Startpagina » Meer informatie en releasedatum Pokémon Sword & Shield Expansion Pass

Meer informatie en releasedatum Pokémon Sword & Shield Expansion Pass

Vandaag heeft The Pokémon Company meer informatie bekendgemaakt over de aankomende DLC voor Pokémon Sword & Shield: The Isle of Armor en The Crown Tundra. Van die eerste is ook de releasedatum bekendgemaakt: The Isle of Armor zal op 17 juni 2020 beschikbaar zijn voor spelers die de Pokémon Sword & Shield Expansion Pass gekocht hebben.

The Isle of Armor

Allereerst is een van de evoluties van Galarian Slowpoke onthuld, die je op het Isle of Armor zult vinden: Galarian Slowbro. In tegenstelling tot zijn normale variant, heeft deze het type Poison/Psychic. Hij heeft de nieuwe Ability Quick Draw, waarvan het effect nog niet bekend is. Ook kan hij een unieke aanval leren: Shell Side Arm, een Poison-type aanval die zijn Attack óf Sp. Atk gebruikt, afhankelijk van wat meer schade zal opleveren. Als klap op de vuurpijl heeft deze aanval ook een kans om de tegenstander te vergiftigen.

Op het Isle of Armor zul je ook kennis maken met de Legendarische Pokémon Kubfu, die kan evolueren in Urshifu Single Strike Style (Fighting/Dark-type) of Urshifu Rapid Strike Style (Fighting/Water-type). Over Urshifu zijn nu enkele nieuwe details bekendgemaakt. Hij heeft de nieuwe Ability Unseen Fist, die ervoor zorgt dat aanvallen die fysiek contact maken, dwars door Protect heen gaan. Ook leert hij een nieuwe aanval, afhankelijk van in welke vorm je hem evolueert. Single Strike Style Urshifu leert Wicked Blow, een aanval die één keer zeer hard raakt, en Rapid Strike Style Urshifu leert Surging Strikes, een aanval die drie keer raakt. Beide aanvallen hebben als belangrijke eigenschap dat ze altijd critical hits opleveren.

Wanneer je Urshifu Gigantamaxt, zal hij daarnaast ook een unieke G-Max Move kennen. Gigantamax Urshifu (Single Strike Style) kan G-Max One Blow gebruiken, een Dark-type G-Max Move. De Rapid Strike Style kan G-Max Rapid Flow gebruiken, een Water-type G-Max Move. Beide aanvallen gaan dwars door Protect én Max Guard heen.

Ook een aantal andere Pokémon krijgen Gigantamax-vormen in The Isle of Armor. Zo krijgen Rillaboom, Cinderace en Inteleon allemaal een Gigantamax-vorm. Gigantamax Rillaboom kan het Grass-type G-Max Drum Solo gebruiken, Gigantamax Cinderace leert het Fire-type G-Max Fireball, en Gigantamax Inteleon gebruik het Water-type G-Max Hydrosnipe. Alledrie deze aanvallen negeren de Ability van de tegenstander.

Naast de nieuwe starters krijgen ook enkele oude favorieten een Gigantamax-vorm! Gigantamax Venusaur kan het Grass-type G-Max Vine Lash gebruiken. Deze aanval is niet alleen beresterk, maar zal 4 beurten lang ook voortdurend schade toerichten aan tegenstanders die niet Grass-type zijn. Gigantamax Blastoise leert het soortgelijke G-Max Cannonade, een Water-type G-Max Move die 4 beurten lang schade toericht aan tegenstanders die niet Water-type zijn.

The Isle of Armor introduceert ook enkele nieuwe aanvallen. Deze kun je aan je Pokémon leren door er Armorite Ore voor te ruilen, een erts dat je onder andere van Max Raid Battles kunt winnen. Twee van deze nieuwe aanvallen zijn Burning Jealousy en Grassy Glide. Burning Jealousy is een Fire-type aanval die alle tegenstanders raakt. Bovendien zullen alle tegenstanders die die beurt hun statistieken verhoogd hebben, verbrand raken. Grassy Glide is een Grass-type aanval die verhoogde prioriteit heeft als Grassy Terrain actief is.

Ten slotte kent het Isle of Armor enkele nieuwe features. Zo ontvang je een Exp. Charm wat de verkregen Exp. Points voor je Pokémon verhoogt. Met de Cram-o-Matic kun je vier voorwerpen omruilen voor een ander voorwerp. Afhankelijk van welke voorwerpen je erin stopt, kunnen je een alledaags voorwerp als een Poké Ball terugkrijgen, of een zeldzaam voorwerp als een PP Up.

