Startpagina » Nieuwe Pokémon en trailer Pokémon Legends: Arceus

Nieuwe Pokémon en trailer Pokémon Legends: Arceus

Vandaag zijn een nieuwe trailer en nieuwe informatie onthuld voor Pokémon Legends: Arceus in een Pokémon Presents-uitzending! Er is nu meer duidelijk over de gameplay van deze revolutionaire nieuwe game, plus enkele nieuwe Pokémon en regionale varianten.

Pokémon Legends: Arceus verschijnt op 28 januari 2022 exclusief voor Nintendo Switch.

De Hisui-regio

Pokémon Legends: Arceus vindt plaats in het verre verleden van de Sinnoh-regio – dezelfde regio uit Pokémon Diamond en Pearl. In het verleden had deze regio echter een andere naam: de Hisui-regio.

Je avontuur begint in het dorp Jubilife Village. Hier staat het hoofdkwartier van het Galaxy Expedition Team, een onderzoeksinstituut dat de Pokémon in de Hisui-regio onderzoekt. Het Galaxy Team bestaat uit verschillende afdelingen, zoals het Medical Corps, het Security Corps en het Survey Corps.

Je speelt als Rei (jongen) of Akari (meisje), die lid wordt van het Galaxy Team. Aan jou de taak om de wilde Pokémon die in de Hisui-regio voorkomen, te bestuderen, en zo de allereerste Pokédex te vervolledigen. Tijdens je reis zul je allerlei nieuwe personages ontmoeten:

  • Rei of Akari (het personage als wie je niet speelt) verschijnt in het verhaal als medelid van het Survey Corps. Je zult hem/haar op verschillende momenten tegenkomen.
  • Professor Laventon is een lid van het Survey Corps en de ontwikkelaar van de Pokédex. Aan het begin van je avontuur zal hij je je starter-Pokémon geven: Rowlet, Cyndaquil of Oshawott.
  • Commander Kamado is de grote baas van het Galaxy Team. Hij is een voorouder van Professor Rowan uit Pokémon Diamond & Pearl.
  • Captain Cyllene is de leider van het Survey Corps. Zij is jouw directe leidinggevende in het Galaxy Team. Mogelijk is ze een voorouder van Cyrus uit Pokémon Diamond & Pearl.

Nieuwe Pokémon en regionale varianten

In de oude Hisui-regio verschijnen enkele nieuwe Pokémon, en nieuwe regionale varianten van bestaande Pokémon. Sommige van deze Pokémon kun je zelfs bereiden om nieuwe plekken in de regio te bereiken.

  • Wyrdeer, de Big Horn Pokémon, heeft het type Normal/Psychic. Het is een evolutie van Stantler die alleen plaats kan vinden wanneer Stantler een lange tijd in de Hisui-regio heeft doorgebracht.
  • Basculegion, de Big Fish Pokémon, heeft het type Water/Ghost. Deze Pokémon evolueert van Basculin wanneer hij bezeten wordt door de zielen van andere Basculin die niet tegen de stroom in konden zwemmen.
  • Hisuian Bravery, de Battle Cry Pokémon, heeft het type Psychic/Flying. Dit is een regionale variant van Bravery die psychische schokgolven kan uitstoten.
  • Hisuian Growlithe, de Scout Pokémon, heeft het type Fire/Rock. Dit is een regionale variant van Growlithe met een langere en dikkere vacht.

Op verkenning

In Pokémon Legends: Arceus begint het gevecht eigenlijk al voordat je jouw Pokémon inzet. Het is namelijk belangrijk om eerst de wilde Pokémon te observeren. Sommige Pokémon zullen speels naar je toe komen, andere Pokémon zullen proberen te vluchten, en weer andere Pokémon zullen je direct aanvallen. Om de overhand te krijgen, zul je soms eerst ongezien naar de Pokémon toe moeten sluipen. Hiervoor kun je door het hoge gras kruipen, of Smoke Bombs gooien om een rookgordijn te creëren.

