanbiedt voor 500 PokéDollars. Magikarp is een extreem zwakke en nutteloze Pokémon, maar op Lv. 20 evolueert hij in Gyarados: een zeer krachtige Pokémon. Vlakbij het Pokémon Center vind je nog een tweede Coach Trainer; als je deze verslaat, krijg je TM57 Pay Day.

Pak de Escape Rope die links van het Pokémon Center ligt, en ga dan rechts van het Pokémon Center de grot in.

Mt. Moon

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Zodra je de grot binnenloopt zie je de twee bekende personages en hun Meowth weer. Na een kort gesprek rennen ze weer weg. Je kunt nu naar links of naar rechts; als je naar links loopt, zul je wat voorwerpen vinden zoals een set Great Balls. Loop dan verder naar rechts tot je bij een ladder komt. Je zult de vrouw met het rode haar naar het noorden zien rennen.

Je kunt de ladder afdalen om een Rare Candy te vinden en een in het zwart geklede man: een lid van het kwaadaardige Team Rocket! Klim dan de ladder op en loop naar boven, of loop naar beneden en neem een omweg met wat voorwerpen.

Zodra je niet verder naar het noorden kunt loop je naar links en volg je het pad, tot je de man met het blauwe kapsel ziet. Je kunt hier opnieuw een ladder afdalen, ditmaal om een Nugget te vinden. Blijf het pad volgen tot je bij een derde ladder komt. Rechts van de ladder vind je een Pearl. Als je weinig Poké Balls over hebt, praat dan met de man in het hoek linksboven.

Daal dan de ladder af en loop verder. Na een poosje kom je de Meowth van eerder tegen. Volg hem en daal weer een ladder af. Loop dan een eindje naar boven om een Revive te vinden, en vervolgens vanaf de ladder naar rechts. Versla de Team Rocket Grunt op je pad en blijf doorlopen. Aan het einde van het pad vind je een vrouwelijke Team Rocket Grunt; versla haar en pak de Revive die ietsje naar rechts ligt, en loop dan door.

Helemaal aan het einde kom je een Trainer tegen die twee Fossils gevonden heeft. Hij daagt je uit; versla hem, en hij laat je een van de twee Fossils pakken.

+
Super Nerd Miguel
Super Nerd Miguel
Voltorb Lv. 10
Magnemite Lv. 10

Welk fossiel moet ik kiezen?

In Mt. Moon kun je kiezen om één van de twee fossielen mee te nemen. Veel later in je avontuur zul je dit fossiel weer tot leven kunnen laten wekken om een unieke Pokémon te bemachtigen! Kies je voor het Dome Fossil, dan zul je later Kabuto ontvangen. Kies je voor het Helix Fossil, dan krijg je Omanyte. Beide zijn Rock/Water-type Pokémon.

Blijf doorlopen en uiteindelijk word je staande gehouden door de groep van eerder. Ze stellen zich voor als Jessie en James (en Meowth) van Team Rocket, en dagen je uit voor een gevecht!

+
Team Rocket Jessie & James
Team Rocket Jessie & James
Ekans Lv. 12
Koffing Lv. 12

Nadat je Team Rocket verslagen hebt, vliegen ze er weer eens vandoor. Beklim de ladders aan het einde van de gang en je staat weer buiten op Route 4.

Route 4

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Eenmaal weer buiten gekomen, vervolg je naar het oosten. Op een heuveltje waar je langsloopt kun je 5 Poké Balls vinden. Ook helemaal onderaan de verschillende heuveljes liggen voorwerpen. Eén voorwerp ligt op een heuveltje waar je nog niet bij kunt; hier zul je later voor terug moeten komen.

Aan het einde van de Route dien je van een heuveltje naar beneden te springen. Pas op, want je kunt voor een tijdje niet meer terug! Vlak onder het paadje dat naar Cerulean City leidt kun je nog wat Great Balls vinden, en ook is vlakbij een grasveld met wilde Pokémon.

Terugkeren naar Pewter City

Zodra je bij het grasveld op Route 4 naar beneden springt, zul je een tijdje niet meer terug kunnen keren. Zorg dus dat je alle Pokémon hebt gevangen die je wilde op de voorgaande Routes!

Cerulean City

In Cerulean City is van alles te zien! In het zuidwesten van de stad vind je een huis van de Bike Maniac. Als je al zijn fietsen eens bekijkt en hem zijn verhaaltje laat doen, zal hij je belonen met 5 Heart Scales. Loop je iets door naar rechts, dan vind je de Poké Mart. In het midden van de stad staat een fontein waar je geld in kunt gooien, met vlakbij het Pokémon Center.

Praat met de in het rood geklede man in het Pokémon Center, en hij biedt je de optie om je Pikachu of Eevee speciale aanvallen te leren. Dit zijn zeer sterke aanvallen die geen enkele andere Pokémon kan leren, dus zeker de moeite waard! Ook vind je een meisje dat haar Rattata wil ruilen voor jouw Rattata. Klinkt als een gekke ruil, maar de Rattata van het meisje is een Alola Form, die je niet in de Kanto-regio kunt vangen. Je kunt meerdere malen ruilen om meerdere Alolan Rattata te krijgen!

Alola Forms

Sommige Pokémon die in de Kanto-regio voorkomen, zien er in andere regio's heel anders uit! De zogeheten Alola Forms zijn regionale varianten van Pokémon uit de Alola-regio, die een heel ander uiterlijk hebben dan hun Kanto-varianten.

Niet alleen dat, ze hebben ook nog eens andere Types en leren andere aanvallen! Alolan Rattata is bijvoorbeeld van het Dark/Normal-type. De Alola Forms zijn de enige manier om Dark-type Pokémon te krijgen in Pokémon: Let's Go, Pikachu & Eevee.

Omdat de Alola Forms inheems zijn in de Alola-regio, kun je ze niet vangen in Pokémon: Let's Go, Pikachu & Eevee. Wel zul je in de Kanto-regio verschillende Trainers vinden, die hun Alola Forms wel willen ruilen voor jouw Kanto-Pokémon. Ook zul je later in het spel Alola Forms over kunnen zetten uit Pokémon GO.

In het huis links van het Pokémon Center vind je een vrouw met een Bulbasaur. Indien je minstens 30 Pokémon hebt gevangen en goede vriendjes bent met Pikachu of Eevee, zal ze de Lv. 12 Bulbasaur aan jou geven. Je moet 30 Pokémon gevangen hebben in totaal, dus meerdere van dezelfde soort tellen ook mee. In je Pokédex kun je links onderin zien hoeveel Pokémon je in totaal gevangen hebt.

In het noordwesten van de stad woont een man die je meer kan vertellen over de verschillende Badges in de Kanto-regio. Als je door zijn achterdeur naar buiten loopt, kun je tevens een Rare Candy vinden.

Maar de belangrijkste plek in Cerulean City is natuurlijk de Pokémon Gym vlak rechts van het Pokémon Center. Om de Gym uit te kunnen dagen, dien je een Pokémon van minimaal Level 15 te hebben; als je dit niet hebt, word je niet binnengelaten. Gelukkig is er een goede plek in de buurt om te trainen.

Ga vanuit Cerulean City naar het noorden… en je rivaal zal komen aangerend. Hij daagt je uit voor een gevecht!

+
Rivaal
(Als je Let's Go, Pikachu! speelt)
Voorwerpen:
Potion
Rivaal
(Als je Let's Go, Pikachu! speelt)
Pidgey Lv. 12
Oddish Lv. 12
Eevee Lv. 13
+
Rivaal
(Als je Let's Go, Eevee! speelt)
Voorwerpen:
Potion
Rivaal
(Als je Let's Go, Eevee! speelt)
Pidgey Lv. 12
Oddish Lv. 12
Pikachu Lv. 13

Loop na het gevecht door naar het noorden en je bereikt Route 24.

Route 24

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Aan het begin van Route 24 ligt Nugget Bridge: een brug met vijf Trainers erop, en als je wint, krijg je een Nugget. Nadat je de vijf Trainers verslagen hebt, ontvang je inderdaad een Nugget… maar de organisator blijkt lid van Team Rocket te zijn. Versla hem en je kunt verder lopen.

In het noordwesten van de Route vind je een man die zijn Lv. 14 Charmander wil afstaan, maar alleen aan iemand die minstens 50 Pokémon heeft gevangen. Als je wat naar beneden loopt kun je ook het gras induiken om Razz Berries te vinden. Loop dan verder naar het noordoosten om Route 25 te bereiken.

Route 25

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Ook op Route 25 zul je langs een aantal Trainers moeten. Baan je een weg door het doolhof en let goed op voorwerpen die tussen de heggen verstopt liggen. Tip: je kunt het voorwerp achter het boompje alvast pakken door een stukje vóór de Camper te lopen, zodat hij uit de weg gaat als hij je uitdaagt voor een gevecht. Dit voorwerp is TM16 Thunder Wave, dus zeker de moeite waard.

Helemaal in het oosten van de Route, na alle Trainers, arriveer je bij een huis. Rechts van het huis kun je met een Coach Trainer vechten; als je haar verslaat, ontvang je TM15 Seismic Toss. Ten zuiden van de Coach Trainer vind je nog een Lure. Ga dan het huis binnen.

Binnen in het huis ontmoet je een Nidorino… die een mens blijkt te zijn genaamd Bill. Door een mislukt experiment is hij met een Pokémon gefuseerd, en hij heeft jouw hulp nodig om terug te veranderen. Check Bills computer, en na een kort filmpje zal Bill weer de oude zijn. Als dank geeft hij je wat S.S. Tickets!

Nadat je Bill geholpen hebt, is het tijd om terug te keren naar Cerulean City. Loop naar beneden vanaf Bills huis en je komt op een pad dat je rechtstreeks terug naar Cerulean City leidt. Ga dan naar de Cerulean City Gym om het op te nemen tegen de Gym Leader!

Cerulean City Gym

Zodra je de Gym binnenstapt, word je gevraagd om een Pokémon van minimaal Lv. 15 te laten zien. Als je dit niet hebt, zul je nog even moeten trainen door Pokémon te vangen op Route 4, 24 of 25. Je kunt ook Rare Candies gebruiken, als je deze hebt.

Loop verder naar achteren en versla of vermijd de Trainers op je pad. Achterin de Gym ontmoet je Misty, de Gym Leader. Spreek haar aan om het gevecht te beginnen!

+
Gym Leader Misty
Gym Leader Misty
Psyduck Lv. 18
Starmie Lv. 19

Voor je overwinning ontvang je de Cascade Badge, waarmee geruilde Pokémon tot en met Lv. 30 naar je luisteren. Ook ontvang je TM29 Scald, een krachtige Water-type aanval.