Startpagina » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough – Rainbow Badge

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough – Rainbow Badge

Zodra je de Gym in Vermilion City verlaat, zul je Misty weer zien. Ze suggereert dat je als volgende stap naar Diglett's Cave gaat, en biedt tevens aan om je er meteen heen te brengen. De ingang van Diglett's Cave vind je aan het begin van Route 11.

Diglett's Cave

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet
WordPress Tables Plugin

Je zult al snel merken hoe Diglett's Cave zijn naam gekregen heeft; de grot wemelt namelijk van de Diglett. Heel soms zul je ook een Dugtrio tegen kunnen komen. Los hiervan is er weinig te zien in Diglett's Cave, blijf dus naar het noordwesten lopen tot je bij de uitgang komt.

Route 2

Zodra je buiten stapt, zul je je weer op Route 2 bevinden, maar nu in een nieuw deel. Als je wilt, kun je nu terugkeren naar Pewter City en de eerdere gebieden om Pokémon te vangen, of voorwerpen te vinden die je eerder niet kon bereiken.

Check in ieder geval achter de ingang van Diglett's Cave voor een set Great Balls en loop dan vanaf de ingang naar het zuiden om een assistent van Prof. Oak te vinden. Volg hem zijn huis in, en hij zal jouw partner-Pokémon de Secret Technique Light Up leren. Hiermee kun je donkere grotten oplichten.

Als je weer naar buiten loopt, zie je je rivaal weer. Hij zegt een plek te kennen waar je Light Up kunt gebruiken, en biedt aan om je meteen mee te nemen. Mocht je Route 2 nog even verder wilt verkennen (en dit is zeker de moeite waard), dan kun je twee keer weigeren; je rivaal zal je dan vertellen hoe je bij je volgende bestemming komt.

Indien je ervoor kiest om Route 2 verder te verkennen, gebruik dan Chop Down om het boompje weg te hakken en loop door naar het zuiden. Ga door het poorthuis en je zult aan de andere kant on andere een Leaf Stone vinden! Hiermee kun je bepaalde Pokémon als Gloom en Weepinbell laten evolueren.

Ook in andere eerdere gebieden zijn nieuwe dingen te zien. In het zuidwesten van Viridian City vind je, met behulp van Chop Down, een man die je TM11 Will-O-Wisp geeft. Ook kun je met drie Badges op zak terugkeren naar de poort naar de Pokémon League, die zich op Route 22 bevindt. Je zult nu drie van de bewakers kunnen passeren, en 3 Golden Razz Berries en 3 Golden Nanab Berries kunnen oprapen!

Als je weer nog eens een bezoekje aan Pallet Town brengt, zul je nu met de zus van je rivaal kunnen praten om te zien hoeveel je Pokémon van je houden. Keer ook nog eens terug naar Pewter City; met behulp van Chop Down kun je, in het noorden van de stad, naar de achteringang van het museum. Praat hier met een onderzoeker om Old Amber te ontvangen.

Wanneer je klaar bent om je reis te vervolgen, ga je via Mt. Moon of Diglett's Cave terug naar Cerulean City, en verlaat je de stad richting het oosten. Hak het boompje weg, en je bevind je op Route 9.

Route 9

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet
WordPress Tables Plugin

Route 9 is een Route vol met heuveltjes, waarop je goed moet uitkijken dat je niet per ongeluk terugspringt naar een punt waar je al geweest bent. Loop allereerst door naar rechts en versla de eerste Trainer die je tegenkomt, en spring dan naar beneden. Ga verder naar rechts en je passeert een bordje; je kunt hier omhoog lopen om weer terug bij Cerulean City te komen. Blijf anders doorlopen naar het oosten en probeer zo veel mogelijk op het hoge pad te blijven; spring één keer naar beneden wanneer je niet meer verder kunt. Uiteindelijk zul je Route 10 bereiken.

Route 10

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Op Route 10 kom je meteen bij een groot grasveld en een riviertje bereiken waar je wilde Pokémon kunt vangen. Ga hier naar het zuiden om bij een Pokémon Center te komen. Enkele Team Rocket Grunts zullen je echter zien en je omsingelen! Gelukkig verschijnt een mysterieuze vrouw om je te helpen. Versla de Team Rocket Grunt en ze zullen weer afdruipen. De vrouw stelt zich voor als Lorelei, één van de Elite Four, en na een kort praatje vertrekt ze weer.

Vergeet niet je Pokémon te genezen en ga dan naar de grot die je links van het Pokémon Center vindt. Bij de ingang vind je nog een Coach Trainer; versla haar en je ontvangt TM13 Brick Break. Ga dan de grot in.

