Startpagina » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough – Postgame

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough – Postgame

Na de credits bevind je je weer in je kamer in Pallet Town. Loop naar de trap en je rivaal zal verschijnen. Hij vertelt dat er een enorm krachtige Pokémon gespot is in een grot vlakbij Cerulean City. Hij stelt voor om er een race van te maken om te zien wie hem het eerste kan vangen, en rent dan weer de deur uit.

Zodra je naar buiten komt, zul je bericht krijgen dat je nu hoger kan vliegen op Charizard, Aerodactyl en Dragonite. Dan komt een jongen van Route 1 aanlopen, die je vertelt dat de Master Trainers in Kanto zijn verschenen! Hij vertelt je ook waar je de eerste Master Trainer kunt vinden.

Master Trainers

De Master Trainers zijn gearriveerd in Kanto! Deze Trainers hebben hun leven geweid aan het tot het uiterste trainen van één specifieke Pokémon. Je herkent de Master Trainers aan hun rode kleding en een icoon van hun favoriete Pokémon boven hun hoofd. Door hoger in de lucht te vliegen op Charizard, Aerodactyl of Dragonite kun je ze gemakkelijk spotten.

Wanneer je eenzelfde soort Pokémon als een Master Trainer hebt, kun je ze uitdagen voor een gevecht. Deze gevechten zijn 1-tegen-1 en er mogen geen voorwerpen gebruikt worden. Als het je lukt een Master Trainer te verslaan, mag jij je voortaan Master noemen van die soort Pokémon. Deze titel verschijnt onder andere als je vecht tegen andere spelers. In het Game Freak-kantoor in Celadon City kun je je titel wijzigen.

Er zijn 153 verschillende Master Trainers, één voor iedere Pokémon die beschikbaar is in Pokémon: Let's Go, Pikachu & Eevee. Het zal niet gemakkelijk zijn om ze allemaal te verslaan, maar degenen die erin slagen mogen zichzelf een ware Grand Master noemen. Probeer in ieder geval zes verschillende Master Trainers te verslaan, en je zult bij het Indigo Plateau een nieuwe tegenstander ontmoeten…

Gebruik Sky Dash om snel terug te keren naar Cerulean City, en loop dan naar het noorden, Route 24 op. Gebruik dan Sea Skim om over de rivier te surfen, tot je bij een grot uitkomt. Tip: je kunt ook Charizard, Aerodactyl of Dragonite gebruiken en rechtstreeks naar de grot toevliegen.

Bij de ingang van de grot vind je de laatste Coach Trainer; versla hem om TM60 Megahorn te krijgen. Loop ook nog even helemaal naar links om een PP Max te vinden (als je deze niet al eerder hebt opgeraapt). Ga dan de grot in.

Cerulean Cave

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

De Cerulean Cave, ook wel bekend als de Unknown Dungeon, zit barstensvol zeer krachtige Pokémon en is dus een goede plek om te trainen voor de Master Trainers. Zo verschijnt Chansey, een Pokémon waarvan het vangen zeer veel Exp. Points oplevert, regelmatig in deze grot.

Betreed het water met Sea Skim, en surf naar het noorden. Ga bij het eerste stukje land van het water af om een PP Max te vinden. Klim nog niet de ladder op, maar surf eerst nog een stukje verder naar links. Aan het einde van het riviertje kom je bij een T-splitsing; loop omlaag en volg het pad naar rechts, langs de ladders, om een Max Revive te vinden.

Klim dan een willekeurige ladder op om de volgende verdieping te bereiken. Op deze verdieping kun je vrij rondlopen en wilde Pokémon vangen. Je vindt onder andere een Max Revive en een Rare Candy. Ook zijn er een aantal onzichtbare voorwerpen te vinden. Check zeker het grote kristal in het midden, want hier kun je soms een Fossil vinden! Wanneer je later terugkomt in de Cerulean Cave zullen er weer nieuwe onzichtbare voorwerpen liggen.

Als je genoeg gezien hebt, loop dan naar de ladder helemaal linksbovenin en daal deze af. Je komt bij een volgende ladder naar beneden; daal deze ook af. Loop dan naar rechts, en blijf alsmaar het pad volgen; onderweg vind je nog een Max Elixir. Aan het einde kom je bij een eilandje.

Bereid je goed voor en loop dan de heuvel op. Hier vind je de ultieme Legendarische Pokémon… Mewtwo!

+
Mewtwo Lv. 70
Type:
Mewtwo Lv. 70
Psychic
Recover
Amnesia
Swift

Verlaat Cerulean Cave nadat je Mewtwo gevangen hebt. Je rivaal komt dan aangerend en vertelt je dat er ook nog een meisje achter Mewtwo aan zat, en dat ze de grot in is gegaan.

Als je nu weer Cerulean Cave in gaat en helemaal teruggaat naar waar Mewtwo was, zul je het meisje ontmoeten: Green. Ze zal boos zijn dat je Mewtwo al gevangen hebt, en daagt je uit!

+
Pokémon Trainer Green
Voorwerpen:
Key Stone
Pokémon Trainer Green
Clefable Lv. 66
Gengar Lv. 66
Kangaskhan Lv. 66
Victreebel Lv. 66
Ninetales Lv. 66
Mega Blastoise BlastoisiniteLv. 68

Wanneer je Green verslagen hebt, zal ze je twee Mega Stones overhandigen: Mewtwonite X en Mewtwonite Y! Na een korte scène vertrekt ze weer.

Met Mega Mewtwo in je arsenaal is er bijna geen tegenstander in het spel die je nog in de weg kan staan. En hiermee is er ook een einde gekomen aan deze walkthrough. Maar dit betekent niet dat je klaar bent met het spel! Probeer bijvoorbeeld je Pokédex volledig in te vullen, of neem het op tegen de Master Trainers! Ook kun je het dagelijks opnieuw opnemen tegen de Gym Leaders, die ieder nieuwe, sterke teams hebben. Ten slotte kun je het opnieuw opnemen tegen de Elite Four — ook zij hebben nu sterkere teams gekregen. Bedankt voor het lezen, en nog veel speelplezier!