Startpagina » Nieuwe trainingsfeatures Pokémon Sword & Shield aangekondigd

Nieuwe trainingsfeatures Pokémon Sword & Shield aangekondigd

In een nieuwe trailer en een persbericht heeft The Pokémon Company enkele nieuwe features voor Pokémon Sword & Shield aangekondigd, die het trainen van je Pokémon een stuk makkelijker zullen maken. Vooral Trainers die hun Pokémon voor online-gevechten willen gebruiken, zullen hier hun voordeel uit kunnen slaan.

Trainingsfeatures

Allereerst bevat Pokémon Sword & Shield een nieuw soort voorwerp genaamd Mints. Als je één van je Pokémon een Mint geeft, dan worden zijn statistieken aangepast alsof hij een andere Nature heeft. Bijvoorbeeld: een Pokémon met een Relaxed Nature heeft normaal gesproken een verhoogde Defense en verlaagde Speed. Wanneer je hem een Hasty Mint geeft, dan zal zijn Defense dalen en zijn Speed stijgen, net als wanneer hij een Hasty Nature zou hebben. De daadwerkelijke Nature van de Pokémon blijft hierbij hetzelfde, alleen de statistieken worden aangepast.

Verder is er in Sword & Shield geen limiet meer op het aantal HP Ups, Protein, Carbos, etc. wat je op een Pokémon kunt gebruiken. Voorheen konden deze voorwerpen een Pokémon slechts 100 EVs (basispunten) toekennen, nu kun je de EVs van een Pokémon ermee maximaliseren.

Candies keren terug uit Pokémon: Let's Go in een nieuwe vorm: Exp. Candies. Deze snoepjes ontvang je door Max Raid-gevechten te doen. Als je ze gebruikt op een Pokémon, stijgen zijn Exp. Points, waardoor hij mogelijk in Level(s) kan stijgen. Naast de Exp. Candies zijn ook de gebruikelijke Rare Candies weer van de partij, die het Level van een Pokémon altijd met 1 verhogen.

Voorheen moest je Pokémon broeden uit Eggs om Egg Moves te bemachtigen. In Pokémon Sword & Shield is daar nu een tweede mogelijkheid voor toegevoegd. Als je twee Pokémon van dezelfde soort bij de Pokémon Nursery achterlaat, waarbij één van die Pokémon minder dan 4 aanvallen kent, dan zal die Pokémon Egg Moves kunnen leren van de andere Pokémon. Dit maakt het mogelijk om nieuwe Egg Moves te leren aan een Pokémon die bijvoorbeeld in het wild gevangen is.

Overige nieuwe features

Een andere terugkerende feature uit Pokémon: Let's Go is de mogelijkheid om op veel plekken je Pokémon Boxes te gebruiken zonder naar een Pokémon Center te hoeven gaan. In tegenstelling tot Let's Go zal dit echter niet altijd mogelijk zijn. Als je bijvoorbeeld in een Pokémon Gym bent, zul je het moeten doen met de 6 Pokémon die je meegebracht hebt.

Nieuw in Pokémon Sword & Shield is een autosave-functie. Op bepaalde momenten zal je spel automatisch opgeslagen worden, zoals wanneer je een dorp of gebouw ingaat. Als je dit echter niet wilt, kun je de functie uitzetten in de opties. Ook kun je nog steeds op ieder moment handmatig je spel opslaan.

Daarnaast zal het in Sword & Shield mogelijk zijn om een nickname te geven aan een geruilde Pokémon, indien deze er nog geen heeft. Dit kan echter maar één keer per Pokémon gedaan worden. Als de Pokémon al wel een nickname heeft, kan deze niet meer gewijzigd worden.

Online events

Verder is aangekondigd dat vanaf de release tot begin januari 2020, Gigantamax Butterfree vaker zal verschijnen in Max Raid Battles. Ook is de eerste onlinecompetitie voor Sword & Shield aangekondigd: Galar Beginnings. Het formaat is Single Battle Lv. 50 met 3 tot 6 Pokémon, waarbij Zacian, Zamazenta, Mew en andere speciale Pokémon niet gebruikt kunnen worden. De competitie vindt plaats van 6 t/m 8 december 2019, inschrijven kan in-game tot 5 december 2019.

Naast de features-trailer is ook een overzichtstrailer voor de games gepubliceerd door Nintendo.

Bekijk de trailers:

Deel dit bericht

Laat een reactie achter