Legendarische Pokémon

Ook in Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire zijn verschillende legendarische Pokémon te vangen. Welke dit zijn, vind je hieronder.

Primal Groudon & Primal Kyogre

Groudon (in Omega Ruby) en Kyogre (in Alpha Sapphire) zijn te vinden in de Cave of Origin nadat je ze wakker hebt gemaakt in de Seafloor Cavern. Wanneer je met ze vecht, zullen ze automatisch Primal Reversion ondergaan. Later in het spel ontvang je de Orb die het mogelijk maakt om ze de Primal Reversion te laten ondergaan. Primal Groudon is een Ground/Fire-type Pokémon en Primal Kyogre is een Water-type Pokémon.

Als je Primal Groudon of Primal Kyogre tijdens de verhaallijn verslaat, zul je hem na het verslaan van de Elite Four opnieuw kunnen uitdagen in de Cave of Origin.

+
Primal Groudon Lv. 45
(Als je Omega Ruby speelt)
Type:
Ability:
Desolate Land
Primal Groudon Lv. 45
(Als je Omega Ruby speelt)
Lava Plume
Rest
Earthquake
Precipice Blades
+
Primal Kyogre Lv. 45
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Type:
Ability:
Primordial Sea
Primal Kyogre Lv. 45
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Body Slam
Aqua Ring
Ice Beam
Origin Pulse

 

Rayquaza

Tijdens de Delta Episode zul je samen met Zinnia de top van de Sky Pillar bereiken. Bovenaan zal Zinnia de legendarische Pokémon Rayquaza oproepen, die de meteoriet zal eten die je eerder in het verhaal verkregen hebt. Hierna zal Rayquaza je uitdagen. Het verhaal kan niet verdergaan tenzij je Rayquaza vangt, dus als je hem verslaat moet je opnieuw met hem vechten totdat je hem gevangen hebt. Om deze reden is het ook makkelijker dan normaal om Rayquaza te vangen.

Nadat je Rayquaza gevangen hebt, zal de aanval Fly vervangen worden door Dragon Ascent.

+
Rayquaza Lv. 70
Type:
Ability:
Air Lock
Rayquaza Lv. 70
Extreme Speed
Dragon Pulse
Dragon Dance
Fly

 

Deoxys

Als je Rayquaza gevangen hebt en Zinnia verslagen tijdens de Delta Episode, zal Rayquaza Mega-evolueren in Mega Rayquaza, en vlieg je op zijn rug de ruimte in. Hier zul je de mythische Pokémon Deoxys tegenkomen. Let erop dat je, na het vangen van Rayquaza, één van de Pokémon in je team terug moet sturen, en dat je in dit gevecht geen andere Pokémon kunt laten Mega-evolueren.

Als je Deoxys tijdens de verhaallijn verslaat, zul je hem na het opnieuw verslaan van de Elite Four opnieuw kunnen uitdagen bovenaan de Sky Pillar.

+
Deoxys Lv. 80
Type:
Ability:
Pressure
Deoxys Lv. 80
Cosmic Power
Recover
Psycho Boost
Hyper Beam

 

Latias & Latios

Nadat je vijf Badges hebt verzameld, zul je Steven ontmoeten op Route 118. Samen gaan jullie naar Southern Island, waar je Team Magma (in Omega Ruby) of Team Aqua (in Alpha Sapphire) moet verdrijven. Als dit gelukt is zal één van deze legendarische Pokémon zich bij je team voegen. Je krijgt hierbij ook zijn/haar Mega Stone. In Omega Ruby is dit Latios met Latiosite, en in Alpha Sapphire is dit Latias met Latiasite.

Ondanks dat het geen wilde Pokémon is, zal deze Latios of Latias toch de Nature van de eerste Pokémon in je team overnemen als deze de Ability Synchronize heeft.

Als je het Eon Ticket hebt verkregen van een evenement of via StreetPass, kun je teruggaan naar Southern Island wanneer je de Delta Episode voltooid hebt. Praat met je vader Norman in de Gym in Petalburg City, en hij brengt je naar de haven van Slateport City. Hierna zul je met de boot naar Southern Island gaan. Diep in het bos vind je de andere Eon Pokémon: Latias in Omega Ruby of Latios in Alpha Sapphire.

