Startpagina » Meer details eerste Pokémon TCG-uitbreiding Scarlet & Violet

Meer details eerste Pokémon TCG-uitbreiding Scarlet & Violet

Nu de nieuwe generatie Pokémon-games alweer eventjes uit is, is de Pokémon TCG binnenkort aan de beurt. The Pokémon Company heeft vandaag meer informatie vrijgegeven over de nieuwe uitbreidingsset, simpelweg getiteld Pokémon TGC: Scarlet & Violet. Deze zal vanaf 31 maart 2023 verkrijgbaar zijn.

Naast dat Pokémon uit de Paldea-regio hun kaartdebuut maken in deze set, keert er ook een oud spelmechanisme terug: Pokémon ex. Een Pokémon ex is een bijzonder sterke Pokémon, maar als deze uitgeschakeld wordt, mag je tegenstander twee prijskaarten pakken in plaats van één.

Verder is vandaag bekend gemaakt dat het uiterlijk van de kaarten iets aangepast wordt, beginnend met deze set. De belangrijkste wijziging betreft de gele rand om de kaarten, waar we in het westen aan gewend zijn. Deze wordt vervangen door een zilveren rand. In Japan werd altijd al een zilveren rand gebruikt.

Daarnaast is de layout van bepaalde kaarten iets aangepast. De subcategorie voor Trainer-kaarten staat nu helemaal links bovenin, en bij Basic Energy-kaarten is rechts onderin een tweede energie-icoon toegevoegd. Dit zodat je sneller kunt aflezen wat voor kaarten je in je hand of aan een Pokémon gehecht hebt.

Ook worden er geen icoontjes meer gebruikt om de uitbreidingsset aan te duiden, maar setcodes met taal. Zo heeft een Engelse kaart in de Pokémon TCG: Scarlet & Violet-set de setcode SVE EN.

Ten slotte gaat de prijs van kaarten in bepaalde regio's omhoog. Zo zal in de Verenigde Staten de prijs van een boosterpack stijgen van $3,99 naar $4,99. Volgens The Pokémon Company heeft dit te maken met de gestegen productiekosten. Wel zal ieder boosterpack nu minimaal 3 zeldzame kaarten met folie bevatten, en wordt de inhoud van bepaalde bundelproducten iets uitgebreid. Het is momenteel niet bekend of de prijsverhoging ook in de Benelux zal gelden.

Deel dit bericht

Ontdek meer van Pokémon United

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder