Startpagina » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough – Soul Badge

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough – Soul Badge

Nadat je Team Rocket verslagen hebt in de Pokémon Tower, ontvang je van Mr. Fuji de Poké Flute. Hiermee kun je slapende Pokémon, die je weg blokkeren, wakker maken! Dit is precies het voorwerp dat je nodig hebt om de volgende stad, Fuchsia City, te bereiken.

Om Fuchsia City te bereiken kun je twee routes nemen:

  • Ga vanuit Celadon City naar het westen en volg Routes 16, 17 en 18 naar het zuiden. Deze weg is een flink stuk korter en bevat veel minder Trainers. Wel zijn de Trainers op dit pad ietsje sterker. Op dit pad vind je onder andere TM14 Fly en TM58 Drill Run.
  • Ga vanuit Lavender Town naar het zuiden, en volg Routes 12, 13, 14 en 15 naar het zuiden. Deze weg is erg lang, met veel Trainers, maar ook veel waardevolle voorwerpen. Zo vind je op dit pad onder andere TM32 Dazzling Gleam, TM59 Dream Eater, TM31 Fire Punch en TM47 Surf. Een klein poosje later kun je ook nog eens terugkomen voor TM24 X-Scissor.

Natuurlijk is het zeker de moeite waard om alle Routes te verkennen! In deze walkthrough beschrijven we beide wegen. Lees verder als je vanuit Lavender Town wilt vertrekken, of scroll naar het kopje Route 16 als je vanuit Celadon City vertrekt.

Gevechten met wilde Pokémon

Als je dacht dat je in Pokémon: Let's Go niet meer met wilde Pokémon hoefde te vechten, heb je het mis! Sommige wilde Pokémon laten zich niet zomaar vangen en willen eerst je kracht meten. Bij dit soort wilde Pokémon dien je ze eerst te verslaan in een gevecht. Dit werkt net als een Trainergevecht; reduceer de HP van de Pokémon naar nul om te winnen. Vervolgens krijg je de kans om de Pokémon te vangen.

Maar pas op! In tegenstelling tot een normaal Trainergevecht, heb je in een gevecht met een wilde Pokémon slechts vijf minuten de tijd om te winnen, anders kiest de Pokémon het hazenpad. Je zult dus snel je aanvallen moeten kiezen! Als je wat meer tijd nodig hebt, open dan de spelopties vanuit het menu en zet Battle Scene op Off; hierdoor spelen de animaties van aanvallen niet af.

Route 12

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Gebruik Sky Dash om snel terug te keren naar Lavender Town, en verlaat dan de stad richting het zuiden. Je komt al snel bij een stel bruggen over het water, die naar een poort leiden. Van een meisje bovenaan de trap ontvang je TM50 Roost, als je dit nog niet eerder gedaan had. Blijf verder lopen naar het zuiden, over de bruggen en langs de Trainers. Je zult een klein eilandje passeren met een voorwerp waar je nog niet bij kan; onthoud dit voor later!

Op een gegeven moment zul je bij de grote slapende Pokémon komen, die de weg blokkeert. Dit is een goed moment om je spel op te slaan! Loop naar de Pokémon toe en druk op de A-knop om de Poké Flute te bespelen. De Pokémon, Snorlax, wordt wakker en ziet jou aan voor een lekker hapje!

+
Snorlax Lv. 34
Type:
Snorlax Lv. 34
Yawn
Lick
Headbutt
Rest

Loop na het gevecht door naar beneden en je komt bij een huisje. Praat met de man die er woont en zeg dat hij Mr. Dazzling is, om TM32 Dazzling Gleam te krijgen. Ga dan verder naar het zuiden, en hak een boompje weg voor een Water Stone. Vervolgens zul je links van je een Coach Trainer zien; versla haar voor TM59 Dream Eater. Nog iets verder naar het zuiden kun je opnieuw een boompje weghakken om een grasveld te vinden waar je wilde Pokémon kunt vangen. Blijf naar het zuiden lopen en je bereikt Route 13.

Route 13

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Al snel zal het pad afbuigen naar links, en vervolgens kom je in een doolhof van hekken terecht. Blijf gewoon zo veel mogelijk naar het westen lopen om de volgende Route te bereiken. Als je wilt, kun je rechts bovenin het doolhof een boompje weghakken om bij een grasveld te komen; hier vind je wilde Pokémon en een PP Up. Op je pad door het doolhof zul je onder je een bordje passeren; je kunt het doodlopende stuk aan de andere kant van het hek inspecteren om een Golden Pinap Berry te vinden.

