Startpagina » Nieuwe trailer Pokémon Scarlet & Violet: Paldea-regio en Terestal-fenomeen onthuld

Nieuwe trailer Pokémon Scarlet & Violet: Paldea-regio en Terestal-fenomeen onthuld

Vandaag is tijdens Pokémon Presents een nieuwe trailer gepubliceerd voor de aankomende games Pokémon Scarlet & Violet! Ook is de officiële site geüpdatet met nog meer details. Zo is de naam van de regio onthuld, de centrale gimmick van de games en natuurlijk weer een aantal nieuwe Pokémon.

Pokémon Scarlet & Violet verschijnen op 18 november 2022 exclusief voor Nintendo Switch.

De Paldea-regio

Pokémon Scarlet & Violet spelen zich af in een nieuwe regio: Paldea. Dit enorme schiereiland bevat uiteenlopende biomen, zoals bossen, woestijnen en besneeuwde bergtoppen, die je volledig naar vrijheid kunt verkennen. De centrale stad van Paldea is Mesagoza, waar zich een Pokémon-academie bevindt.

In het verhaal zul je leerling zijn van een Pokémon-academie in Mesagoza, een grote centrale stad in Paldea. In Pokémon Scarlet is dit de Naranja Academy, met een oranje thema. In Pokémon Violet is het de Uva Academy met een paars thema. Als studieopdracht krijg je de taak om op erop uit te gaan in de regio voor de Treasure Hunt (schattenjacht).

In Paldea zijn er drie hoofdtaken die je kunt volbrengen. Een van deze hoofdtaken is het uitdagen van de 8 Pokémon Gyms. Nieuw in Scarlet & Violet is dat je de Gyms nu in iedere volgorde kunt doen die je maar wil! Nadat je de 8 Gym Badges verzamelt hebt, onderga je de Champion Assessment; wanneer je deze gehaald hebt, ontvang je de Champion Rank.

Tijdens je avontuur zul je bevriend raken met de Legendarische Pokémon Koraidon (Scarlet) of Miraidon (Violet). Deze Pokémon kun je berijden om sneller te reizen en nieuwe gebieden te ontdekken. Koraidon en Miraidon kunnen verschillende vormen aannemen, afhankelijk van het terrein waarop je je begeeft.

 • Met Sprinting Build Koraidon en Drive Mode Miraidon kun je je razendsnel vlaktes doorkruisen.
 • Met Swimming Build Koraidon en Aquatic Mode Miraidon kun je over water rijden.
 • Met Gliding Build Koraidon en Glide Mode Miraidon kun je door de lucht vliegen.

De Rotom Phone keert ook terug uit Pokémon Sword & Shield. Met speciale apps kun je de Pokédex zien of een kaart van de regio. Deze bevat ook informatie over locaties en wilde Pokémon in de buurt.

Het Terastal-fenomeen

In de Paldea-regio doet zich een bijzonder fenomeen voor: Terastal. Deze nieuwe gimmick is de opvolger van Mega-evoluties, Z Moves en Dynamax uit voorgaande games.

Wanneer je je Pokémon Terastalliseert in een gevecht, kan hij van type veranderen. Ook neemt hij een kristalvorm aan en verschijnt een Tera Jewel op zijn hoofd. Dit is afhankelijk van het Tera Type van je Pokémon. Iedere individuele Pokémon heeft een eigen Tera Type, en sommige Tera Types zijn zeldzaam. Zo hebben de meeste Eevee een Normal Tera Type, maar sommige Eevee hebben een Grass, Water of Flying Tera Type.

Als een geTerastalliseerde Pokémon een aanval gebruikt die matcht met zijn Tera Type, dan zal de aanval sterker zijn dan normaal. Indien de aanval óók matcht met zijn reguliere Type, dan wordt de aanval nóg krachtiger.

Om je Pokémon te Terastalliseren, heb je een Tera Orb nodig. Deze Tera Orb kun je maar één keer gebruiken voordat moet hij weer opgeladen moet worden. Dit kun je doen door een Pokémon Center te bezoeken of door een kristal te vinden met Terastal-energie.

Nieuwe Pokémon en regionale vorm

De nieuwe trailer heeft ook weer enkele nieuwe Pokémon onthuld! Ook keren regionale vormen terug: zo krijgt oude favoriet Wooper een Paldean Form.