+
Latias Lv. 30
Type:
Ability:
Levitate
Latias Lv. 30
Heal Pulse
Dragon Breath
Mist Ball
Psycho Shift
+
Latios Lv. 30
Type:
Ability:
Levitate
Latios Lv. 30
Heal Pulse
Dragon Breath
Luster Purge
Psycho Shift

 

Regice, Regirock & Registeel

Voordat je deze drie Pokémon kunt vangen, zul je, net zoals in Ruby & Sapphire, enkele voorbereidingen moeten treffen. Diep onder het wateroppervlak op Route 134 ligt de Sealed Chamber, een plek vol geheimen. Wanneer je arriveert, zie je een braille code die je zult moeten oplossen om verder te komen. De eerste aanwijzing vertelt je om Dig te gebruiken (de TM28 Dig krijg je van het broertje van de Fossil Maniac op Route 114). Nadat je dit gedaan hebt, verschijnt er een geheime opening die je dieper de grot in brengt.

De volgende aanwijzing zegt iets over een Relicanth op de eerste plaats en een Wailord op de laatste plaats. Je zult dus een Relicanth als eerste in je team moeten hebben en een Wailord als laatste in je team.

[alert style='info']Waar vang ik een Relicanth en een Wailord?

Een Relicanth is te vangen in het zeewier onderwater op verschillende zeeroutes zoals Route 128, 129 en 130. Hij is vrij zeldzaam, maar hij zit er echt! Een Wailord is te krijgen door een Wailmer te vangen met behulp van een Good Rod of een Super Rod. Op verschillende plekken in Hoenn is hij te vinden, bijvoorbeeld in Slateport City en Lilicove City. Wanneer je er eentje gevangen hebt, zul je hem naar level 40 moeten brengen om hem te laten evolueren.[/alert]

Heb je dit voor elkaar gekregen, dan schudt de grond en is er op plekken ver hier vandaan iets speciaals gebeurd: er zijn een aantal legendarische Pokémon verschenen! Nu kun je de Regi's gaan vangen.

Regice

Regice is te vinden in de Island Cave op Route 105, een kleine koude plaats met sneeuw op de vloer. De braille vertelt je dat door stil te staan en niet te bewegen de tijd je tweemaal passeert. Sluit de braille en blijf vervolgens twee minuten stilstaan. Hierna wordt het wachten beloond met een geheime kamer waar Regice op je wacht!

+
Regice Lv. 40
Type:
Ability:
Clear Body
Regice Lv. 40
Bulldoze
Curse
Ancient Power
Amnesia

 

Regirock

Regirock is te vinden in de Desert Ruins in de woestijn op Route 111. De braille code in deze ruimte vertelt je iets over rechts, beneden en je krachten te gebruiken. Om verder te komen, zul je de braille moeten sluiten en twee stappen naar rechts nemen en vervolgens twee naar beneden. Hierna zul je Strength moeten gebruiken om bij Regirock te komen.

+
Regirock Lv. 40
Type:
Ability:
Clear Body
Regirock Lv. 40
Bulldoze
Curse
Ancient Power
Iron Defense

 

Registeel

Registeel is te vinden in de Ancient Tomb op Route 120, een smalle grot met nóg een braille code. Deze zegt iets over in het midden staan en naar de lucht te richten met liefde, hoop en tijd. Ga naar het exacte middelpunt van de grot en gebruik de aanval Fly (is dit niet mogelijk, dan sta je niet precies in het midden). Nadat je dit gedaan hebt, is het tijd om Registeel te vangen!

+
Registeel Lv. 40
Type:
Ability:
Clear Body
Registeel Lv. 40
Curse
Ancient Power
Iron Defense
Amnesia

 

Regigigas

Wanneer je Regice, Regirock en Registeel gevangen hebt, is het mogelijk om de legendarische Pokémon Regigigas te vangen! Ga naar Pacifidlog Town en praat met het meisje in het huis aan de rechterkant van het Pokémon Center. Zij vertelt je, nu je de drie legendarische Pokémon gevangen hebt, iets over een een speciale legendarische Pokémon genaamd Regigigas. Vervolgens zal ze één van de vier verhalen vertellen met een hint erin. Je hoort er maar eentje in je spel, dus de andere drie delen zul je moeten uitwisselen met andere spelers. Om het makkelijker voor je te maken, vertellen we je hieronder wat je moet doen om verder te komen:

  • Je moet Primal Groudon (in Omega Ruby) of Primal Kyogre (in Alpha Sapphire) verslagen of gevangen hebben in de Cave of Origin.
  • Regice, Regirock en Registeel moeten alledrie in je team zitten.
  • Regice moet een Never-Melt Ice, Casteliacone, Icy Rock, Icicle Plate of een Snowball vasthouden.
  • Regice moet een bijnaam (nickname) hebben. Als deze dit niet heeft, kun je dit bij de Name Rater in Slateport City laten doen.
  • Het moet dag zijn.

Wanneer je aan al deze eisen voldoet, kun je naar Route 105 gaan om de Island Cave (waar je Regice hebt gevangen) nog een keer te bezoeken. Als het niet nacht is, zal Regigigas verschijnen zodra je het midden van de grot bereikt.

