Startpagina » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough – Thunder Badge

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough – Thunder Badge

Met twee Gym Badges en een set S.S. Tickets op zak is je volgende bestemming naar het zuiden: Vermilion City. Neem ook weer een kijkje in de winkels, want je vanaf nu ook Lures kopen.

Cerulean City

Om Cerulean City uit te komen, ga je naar het noorden van de stad. Rechts van het pad dat naar Route 24 leidt, zul je een politieagente en een Squirtle zien. De Squirtle zorgt ervoor dat ze afgeleid wordt, waardoor ze haar post verlaat.

Ga het huis binnen en je zult zien dat het een bende is. Volgens de man heeft Team Rocket ingebroken en zijn TM gestolen. Ga door het gat in de rechtermuur en je zult de dief zien staan. Spreek hem aan en versla hem om de TM10 Dig terug te krijgen. (Als je weer met de bestolen man spreekt, zal hij zeggen dat je hem mag houden.)

+
Team Rocket Grunt
Team Rocket Grunt
RaticateLv. 15

Op het paadje naar rechts staat een boompje waar je nog niet langs kunt, dus loop verder naar het zuiden en je zult al snel op de volgende Route komen.

Route 5

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

In het zuiden van Route 5 vind je een gebouw dat de Day Care blijkt. Hier kun je één Pokémon achterlaten, die dan door het oude stel getraind zal worden. Ook stelt de oude man in de Day Care zich voor als Mr. Hyper; momenteel kan hij je nog niet helpen, maar als je het spel hebt uitgespeeld kun je hier terugkeren om je Pokémon te Hyper Trainen.

Door van de heuveltjes achter de Day Care af te springen, kun je wilde Pokémon vinden en enkele Great Balls. Links van de Day Care vind je ook een Ether.

Loop dan naar het zuidoosten, waar je je rivaal weer tegenkomt. Hij vertelt je dat de zuidelijke poort afgesloten is, maar dat je wel het Underground Path kunt nemen. Dan geeft hij je 3 Revives, en neemt hij één van de S.S. Tickets die je van Bill kreeg.

Ga de gebouw waar jullie voor stonden binnen, en daal de trappen af om het Underground Path te betreden.

Underground Path

In het Underground Path is niet zo veel te zien, dus blijf naar het zuiden lopen tot je bij de uitgang komt.

Onzichtbare voorwerpen

Let goed op de staart van je partner-Pokémon als je door het Underground Path loopt! Als je staart van je partner opeens heen en weer begint te zwaaien, dan wil dat zeggen dat er een voorwerp in de buurt ligt. Als je geen voorwerp ziet liggen, kan het zijn dat het om een onzichtbaar voorwerp gaat!

Druk op A om de grond voor je te doorzoeken, en je kunt enkele waardevolle voorwerpen vinden zoals een Big Pearl, een Nugget en een Max Lure.

Route 6

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Eenmaal weer buiten bevind je je op Route 6. Volg het pad naar het zuiden, langs de Trainers, en je zult al gauw de volgende stad bereiken. Ook kun je hier en daar wat voorwerpen liggen. Op Route 6 verschijnen grotendeels dezelfde Pokémon als op Route 5, maar hier is het wat makkelijker ze te vangen omdat er geen heuveltjes in de weg liggen.

Abra

Op Route 5 en 6 verschijnt een heel schuwe Pokémon: Abra! Deze Psychic-type Pokémon evolueert in één van de sterkste Pokémon in het spel, maar je hebt er nog een hele klus aan om hem te vangen. Abra verschijnt maar zelden, en is dan na een paar seconden weer verdwenen; ren er dus meteen op af als je hem ziet!

Tijdens het gevecht beweegt Abra voortdurend heen en weer, wat het erg lastig maakt om hem in een Poké Ball te krijgen. Je kunt een Nanab Berry gebruiken om hem te kalmeren, of wacht tot hij op het punt staat om te vluchten. Hij blijft dan een paar seconden stilhangen, hét moment om een Poké Ball te gooien!

Vermilion City

Vermilion City is de bruisende havenstad van de Kanto-regio. Zodra je de stad binnenloopt zul je meteen de politieagente en de Squirtle van eerder zien. Als je met de agente spreekt, zal ze aanbieden om je de Lv. 16 Squirtle te geven — mits je in totaal minstens 60 Pokémon gevangen hebt. Verder vind je in het Pokémon Center nog een persoon die aanbiedt om een Alola Form met je te ruilen; in dit geval een Geodude. Alolan Geodude heeft de unieke combinatie van het Rock/Electric-type.

Loop dan door naar beneden en je zult links een man op een bankje zien zitten. Praat met hem en geef antwoord op zijn vraag (het maakt niet uit wat je kiest). Hij zal je dan vragen om 5 Growlithe (in Let's Go, Pikachu!) of 5 Meowth (in Let's Go, Eevee!) voor hem te vangen. Als je dit gedaan hebt, zal hij je een Lv. 16 Persian (in Let's Go, Pikachu!) of Lv. 16 Arcanine (in Let's Go, Eevee!) geven. Deze Pokémon is normaliter niet te vangen in de versie die je speelt! Bovendien kun je hem berijden, wat je veel sneller laat bewegen dan door te lopen.

Neem ook een kijkje in de Pokémon Fan Club, in het zuidwesten van de stad. Als je met de voorzitter praat en naar zijn verhaal luistert, zal hij je een extra set kleren voor je personage geven.

Vlak onder de Pokémon Fan Club vind je de Gym… maar de weg wordt geblokkeerd door een boompje. De man die bij de Gym werkt, geeft je het advies om met de kapitein van de S.S. Anne te spreken.