Bepaalde Pokémon die je al hebt kunnen Max Soup drinken, een speciaal goedje wat ze de mogelijkheid geeft om te Gigantamaxen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld de Gigantamax-vorm van je starter-Pokémon verkrijgen. Ten slotte biedt het Isle of Armor een speciale gevechtssoort: Restricted Sparring, waarin je enkel bepaalde typen Pokémon kunt gebruiken of onder speciale condities moet vechten.

The Crown Tundra

Het tweede deel van de Pokémon Sword & Shield Expansion Pass, The Crown Tundra, staat helemaal in het teken van Legendarische Pokémon. Niet alleen verschijnen een hoop oude bekenden in Max Raid Battles, ook introduceert deze DLC een aantal gloednieuwe Legendarische Pokémon én Galarian Forms voor bestaande. In de Crown Tundra ontmoet je het nieuwe personage Peony, die je zal begeleiden.

Zo introduceert The Crown Tundra twee nieuwe leden van de legendarische golems: Regieleki en Regidrago. Regieleki, de Electron Pokémon, heeft het type Electric en de nieuwe Ability Transistor waarvan het effect nog niet bekend is. Hij leert de unieke aanval Thunder Cage, wat zijn tegenstanders 4 tot 5 beurten in een val zet die iedere beurt schade toericht en verhindert dat ze kunnen wisselen.

Regidrago, de Dragon Orb Pokémon, heeft het type Dragon en de nieuwe Ability Dragon's Maw met onbekend effect. Hij leert de unieke aanval Dragon Energy, een krachtige aanval die meer schade toericht des te meer HP Regidrago nog over heeft.

De Legendarische vogels van de Kanto-regio, Articuno, Zapdos en Moltres, krijgen er ieder een verre neef bij. Galarian Articuno, de Cruel Pokémon, heeft het type Psychic/Flying en de Ability Competitive, wat zijn Sp. Atk met 2 niveaus verhoogt als een tegenstander een van zijn statistieken verlaagt. Hij kent de unieke aanval Freezing Gaze, een Psychic-type Special-aanval die de tegenstander kan bevriezen.

Galarian Zapdos, de Strong Legs Pokémon, heeft het type Fighting/Flying en de Ability Defiant, wat zijn Attack met 2 niveaus verhoogt als een tegenstander een van zijn statistieken verlaagt. Hij leert de unieke aanval Thunderous Kick, een Fighting-type Physical-aanval die de Defense van de tegenstander verlaagt.

Galarian Moltres, de Malevolent Pokémon, heeft het type Dark/Flying en de Ability Berserk; deze verhoogt zijn Sp. Atk met 1 niveau als een aanval zijn HP onder de helft brengt. Ook leert hij de unieke aanval Fiery Wrath, een Dark-type Special-aanval die de tegenstander kan laten “flinchen”.

Eén van de nieuwe features in The Crown Tundra is Dynamax Adventure. Samen met drie andere Trainers baan je je een pad door een Pokémon Den, waarbij je het onderweg opneemt tegen verschillende Dynamax Pokémon. Hierin kunnen zelfs Legendarische Pokémon verschijnen.

Ook voegt deze DLC het Galarian Star Tournament toe, wat gehouden zal worden in Wyndon. In dit toernooi nemen de sterkste Trainers van de Galar-regio het tegen elkaar op in 2-tegen-2 Multi Battles.

Pokémon HOME-bonus

In de aanloop naar de release van The Isle of Armor is een bonusaanbieding gestart in Pokémon HOME. Als je een Pokémon van Pokémon Sword & Shield naar Pokémon HOME stuurt, dan ontvang je een Grookey, Scorbunny en Sobble met hun verborgen Abilities. Grookey heeft Grassy Surge, wat Grassy Terrain opwekt bij het inzetten. Scorbunny heeft de nieuwe Ability Libero; wanneer hij een aanval gebruikt, verandert zijn eigen type in het type van de aanval. Ten slotte heeft Sobble de Ability Sniper, wat critical hits nóg sterker maakt.

Ook zul je de komende maand veel Gigantamax Pokémon tegen kunnen komen in Max Raid Battles. In Pokémon Sword verschijnen Gengar, Kingler, Lapras, Garbodor, Corviknight, Appletun, Toxtricity (Amped Form), Centiskorch, Grimmsnarl, Alcremie en Duraludon. Speel je Pokémon Shield, dan verschijnen Charizard, Butterfree, Machamp, Orbeetle, Drednaw, Coalossal, Flapple, Sandaconda, Toxtricity (Low Key Form), Hatterene en Copperajah. Bovendien kan Snorlax in beide versies verschijnen. Dit evenement loopt tot 30 juni 2020 om 2 uur 's nachts.

Bekijk de Japanse trailer:

Bekijk de nieuwe screenshots:

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>