Startpagina » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough » Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough – Volcano Badge

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee! Walkthrough – Volcano Badge

Nu je zes Badges hebt, is je volgende bestemming Cinnabar Island, een eiland in het zuidwesten van de Kanto-regio. Maar voordat je hierheen gaat, is er nog iets wat je moet doen in Fuchsia City.

Fuchsia City

Gebruik Sky Dash om naar het Pokémon Center van Fuchsia City te gaan (als je er nog niet bent). Spring van het heuveltje naar rechts en ga het eerste huis binnen. Praat met de man en hij zal (moeizaam) uitleggen dat hij zijn gebit kwijt is. Als je aanbied om hem te helpen, vertelt hij dat ze op Route 19 liggen.

Ga dan terug naar het Pokémon Center en loop naar het zuiden. Bereid je maar voor, want daar zijn ze weer, hoor! Je ziet Jessie en James, die de Gold Teeth van de man gevonden hebben. Helaas hadden ze wel wat beters verwacht, dus geven ze de Gold Teeth aan jou en rennen ze weer weg.

Loop terug naar het huis van de man en geef hem zijn Gold Teeth terug. Als dank krijg je van hem een nieuwe set kleding voor jou en je partner-Pokémon… en een nieuwe Secret Technique: Strong Push. Je kunt hem meteen uitproberen op het rotsblok in het huis om een Nugget te vinden.

Opnieuw zijn er twee manieren om Cinnabar Island te bereiken. Je kunt de lange weg nemen vanaf Fuchsia City, die door Seafoam Islands leidt, of de korte weg vanaf Pallet Town. In deze walkthrough gaan we uit van de lange weg. Ga terug naar het Pokémon Center en loop weer naar het zuiden om Route 19 te bereiken.

Route 19

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Al snel zul je bij de kust komen. Loop naar het water en druk op A om Sea Skim te gebruiken. Heb je Sea Skim nog niet? Leer deze dan van de man bij de Lapras in Fuchsia City.

Blijf naar het zuiden surfen tot je niet verder kunt, en buig dan af naar links om Route 20 te bereiken.

Route 20

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Ook op Route 20 valt niet zo veel te zien. Na een tijdje surfen zul je echter bij een eiland komen, met een grotingang. Dit zijn de Seafoam Islands, en om Cinnabar Islands te bereiken zul je door de grot moeten. Je kunt praten met de vrouw bij de ingang om je Pokémon te genezen.

Seafoam Islands

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

De Seafoam Islands vormen één van de grootste grottenstelsels in de Kanto-regio. Met veel verschillende paden en ladders. Om alle belangrijke voorwerpen en bezienswaardigheden te vinden, kun je de volgende route volgen.

Bij binnenkomst zul je voor je een heuvel zien die je kunt beklimmen. Ga nog niet het heuveltje op, maar loop langs de heuvel naar rechts en je zult een steen en een gat zien. Check de steen en druk op de A-knop om Strong Push te gebruiken. Duw dan de steen in het gat, maar zorg dat je er zelf niet in valt! Loop een eindje terug naar de ingang en ga dan het heuveltje op. Linksboven op de heuvel vind je vlakbij een ladder naar beneden een Coach Trainer; versla hem om 5 Rare Candies te krijgen.

Ga niet de ladder af, maar loop verder naar rechts, waar je een man ziet staan; als je weinig Poké Balls over hebt, kun je met hem praten om er wat extra te krijgen. Iets verder naar rechts zie je een ladder, een steen en een gat. Duw de steen een stukje omlaag, dan naar links en vervolgens omhoog het gat in. Laat jezelf dan in het gat vallen. Herhaal deze stap nog twee keer: duw de steen nogmaals in het gat en spring er dan zelf weer achterna.

Je belandt nu in het water, en je zult door de sterke stroming meegevoerd worden naar een andere ruimte. Surf hier naar het noorden om weer bij land te komen, waar je een Big Pearl vind. Negeer de ladder en loop naar links om nog een andere ladder te vinden. Raap nog een Big Pearl op bij het water en ga dan de ladder omhoog. Loop het heuveltje voor je neus op en loop naar het zuiden om weer een ladder te vinden. Je ziet ook ook wat stenen, maar laat deze voor nu nog even liggen.

