Startpagina » Nieuwe informatie Pokémon UNITE bekendgemaakt

Nieuwe informatie Pokémon UNITE bekendgemaakt

Er is vandaag meer informatie bekendgemaakt over Pokémon UNITE, de nieuwe Pokémon spin-off game die alweer een jaar geleden werd aangekondigd. Pokémon UNITE is een game in het zogeheten MOBA-genre, ofwel Multiplayer Online Battle Arena. De game wordt geproduceerd door Chinese ontwikkelaar TiMi Studios en verschijnt op Nintendo Switch, Android en iOS.

Allereerst is de releaseperiode voor de game bekendgemaakt. In juli 2021 zal de game als eerste uitgebracht worden voor Nintendo Switch. De versie voor Android en iOS zal volgen in september 2021. De game zal bij de launch in het Engels te spelen zijn; later worden ook Frans, Italiaans, Duits en Spaans toegevoegd.

Verder is aangekondigd dat de game cross-platform play zal hebben. Dit betekent dat spelers op bijv. de Nintendo Switch-versie ook met spelers op de mobiele versie kunnen vechten. Het is daarnaast mogelijk om een Nintendo Account of Pokémon Trainer Club-account te koppelen aan de game, hierdoor kun je je voortgang synchroniseren tussen de Nintendo Switch-versie en de mobiele versie.

Pokémon UNITE vindt plaats op het mysterieuze Aeos Island. Op dit eiland worden Unite Battle-toernooien gehouden door het Unite Battle Committee (UBC). In Unite Battles spelen twee teams van vijf Trainers en hun partner-Pokémon tegen elkaar. Het doel is om wilde Pokémon te verslaan die in de arena verschijnen om Aeos-energie te verzamelen. Door deze vervolgens in één van de doelzones van het andere team te deponeren, scoor je punten.

Met het verslaan van wilde Pokémon stijg je ook in Level, waardoor je nieuwe aanvallen leert en zelfs kunt evolueren. Bij iedere wedstrijd begin je weer bij Lv. 1. Als je Level hoog genoeg is, kun je ook één keer per wedstrijd een superkrachtige Unite Move uitvoeren.

Pokémon UNITE is een free-to-start-titel; dit betekent dat je de game gratis kunt downloaden en spelen, met optionele in-game aankopen. In totaal zijn er drie munteenheden in Pokémon UNITE: Aeos-munten, Aeos-tickets en Aeos-edelstenen. De eerste twee verkrijg je door het spel te spelen, maar edelstenen kun je alleen kopen met echt geld. Daarnaast is een seizoensgebonden Battle Pass te koop. Deze pas kun je vervolgens opwaarderen door missies te voltooien of Aeos-edelstenen te betalen om nog meer beloningen te ontvangen.

Met de verschillende munteenheden kun je ook het Aeos Emporium bezoeken om verschillende voorwerpen te kopen. Zo zijn er voorwerpen die je je Pokémon kunt laten vasthouden, en kleding voor je Trainer. Daarnaast kun je bij Zirco Trading ook Holowear kopen: dit zijn kostuums voor je Pokémon. Holowear kan echter alleen met (betaalde) Aeos-edelstenen aangeschaft worden.

Pokémon in Pokémon UNITE vallen onder de volgende types: Attacker, Defender, Speedster, Suppporter en All-rounder. Om een Pokémon te kunnen gebruiken, dien je eerst een Unite-licentie voor die Pokémon te kopen. Dit kan met Aeos-munten (die je verzamelt door Unite Battles te doen), of betaalde Aeos-edelstenen. Momenteel zijn de volgende Pokémon bekend:

Op een later tijdstip zullen nog meer speelbare Pokémon tegevoegd worden; onder andere Blastoise en Gardevoir.

Bekijk hieronder de trailer en screenshots. De officiële site voor de game is ook gelanceerd.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>