Startpagina » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough – Marsh Badge

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough – Marsh Badge

Nu je klaar bent in Celadon City, is het tijd om terug te keren naar Lavender Town om te zien hoe het met Cubone gaat. Gebruik Sky Dash om snel terug te keren naar Lavender Town.

Lavender Town

Praat met de man bij de westelijke uitgang van het dorp, en hij zal je bedanken voor het redden van Cubone met 20 Great Balls. Loop dan naar de Pokémon Tower toe, en je zult je rivaal zien, die met een meisje staat te praten. Cubone is de Pokémon Tower ingegaan om zijn moeder te zoeken, en Mr. Fuji wordt vermist.

Praat met je rivaal wanneer je klaar bent om de Pokémon Tower in te gaan.

Pokémon Tower

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Loop vanaf de receptie naar rechts en ga de trap op, en loop dan langs de bovenkant van de verdieping naar links om weer een trap te bereiken. Jij en je rivaal zullen de trap oplopen, waar de spoken al staan te wachten. Gelukkig kan de Silph Scope de ware identiteit van de spoken achterhalen: de Ghost-type Pokémon Gastly en Haunter.

Ga door naar rechts en klim de volgende trap op. Op deze verdieping zul je in het midden TM04 Teleport op kunnen rapen. Nog een verdieping omhoog, en je zult een blauw zegel op de grond zien; als je hierin stapt, worden al je Pokémon genezen. Op dezelfde verdieping vind je bovenin een Nugget, en onderin een Ice Stone. Met het laatste kun je bepaalde Ice-type Alola Forms evolueren.

Klim nog een verdieping omhoog, en in het midden van de kamer zul je oog in oog komen te staan met een enorm spook, die de overleden moeder van Cubone blijkt te zijn. Na een kort filmpje besluit je rivaal om Cubone naar huis te brengen, en vraagt je om Mr. Fuji te zoeken in de bovenste verdiepingen van de toren.

Loop door naar beneden en raap de Rare Candy op, en je komt bij een trap die je naar de hoogste verdieping brengt. Bereid je dan maar voor, want daar zijn ze weer, hoor! Jessie en James verschijnen en proberen Mr. Fuji te ontvoeren. Spreek ze aan om ze een stevig lesje te leren.

+
Team Rocket Jessie & James
Team Rocket Jessie & James
ArbokLv. 34
WeezingLv. 34

Nadat je ze verslagen hebt, vliegt Team Rocket er weer eens vandoor — maar niet voordat ze verklappen dat Team Rocket plannen heeft met Silph Co. Praat dan met Mr. Fuji, en hij zal je meenemen naar zijn huis.

Als dank voor je hulp geeft Mr. Fuji je de Poké Flute! Hiermee kun je slapende Pokémon die de weg blokkeren, wakker maken.

Waar nu naartoe?

Nu je Mr. Fuji bevrijd hebt van Team Rocket, zijn een aantal nieuwe wegen voor je geopend. Je kunt er nu voor kiezen om naar Saffron City te gaan en Silph Co te bevrijden van Team Rocket. Ook kun je nu de slapende Pokémon op Routes 12 en 16 wakker maken, en op weg gaan naar Fuchsia City, in het zuiden van de Kanto-regio. De wegen naar Fuchsia City zitten echter vol met sterke Trainers, wiens levels nu misschien nog een beetje te hoog voor je zijn.

In deze walkthrough behandelen we eerst Saffron City (waar je de Marsh Badge behaalt), en vervolgens Fuchsia City (waar je de Soul Badge behaalt. Wil je de Badges in de andere volgorde halen, klik dan door naar het hoofdstuk over de Soul Badge en kom later terug naar dit hoofdstuk.

— Volgend hoofdstuk: Soul Badge —

Saffron City ligt in het midden van de Kanto-regio en is makkelijk bereikbaar vanaf Cerulean City, Celadon City, Vermilion City of Lavender Town. Om de stad in te komen, moet je de Tea die je van Brock in Celadon City kreeg, aan één van de poortwachters geven. Zij zullen je dan doorlaten. Nu heb je voortaan altijd toegang tot de stad.

Saffron City

Wanneer je Saffron City verkent, zul je al gauw merken dat de stad bezet wordt door Team Rocket! Enkele van de huizen zijn geblokkeerd door Team Rocket Grunts, waaronder de Pokémon Gym. Gelukkig heb je nog wel toegang tot het Pokémon Center. Breng ook een bezoekje aan Mr. Psychic, die in het zuidoosten van de stad woont. Simpelweg door hem aan te spreken zal hij je TM40 Psychic geven.