Je hebt nu twee opties: Route 11 verkennen, of naar de S.S. Anne gaan. Als je nog wat extra training of wilde Pokémon zoekt, is het een goed idee om eerst Route 11 te verkennen, want hier zijn enkele nieuwe Pokémon te vangen. Route 11 bereik je door Vermilion City door de zuidwestelijke uitgang te verlaten.

Route 11

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Aan het begin van de Route vind je een ingang naar een grot: Diglett's Cave. Je kunt hier alvast naar binnen om een Diglett te vangen, maar je kunt nog niet door de hele grot heen tot je de volgende Gym Leader verslagen hebt.

Loop je door naar rechts, dan kom je een Coach Trainer tegen; versla hem om 5 Pikachu Candies (in Let's Go, Pikachu!) of 5 Eevee Candies (in Let's Go, Eevee!) te krijgen. Ga verder naar het oosten, en onderweg zul je allerlei Trainers en voorwerpen vinden. Als je een beetje aan de zuidelijke kant van de Route loopt, kun je de hele Route overzichtelijk zien.

Aan het einde van de Route staat een poort die naar Route 12 leidt. Je kunt echter niet verder op Route 12, want de weg wordt geblokkeerd door een reusachtige slapende Pokémon! Er zit niets anders op dan om te keren. Neem in het poorthuis nog wel even de trap omhoog, want hier zul je een assistent van Prof. Oak tegenkomen. Indien je minimaal 30 verschillende Pokémon gevangen hebt, zal hij de Judge-functie toevoegen aan je Pokémon Box. Hiermee kun je de zogeheten IVs (talenten) van je Pokémon checken!

De S.S. Anne vind je helemaal in het zuiden van Vermilion City. Laat je S.S. Ticket zien aan de matroos, en hij zal je doorlaten, en bovendien een set kleren geven voor jou en je partner.

S.S. Anne

Bij binnenkomst zul je je rivaal en Blue tegenkomen. Blue geeft je een Shalour Sable, waarschuwt je over Team Rocket, en verlaat dan het schip weer. Je kunt nu vrij door het schip londlopen.

Door het hele schip zul je allerlei Trainers vinden die je uitdagen, voornamelijk in de kamers. Indien je je Pokémon wilt genezen, ga dan naar de eerste kamer rechts van de ingang van het schip; praat met de vrouw binnen en ze zal je Pokémon genezen.

Om bij de kapitein te komen, loop je vanaf de ingang van het schip naar links. Klim de trap op en loop dan naar beneden tot je weer bij een trap komt. Ga hier naar rechts, en aan het einde van de gang zul je je rivaal weer zien. Hij daagt je uit voor een gevecht!

+
Rivaal
(Als je Let's Go, Pikachu! speelt)
Voorwerpen:
Super Potion
Rivaal
(Als je Let's Go, Pikachu! speelt)
PidgeottoLv. 20
OddishLv. 20
EeveeLv. 21
+
Rivaal
(Als je Let's Go, Eevee! speelt)
Voorwerpen:
Super Potion
Rivaal
(Als je Let's Go, Eevee! speelt)
PidgeottoLv. 20
OddishLv. 20
PikachuLv. 21

Na het gevecht zal je rivaal weer vertrekken. Loop door naar boven en ga de trap op, waar je de zeezieke kapitein vindt. Nadat je hem geholpen hebt, zal hij je partner-Pokémon een zogeheten Secret Technique leren: Chop Down! Dit is tevens je laatste kans om het schip te verkennen, want zodra je het schip nu verlaat, zal het wegvaren.

Op de pier zul je nu een meisje zien staan. Het blijkt Mina te zijn, een personage uit Pokémon Sun en Moon! Als je nogmaals met haar praat, zul je met haar Fairy-type Pokémon kunnen vechten.

+
Pokémon Trainer Mina
Pokémon Trainer Mina
JigglypuffLv. 21
Mr. MimeLv. 22

Wanneer je klaar bent om de Pokémon Gym uit te dagen, ga je naar het zuidwesten van de stad en check je het boompje. Je partner-Pokémon gebruikt dan Chop Down om de weg vrij te maken.

Vermilion City Gym

De Vermilion City Gym is iets lastiger dan de Gyms tot nu toe. Om bij de Gym Leader te komen moet je namelijk niet alleen langs de Trainers zien te komen, je moet ook een puzzle oplossen. In de Gym staan in totaal 15 vuilnisbakken, waaronder een rode en een blauwe. Om de barrière voor de Gym Leader uit te schakelen, dien je twee knoppen in te drukken die onder de vuilnisbakken verstopt zijn.

Door de Trainers te verslaan ontvang je hints over hoe je de knoppen kunt vinden. De eerste knop zit altijd onder een vuilnisbak die naast de blauwe vuilnisbak staat. De tweede knop zit in een vuilnisbak naast de eerste, maar staat niet naast de rode vuilnisbak. Let op: je moet de knoppen achter elkaar indrukken, anders zal de puzzel resetten.

Gebruik de hints om de juiste knoppen te vinden en spreek dat de Gym Leader, Lt. Surge, aan om hem uit te dagen!

+
Gym Leader Lt. Surge
Gym Leader Lt. Surge
VoltorbLv. 25
MagnemiteLv. 25
RaichuLv. 26

Voor je overwinning ontvang je de Thunder Badge, waarmee geruilde Pokémon tot Lv. 40 naar je zullen luisteren. Ook krijg je TM36 Thunderbolt en… de handtekening (Autograph) van Lt. Surge.