+
Regigigas Lv. 50
Type:
Ability:
Slow Start
Regigigas Lv. 50
Foresight
Revenge
Wide Guard
Zen Headbutt

 

Ho-Oh & Lugia

Nadat je Primal Groudon of Primal Kyogre hebt gevangen of verslagen tijdens de verhaallijn, kun je Ho-Oh (in Omega Ruby) of Lugia (in Alpha Sapphire) vangen. Voordat je ze kunt vinden, zul je eerst een voorwerp van Captain Stern in Slateport City moeten hebben gekregen.

Praat met de wetenschapper op het dek van Sea Mauville, en hij zal je vertellen dat hij op zoek is naar een Scanner. Gebruik dan Dive om naar het laagste punt van Sea Mauville te gaan. In deze kamer zul je aan de rechterkant een onzichtbare Scanner vinden. Zodra je in de buurt komt, krijg je automatisch een bericht om hem op te rapen. Breng deze naar Captain Stern in de haven van Slateport City, en hij geeft je een Clear Bell (in Omega Ruby) of Tidal Bell (in Alpha Sapphire).

Om Ho-Oh te vangen (in Omega Ruby), klim je helemaal naar het hoogste punt van het dek en vervolgens op de metalen arm die uitsteekt over het water. Daar aangekomen, zul je een mysterieus portaal zien. Hierin houdt Ho-Oh zich schuil.

Om Lugia te vangen (in Alpha Sapphire) gebruik je Dive om diep het schip in te gaan. In de buurt van de trap zul je een mysterieus portaal zien. De legendarische Pokémon Lugia houdt zich hierin schuil.

+
Ho-Oh Lv. 50
(Als je Omega Ruby speelt)
Type:
Ability:
Pressure
Voorwerp:
Sacred Ash
Ho-Oh Lv. 50
(Als je Omega Ruby speelt)
Sunny Day
Fire Blast
Sacred Fire
Punishment
+
Lugia Lv. 50
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Type:
Ability:
Pressure
Lugia Lv. 50
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Rain Dance
Hydro Pump
Aeroblast
Punishment

 

Heatran

Nadat je Primal Groudon of Primal Kyogre hebt gevangen of verslagen tijdens de verhaallijn, kun je Heatran vinden in de Scorched Slab. Deze Fire/Steel-type Pokémon is helemaal beneden te vinden in een mysterieus portaal.

+
Heatran Lv. 50
Type:
Ability:
Flash Fire
Heatran Lv. 50
Metal Sound
Crunch
Scary Face
Lava Plume

 

Legendarische Mirage Spots

Veel meer legendarische Pokémon kunnen gevonden worden in speciale Mirage Spots. Deze kun je vinden door met behulp van de Eon Flute door het luchtruim van Hoenn te vliegen. Voordat je ze kunt bezoeken, zul je aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Doe je dit niet, dan zullen ze ook niet verschijnen. Hieronder vind je een lijst met alle Pokémon die je kunt vinden.

Raikou, Entei & Suicune

Wanneer je Ho-Oh of Lugia in je team hebt, zul je vlakbij Rustboro City het Trackless Forest vinden. Hierin bevinden zich drie legendarische Pokémon. Raikou zal verschijnen wanneer de minuten op de klok tussen 00 en 19 zijn, Entei tussen 20 en 39 en Suicune tussen 40 en 59.

+
Raikou Lv. 50
Type:
Ability:
Pressure
Raikou Lv. 50
Spark
Reflect
Crunch
Thunder Fang
+
Entei Lv. 50
Type:
Ability:
Pressure
Entei Lv. 50
Stomp
Flamethrower
Swagger
Fire Fang
+
Suicune Lv. 50
Type:
Ability:
Pressure
Suicune Lv. 50
Aurora Beam
Mist
Mirror Coat
Ice Fang

 

Uxie, Azelf & Mesprit

Als je drie of meer Pokémon in je team hebt met maximale blijdschap, zul je de Nameless Cavern vinden vlakbij Sootopolis City. Hierin kun je deze drie Pokémon vinden. Mesprit kun je vangen tussen 4 uur 's nachts en 8 uur 's avonds, Uxie tussen 8 uur 's avonds en 9 uur 's avonds, en Axelf tussen 9 uur 's avonds en 4 uur 's nachts.

