Startpagina » Nieuwe Pokémon en verhaaldetails Pokémon Scarlet & Violet

Nieuwe Pokémon en verhaaldetails Pokémon Scarlet & Violet

Pokémon Scarlet & Violet heeft vandaag een vierde trailer gekregen, met opnieuw een hoop informatie over de aankomende nieuwe games! Ook is de officiële site bijgewerkt met nog meer details.

Pokémon Scarlet & Violet verschijnen op 18 november 2022 wereldwijd voor Nintendo Switch.

Nieuwe Pokémon

In de nieuwe trailer zijn 3 nieuwe Pokémon onthuld:

  • Klawf, de Ambush Pokémon. Type: Rock, Ability: Anger Shell / Shell Armor.
    • Anger Shell is een nieuwe Ability. Wanneer Klawf minder dan 50% HP over heeft, worden zijn Defense en Sp. Def verlaagd, maar zijn Attack, Sp. Atk en Speed verhoogd.
  • Armarouge, de Fire Warrior Pokémon. Type: Fire/Psychic, Ability: Flash Fire. Verschijnt alleen in Pokémon Scarlet.
    • Leert de nieuwe aanval Armor Cannon. Dit is een Fire-type, Special aanval die zeer krachtig is, maar de Defense en Sp. Def van de gebruiker verlaagt.
  • Ceruledge, de Fire Blades Pokémon. Type: Fire/Ghost, Ability: Flash Fire. Verschijnt alleen in Pokémon Violet.
    • Leert de nieuwe aanval Bitter Blade. Dit is een Fire-type, Physical aanval die de gebruiker geneest voor 50% van de toegebrachte schade.

Eén schattenjacht, drie verhalen

In Pokémon Scarlet & Violet staat de Treasure Hunt (schattenjacht) centraal in het verhaal. De Treasure Hunt is een studieproject dat door de Pokémon-academie georganiseerd wordt.

Binnen de schattenjacht zijn er drie verhaallijnen die je kunt volgen. Deze verhaallijnen staan los van elkaar en je kunt op ieder moment met een andere verhaallijn verder gaan.

Victory Road

In het Victory Road-verhaal reis je door de Paldea-regio om de 8 verschillende Gym Leaders uit te dagen.

De Pokémon Gyms staan onder leiding van de Pokémon League, die op haar beurt geleid wordt door een nieuw personage, Geeta. Wanneer je alle Gyms verslagen hebt, kun je de Champion Assessment ondergaan bij het hoofdkwartier van de Pokémon League. Indien je hier ook voor slaagt mag je jezelf een Champion Rank Trainer noemen.

Eén van de nieuwe Gym Leaders is Brassius, in het dorpje Artazon. Brassius is gespecialiseerd in het Grass-type en gebruik onder andere een Smoliv, en een Sudowoodo met het Tera Type Grass.

Bij iedere Pokémon Gym moet je eerst een Gym Test ondergaan. Hierbij moet je een opdracht uitvoeren in de omgeving van de Gym. Bij de Artazon Gym moet je bijvoorbeeld Sunflora zoeken in het dorp.

Path of Legends

Op verzoek van Arven, een ouderejaars van de academie, ga je op zoek naar de Herba Mystica. Dit zijn zeer zeldzame ingrediënten die in Paldea gevonden kunnen worden, en die de kracht hebben om Pokémon direct te genezen.

Het vinden van de Herba Mystica zal echter niet makkelijk zijn, want iedere ingrediënt wordt bewaakt door een reusachtige Titan Pokémon. Zo zul je het in het gebied Stony Cliff opnemen tegen een enorme Titan Klawf. Hierbij zul je samen moeten werken met Arven.

Starfall Street

In een Pokémon-game kan een kwaadaardig team natuurlijk niet ontbreken. In Pokémon Scarlet & Violet zul je het opnemen tegen Team Star. Deze groep is gevormd door rebelse studenten van de academie, die onrust stoken onder de andere studenten en leraren.

Team Star bestaat uit meerdere Squads, die ieder een leider en een eigen basis hebben ergens in de Paldea-regio. Wanneer je een Team Star-basis betreedt, zul je het moeten opnemen tegen een heleboel Grunts. Als je genoeg Pokémon weet te verslaan binnen een bepaald tijdslimiet, zal de baas verschijnen in hun Starmobile en je uitdagen.

Eén van de squads binnen Team Star is de Schedar Squad. Deze squad gebruikt voornamelijk Fire-type Pokémon en wordt geleid door Mela.

Auto Battles

Pokémon Scarlet & Violet introduceren een nieuwe vorm van gevechten: Auto Battles. Met de Let's Go!-knop kun je een van je Pokémon een bepaalde richting in sturen. Je Pokémon zal dan automatisch vechten tegen wilde Pokémon of rondspeuren naar voorwerpen op de grond. Op deze manier kun je de Paldea-regio nog efficiënter verkenen.

Auto Battles spelen ook een rol wanneer je een Team Star-basis binnendringt. Door je Pokémon te laten vechten met Auto Battles, kun je het opnemen tegen meerdere Team Star Grunts tegelijk. Hiermee is de kans groter dat je genoeg Pokémon verslaat binnenhet tijdslimiet.

Screenshots

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>