Startpagina » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough – Pokémon League

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough – Pokémon League

Nu je alle Badges van de Kanto-regio verzameld hebt, is je volgende doel het Indigo Plateau in het noordwesten van Kanto. Maar eerst is er nog een andere plek die je kunt bezoeken: de Power Plant. Dit is niet nodig om verder te komen in het spel, maar je kunt er wel een handige TM en een zeer krachtige Pokémon vinden die goed van pas kunnen komen bij de Pokémon League!

Als je rechtstreeks naar het Indigo Plateau wilt gaan, verlaat dan Viridian City naar het westen en scroll verder naar het kopje Route 22.

Om de Power Plant te bereiken, moet je eerst terugkeren naar het Pokémon Center op Route 10. De snelste manier om hier te komen, is door naar Cerulean City te vliegen en dan naar het oosten te gaan. Hiermee passeer je Route 9 om vervolgens weer bij de rivier op Route 10 te komen. Een alternatieve, maar tragere manier is door terug te gaan naar Lavender Town en dwars door Rock Tunnel naar het noorden te lopen.

Eenmaal aangekomen op Route 10, loop je zo ver mogelijk naar het noorden toe en gebruik je Surf om de rivier op te gaan. Surf naar zuiden, tot je bij een nieuwe stuk land aankomt. Dit leidt naar de Power Plant.

Kijk eerst rechts van de Power Plant voor een Thunder Stone, en ga dan naar binnen.

Power Plant

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

In de Power Plant krioelt het van de Electric-type Pokémon. Pas vooral op als je een voorwerp ondersteboven ziet liggen, want dit zal een Lv. 42 Electrode zijn!

Loop vanuit de ingang naar het noorden, en je komt langs een Max Revive. Iets verder naar het noorden kom je een Coach Trainer tegen; versla haar en je ontvangt 5 Rare Candies. Loop verder naar rechts, en je kunt kiezen of je naar beneden of verder naar rechts gaat. Als je verder naar rechts gaat, vind je een wilde Lv. 42 Electrode. Loop dan verder naar beneden tot je niet verder kunt en loop naar rechts om een Rare Candy te vinden bij een generator.

Ga een stukje terug en loop door de vorige hal verder naar rechts. Op een gegeven moment kun je naar rechts of naar beneden; ga naar beneden om TM38 Thunder te vinden en nog een Lv. 42 Electrode. Ga dan weer omhoog en loop verder naar rechts en omhoog. Je passeert een kamer die je kunt doorzoeken voor o.a. een Thunder Stone. Blijf dan het pad volgen verder naar rechts; in een hoek van de gang vind je nog een Lv. 42 Electrode.

Loop verder naar beneden, langs de kapotte computerschermen. In een kamer onder je ligt nog een Lv. 42 Electrode. Loop dan verder naar links en… je zult een Legendarische Pokémon aantreffen: Zapdos!

+
Zapdos Lv. 50
Type:
Zapdos Lv. 50
Drill Peck
Thunderbolt
Agility
Light Screen

Na het gevecht kun je de Power Plant snel verlaten door de teleporter aan de linkerkant.

Nu je de gehele Kanto-regio verkend hebt, is het tijd om te vertrekken naar het Indigo Plateau. Vlieg terug naar Viridian City en verlaat de stad naar het westen. Je komt nu op Route 22.

Route 22

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Niet alleen jij, maar ook je rivaal heeft alle Badges verzameld. Na het eerste grasveld zul je hem tegenkomen en zal hij je uitdagen voor een gevecht!

+
Rivaal
(Als je Let's Go, Pikachu! speelt)
Voorwerpen:
Max Potion
Rivaal
(Als je Let's Go, Pikachu! speelt)
PidgeotLv. 50
VileplumeLv. 50
MarowakLv. 50
JolteonLv. 51
+
Rivaal
(Als je Let's Go, Eevee! speelt)
Voorwerpen:
Max Potion
Rivaal
(Als je Let's Go, Eevee! speelt)
PidgeotLv. 50
VileplumeLv. 50
MarowakLv. 50
RaichuLv. 51

Nadat je je rivaal verslagen hebt, zal hij weer vertrekken. Loop door naar het westen tot je bij een grote poort aankomt en ga naar binnen om Route 23 te betreden.