Rock Tunnel

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Zodra je Rock Tunnel binnenstapt, krijg je meteen de optie om je partner-Pokémon Light Up te laten gebruiken. Natuurlijk kun je ook, net als in die goeie oude tijd, de grot in de donkerte verkennen! Als je later alsnog Light Up wilt gebruiken, open dan het menu en klik op de knop om met je partner-Pokémon te spelen; via de onderste knop, Secret Techniques, kun je dan Light Up uitvoeren.

Rock Tunnel is een groot ondergrondsgangenstelsel met verschillende zijpaadjes waar je voorwerpen kunt vinden. Ga bij de eerste splitsing naar beneden en volg de gang om bij een ladder te komen. Daal de ladder af en loop helemaal naar links om een Revive te vinden, ga dan ietsje terug en ga naar het noorden. Je komt weer bij een splitsing, maar beide richtingen leiden naar een ladder omhoog.

Klim de ladder op, loop een stukje naar beneden en naar rechts; je zult weer een ladder naar beneden zien. Op deze verdieping zijn een aantal zijpaadjes met extra Trainers die je kunt uitdagen, maar om verder te komen ga je gewoon zo veel mogelijk naar rechts en dan omhoog als je niet verder kunt. Ga bij de ladder omhoog en je zult een man bij ee rots zien staan; als je te weinig Poké Balls hebt, zal hij je er een paar extra geven.

Loop door naar het zuiden, langs de twee groene Trainers, en ga dan helemaal naar links om een Pearl te vinden. Ga dan een stukje terug en naar beneden, en je vindt de uitgang.

Nu je weer buiten staat op Route 10 kun je naar links of naar rechts. Beide paden bevatten twee Trainers, maar op het pad naar rechts kun je ze vermijden. Ga verder naar het zuiden en je bereikt Lavender Town.

Lavender Town

Zodra je binnenkomt, zie je een Cubone een grote toren binnenrennen, op de hielen gevolgd door je rivaal. Genees je team bij het Pokémon Center, waar je ook een vrouw vindt die haar Ground/Steel-type Alolan Diglett voor jouw Diglett wil ruilen.

Als je met de mensen in de andere huisjes praat, leer je dat de lokale Pokémon-verzorger Mr. Fuji vermist is, en dat Team Rocket de moeder van Cubone omgebracht heeft. Tijd om poolshoogte te nemen in de Pokémon Tower, die als kerkhof voor Pokémon fungeert.

Pokémon Tower

Op de eerste verdieping van Pokémon Tower vind je de receptie. Praat met de vrouw op de sofa linksboven om een nieuwe set kleding voor jou en je partner-Pokémon. Ga dan rechts de trap op naar de volgende verdieping. In het meest zuidelijke punt van de verdieping vind je een Elixir; ga dan naar boven, waar je je rivaal tegenkomt. Hij daagt je uit voor een gevecht!

+
Rivaal
(Als je Let's Go, Pikachu! speelt)
Voorwerpen:
Hyper Potion
Rivaal
(Als je Let's Go, Pikachu! speelt)
Pidgeotto Lv. 27
Gloom Lv. 27
Jolteon Lv. 28
+
Rivaal
(Als je Let's Go, Eevee! speelt)
Voorwerpen:
Hyper Potion
Rivaal
(Als je Let's Go, Eevee! speelt)
Pidgeotto Lv. 27
Gloom Lv. 27
Raichu Lv. 28

Nadat je je rivaal verslagen hebt, vertelt hij dat hij achter de Cubone van eerder aan zit. Loop door naar links, en je zult een Coach Trainer vinden bij de trap. Als je haar verslaat ontvang je 5 Pikachu Candy (in Let's Go, Pikachu!) of 5 Eevee Candy (in Let's Go, Eevee!).

Ga vervolgens de trap op, en jij en je rivaal zullen oog in oog staan met een spook! Je kunt alvast verder de toren verkennen als je wilt, maar je zult nog niet de top kunnen bereiken. In de toren verschijnen namelijk spoken die je achtervolgen, en als ze je te grazen nemen, word je teruggestuurd naar de begane grond.

Verlaat de toren, en je zult Jessie en James zien staan. Ze zien Cubone en besluiten hem te ontvoeren! Gelukkig verklappen ze ook de locatie van hun basis: de Rocket Game Corner in Celadon City. Dan vliegen ze er weer eens vandoor.

