Startpagina » Nieuwe info en releasedatum The Crown Tundra bekendgemaakt

Nieuwe info en releasedatum The Crown Tundra bekendgemaakt

In een nieuwe updatevideo op YouTube heeft The Pokémon Company vandaag nieuwe informatie bekendgemaakt over de aankomende Pokémon Sword & Shield DLC: The Crown Tundra! Ook is de releasedatum aangekondigd: op 23 oktober 2020 zal de DLC uitgebracht worden.

In Pokémon Sword & Shield – The Crown Tundra, verken je het gelijknamige gebied, de Crown Tundra. Dit is een groots besneeuwd gebied in het zuiden van de Galar-regio. Hier leven veel Pokémon die nog niet eerder verkrijgbaar waren in Pokémon Sword & Shield.

De Crown Tundra staat helemaal in het teken van Legendarische Pokémon. Zo maken de Legendarische Pokémon Regidrago, Regieleki en Calyrex hun entree. Ook verschijnen er regionale Galarian Forms van Articuno, Zapdos en Moltres. Daarnaast zul je ook alle oude Legendarische Pokémon tot nu toe kunnen vangen in de Crown Tundra.

Een ander bekend gezicht dat een nieuwe Galarian Form krijgt, is Slowking. Galarian Slowking, de Hexpert Pokémon, is van het type Poison/Psychic. Hij heeft de nieuwe Ability Curious Medicine; dit zorgt ervoor dat wanneer hij het veld betreedt in een Double Battle, alle aangepaste statistieken van zijn teamgenoot teruggebracht worden naar normaal. Ook heeft hij een nieuwe aanval: Eerie Spell. Deze Psychic-type aanval richt schade aan en trekt 3 PP af van de laatst gebruikte aanval van de tegenstander.

Ook bevat de Crown Tundra een nieuwe feature: Dynamax Adventure. Hiermee kun je met 4 spelers een Pokémon Den verkennen vol met Dynamax Pokémon. Hierbij gebruik je geleende Pokémon. Na ieder gevecht kan één van de spelers hun Pokémon wisselen voor de Dynamax Pokémon die je zojuist hebt verslagen. Aan het einde heb ook de kans om het op te nemen tegen een Legendarische Pokémon. Er is ook de optie om op een Endless Dynamax Adventure te gaan, die eindeloos doorgaat totdat jullie een gevecht verliezen.

Nadat je ver genoeg bent gekomen in het verhaal van The Crown Tundra, zul je een uitnodiging van Leon ontvangen om mee te doen aan het Galarian Star Tournament. Dit grote toernooi, waaraan alle top-Trainers van de Galar-regio deelnemen, legt de focus op Multi Battles. Hierbij kies je één Trainer uit het verhaal als partner, en nemen jullie het samen op tegen allerlei andere duo's.

In de Crown Tundra kun je ook een speciaal nieuw voorwerp bemachtigen: de Ability Patch. Wanneer je deze op een Pokémon gebruikt, zal die zijn Ability veranderen naar zijn Hidden Ability – iets wat eerder nooit mogelijk was.

Op 6 november 2020 zullen ook fysieke bundelversies van Pokémon Sword en Shield uitgebracht worden. Deze bevatten één cartridge met daarop het basisspel Pokémon Sword of Pokémon Shield, plus alle content van de bijhorende Expansion Pass. Daarnaast ontvang je downloadcodes voor 100 Poké Balls, een Pikachu Uniform en een Eevee Uniform (eerder beschikbaar als bonus bij de digitale versies).

Bekijk de volledige presentatie:

Deel dit bericht
1 reactie
  1. Dit word wel echt heel anders dan tot nu toe

    Reply

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>