Startpagina » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough – Earth Badge

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough – Earth Badge

Met zeven Badges in je bezit, resteert enkel nog de Pokémon Gym in Viridian City. Spring aan de noordelijke kust van Cinnabar Island in het water en surf naar het noorden om op Route 21 te komen.

Route 21

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Op het eerste eiland dat je ziet, ligt al een voorwerp: een PP Up. Even verderop vind je op een eilandje waar ook een visser op staat een Water Stone. Blijf doorsurfen naar het noorden, en op één van de eilandjes zul je een Coach Trainer vinden. Versla haar voor TM35 Ice Punch.

Zodra je het einde van de Route bereikt hebt, ben je weer in Pallet Town, waar je avontuur begonnen is! Blijf naar het noorden gaan en doorkruis Route 1 om weer in Viridian City te komen.

Viridian City

Als je dit nog niet eerder gedaan had, ga dan naar het zuidwesten van de stad en gebruik Chop Down vlakbij het meertje om bij een man te komen die je TM11 Will-O-Wisp geeft. Zorg dat je Pokémon klaar zijn om te vechten, en ga dan naar de Gym, in het noordoosten van de stad.

Bij de Gym zie je je rivaal staan. Helaas is de deur nog steeds dicht en je rivaal vraagt zich af of jullie iemand om hulp kunnen vragen. Antwoord “Professor Oak” en jullie zullen samen naar Pallet Town gaan.

Pallet Town

In het lab van Prof. Oak staat Blue al te wachten. Hij bedankt jullie voor jullie hulp met Team Rocket, en hij heeft een cadeautje voor jullie: een Key Stone! Oak legt uit waar de Key Stone voor dient: Mega-evolutie. Ook krijg je vier Mega Stones: Venusaurite, Charizardite X, Charizardite Y en Blastoisinite.

Mega-evolutie

Voor spelers die al een tijdje geen Pokémon gespeeld hebben. zal Mega-evolutie waarschijnlijk iets nieuws zijn. Mega-evolutie werd oorspronkelijk geïntroduceerd in Pokémon X & Y. Het stelt een Pokémon, die normaliter niet meer verder kan evolueren, in staat om een extra krachtige, tijdelijke evolutie te ondergaan tijdens een gevecht! Om Mega-evolutie te laten plaatsvinden, heb je twee dingen nodig: een Key Stone voor de Trainer, en een Mega Stone voor de Pokémon die je wil Mega-evolueren. Met de Mega Stones die je van Blue kreeg, kun je dus Venusaur, Charizard en Blastoise Mega-evolueren.

Om een Pokémon te Mega-evolueren, druk je in een gevecht op de speciale knop. Bij Charizard kun je zelfs uit twee verschillende Mega-evoluties kiezen. Bij een Mega-evolutie krijgen de statistieken van de Pokémon een flinke boost. Maar let op: je kunt maar één keer per gevecht een Pokémon Mega-evolueren, en na het gevecht evolueert de Pokémon weer terug. Wel behoudt hij zijn Mega-vorm als je van Pokémon wisselt.

Verlaat het lab van Prof. Oak, en je partner-Pokémon zal wegrennen en een praatje maken met een van de dorpelingen. Ze vertelt dat de Gym Leader van Viridian City is teruggekeerd! Tijd dus om het op te nemen tegen de laatste Gym.

Keer terug naar Viridian City en ga naar de Pokémon Gym in het noordoosten van de stad!

Viridian City Gym

De Pokémon Gym in Viridian City komt misschien bekend voor: de pijlen uit de Team Rocket Hideout keren terug! Zodra je op een pijl stapt, word je in die richting geslingerd totdat je een geel paneel raakt. De Trainers gebruiken Ground-type Pokémon; versla ze met Water-, Grass- of Ice-type aanvallen.

Er zijn twee paden door de Gym. Eén pad leidt je langs een aantal Trainers, en het andere leidt je naar de Gym Leader. Om met de Trainers te vechten, stap je op de pijl naar rechts. Versla de eerste Trainer en stap op de pijl naar links om bij de volgende te komen. Vervolgens neem je de pijl omhoog, dan de pijl naar rechts en ten slotte de pijl naar links om weer bij de ingang te komen.

Om de Gym Leader te bereiken stap je bij de ingang op de pijl naar links, achter het linkerstandbeeld. Loop dan naar boven, en stap op de blauwe pijl die naar rechts wijst. Loop langs de twee Trainers en stap op de laatste blauwe pijl naar boven. Dan verschijnt het pad naar de Gym Leader. En wat blijkt: het is niemand minder dan Giovanni, de leider van Team Rocket!

+
Gym Leader Giovanni
Gym Leader Giovanni
Dugtrio Lv. 49
Nidoqueen Lv. 49
Nidoking Lv. 49
Rhydon Lv. 50

Nadat je Giovanni voor de laatste keer verslagen hebt, overhandigt hij je de Earth Badge. Hiermee zullen alle geruilde Pokémon je gehoorzamen. Ook krijg je TM41 Earthquake! Dan besluit hij Team Rocket op te heven en te stoppen als Gym Leader van Viridian City.

Wanneer je de Gym verlaat, komt Blue aangelopen. Hij besluit om de Viridian City Gym over te nemen als de nieuwe Gym Leader. Dan vertelt hij hoe je bij de Pokémon League: vanaf Viridian City naar het westen, via Route 22.