In het noordwesten van de stad vind je het huis van de zogenaamde Copycat. Als je een Chansey in het huis ziet, weet je dat je het juiste huis hebt. Loop de trap op om de kamer van Copycat te bereiken, en check bij de bovenkant van haar bed om een onzichtbare Moon Stone te vinden. Als je met de andere personages in Saffron City praat zul je horen je dat Copycats favoriete Pokémon Clefairy is. Open dus je Pokémon Box en stop een Clefairy in je Party (Clefairy is te vangen in Mt. Moon), en praat dan met Copycat om TM08 Substitute te ontvangen.

Als je het noordoosten van de stad verkent zul je twee Gyms zien staan. Het linkergebouw is echter geen Gym (meer), maar een Fighting Dojo. Helaas wordt de echte Gym geblokkeerd door Team Rocket, maar de Fighting Dojo kun je wel in. In de Fighting Dojo vind je een Coach Trainer, die je kunt verslaan om TM23 Thunder Punch te krijgen. Als je bovendien de meester van de Dojo verslaat, zal hij je een Pokémon cadeau doen. Je kunt kiezen uit een Lv. 30 Hitmonlee of een Lv. 30 Hitmonchan!

In het midden van de stad staat het grote gebouw van Silph Co. Wanneer je naar de ingang loopt, zul je Jessie en James zien, die naar binnen willen. Ze duwen de bewaker ruw aan de kant, die vervolgens flauwvalt. Nu kun jij ook naar binnen glippen!

Silph Co.

Bij binnenkomst word je door de receptioniste geroepen, die zegt dat er een crisis gaande is. Dan komen Blue en je rivaal binnen. Blue vertelt het plan: jij en je rivaal moeten Team Rocket uit het gebouw verdrijven. Maar eerst wil hij weten of je wel sterk genoeg bent!

+
Pokémon Trainer Blue
Pokémon Trainer Blue
ExeggutorLv. 38
CharizardLv. 40

Nadat je Blue verslagen hebt, kun je het Silph Co-gebouw gaan verkennen. Het gebouw bestaat uit maar liefst 11 verdiepingen, met verschillende teleporters die je naar andere kamers en verdiepingen brengen. Aanvankelijk zijn veel van de kamers afgesloten; zo ook de kamer waar de baas zich bevindt. Om toegang te krijgen is het dus aan te raden om eerst de Card Key te vinden, die de deuren in het gebouw kan openmaken.

Neem de lift naar 5F, waar je als het goed is een Juggler (man met roze haar) naast de liftdeur ziet staan. Versla hem en loop naar links, waar je Archer weer zult zien, samen met een Grunt. Dan komt je rivaal aanlopen, en samen dagen jullie de twee Rockets uit.

+
Team Rocket Admin Archer & Team Rocket Grunt
Team Rocket Admin Archer & Team Rocket Grunt
MukLv. 34
RaticateLv. 34
ElectrodeLv. 37
GolbatLv. 37
WeezingLv. 37

Als je Archer verslagen hebt, rennen hij en de Grunt weg. Maar je rivaal ziet dat ze iets hebben laten vallen: de Card Key!

Met de Card Key in je bezit kun je het hele gebouw gaan uitkammen. Doorzoek in ieder geval de volgende verdiepingen eens om enkele zeer handige voorwerpen en zelfs een zeldzame Pokémon te vinden!

  • 2F: Ontvang TM42 Self-Destruct van een Silph medewerker.
  • 4F: Vind o.a. een Star Piece.
  • 5F: Vind o.a. een Max Ether en TM54 Flash Cannon.
  • 6F: Vind o.a. een PP Up.
  • 7F: Vind o.a. TM34 Dragon Pulse, een PP Up én een Rare Candy! Bovendien zal één van de Silph medewerkers op deze verdieping je een Lv. 34 Lapras geven!
  • 9F: Op deze verdieping vind je een zuster die je Pokémon kan genezen. Scheelt je weer een retourtje Pokémon Center!
  • 10F: Vind o.a. een Max Revive, een Rare Candy en TM37 Flamethrower.
  • 11F: Vind o.a. een Max Elixir.

Trainen met Team Rocket

Het Silph Co-gebouw puilt uit van de Team Rocket Grunts, en dit is een goed moment om je team wat bij te trainen. Wanneer je later naar de Saffron City Gym gaat, zul je er namelijk alleen in mogen als je een Pokémon van Lv. 45 of hoger hebt. Mis je kans om bij te trainen dus niet, want als je de baas verslagen hebt, zullen alle Team Rocket Grunts verdwijnen!

Als je klaar bent om het tegen de baas op te nemen, neem dan de lift naar 3F. Loop naar het gangetje dat omlaag leidt en open de eerste deur aan de linkerkant. In deze kamer staat een Scientist (die je uitdaagt) en zit een Rocket Grunt achter een laptop. Stap op de teleporter, om naar een kamer gebracht te worden waar je je rivaal weer ziet. Dan verschijnt Archer weer, en hij verklapt dat Giovanni in het gebouw is. Je rivaal zal Archer bezighouden zodat jij Giovanni een lesje kunt leren.