Klim opnieuw de ladder op en loop naar rechts om TM55 Ice Beam te vinden. Negeer de ladder rechts van je en ga het heuveltje op; hier vind je weer een ladder. Op de verdieping waar je uitkomt zie je rechts van je een gat. Daal aan de rechterkant het heuveltje af en duw de steen het gat in, en spring vervolgens zelf het gat in. Herhaal dit nogmaals: duw de steen het gat in en spring dan zelf het gat in.

Je belandt nu opnieuw in het water, maar de stroming wordt nu geblokkeerd door de twee stenen, zodat je vrij kunt rondsurfen. Ga aan de linkerkant aan wal en loop naar het zuiden. Onderaan het heuveltje zul je in totaal vier stenen vinden. Duw de tweede steen van links helemaal naar links toe, en duw dan steen naast het gat, het gat in. Loop dan terug en duw dan de meest rechtse steen twee keer omhoog, zodat je de steen ernaast omlaag kunt duwen. Duw deze steen twee omlaag, drie naar links en dan omlaag het gat in.

Spring ook het gat in, en je belandt weer in het water. Surf nu naar het noorden om bij een klein eilandje te komen met een Big Pearl. Bereid je voor op een gevecht, want je zult oog in oog staan met een Legendarische Pokémon… Articuno!

+
Articuno Lv. 50
Type:
Articuno Lv. 50
Mirror Coat
Ice Beam
Agility
Reflect

Nadat je Articuno (hopelijk) gevangen hebt, ga je weer het water op en surf je een eindje naar beneden. Beklim de heuvel en gebruik de eerste ladder die je zit. Klim dan de volgende verhoging op en loop naar rechts, om de ladder heen waar je net uit kwam, tot je weer bij de eerdere twee stenen in het water komt. Steek het water over en ga aan de rechterkant weer aan land. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is de ladders volgen tot je weer buiten bent. Onderweg zul je nog 3 Ultra Balls en een Ice Stone vinden.

Route 20

Eenmaal weer buiten kun je je reis naar Cinnabar Island vervolgen. Raap de Heart Scale op het strand op en blijf dan naar het westen surfen. Na een poosje kom je aan op Cinnabar Island.

Cinnabar Island

Cinnabar Island is een klein dorpje gebouwd op een actieve vulkaan, met enkele bezienswaardigheden. In het Pokémon Center vind je een man in de hoek die zijn Poison/Dark-type Alolan Grimer (in Let's Go, Pikachu!) of Dark-type Alolan Meowth (in Let's Go, Eevee!) te ruil aanbiedt. Naast het Pokémon Center vind je het Cinnabar Lab. In de tweede kamer ontvang je TM02 Taunt van een onderzoeker, en in de derde kamer kun je met een onderzoeker praten om één van je fossielen weer tot leven te laten wekken. Als je een Helix Fossil, Dome Fossil of Old Amber aan het geeft, zul je een Lv. 44 Omanyte, Kabuto of Aerodactyl krijgen!

In het noordoosten van de stad staat de Pokémon Gym, die helaas gesloten is. Volgens een briefje op de deur ligt de sleutel in het Pokémon Mansion, dat in het noordwesten van de stad ligt. Ga hier naar binnen zodra je je Pokémon genezen hebt.

Pokémon Mansion

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam | – verschijnt niet

Loop vanuit de entreehal naar boven tot je bij een muur komt. Ga nog niet met de trap omhoog, maar loop verder naar boven via de gang rechts. Ga de kamer links van je in en check het standbeeld om een geheime knop in te drukken. Loop dan naar rechts, en ga bij de vier pilaren omlaag een kamer in voor een Max Elixir.

Ga terug naar de rode loper en neem de trap omhoog, en vervolgens nog een keer de trap omhoog. Loop naar beneden en vlakbij de Trainer vind je een Rare Candy. Daal dan de trap weer af en loop naar beneden, en ga de linkerkamer in; hier vind je een Max Ether. Loop dan terug en check het standbeeld om de knop in te drukken. Ga vervolgens door de linkergang naar beneden en links een kamer in voor een PP Up.