Pas op, want wilde Pokémon zullen er niet voor terugdeinzen om jou rechtstreeks aan te vallen. Als je te vaak zelf geraakt wordt door een wilde Pokémon, kun je zelfs flauwvallen. Soms verschijnen ook extra aggressieve Pokémon, te herkennen aan hun rode gloeiende ogen, die je meedogenloos zullen aanvallen.

Zwakkere Pokémon kun je vangen zonder eerst met ze te moeten vechten. Om je kansen te vergroten, kun je je eigen Pokémon met de wilde Pokémon laten vechten. Hiervoor gooi je je Poké Ball met je eigen Pokémon vlakbij de wilde Pokémon, en het gevecht zal dan beginnen.

Gevechten

De gevechten in Pokémon Legends: Arceus zijn ook iets anders dan we gewend zijn. Net als in eerdere Pokémon-games zijn ze turn-based, oftewel beide Pokémon vallen om de beurt aan. Nieuw is echter de Action Order: soms kan een Pokémon meerdere malen achter elkaar een actie ondernemen. Dit is onder ander afhankelijk van de statistieken van de Pokémon.

Zoals gewoonlijk kun je maximaal 6 Pokémon bij je hebben, en iedere Pokémon kan 4 aanvallen leren. Er zijn echter twee nieuwe manieren om aanvallen uit te voeren: Agile Style en Strong Style. Indien je een aanval in de Agile Style uitvoert, zal je Pokémon eerder weer aan beurt komen, maar in ruil daarvoor wordt de kracht verminderd. De Strong Style is het tegenovergestelde: de aanval zal krachtiger zijn, maar je Pokémon komt pas later weer aan de beurt. Je kunt een aanval ook “gewoon” uitvoeren zonder een Style toe te passen.

Onderzoekstaken

Om verder te komen in Pokémon Legends: Arceus, zul je onderzoekstaken moeten verrichten. Iedere Pokémon heeft zijn eigen onderzoekstaken, en ze bestaan uit dingen zoals: vang een bepaald aantal van de Pokémon, versla een aantal van de Pokémon met een bepaald type aanval, maar ook: neem bepaalde aanvallen of verschillende vormen van de Pokémon waar.

Wanneer je onderzoekstaken voltooit, zal je Research Level stijgen. Dit kan leiden tot een promotie, waardoor je toegang krijgt tot nieuwe gebieden.

Voorbereiding

Om te overleven in de wildernis van de Hisui-regio, moet je je eerst goed voorbereiden voor je op expeditie uitgaat. In Jubilife Village vind je verschillende handeleren en een ruilpost waar je Pokémon kunt ruilen met andere spelers. Buiten zul je op verschillende plekken ook basiskampen vinden. Hier kun je onder andere Pokémon genezen en je reis verder plannen.

Bij basiskampen vind je ook een werkbank waarop je voorwerpen kunt maken. Zo kun je in de wildernis Apricorns vinden, die je bij een werkbank kunt verwerken tot verschillende soorten Poké Balls. Andere voorwerpen die je kunt “craften” zijn bijvoorbeeld Smoke Bombs en Revives.

Vroege aankoop-bonussen

Spelers die Pokémon Legends: Arceus in de eerste maanden na release kopen, maken aanspraak op enkele speciale bonussen.

Vanaf de releasedatum tot 9 mei 2022 kun je de Mystery Gift-functie in het spel gebruiken om een Hisuian Growlithe Kimono Set outfit te ontvangen. Dit kan zowel met de fysieke als digitale editie. Let op: Mystery Gifts zijn niet meteen vanaf het begin beschikbaar, maar pas na enkele uren speeltijd.

Daarnaast zullen spelers die de digitale versie van Pokémon Legends: Arceus vóór 9 mei 2022 in de Nintendo eShop kopen, een unieke code voor 30 Heavy Balls ontvangen (geldig tot 16 mei 2022). Heavy Balls zijn speciale Poké Balls die effectiever zijn op een Pokémon die jou nog niet gezien heeft, maar je kunt ze minder ver gooien dan normale Poké Balls. Heavy Balls kunnen ook in het spel zelf gemaakt worden.

Screenshots

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>