Stap op de onderste teleporter en bereid je maar voor, want daar zijn ze weer, hoor! Zodra je naar beneden loopt verschijnen Jessie en James, die proberen te verhinderen dat je Giovanni bereikt.

+
Team Rocket Jessie & James
Team Rocket Jessie & James
ArbokLv. 36
WeezingLv. 36

Nadat je ze verslagen hebt, vliegt Team Rocket er weer eens vandoor. Loop verder en bereid je voor op een gevecht. Zodra je de kamer van de directeur binnenloopt, zal Giovanni je uitdagen!

+
Team Rocket Boss Giovanni
Team Rocket Boss Giovanni
PersianLv. 39
RhyhornLv. 39
NidoqueenLv. 39

Als je Giovanni verslagen hebt, zal hij zijn plan opgeven en samen met Team Rocket vertrekken. Praat dan met de directeur, en hij zal je als dank de Master Ball geven!

De Master Ball

De Master Ball is een unieke Poké Ball die áltijd slaagt om een Pokémon te vangen. Er is er maar één in het spel, dus zorg dat je hem bewaart voor het allerbeste moment: zoals een Shiny Pokémon die ieder moment kan vluchten, of een Legendarische Pokémon die zich niet zomaar laat vangen.

Verlaat nu het gebouw, en je rivaal komt weer aanlopen. Hij vertelt dat Team Rocket gevlucht is, en suggereert dat je de Saffron City Gym uitdaagt. Loop eerst nog even langs het Pokémon Center en praat met de man met de Porygon die buiten staan; hij zal je de Lv. 34 Porygon geven! Je vindt de Pokémon Gym in het noordoosten van de stad; maak ook nog een praatje met de agente om nieuwe kleding voor jou en je partner-Pokémon te krijgen.

Nu Team Rocket verdreven is, kun je naar de Pokémon Gym die je in het noordoosten van de stad vindt. Maar let op: voordat je de Gym mag uitdagen, moet je laten zien dat je een Pokémon van Lv. 45 of hoger hebt.

Help, mijn Pokémon zijn nog geen Lv. 45!

Afhankelijk van hoe je team in elkaar zit en hoe actief je Pokémon hebt gevangen, kan het zijn dat je nog geen Pokémon van Lv. 45 of hoger hebt. In dat geval zul je de Saffron City Gym nog niet in mogen. Maar geen paniek! Het is namelijk niet noodzakelijk om de Saffron City Gym nu uit te dagen. In plaats ervan kun je er ook voor kiezen om nu richting Fuchsia City te gaan, en later terug te komen voor de Marsh Badge. Na al dat trainen tegen Team Rocket zullen je Pokémon sterk genoeg zijn om de Trainers op de weg naar Fuchsia City aan te kunnen. Sla gewoon het volgende stuk over, en klik door naar het volgende deel van de walkthrough!

— Volgend hoofdstuk: Soul Badge —

Saffron City Gym

In de Saffron City Gym krijg je weer een flinke puzzel voor je kiezen! De Gym bestaat uit een serie gebouwen, met op ieder dak een aantal teleporters zoals je ook in het Silph Co-gebouw zag. Je dient nu de juiste teleporter te vinden, die je naar de Gym Leader brengt. Naast de Gym Leader zijn er nog zes Trainers waar je mee kunt vechten. Ze gebruiken allemaal Psychic-type Pokémon, die zwak zijn tegen Bug-, Dark- en Ghost-type aanvallen. Als je eerder je Kanto Pokémon geruild hebt voor Dark-type Alola Forms, is dit hun grote moment, want Psychic-type aanvallen zijn compleet ineffectief tegen Dark-type Pokémon!

Geen zin in een partijtje trial and error? Stap dan op de teleporter bij de ingang van de Gym, en volg dan een van de volgende paden om bij de Gym Leader te komen.

  • Snelste pad, met de minste Trainers: Linksboven, rechtsboven, rechtsonder, rechtsonder, rechtsboven, linksboven, linksboven.
  • Pad met alle Trainers: Linksboven, rechtsboven, linksboven, rechtsonder, rechtsonder, rechtsonder, linksboven, linksboven, linksboven.

Wanneer je het hoogste gebouw bereikt hebt, sta je oog in oog met de Gym Leader: Sabrina! Met behulp van de andere teleporter kun je meteen weer teruggaan naar de ingang van de Gym.

+
Gym Leader Sabrina
Gym Leader Sabrina
Mr. MimeLv. 43
SlowbroLv. 43
JynxLv. 43
AlakazamLv. 44

Voor je overwinning ontvang je de Marsh Badge! Deze zorgt ervoor dat geruilde Pokémon tot Lv. 60 je gehoorzamen (als je al andere Badges verzamelt hebt, kan dit getal hoger liggen). Ook krijg je TM33 Calm Mind.