Zoals gewoonlijk is het doel in Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire om de acht Badges van de Hoenn-regio te veroveren, waarna je je kracht mag meten bij de Pokémon League. Hieronder zie je welke krachtige Trainers de Gym Leaders en Elite Four vertegenwoordigen.

Gym Leaders

#1: Rustboro City

De eerste Gym die je zult uitdagen staat in Rustboro City. De Gym in deze stad doet tevens dienst als museum. Om bij de Gymleider te komen, moet je eerst een doolhof trotseren. De Trainers gebruiken hier Rock-type Pokémon en de Gym Leader, Roxanne, is de sterleerling van de Trainer's School.

Voor je overwinning krijg je de Stone Badge, waarmee geruilde Pokémon tot Lv. 20 je gehoorzamen en HM01 Cut gebruikt kan worden buiten gevechten.

+
Leader Roxanne
Leader Roxanne
Geodude Lv. 12
Nosepass Lv. 14

 

#2: Dewford Town

De volgende Gym vind je op het eilandje Dewford Town. Naast een Pokémon Gym heeft dit gebouw ook een bar. De Trainers hier zijn actieve sporters en gebruiken Fighting-type Pokémon. Na een puzzel met knoppen tref je de Gym Leader, Brawly, die een fervent surfer is.

Als je deze Gym overmeesterd hebt, ontvang je de Knuckle Badge, waarmee geruilde Pokémon tot Lv. 30 je gehoorzamen.

+
Leader Brawly
Voorwerpen:
Super Potion
Leader Brawly
Machop Lv. 14
Makuhita Lv. 16

 

 #3: Mauville City

De derde Gym staat in het centrum van Hoenn, Mauville City. Deze Gym zit vol Trainers die Electric-type Pokémon gebruiken. Als je de puzzel met elektrische muren oplost, mag je het opnemen tegen de Gym Leader, Wattson. Wattson is een van de oprichters van Mauville City en houdt erg van lachen.

Voor het uitschakelen van de Gym Leader ontvang je de Dynamo Badge. Hiermee zullen geruilde Pokémon tot Lv. 40 je gehoorzamen en kun je HM06 Rock Smash gebruiken buiten gevechten.

+
Leader Wattson
Voorwerpen:
Super Potion
Leader Wattson
Magnemite Lv. 19
Voltorb Lv. 19
Magneton Lv. 21

 

 #4: Lavaridge Town

De volgende Gym vind je in Lavaridge Town, een dorpje aan de voet van de vulkaan Mt. Chimney. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de Trainers hier Fire-type Pokémon gebruiken. Aan het einde van een doolhof met meerdere verdiepingen vind je de nieuwe Gym Leader, Flannery, een fanaat van de warmwaterbronnen die haar draai nog niet helemaal gevonden heeft.

Na je overwinning krijg je als beloning de Heat Badge. Deze Badge zorgt ervoor dat geruilde Pokémon tot Lv. 50 je gehoorzamen en laat je HM04 Strength buiten gevechten gebruiken.

+
Leader Flannery
Voorwerpen:
Hyper Potion
Leader Flannery
Slugma Lv. 26
Numel Lv. 26
Torkoal Lv. 28

 

 #5: Petalburg City

Petalburg City GymNa het ontvangen van je vierde Badge keer je terug naar Petalburg City om het op te nemen tegen je vader en Gym Leader, Norman. Voordat je hem kunt uitdagen, moet je echter door een aantal kamers met Trainers erin, die Normal-type Pokémon trainen en allemaal een bepaalde eigenschap hebben.

Voor het verslaan van je vader krijg je de Balance Badge. Met deze Badge gehoorzamen geruilde Pokémon tot Lv. 60 je en kun je HM03 Surf gebruiken buiten gevechten.

+
Leader Norman
Voorwerpen:
Hyper Potion
Leader Norman
Slaking Lv. 28
Vigoroth Lv. 28
Slaking Lv. 30

 

 #6: Fortree City

fortree-city-gymDe zesde Gym staat in Fortree City, een stad die op bomen gebouwd is. Hierom zijn de Trainers experts met Flying-type Pokémon. De Gym Leader van deze Gym is Winona.

Ben je boven deze Gym uitgestegen, dan mag je de Feather Badge in ontvangst nemen.