Route 14

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Route 14 bestaat uit de tweede helft van het doolhof. Blijf naar links lopen en, als je niet verder kunt, ga dan naar het zuiden om het doolhof te verlaten. Terwijl je naar het zuiden blijft lopen, passeer je links van je een grasveld met wilde Pokémon, dat je eenvoudig kunt bereiken door Chop Down te gebruiken op een boompje. In het grasveld vind je ook een Nugget.

Blijf verder lopen naar het zuiden tot je niet verder kunt, en ga dan naar links om Route 15 te bereiken.

Route 15

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Route 15 bestaat uit twee paden, eentje boven en eentje onder. Om op het bovenste pad te komen, hak je een boompje weg dat helemaal rechts staat. Op het bovenste pad vind je een Coach Trainer; versla haar en je ontvangt TM31 Fire Punch. Helemaal aan het einde van het bovenste pad vind je ook nog eens TM47 Surf!

In het westen van de Route vind je het poorthuis dat naar Fuchsia City leidt. Praat met de assistent van professor Oak, die je vindt als je de trap oploopt. Als je 50 verschillende Pokémon gevangen hebt, zal hij je belonen met nieuwe kleren voor jou en je partner-Pokémon.

Scroll nu verder naar het kopje Fuchsia City!

Route 16

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Gebruik Sky Dash om snel terug te keren naar Lavender Town, en verlaat dan de stad richting het westen. Je zult al snel bij de slapende Pokémon komen, die de weg blokkeert. Dit is een goed moment om je spel op te slaan! Loop naar de Pokémon toe en druk op de A-knop om de Poké Flute te bespelen. De Pokémon, Snorlax, wordt wakker en ziet jou aan voor een lekker hapje!

+
Snorlax Lv. 34
Type:
Snorlax Lv. 34
Yawn
Lick
Headbutt
Rest

Na het gevecht kun je verderlopen. Hak het boompje weg om een grasveld met wilde Pokémon en een PP Up te bereiken. Ga dan door de bovenste ingang van de poort naar het westen, en je komt bij een huisje, waar een vrouw je TM14 Fly geeft. Ga dan terug en neem de onderste ingang. Je kunt hier de trap omhoog nemen om een assistent van Prof. Oak te vinden; als je minstens 40 verschillende Pokémon gevangen hebt, geeft hij je 30 Ultra Balls. Na de poort kun je naar het zuiden om Route 17 te bereiken.

Route 17

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Route 17 staat ook wel bekend als Pokémon Road, omdat veel Trainers er met hun Pokémon wandelen. Op deze Route kun je van tevoren zien welke Pokémon een Trainer zal gebruiken voordat je met ze vecht, aan de hand van welke Pokémon naast ze staat. Maak hier handig gebruik van, want veel van de Trainers op deze Route zijn vrij sterk!

Blijf naar het zuiden gaan om de volgende Route te bereiken. Doorzoek ook de grasvelden die je passeert, want er liggen wat waardevolle voorwerpen in: onder andere een Elixir, Rare Candy, 5 Silver Pinap Berries en een Nugget. Halverwege de Route vind je ook een Coach Trainer; versla deze om TM58 Drill Run in ontvangst te nemen.

Route 18

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Route 18 is slechts een korte Route. Loop naar het oosten om bij de poort te komen. Na de poort kun je iets naar beneden een grasveldje met Pokémon en Trainers vinden. Hier ligt ook een Elixir. Ga dan verder naar het oosten om bij Fuchsia City te komen.

Fuchsia City

Fuchsia City is een ruime stad, die bestaat uit meerdere delen. De noordelijke helft wordt in beslag genomen door de Safari Zone. In tegenstelling tot eerdere games bestaat de Safari Zone in Pokémon Let's Go, Pikachu & Eevee slechts uit een klein stukje land waar je geen wilde Pokémon kunt vangen. Wel vind je er de ingang naar het Pokémon GO Park-complex. Zoek ook naar de Lapras en praat met de man die er naast staat. Hij zal jouw Pikachu of Eevee een nieuwe Secret Technique leren: Sea Skim! Hiermee kun je over water surfen.