Vervolgens loop je weer naar boven tot je weer bij de trappen bent, en dan schuin naar boven en naar rechts. In de hoek rechtsboven van de verdieping zul je een Max Revive vinden. Ga dan terug naar de trappen en druk de knop op het standbeeld in. Loop langs de trappen naar het noorden, en ga links de kamer in. Hier vind je een Coach Trainer die je TM22 Rock Slide geeft als je wint. Ga dan de trap rechts van je op om de volgende verdieping te bereiken.

Loop naar rechts en je zult bij een standbeeld komen. Druk deze nog niet in, maar loop verder naar rechts, de kamer in, om aan het einde TM21 Foul Play te vinden. Ga terug naar het standbeeld en druk op de knop, loop vervolgens naar beneden. Je zult bij een ladder komen, daal de ladder af naar beneden.

Achter de ladder vind je 5 Silver Razz Berries. Loop dan naar beneden en je zult een Fire Stone tussen de plantenbakken vinden. Daal dan de trap af en je komt in de kelder terecht. Loop naar links, langs de muur en ga de kamer in. Raap TM52 Sludge Bomb op en druk dan op de knop op het standbeeld. Ga naar links en loop dan om de kamer helemaal heen naar rechts. Loop naar boven, door de deur die nu open is.

In de kamer rechts bovenin vind je bij de bedden weer een standbeeld; druk hier op de knop. Loop dan naar de kamer ernaast waar je een Rare Candy vind. Ga terug de gang op en loop helemaal naar links om bij de laboratorium te komen. Hier vind je een Max Elixir en, als je wat naar onderen loopt, de Secret Key!

Om het huis te verlaten ga je terug naar de trap omhoog (vergeet niet de knop in de kamer met bedden in te drukken). Loop dan door de gang naar boven en aan het einde vind je een teleporter, die je terugbrengt naar de ingang. Natuurlijk kun je ook gewoon een Escape Rope gebruiken.

Met de Secret Key in je bezit, kun je de Cinnabar Island Gym betreden.

Cinnabar Island Gym

Zodra je binnenkomt zal de Gym Leader, Blaine, zich al introduceren. Loop naar achteren en praat met Blaine om de quizshow te beginnen!

Tijdens de quiz zul je 5 vragen krijgen. Als je de vraag juist beantwoordt, krijg je een Blaine-pop. Zo niet, dan moet je met een Trainer vechten en krijg je daarna alsnog een Blaine-pop. De Trainers in deze Gym gebruiken Fire-type Pokémon, dus neem ze te grazen met Water-, Ground- of Rock-type aanvallen.

In tegenstelling tot de originele games kun je niet de vraag juist beantwoorden en alsnog met de Trainer vechten. Indien je wilt vechten, moet je dus de vraag expres onjuist beantwoorden. Ook heb je niet de optie om je Pokémon tussentijds te wisselen of te genezen, zelfs niet voor de Gym Leader! Maar geen zorgen: als je verliest van een Trainer, kun je in de herkansing gewoon verdergaan waar je gebleven was.

De volgende antwoorden tellen als correct:

 • Which of these is the Spitfire Pokémon?
  Magmar
 • How many Gym Badges certified by the Pokémon League are there?
  Eight
 • A Steel-type move used on a Fire-type Pokémon will be…?
  Not very effective
 • TM28 contains the move Tombstony.
  False of What's that?!
 • Who are you about to battle?!
  Alle antwoorden zijn juist.

Wanneer je 5 Blaine-poppen hebt verzameld, zul je met de Gym Leader, Blaine, mogen vechten!

+
Gym Leader Blaine
Gym Leader Blaine
MagmarLv. 47
RapidashLv. 47
NinetalesLv. 47
ArcanineLv. 48

Voor je overwinning overhandigt Blaine je de Volcano Badge! Deze zorgt ervoor dat geruilde Pokémon tot Lv. 80 je gehoorzamen. Ook krijg je TM46 Fire Blast, een krachtige Fire-type aanval.

Wanneer je de Gym uitstapt, zul je je rivaal weer tegenkomen. Hij heeft al zeven Gym Badges verzameld, en suggereert om nog eens langs te gaan bij de Viridian City Gym, die eerder gesloten was.