Je kunt nu naar het zuiden om Route 12 te bereiken, maar de weg wordt versperd door de grote slapende Pokémon. Wel zijn er een boel Trainers waar je tegen kunt vechten. Ook kun je alvast TM50 Roost ontvangen van een meisje in het poorthuis.

Je volgende bestemming is Celadon City, dus ren achter Team Rocket aan naar het westen om op Route 8 te komen.

Route 8

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet
WordPress Tables Plugin

Route 8 is een vrij eenvoudige Route. Blijf simpelweg het pad volgen naar het oosten. Onderweg kun je een boompje weghakken om bij een grasveld met wilde Pokémon te komen; hier vind je ook een Fire Stone, waarmee je Pokémon als Growlithe of Vulpix kunt laten evolueren. Aan het einde van de pad kun je een Big Mushroom pakken door van de heuveltjes te springen.

De poort naar Saffron City is nog steeds gesloten, dus ga het andere huisje in dat vlakbij de poort staat.

Underground Path

Loop rechtstreeks naar het westen om de uitgang te bereiken. Let onderweg opnieuw goed op de staart van je partner-Pokémon, want ook in dit Underground Path zijn enkele waardevolle voorwerpen te vinden, zowel zichtbaar als onzichtbaar! Als de staart van je partner-Pokémon heen en weer zwaait maar er is geen voorwerp te zien, ligt er ergens een verborgen voorwerp in je kijkrichting.

Route 7

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet
WordPress Tables Plugin

Vanaf de uitgang van het Underground Path is het nog maar een kort stukje lopen tot je in Celadon City bent. Kijk rechts van de uitgang van het Underground Path om een Elixir te vinden, en versla de Coach Trainer in het noorden van de Route voor TM12 Facade. Loop dan naar het westen om Celadon City te bereiken.

Celadon City

Celadon City is veruit de grootste stad tot nu toe, en er is van alles te beleven. In het Pokémon Center vind je meteen al een Move Tutor die extra aanvallen aan je partner-Pokémon kan leren, een Trainer die een Ice/Steel-type Alolan Sandshrew (in Let's Go, Pikachu!) of Ice-type Alolan Vulpix (in Let’s Go, Eevee!) te ruil aanbiedt, en een vrouw die zich Madam Celadon noemt. Door Madam Celadon 10.000 PokéDollar te betalen, kun je een Nature uitkiezen die dan alle wilde Pokémon en cadeau-Pokémon (met uitzondering van Mystery Gifts) voor een bepaalde tijd gegarandeerd zullen hebben!

Natures en Madam Celadon

Iedere Pokémon die je vangt, heeft zijn eigen Nature. Deze kun je bekijken als je het statusscherm van de Pokémon opent. Naast dat het de Pokémon uniek maakt, heeft de Nature ook nog concreet invloed op de statistieken van de Pokémon. Iedere Nature verhoogt namelijk één statistiek met 10%, maar verlaagt ook één andere statistiek met 10%. (Er zijn ook enkele neutrale Natures die de statistieken niet aanpassen.) Bij de statistieken van je Pokémon wordt de door de Nature verhoogde statistiek in het rood weergegeven, en de verlaagde statistiek in het blauw.

In het Pokémon Center van Celadon City ontmoet je Madam Celadon en haar Abra. Als je haar 10.000 PokéDollar betaalt, zal zij je twee vragen stellen, en vervolgens een Nature noemen. Voor de rest van de dag zullen alle wilde Pokémon, en alle Pokémon die je cadeau krijgt (met uitzondering van Mystery Gifts) gegarandeerd die Nature hebben. Zo kun je zelf uitkiezen welke statistieken verhoogd en verlaagd worden.

Op basis van de antwoorden die je geeft op de twee vragen, zal de Nature gekozen worden. Je antwoord op de eerste vraag beslist welke statistiek door de Nature verhoogd wordt, en je antwoord op de tweede vraag beslist welke statistiek verlaagd wordt. Als je twee keer hetzelfde antwoord, krijg je een neutrale Nature. De antwoorden komen als volgt met de statistieken overeen:

  • Rood: Attack
  • Geel: Defense
  • Blauw: Special Attack (Sp. Atk)
  • Groen: Special Defense (Sp. Def)
  • Roze: Speed

Links van het Pokémon Center zul je Brock voor een gebouw zien staan; loop naar hem toe, en hij zal je Pewter Crunchies en Tea geven. Het gebouw heeft ook een achteringang; loop achter langs het Pokémon Center door om een Nugget en Rare Candy te vinden, en de achteringang van het grote gebouw. In een huisje op het dak zul je TM44 Play Rough vinden. Leuk weetje: dit is waar je oorspronkelijk Eevee ontmoette in Pokémon Red, Blue en Yellow.