Tip: keer, nu je Sea Skim hebt, nog eens terug naar dat eilandje op Route 12 om TM24 X-Scissor te vinden! Ook kun je in Celadon City Sea Skim gebruiken om TM26 Poison Jab te vinden.

Pokémon GO Park

In het noorden van Fuchsia City vind je het Pokémon GO Park-complex. Met behulp van deze faciliteit kun je je gevangen Pokémon uit Pokémon GO overzetten naar Pokémon: Let's Go, Pikachu & Eevee. Maar let op: verzonden Pokémon kunnen niet terug naar Pokémon GO!

Bovendien ontvangt de Pokémon GO-speler die zijn of haar Pokémon verstuurt, Candy voor die Pokémonsoort plus een speciale Mystery Box. Door de Mystery Box te openen, verschijnt 30 minuten lang de Mythische Pokémon Meltan in het wild! Wanneer je 400 Meltan Candy verzamelt hebt, kun je Meltan zelfs evolueren in de krachtige Melmetal! Zowel Meltan en Melmetal kunnen naar Pokémon: Let's Go, Pikachu & Eevee verstuurd worden, maar Meltan kan alleen evolueren in Pokémon GO. Nadat je de Mystery Box geopend hebt, zul je 7 dagen moeten wachten en vervolgens opnieuw een Pokémon vanuit Pokémon GO versturen om hem opnieuw te kunnen gebruiken.

Als je 25 van dezelfde soort Pokémon overzet naar het Pokémon GO Park, zul je een minigame kunnen spelen in de Play Yard! Probeer zoveel mogelijk Pokémon te verzamelen en naar de uitgang te leiden, voordat de tijd op is, maar pas op voor wilde Pokémon. Als je slaagt, zul je enkele Candies ontvangen.

In het zuidwesten van Fuchsia City vind je op een verhoging het Pokémon Center, en de Pokémon Gym. Je kunt deze bereiken door middel van een zijpaadje vlak bij de westelijke uitgang van de stad.

Fuchsia City Gym

Wanneer je de Fuchsia City Gym binnenkomt, loopt de gids naar je toe die je een uitdaging geeft. Om de Fuchsia City Gym uit te mogen dagen, moet je minstens 50 verschillende Pokémon gevangen hebben in je Pokédex. Heb je dit niet, dan zit er niets anders op dan terug de wildernis in te trekken en wat meer Pokémon te vangen! Vergeet niet dat je je Pokémon ook kunt evolueren in plaats van ze in het wild te vangen, en je kunt natuurlijk ruilen met andere spelers om je Pokédex uit te breiden.

Wanneer je aan de vereiste voldoet, zal blijken dat de gids eigenlijk de Gym Leader, Koga, was! Koga teleporteert naar zijn plaats in het midden van de Gym, en de echte gids verschijnt om je wat advies te geven. De Trainers in de Fuchsia City Gym gebruiken Poison-type Pokémon. Kijk uit voor statuseffecten en gebruik Ground- of Psychic-type aanvallen om ze te slim af te zijn. Dit is een goed moment om je TM's voor Dig, Drill Run of Psychic te gebruiken.

Loop naar de Gym Leader toe en… helaas, er staan onzichtbare muren in de Fuchsia City Gym! Iedere paar seconden zal mist verschijnen waardoor je heel vaag kunt zien waar de muren zich bevinden.

Om bij Koga te komen, loop je eerst naar de rechtermuur. Loop langs de rechtermuur zigzaggend naar de achterkant van de Gym, tot je bij de Ace Trainer komt. Ga vanaf de Ace Trainer naar links langs de achterste muur, tot je in de linkerbovenhoek komt. Loop dan schuin naar beneden en naar rechts; je zult bij twee Jugglers komen. Vanaf de onderste Juggler loop je schuin naar links en naar beneden, tot je niet verder kunt. Loop dan schuin naar rechtsonder, langs de muren, en je zult bij Koga komen.

+
Gym Leader Koga
Gym Leader Koga
WeezingLv. 43
MukLv. 43
GolbatLv. 43
VenomothLv. 44

Voor je overwinning overhandigt Koga je de Soul Badge; hiermee zullen geruilde Pokémon tot Lv. 70 je gehoorzamen (als je al andere Badges verzamelt hebt, kan dit getal hoger liggen). Als klap op de vuurpijl ontvang je ook nog eens TM27 Toxic. Na het gevecht zullen de onzichtbare muren verdwijnen en kun je zo naar buiten lopen.