 • Fidough, de Puppy Pokémon. Type: Fairy, Ability: Own Tempo.
 • Paldean Wooper, de Poison Fish Pokémon. Type: Poison/Ground, Ability: Poison Point / Water Absorb.
 • Cetitan, de Terra Whale Pokémon. Type: Ice, Ability: Thick Fat / Slush Rush.

Nieuwe personages

Tijdens je avontuur in Paldea zul je weer allerlei verschillende personages ontmoeten. In de nieuwe trailer zijn een aantal van deze personages geïntroduceerd.

 • Clavell is de directeur van de Naranja/Uva Academy. Aan het begin van het spel zal hij je de opdracht geven om op schattenreis te gaan.
 • Jacq is je biologieleraar en mentor op de academie. Hij heeft ook de Pokédex-app voor de Rotom Phone ontwikkeld.
 • Arvan is een ouderejaars die goed is in koken en onderzoek doet naar geneeskrachtige recepten.
 • Penny is een klasgenoot die wat meer verlegen is en niet vaak naar de academie komt.
 • Grusha is de Gym Leader van de Glaseado Gym, die Ice-type Pokémon gebruikt.

Tera Raid Battles

Net als in Pokémon Sword & Shield, zul je in Pokémon Scarlet & Violet weer deel kunnen nemen aan Raid Battles!

In plaats van Dynamax Pokémon, neem je het in Scarlet & Violet op tegen een Tera Pokémon. Met maximaal 4 Trainers vecht je tegelijkertijd tegen deze krachtige Pokémon, met een tijdlimiet. In tegenstelling tot Raid Battles uit Sword & Shield, hoef je in een Tera Raid Battle niet op elkaars beurt te wachten, maar kun je continu aanvallen.

Naast aanvallen met je Pokémon, heb je ook de mogelijkheid om je mede-Trainers aan te moedigen. Hierbij kun je kiezen uit drie verschillende effecten, die alle Pokémon aan jouw kant raken. Ieder effect kun je drie keer per gevecht gebruiken.

 • Attack en Sp. Atk verhogen
 • Defense en Sp. Def verhogen
 • Genezen

Als het je lukt om de Tera Pokémon binnen het tijdslimiet te verslaan, krijg je de kans hem te vangen. Op deze manier kun je Tera Pokémon met zeldzame Tera Types bemachtigen. Ook ontvang je allerlei voorwerpen als je wint.

Een Tera Raid Battle begin je door een van de glimmende kristallen te inspecteren die overal in de Paldea-regio verspreid liggen. Je kunt ze van een afstandje herkennen aan een grote lichtschacht. Aan het silhouet van de Pokémon en de kleur van het kristal, kun je zien welke Pokémon het is en welk Tera Type hij zal hebben.

Je kunt een Tera Raid Battle in je eentje uitdagen, of met maximaal 3 andere spelers, zowel lokaal als online. Hierbij kun je ook een Link Code kiezen om met vrienden te spelen.

Poké Portal

Pokémon Scarlet & Violet bevatten een feature genaamd Poké Portal. Deze bevat verschillende opties om samen met andere spelers te spelen:

 • Union Circle: Hiermee kunnen jij en maximaal 3 andere spelers gezamenlijk de Paldea-regio verkennen. Zo kun je samen op avontuur, vechten tegen Tera Pokémon en zelfs een race houden op Koraidon en Miraidon.
 • Link Trade: Met deze optie kun je Pokémon ruilen met een specifieke andere Trainer.
 • Surprise Trade: Deze optie laat je ruilen met een willekeurige andere Trainer. Welke Pokémon je terugkrijgt is een verrassing.
 • Link Battle: Hiermee kun je vechten met andere Trainers. Je kunt kiezen uit verschillende regels.

Vroegkoopbonus

Zoals gewoonlijk zijn er weer (vroegkoop)bonussen voor Pokémon Scarlet & Violet:

 • Als je de game uiterlijk 28 februari 2023 koopt, kun je een speciale Pikachu met Flying Tera Type downloaden via Mystery Gift. Deze Pikachu kent tevens de aanval Fly, die hij normaal niet kan leren.
 • Als je de game uiterlijk 28 februari 2023 koopt in de Nintendo eShop, ontvang je bij aankoop een downloadcode voor een avonturenset. Deze bevat: 10 x Potion, 5 x Full Heal, 3 x Revive, 3 x Ether, 1 x Rare Candy, 1 x Nugget.
 • Spelers die het Pokémon Scarlet & Violet Dual Pack aanschaffen, ontvangen 2 downloadcodes voor 100 Poké Balls.

Screenshots

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>