Nog verder naar links vind je een groot warenhuis, de Celadon Department Store. Hier kun je allerlei verschillende voorwerpen kopen. Zo vind je op 2F een TM-verkoper, kun je op 4F evolutiestenen kopen en vind je op 5F enkele kledingwinkels voor je partner-Pokémon. Praat met de man achter de balie op 3F, en hij zal je TM03 Helping Hand geven. Bezoek ook het dak en geef het dorstige meisje één van ieder drankje dat je uit de automaat kunt kopen; als dank zal ze je TM06 Light Screen, TM09 Reflect en TM07 Protect geven.

Je partner-Pokémon evolueren...

In de Celadon Dept. Store kun je verschillende evolutiestenen kopen, die bepaalde Pokémon kunnen evolueren. Zo ook Pikachu en Eevee: Pikachu evolueert in Raichu met een Thunder Stone, en Eevee kan evolueren in maar liefst drie verschillende Pokémon: Vaporeon met een Water Stone, Jolteon met een Thunder Stone of Flareon met een Fire Stone.

Maar… als je een evolutiesteen op je partner-Pokémon probeert te gebruiken, zal deze het niet op prijs stellen! Kennelijk wil je partner-Pokémon gewoon blijven zoals hij is. Er zit niets anders op: je zult een wilde extra Pikachu of Eevee moeten vangen indien je er een wilt evolueren in Raichu, Vaporeon, Jolteon of Flareon.

De basis van Team Rocket bevindt zich in de Game Corner, en dit gebouw vindt je in het midden van de stad, vlak naast een klein meertje. Binnen in de Game Corner zul je Jessie en James weer tegenkomen. Ze zitten een spel te spelen en verklappen per ongeluk hoe je in de geheime basis van Team Rocket komt. Spreek de Team Rocket Grunt aan die voor één van de posters staat, en versla hem. Hij zal wegrennen; check de raketposter waar hij voor stond, en de deur naar de basis wordt geopend. Loop naar links om de ingang te vinden.

Team Rocket Hideout

Loop bij binnenkomst eerst naar onderen en praat met de vrouwelijke Team Rocket Grunt, en ze zal je Team Rocket-kleding geven. Nu kun je je vermommen als lid van Team Rocket… maar helaas zijn de Grunts net iets te slim om erin te trappen. Je kunt nu naar links gaan om wat Ultra Balls te vinden in een kamer, of naar rechts voor wat Mighty Candies onder een bureau verstopt. Ga dan de trap af om op de volgende verdieping te komen.

Versla de mannelijke Grunt, en sla de tegels met pijlen die je aan je linkerkant ziet nog even over. Daal in plaats daarvan de volgende trap af om de onderste verdieping te bereiken. Loop naar beneden en versla de vrouwelijke Grunt om TM20 Dark Pulse op te mogen rapen, en ga dan helemaal naar links voor een Revive.

Op deze verdieping vind je ook een groot aantal pijltegels. Pak eerst de meeste rechtse tegel, die naar onderen wijst, om een Rare Candy op te pakken. Ga dan terug omhoog met de bovenste pijl omhoog. Stap op de pijl naar links, dan de pijl naar rechts die onder je ligt. Loop tussen de tegels door helemaal naar de muur links, dan naar beneden en pak de tweede pijl van onderen, die naar rechts wijst. Je bent nu door het eerste doolhof heen.

Loop om de muur heen om bij een trap naar beneden te komen. Daal deze af en loop naar links om onder andere een PP Up te vinden. Iets naar boven zie je een Grunt bij een tafel staan, die de Lift Key blijkt te hebben. Versla hem… en hij zal de Lift Key op het dak gooien. Wat nu? Praat nogmaals met de Grunt, en loop dan naar boven en check de ventilatieschacht. Inspecteer dan de blauwe stoel die links staat, en je zult Pikachu of Eevee de ventilatieschacht in kunnen tillen. Nu bestuur je je partner-Pokémon!

Loop omhoog en dan naar rechts, en druk op A om een kijkje te kunnen nemen in het kantoor van de baas van Team Rocket… loop dan verder naar links en druk op A om de ventilatieschacht open te maken. Volg het pad en druk op A om over de pijp te lopen. Nu kun je de Lift Key oprapen! Loop terug naar je personage en druk op A om verder te gaan.