+
Uxie Lv. 50
Type:
Ability:
Levitate
Uxie Lv. 50
Yawn
Future Sight
Amnesia
Extrasensory
+
Azelf Lv. 50
Type:
Ability:
Levitate
Azelf Lv. 50
Uproar
Future Sight
Nasty Plot
Extrasensory
+
Mesprit Lv. 50
Type:
Ability:
Levitate
Mesprit Lv. 50
Yawn
Future Sight
Amnesia
Extrasensory

 

Palkia, Dialga & Giratina

Wanneer je Uxie, Azelf en Mesprit alledrie in je team hebt, zul je in de lucht bij Dewford Town een scheur in de ruimte zien. Als je naar binnen gaat, zal Palkia (in Omega Ruby) of Dialga (in Alpha Sapphire) aanvallen. Zodra je Dialga en Palkia allebei in je team hebt, kun je teruggaan om met Giratina te vechten.

+
Palkia Lv. 50
(Als je Omega Ruby speelt)
Type:
Ability:
Pressure
Palkia Lv. 50
(Als je Omega Ruby speelt)
Earth Power
Aura Sphere
Spacial Rend
Hydro Pump
+
Dialga Lv. 50
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Type:
Ability:
Pressure
Dialga Lv. 50
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Aura Sphere
Iron Tail
Roar of Time
Flash Cannon
+
Giratina Lv. 50
Type:
Ability:
Pressure
Giratina Lv. 50
Aura Sphere
Shadow Claw
Shadow Force
Hex

 

Cresselia

Cresselia is te vinden op Crescent Isle. Dit is een Mirage Spot die op een willekeurige dag verschijnt vlakbij Ever Grande City en zéér zeldzaam is. Om je kansen te vergroten, kun je Mirage Spots van andere mensen ontvangen door StreetPass te gebruiken (in te schakelen via de BuzzNav) of door online te gaan.

+
Cresselia Lv. 50
Type:
Ability:
Levitate
Cresselia Lv. 50
Mist
Aurora Beam
Future Sight
Slash

 

Tornadus, Thundurus & Landorus

Als je nabij Fortree City in de lucht bent met een Castform in je team, zul je een enorme wolk zien hangen. Hierin zal zich Tornadus in Omega Ruby bevinden en Thundurus in Alpha Sapphire. Wanneer je later met allebei de Pokémon in je team naar dezelfde plek terugkeert, zul je Landorus tegenkomen.

+
Tornadus Lv. 50
(Als je Omega Ruby speelt)
Type:
Ability:
Prankster
Tornadus Lv. 50
(Als je Omega Ruby speelt)
Extrasensory
Agility
Air Slash
Crunch
+
Thundurus Lv. 50
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Type:
Ability:
Prankster
Thundurus Lv. 50
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Heal Block
Agility
Discharge
Crunch
+
Landorus Lv. 50
Type:
Ability:
Sand Force
Landorus Lv. 50
Extrasensory
Swords Dance
Earth Power
Rock Slide

 

Cobalion, Terrakion & Virizion

Als je drie of meer Pokémon in je team hebt met maximale statistieken (EV's), kun je het Pathless Plain vinden in de lucht vlakbij bij Pacifidlog Town. Een Pokémon met maximale EV's zal in Super Training aangeduid worden als een “Fully-Trained Pokémon”. Cobalion is te vangen op zondagen, woensdagen en vrijdagen, Terrakion is te vangen op dinsdagen en zaterdagen en Virizion is te vangen op maandagen en donderdagen.

+
Cobalion Lv. 50
Type:
Ability:
Justified
Cobalion Lv. 50
Retaliate
Iron Head
Sacred Sword
Swords Dance
+
Terrakion Lv. 50
Type:
Ability:
Justified
Terrakion Lv. 50
Retaliate
Rock Slide
Sacred Sword
Swords Dance
+
Virizion Lv. 50
Type:
Ability:
Justified
Virizion Lv. 50
Retaliate
Giga Drain
Sacred Sword
Swords Dance

 

Reshiram, Zekrom & Kyurem

Wanneer je een Pokémon op Level 100 in je team hebt, kun je in de Fabled Cave nabij Mauville City, Reshiram in Omega Ruby vinden en Zekrom in Alpha Sapphire. Wanneer je later met deze twee Pokémon in je team naar de Gnarled Den bij Fallarbor Town gaat, zal Kyurem verschijnen. Gebruik ook de Dowsing Machine in deze grot om de DNA Splicers te vinden.

+
Reshiram Lv. 50
(Als je Omega Ruby speelt)
Type:
Ability:
Turboblaze
Reshiram Lv. 50
(Als je Omega Ruby speelt)
Dragon Breath
Slash
Extrasensory
Fusion Flare
+
Zekrom Lv. 50
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Type:
Ability:
Teravolt
Zekrom Lv. 50
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Dragon Breath
Slash
Zen Headbutt
Fusion Bolt
+
Kyurem Lv. 50
Type:
Ability:
Pressure
Kyurem Lv. 50
Dragon Breath
Slash
Scary Face
Glaciate