Startpagina » Nieuwe details Pokémon Scarlet & Violet en Pokémon TCG van Pokémon Wereldkampioenschappen 2022

Nieuwe details Pokémon Scarlet & Violet en Pokémon TCG van Pokémon Wereldkampioenschappen 2022

Tijdens de eindceremonie van de Pokémon Wereldkampioenschappen 2022 zijn nieuwe details onthuld voor de Pokémon Scarlet & Violet videogames en de aankomende Pokémon TCG uitbreidingen. De aankondigingen werden gemaakt door Tsunekazu Ishihara, directeur van The Pokémon Company. Ook is de officiële site geüpdatet met nog meer details.

Pokémon Scarlet & Violet

Een nieuwe Pokémon is bekendgemaakt: Cyclizar, de Mount Pokémon! Deze Pokémon heeft het type Dragon/Normal en Ability Shed Skin. Hij lijkt sterk gerelateerd te zijn aan de Legendarische Pokémon Koraidon en Miraidon. Net als die twee wordt Cyclizar in de Paldea-regio gebruikt als Ride Pokémon.

Daarnaast zijn twee nieuwe aanvallen onthuld die in Pokémon Scarlet & Violet geïntroduceerd worden. Ook is bevestigd dat TMs (Technical Machines) terugkeren. Eén van de nieuwe TMs is Tera Blast.

 • Shed Tail – Deze aanval is een combinatie van Substitute en U-turn/Volt Switch. De gebruiker geeft 50% van zijn HP op om een Substitute te creëren, en wisselt vervolgens uit naar een andere Pokémon. Cyclizar kan deze aanval leren.
 • Tera Blast – Deze aanval verandert van type als de gebruiker geTerastalliseerd is. Ook gebruikt het de Attack óf Sp. Atk van de gebruiker, datgene wat hoger is.

Verder zijn drie nieuwe voorwerpen bekendgemaakt:

 • Mirror Herb – Wanneer een tegenstander zijn statistieken verandert, wordt de verandering ook toegepast op de Pokémon die een Mirror Herb vasthoudt. Dit voorwerp kan slechts één keer gebruikt worden.
 • Loaded Dice – Wanneer een Pokémon met dit voorwerp een aanval gebruikt die meerdere keren kan raken, wordt de kans verhoogd dat de aanval veelvoudig raakt.
 • Covert Cloak – Dit voorwerp beschermt tegen neveneffecten van aanvallen, zoals Fake Out.

Ten slotte is meer informatie bekendgemaakt over (online) gevechtsfeatures in Pokémon Scarlet & Violet. Net als in Sword & Shield zal er een Battle Stadium zijn met verschillende gevechtsmodussen.

 • In Casual Battles kun je iedere Pokémon gebruiken die je wilt. Resultaten van gevechten worden niet meegenomen in je persoonlijke statistieken.
 • In Ranked Battles speel je tegen andere Trainers in dezelfde klasse als jij. Wanneer je gevechten wint, kun je stijgen in klasse. De hoogste klasse is Master Ball Tier.
 • In Online Competitions kun je deelnemen aan online toernooien. Je kunt kiezen uit Official Competitions (officiële toernooien) en Friendly Competities (toernooi wat je zelf kunt organiseren).
 • Met Rental Teams kun je een gevechtklaar team lenen van een andere Trainer. Ook kun je je eigen teams delen.

Om online te vechten is een Nintendo Switch Online-abonnement vereist. Tevens kun je alleen tegen andere Pokémon Scarlet & Violet-spelers vechten. Het is dus niet mogelijk om te vechten met Sword of Shield.

Bekijk de trailer:

Pokémon TCG

In de categorie Pokémon TCG is wat informatie bekendgemaakt over de aankomende Pokémon TCG: Scarlet & Violet-uitbreidingen. In Pokémon TCG: Scarlet & Violet zal een oud kaarttype in het spel terugkeren: Pokémon-ex!

Pokémon-ex verschijnen als Basic, Stage 1 en Stage 2 Pokémon. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Pokémon V zul je ze dus mogelijk eerst moeten evolueren. Dit levert een Pokémon op met zeer hoge HP en krachtige aanvallen, die bovendien weinig Energy vereisen. Indien je Pokémon-ex uitgeschakeld wordt, mag je tegenstander echter twee prijskaarten pakken in plaats van één.

Enkele van de onthulde Pokémon-ex zijn:

Bekijk de trailer:

Deel dit bericht
1 reactie
 1. Wanneer weten jullie wat de pre-order bonussen zullen zijn voor Scarlet en Violet.

  Reply

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>