Startpagina » Nieuwe trailer en terugkerende features Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl

Nieuwe trailer en terugkerende features Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl

In een uitzending van Pokémon Presents zijn vandaag een nieuwe trailer en terugkerende features vertoond voor Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl! Deze games verschijnen op 19 november 2021 exclusief voor Nintendo Switch.

Brilliant Diamond & Shining Pearl zijn remakes van Pokémon Diamond & Pearl, die oorspronkelijk in 2007 in Europa verschenen. De originele games bevatten veel unieke features, en veel van deze features maken een terugkeer in de remakes. Een overzicht:

Super Contest Shows

Super Contests hebben een flinke upgrade gekregen in de remakes en heten nu Super Contest Shows. Zoals gewoonlijk zijn er vijf categoriën: Coolness, Cuteness, Beauty, Toughness en Cleverness. Binnen iedere categorie zijn er daarnaast vier niveaus: Normal, Great, Ultra en Master Rank.

Een Super Contest Show bestaat uit drie onderdelen. Allereerst de Visual Evaluation, waarin het uiterlijk van je Pokémon beoordeeld wordt. Om in dit onderdeel uit te blinken, dien je de Coolness, Cuteness, Beauty, Toughness en Cleverness-statistieken van je Pokémon te verhogen. Hoe beter het uiterlijk van je Pokémon, hoe meer Hype Points je ontvangt.

Na de Visual Evaluation komt de Dance Evaluation. In dit onderdeel druk je op de knoppen in het ritme van de muziek. Hoe beter je timing, hoe meer Hype Points je ontvangt.

Ten slotte is er de Move Evaluation. Tijdens de Dance Evaluation kun je één keer een aanval (Contest Move) laten zien aan het publiek om extra Hype Points te verdienen. Als jij en de andere deelnemers op hetzelfde moment een Contest Move een uitvoeren, kun je een Move Chain vormen waarmee je nog meer Hype Points verdient.

Aan een Super Contest Show doen vier Trainers mee, en het doel is om er samen een show van te maken. Wanneer jullie gezamenlijk genoeg Hype Points verzameld hebben, zal de show geslaagd zijn.

Capsule Decoration

Een andere terugkerende feature is Capsule Decoration. Deze functie kun je gebruiken om de Ball Capsules van je Poké Balls uit te dossen met Stickers. Als je Stickers op je Ball Capsules plakt, verschijnen special animaties en effecten wanneer je Pokémon uit zijn Poké Ball komt. Deze effecten kunnen bovendien in je voordeel werken tijdens de Visual Evaluation van een Super Contest Show.

Er zijn twee manieren om je Ball Capsules te bewerken: in 2D (net als in de originele games), of in 3D. Je kunt maximaal 20 stickers op één Ball Capsule plakken.

In totaal zijn er meer dan 90 verschillende Stickers om te verzamelen. Dit kan door ze te kopen in winkels, maar ook door Gym Leaders te verslaan en Super Contest Shows te voltooien.

Grand Underground

Ja, ook de Underground keert terug! Deze vernieuwde Underground, nu Grand Underground genoemd, kun je verkennen zodra je de Explorer Kit bemachtigd hebt. Het is een groot labyrint dat zich uitstrekt onder de gehele Sinnoh-regio.

Net als in de originele games kun je in de Grand Underground waardevolle voorwerpen en Pokémon Fossils uit de muren graven. Ook keert de Secret Base-functie terug: op iedere plek in de Underground kun je je eigen basis maken en er decoraties in plaatsen.

De layout van de Grand Underground is iets anders en bestaat nu uit enkele losse gebieden, elk met een geheel ander thema. Binnen deze gebieden vind je ook de nieuwe Pokémon Hideaways. Dit zijn grotten waar je zeldzame wilde Pokémon kunt vinden. Door bepaalde Pokémon-standbeelden in je Secret Base te zetten, kun je bovendien beïnvloeden welke wilde Pokémon in de Hideaways verschijnen. Standbeelden kun je ook vinden door in de muren te graven.

Verder kun je in de Grand Underground zowel lokaal als online met andere spelers spelen om Fossils op te graven en de gebieden te verkennen.

Union Room

Ook de Union Room keert terug uit Pokémon Diamond & Pearl. Er zijn twee varianten: Local Rooms, waarin je met andere spelers lokaal kunt spelen, en Global Rooms, waarin je online met andere spelers verbindt.

In de Union Room kun je vrij rondlopen en andere spelers aanspreken om onder andere te ruilen en te vechten. In de screenshots zijn ook andere opties te zien: Record, Greeting en Capsule Decoration.

Volgende Pokémon

Een feature die niet in de originele games zat, is volgende Pokémon. Wanneer je een bepaald punt in de game bereikt hebt, kun je nu één van de Pokémon in je team achter je aan laten lopen.

Kleding

Een andere nieuwe feature is kleding. Net als in andere recente Pokémon-games, kun je de kleding van je personage aanpassen. In Veilstone City is namelijk de Metronome Style Shop toegevoegd op de plaats waar oorspronkelijk de Game Corner zat.

In tegenstelling tot andere Pokémon-games, lijk je in Brilliant Diamond & Shining Pearl niet kledingsstukken los te kunnen combineren. In plaats daarvan kun je kiezen uit volledige outfits. Hierbij verandert ook je kapsel mee.

Speciale Nintendo Switch Lite

Ter gelegenheid van de release van Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl, wordt een speciale Nintendo Switch Lite Dialga & Palkia Edition uitgebracht! Deze Nintendo Switch Lite is zwart met op de achterkant een zilveren afdruk van Dialga en een gouden afdruk van Palkia.

Het is echter nog niet duidelijk op welke datum deze speciale Nintendo Switch Lite in Nederland en België verkrijgbaar zal zijn. Volgens een persbericht zou dit op 5 november 2021 zijn, maar de officiële site voor de games geeft 19 november 2021 als releasedatum.

Vroege aankoop-bonussen

Verder zijn enkele speciale bonussen aangekondigd voor spelers die Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl in de eerste maanden kopen.

Allereerst kun je vanaf de releasedatum tot 21 februari 2022 gratis een Manaphy Egg ontvangen via Mystery Gift. Dit kan met alle versies van de games, zowel fysiek als digitaal, en er is geen speciale code voor nodig. Uit dit ei komt de Mythische Pokémon Manaphy.

Voor spelers die de digitale versie van Brilliant Diamond, Shining Pearl of het Double Pack in de Nintendo eShop aanschaffen vóór 21 februari 2022, is er daarnaast nog een andere bonus. Je ontvangt dan namelijk een unieke code voor 12 Quick Balls. Deze code kan uiterlijk 28 februari 2022 gebruikt worden.

Ten slotte is er nog een bonus voor spelers die het Double Pack aanschaffen. Zowel bij de fysieke als digitale editie ontvang je twee unieke codes voor 100 Poké Balls.

Pokémon HOME

Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl zullen ook compatibel zijn met Pokémon HOME. De update die dit mogelijk maakt, zal echter pas in 2022 verschijnen.

Artwork

Screenshots

Deel dit bericht
1 reactie
  1. Het enige dat ik hoop is dat er meerdere Pokémon te vinden zal zijn dan in de originele versie. Anders krijgt iedereen hetzelfde team uiteindelijk omdat er niet genoeg variatie is..

    Reply

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>