Ga terug naar de trap en klim omhoog, en gebruik de pijlen omhoog om weer bij de volgende trap te komen. Nog een verdieping omhoog, en je zult links van je weer twee pijltegels zien die naar links wijzen. Gebruik de onderste tegel die naar links wijst, en je zult helemaal naar de linkerkant van de verdieping gebracht worden. Loop omhoog en tussen de tegels door om een Nugget te vinden, en stap dan op de bovenste pijl die naar rechts wijst zodat je TM05 Rest op kunt pakken. Neem vervolgens de meest rechtse pijl die naar beneden wijst, en dan de pijl naar links die meteen links van je ligt.

Loop een stukje naar beneden en pak de onderste pijl die naar links wijst, om nog een PP Up te vinden. Ga dan omhoog en neem de pijl naar rechts. Neem opnieuw de meest rechtse pijl naar beneden, en dan weer de pijl naar links. Loop weer naar beneden en neem nu de bovenste pijl die naar links wijst. Stap ten slotte op de pijl naar rechts, en je bent door het doolhof heen.

Je komt nu uit bij een lift en een trap. Als je trap neemt, kom je in een grote kamer met enkele Grunts en voorwerpen. Als je verder wilt, neem dan de lift. Je kunt nu kiezen uit B1F of B4F; neem B1F en versla de Grunt om een snelle route terug naar de uitgang te openen, of kies voor B4F om verder te gaan. Loop naar links en pak de Elixir, en ga dan vanaf de lift omhoog. Je komt oog in oog te staan met Jessie, James en Meowth!

+
Team Rocket Jessie & James
Team Rocket Jessie & James
Arbok Lv. 32
Weezing Lv. 32

Na het gevecht vliegt Team Rocket er weer eens vandoor en kun je verder naar het kantoor van de grote baas. Bereid je goed voor en loop dan naar binnen. Je wordt nu uitgedaagd door de rechterhand van de baas, Archer.

+
Team Rocket Admin Archer
Team Rocket Admin Archer
Weezing Lv. 33
Golbat Lv. 33

Nadat je Archer verslagen hebt, mag je het opnemen tegen de grote baas van Team Rocket, Giovanni!

+
Team Rocket Boss Giovanni
Team Rocket Boss Giovanni
Persian Lv. 35
Rhyhorn Lv. 35

Als het je lukt om Giovanni te verslaan, zal hij opgeven en je als beloning de Silph Scope geven; dan vertrekt hij. Check nog het kastje rechts bovenin de kamer om een Max Revive te vinden, en verlaat dan de basis door de lift naar B1F te nemen.

Celadon City

Zodra je de Game Corner uitstapt zul je een man met een stel ballonnen zien. Spreek hem aan en je leert de Secret Technique: Sky Dash! Hiermee kun je wanneer je wilt meteen terugkeren naar de stad waar je al eerder geweest bent. Om Sky Dash te gebruiken, open je het menu, kies je op de knop om met je partner-Pokémon te spelen, en kies je de onderste optie om je lijst met Secret Techniques te openen.

Nu je Team Rocket de stad uitgejaagd hebt, resteert er nog maar één ding te doen in Celadon City en dat is de Gym uitdagen. Om de Gym te bereiken, ga je helemaal naar het zuiden van de stad en zoek je naar een boompje dat je weg kan hakken. Volg dan het pad naar het zuidwesten en je zult de Gym bereiken.

Celadon City Gym

Om de Celadon City Gym binnen te mogen, moet je een schattige Pokémon laten zien. Gelukkig heb je een onweerstaanbaar snoezige Pokémon op je schouder of hoofd zitten. Zet je partner-Pokémon in je Party en laat hem zien aan het meisje, en je zult naar binnen mogen.

Loop onder de bogen naar achteren, en dan naar rechts om de eerste Trainer te bereiken. Nadat je haar verslagen hebt kom je bij twee bosjes, die je weg kunt hakken. Neem het pad omhoog (omlaag leidt terug naar de ingang), en dan naar links (rechts leidt naar een Trainer). Blijf dit pad volgen tot je weer bij twee bosjes komt. Ga hier naar links, en volg het pad naar de andere kant van de Gym. Kies het rechterbosje, en vervolgens weer het linkerbosje.

Nu zul je bij de Gym Leader, Erika, uitkomen!

+
Gym Leader Erika
Gym Leader Erika
Tangela Lv. 33
Weepinbell Lv. 33
Vileplume Lv. 34

Met de Rainbow Badge in je bezit zullen geruilde Pokémon tot Lv. 50 je gehoorzamen. Ook geeft Erika je TM53 Mega Drain, een krachtige Grass-type aanval.

Nu je klaar bent in Celadon City, is het tijd om terug te keren naar Lavender Town om te zien hoe het met Cubone gaat.