+
Leader Winona
Voorwerpen:
Hyper Potion
Leader Winona
Swellow Lv. 33
Pelipper Lv. 33
Skarmory Lv. 33
Altaria Lv. 35

 

 #7: Mossdeep City

mossdeep-city-gymDe Gym op het eiland Mossdeep City is uniek, want hij wordt niet geleid door één, maar door twee Gym Leaders: Tate & Liza. Deze tweelingen maken elkaars zinnen af en dagen je uit in een Double Battle. De Trainers in hun Gym zijn gespecialiseerd in Psychic-type Pokémon.

Als je deze Gym te slim af kunt zijn, ontvang je de Mind Badge.

+
Leaders Liza & Tate
Voorwerpen:
Hyper Potion
Hyper Potion
Leaders Liza & Tate
Lunatone Lv. 45
Solrock Lv. 45

 

 #8: Sootopolis City

sootopolis-city-gymDe laatste Gym vind je in Sootopolis City, een stad gebouwd in een dode volkaan vol met water. Niet voor niets zijn de Trainers hier experts van Water-type Pokémon.

Voor je overwinning in deze Gym krijg je de Rain Badge.

+
Leader Wallace
Voorwerpen:
Hyper Potion
Leader Wallace
Luvdisc Lv. 44
Whiscash Lv. 44
Sealeo Lv. 44
Seaking Lv. 44
Milotic Lv. 46

 

Elite Four

Zodra je alle acht Badges verzameld hebt, mag je het in Ever Grande City opnemen tegen de Elite Four en de Champion. In tegenstelling tot Pokémon X en Y versla je in Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire de Elite Four weer in een vaste volgorde.

#1: Sidney

Pokémon League: SidneyHet eerste lid van de Elite Four is Sidney, een relaxte vent met gevoel voor mode. Het maakt hem niet uit of hij wint of verliest; hem gaat het om het gevecht. Hij gebruikt Dark-type Pokémon.

+
Elite Four Sidney
Voorwerpen:
Full Restore
Full Restore
Elite Four Sidney
Mightyena Lv. 50
Shiftry Lv. 50
Cacturne Lv. 50
Sharpedo Lv. 50
Absol Lv. 52

 

 #2: Phoebe

Pokémon League: PhoebeHet tweede Elite Four-lid is Phoebe. Ze is opgegroeid op Mt. Pyre en is dan ook een meester in Ghost-type Pokémon.

+
Elite Four Phoebe
Voorwerpen:
Full Restore
Full Restore
Elite Four Phoebe
Dusclops Lv. 51
Banette Lv. 51
Sableye Lv. 51
Banette Lv. 51
Dusknoir Lv. 53

 

 #3: Glacia

pokemon-league-glaciaDe derde van de Elite Four is Glacia. Ondanks dat ze Ice-type Pokémon gebruikt, houdt ze van vurige gevechten.

+
Elite Four Glacia
Voorwerpen:
Full Restore
Full Restore
Elite Four Glacia
Glalie Lv. 52
Froslass Lv. 52
Glalie Lv. 52
Froslass Lv. 52
Walrein Lv. 54

 

 #4: Drake

pokemon-league-drakeHet laatste lid van de Elite Four is Drake. Deze kapitein is een temmer van Dragon-type, omdat die hem ooit gered hebben.

+
Elite Four Drake
Voorwerpen:
Full Restore
Full Restore
Elite Four Drake
Altaria Lv. 53
Flygon Lv. 53
Kingdra Lv. 53
Flygon Lv. 53
Salamence Lv. 55

 

 Champion Steven

Granite Cave: StevenNa het verslaan van de Elite Four, resteert de ultieme uitdaging: de Champion van de Hoenn-regio, Steven. Steven is een verzamelaar van zeldzame stenen, en heeft een team van onverwoestbare Steel-type Pokémon. Bovendien bevat zijn Mega Stickpin een Key Stone, waarmee hij zijn Metagross kan laten Mega-evolueren in Mega Metagross.

+
Champion Steven
Voorwerpen:
Mega Stickpin
Full Restore
Full Restore
Champion Steven
Skarmory Lv. 57
Claydol Lv. 57
Aggron Lv. 57
Cradily Lv. 57
Armaldo Lv. 57
Mega Metagross MetagrossiteLv. 59
Forum