Route 23

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Op Route 23, de Route naar het Indigo Plateau, zal getest worden of je wel echt aan de voorwaarden voldoet om de Pokémon League uit te dagen. Als je langs de eerste bewaker loopt, zal hij controleren of je de Boulder Badge hebt. Verlaat de poort door de deuren, en blijf alsmaar naar het noorden lopen. Onderweg zullen je overige Badges gecheckt worden. Als je ze nog niet eerder opgeraapt had, kijk dan goed uit voor items; er zijn Golden Razz Berries of Golden Pinap Berries te vinden na iedere Badge-check op deze Route.

Op een gegeven moment kom je aan bij een poel water; gebruik Sea Skim om verder naar het noorden te gaan. Ten slotte kom je aan bij de grotingang van de laatste beproeving: Victory Road!

Victory Road

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Om door Victory Road te raken, zul je een aantal puzzels op moeten lossen. Loop allereerst naar rechts, en zult een steen naast een knop zien. Duw de steen op de knop met Strong Push, en een poort zal opengaan. Ga het heuveltje op en loop naar het noorden. Ga rechts het heuveltje af en je ziet een Coach Trainer; versla hem, en je ontvangt 10 Pikachu Candies (in Let's Go, Pikachu!) of 10 Eevee Candies (in Let's Go, Eevee!).

Loop iets verder omhoog en je komt bij een steen en twee voorwerpen. Omdat je de steen moet duwen kun je slechts één voorwerp kiezen: het linkervoorwerp is een Leaf Stone, en het rechtervoorwerp TM56 Stealth Rock. Ga dan terug het heuveltje op en loop naar links en vervolgens omhoog.

Klim de ladder op en loop een stukje naar beneden waar je weer een steen en een knop ziet. Duw de steen één keer naar links, dan één keer omlaag, dan twee keer naar links en de volgende poort zal opengaan. Loop over het heuveltje helemaal naar rechts en volg het pad naar boven. Negeer de ladder voor nu en blijf doorlopen; aan het einde van het pad vind je TM49 Superpower. Loop dan terug en klim de ladder op.

Op de nieuwe verdieping vind je rechtsbovenin een Max Revive na een Trainer. Loop dan langs de bovenste muur helemaal naar links en je ziet een politieagente; praat met haar en ze zal je Pokémon genezen. Loop dan naar beneden, langs de steen, om TM51 Blizzard te vinden. Duw vervolgens de steen één omhoog, twee naar links, één omlaag, vier naar links, drie omlaag en één naar rechts om de volgende poort te openen. Maar ga er nog niet naartoe; loop eerst naar boven en daal de ladder af.

Loop dan naar rechts om een PP Max te vinden. Ga vervolgens het heuveltje op en je staat oog in oog met… de Legendarische Pokémon Moltres!

+
Moltres Lv. 50
Type:
Moltres Lv. 50
Air Slash
Flamethrower
Agility
Heat Wave

Na het gevecht loop je terug naar de ladder en ga je weer een verdieping omhoog. Loop dan helemaal naar rechts en vervolgens de heuvel op. Volg het pad langs de twee Trainers en je zult 5 Golden Nanab Berries vinden vlakbij een steen. Loop door naar rechts om nog een steen te vinden naast een gat; duw deze het gat in en val dan zelf naar beneden.

Duw vervolgens de gevallen steen helemaal naar links, de knop op, om de poort te openen. Raap de TM45 Solar Beam op die boven je ligt en loop dan de heuvel op en helemaal naar rechts. Klim de ladder op en je zult boven je weer een Coach Trainer zien; versla hem voor TM39 Outrage. Daal dan de ladder naast hem af en loop naar rechts om de uitgang van Victory Road te bereiken.

