Hoofdpersonen

MayBrendanZoals gewoonlijk kun je aan het begin van het spel kiezen of je als een jongen (Brendan) of als een meisje (May) wilt spelen. Het personage dat je gekozen hebt is net verhuisd naar Littleroot Town. Naast je woont het andere personage, tevens de zoon/dochter van Prof. Birch. Tijdens het verhaal dient de andere hoofdpersoon als rivaal en zal deze je regelmatig uitdagen voor een gevecht. Naast het geslacht kun je ook de naam en huidskleur van je personage kiezen.

 

Prof. Birch

Prof. BirchDe regionale Pokémon-professor van de Hoenn-regio is Professor Birch. Hij is de vader van het personage dat je niet gekozen hebt, en staat erom bekend dat hij vaak buiten te vinden is voor veldonderzoek. Hij en je vader, Norman, kennen elkaar al sinds hun schooldagen. Aan het begin van het spel tref je hem in een benarde situatie: hij wordt opgejaagd door een wilde Poochyena! De starter-Pokémon die je van hem leent — Treecko, Torchic of Mudkip — zal je eerste partner worden op je reis om de Pokédex te vullen.

 

Wally

WallyIn Petalburg City ontmoet je Wally, een verlegen jongen wiens grootste droom het is om een Pokémon Trainer te worden. Onder jouw begeleiding zal hij zijn allereerste Pokémon vangen: een Ralts. Hoewel hij niet bepaald oogt als een vechtersbaas, ontpopt hij zich al gauw tot een uitmuntende Trainer. Uiteindelijk bemachtigt hij een Mega Pendant, waarmee hij de kracht vindt om gebruik te maken van Mega-evolutie.

 

Norman

Gym Leader NormanNorman is je vader, en de nieuwe Gym Leader van Petalburg City. Vanwege zijn aanstelling als Gym Leader verhuizen jullie met z'n allen naar de Hoenn-regio. Norman is de eerste Gym Leader die je ontmoet, maar hij zal je pas uitdagen zodra je op z'n minst vier Badges hebt. Hij staat erom bekend iedere dag hard te trainen om nóg sterker te worden.

 

Steven Stone

StevenDeze enigmatische ontdekker is een groot liefhebber van oude stenen en fossielen, en is momenteel het fenomeen van Mega-evolutie aan het onderzoeken. Je zult hem op verschillende punten in het spel tegenkomen, waarop hij je advies zal geven of hulp zal bieden. Laat je echter niet misleiden; achter zijn kalme postuur verbergt zich een Pokémontrainer van meesterklasse. Hij is tevens de zoon van de directeur van Devon Corporation, een producent van allerlei gadgets voor Trainers.

 

Aarune

Secret Base Expert AaruneDit avontuurlijk figuur zul je op een bepaald punt in je reis ontmoeten, nadat je drie Badges hebt veroverd. Aarune zal je uitleg geven over Super-Secret Bases, en zal je helpen met het bouwen van je allereerste Secret Base. Hij is ook een krachtige Trainer, en is altijd te zien met een Flygon aan zijn zijde.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>