Startpagina » Mega Evolution nu beschikbaar in Pokémon GO

Mega Evolution nu beschikbaar in Pokémon GO

Het Mega Evolution-fenomeen is toegevoegd aan Pokémon GO. Dit fenomeen, waarbij bepaalde Pokémon tijdelijk een extra evolutie kunnen ondergaan, werd oorspronkelijk geïntroduceerd in Pokémon X & Y. Ontwikkelaar Niantic deed de nieuwe feature uit de doeken op de Pokémon GO-website.

Net als in de basis-RPG's, is Mega Evolution in Pokémon GO van tijdelijke aard. Om een Pokémon te Mega-evolueren, heb je Mega Energy nodig. Mega Energy verzamel je door Mega Raids te doen – Raid Battles met een Mega-geëvolueerde Pokémon. Hoe sneller je de raid verslaat, hoe meer Mega Energy je zult krijgen. Deze energie is specifiek aan de Pokémon; om bijvoorbeeld Charizard te kunnen Mega-evolueren, zul je Mega Charizard moeten verslaan in Raid Battles.

Wanneer je genoeg Mega Energy verzameld hebt, kun je een Pokémon van die soort evolueren. Dit kan met één Pokémon tegelijk, en Shadow Pokémon of Clone Pokémon (speciale Pokémon die beschikbaar waren tijdens het Mewtwo Strikes Back – Evolution evenement) kunnen niet Mega-evolueren. Zodra je een Pokémon Mega-evolueert, zal de Mega Energy langzaam opgebruikt worden. Na 4 uur, of als je Mega Energy op is, verandert de Pokémon weer terug in zijn normale vorm.

Momenteel is het alleen mogelijk om Venusaur, Charizard, Blastoise en Beedrill te Mega-evolueren. Later zal dit ook voor andere Pokémon mogelijk worden, wanneer deze verschijnen in Mega Raids. Om plaats te maken voor de nieuwe Mega Raids, zijn Raids met 2 sterren en 4 sterren opgeheven. Wel zullen meer verschillende Pokémon verschijnen in Raids met 1 of 3 sterren en zul je ook meer beloningen ontvangen van Raids op die niveaus.

Niet alleen krijgen Mega Pokémon een enorme boost aan hun statistieken; als je een Mega Pokémon in een raid gebruikt, zullen ook andere deelnemers een schadebonus ontvangen. Als deelnemers aanvallen gebruiken van hetzelfde type als de Mega Pokémon, komt daar zelfs nog een schepje bovenop.

Om de verschillende Mega Pokémon bij te houden, is een Mega Pokédex toegevoegd. Ook kun je in de avatarwinkel een gratis Mega Bracelet-accessoire ontvangen. Dit is niet noodzakelijk om Mega Evolution te gebruiken. Tevens is nu Special Research beschikbaar voor alle spelers, en zullen in september verschillende Mega Evolution-evenementen gehouden worden.

Bekijk de trailer:

Vul alle verplichte velden in.
Heb je een fout gezien op deze pagina? Laat het ons dat weten zodat we het kunnen aanpassen! Ook opmerkingen over ontbrekende informatie of te weinig uitleg zijn welkom.Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>