Loop naar het noorden en je zult het Indigo Plateau bereiken.

Indigo Plateau

Binnen in het Indigo Plateau vind je zowel een Pokémon Center als een Poké Mart. Ook vind je er aan de linkerkant een jongen die jouw Exeggutor wil ruilen voor zijn Grass/Dragon-type Alolan Exeggutor. Aan de rechterkant vind je Madam Memorial, de Move Reminder. Als je haar een Heart Scale geeft, zal ze jouw Pokémon aanvallen kunnen leren die ze weer vergeten zijn of die ze nog zullen leren op een hoger level.

Zorg dat je Pokémon genezen zijn en koop de voorwerpen die je nodig zult hebben. Als je er helemaal klaar voor bent, loop dan door de ingang achterin om de Elite Four uit te dagen. Om te winnen, moet je ze allemaal achter elkaar verslaan. Succes!

+
Elite Four Lorelei
Elite Four Lorelei
DewgongLv. 51
JynxLv. 51
CloysterLv. 51
SlowbroLv. 51
LaprasLv. 52
+
Elite Four Bruno
Elite Four Bruno
OnixLv. 52
HitmonleeLv. 52
HitmonchanLv. 52
PoliwrathLv. 52
MachampLv. 53

+
Elite Four Agatha
Elite Four Agatha
ArbokLv. 53
GengarLv. 53
GolbatLv. 53
WeezingLv. 53
GengarLv. 54
+
Elite Four Lance
Elite Four Lance
SeadraLv. 54
AerodactylLv. 54
GyaradosLv. 54
CharizardLv. 54
DragoniteLv. 55

Nadat je Lance, de laatste van de Elite Four, hebt verslagen, zal hij je vertellen dat het gevecht nog niet voorbij is. Er is namelijk iemand die voor jou de Elite Four heeft verslagen, en die persoon zul je ook nog moeten verslaan. Sla je spel op voordat je de volgende kamer in gaat!

Zodra je binnenloopt zul je zien wie je een stap voor was: het is je rivaal! Hij zal je vervolgens uitdagen tot het laatste gevecht.

+
Rivaal
(Als je Let's Go, Pikachu! speelt)
Voorwerpen:
Key Stone
Full Restore ×4
Rivaal
(Als je Let's Go, Pikachu! speelt)
Mega Pidgeot PidgeotiteLv. 56
VileplumeLv. 56
MarowakLv. 56
RapidashLv. 56
SlowbroLv. 56
JolteonLv. 57
+
Rivaal
(Als je Let's Go, Eevee! speelt)
Voorwerpen:
Key Stone
Full Restore ×4
Rivaal
(Als je Let's Go, Eevee! speelt)
Mega Pidgeot PidgeotiteLv. 56
VileplumeLv. 56
MarowakLv. 56
RapidashLv. 56
SlowbroLv. 56
RaichuLv. 57

Na het zwaarste gevecht in het spel, is de Pokémon League dan eindelijk voorbij. Je rivaal kan niet geloven dat hij heeft verloren, maar Prof. Oak komt binnenlopen om uit te leggen wat hij verkeerd deed. Vervolgens zal de professor je naar de volgende kamer leiden.

Samen met Prof. Oak betreed je de Hall of Fame en wordt je spel opgeslagen. Hier worden alle winnaars van de Pokémon League en hun Pokémon geëerd en geregistreerd. Na de registratie beginnen de credits!

Nu je de Pokémon League hebt gewonnen, ben je de sterkste Pokémon Trainer in de Kanto-regio. Toch zijn er nog genoeg uitdagingen voor je. De Master Trainers zijn verschenen in Kanto en zijn ieder experts van één bepaalde Pokémon. Ook gaan er geruchten over een extreem krachtige Pokémon…