Startpagina » Nintendo Switch OLED-model onthuld

Nintendo Switch OLED-model onthuld

Na vele geruchten heeft Nintendo vandaag een nieuwe editie van de Nintendo Switch onthuld. Het gaat om een upgrade van het reguliere Switch-model, dat nu met een OLED-scherm uitgebracht wordt.

Het Nintendo Switch OLED-model lijkt veel op het klassieke Nintendo Switch-model. Alle accessoires, zoals Joy-Cons, zullen dan ook compatibel zijn. Er zijn echter enkele verschillen:

  • Het OLED-model heeft een 7-inch OLED-scherm dat 27% groter is dan het klassieke 6,2-inch LCD-scherm.
  • Het OLED-model bevat 64 GB interne opslag, terwijl dat bij het klassieke model 32 GB is.
  • De kickstand van het OLED-model is breder en vrij verstelbaar.
  • De dock van het OLED-model bevat nu een LAN-poort voor bedraad internet, zonder dat je hier een adapter voor nodig hebt.
  • Het OLED-model heeft verbeterde speakers, waardoor het geluid beter klinkt in handheld-modus.

Qua prestaties komt het nieuwe OLED-model overeen met de huidige Nintendo Switch-varianten. Games zullen dus niet beter of sneller werken op het nieuwe model. Ook de resolutie van het OLED-scherm is hetzelfde (1280 x 720). De batterijduur van het OLED-model wordt geschat op 4,5 tot 9 uur, dus evenveel als de Nintendo Switch-modellen met verbeterde batterijduur die vanaf 2019 beschikbaar zijn.

Het nieuwe Nintendo Switch OLED-model wordt ook gebundeld met een nieuw dock, waaraan een LAN-poort is toegevoegd. Het nieuwe model kan echter ook gebruikt worden met de oude docks. Omgekeerd zal het klassieke Switch-model ook compatibel zijn met het nieuwe dock na een systeemupdate.

Het nieuwe Nintendo Switch OLED-model zal op 8 oktober 2022 verkrijgbaar zijn. De prijs is niet bekendgemaakt. De console wordt gelanceerd in twee uitvoeringen: wit en neonblauw/neonrood. Meer informatie over het systeem vind je op de Nintendo-website.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>