PokéNav Plus

PokéNav Plus promo artIn Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire heeft de PokéNav een flinke upgrade gekregen. Hij heet nu de PokéNav Plus, en heeft een tal van nieuwe functies! De PokéNav Plus neemt het touch screen in beslag, zodat je hem altijd kunt raadplegen om informatie of nieuwtjes op te zoeken. Met de stylus kun je wisselen tussen de functies. Daarnaast heeft de PokéNav Plus ook alle touch screen-functies uit Pokémon X & Y!

In tegenstelling tot in Pokémon Ruby en Sapphire, krijg je de PokéNav Plus nu aan het begin van je avontuur, maar niet alle functies zullen meteen beschikbaar zijn. De PokéNav Plus bevat nu vier onderdelen: de DexNav, de AreaNav, de BuzzNav en de PlayNav.

DexNav

DexNav promo artDe DexNav krijg je aan het begin van je avontuur van je rivaal Brendan of May, afhankelijk van welk geslacht je gekozen hebt. Met deze functie kun je in één oogopslag zien welke Pokémon je in het huidige gebied bent tegengekomen, en welke je nog moet vangen. De DexNav kan het je ook vertellen wanneer je alle Pokémon in een gebied gevangen hebt.

Zodra je ten minste één Pokémon van een bepaalde soort gevangen hebt, zal het icoon in de DexNav oplichten. Nu kun je de DexNav gebruiken om specifiek naar die Pokémon te zoeken. Met een beetje geluk verschijnt de Pokémon in het hoge gras! Je kunt nu naar de Pokémon toesluipen (gebruik voorzichtig de draaiknop van je 3DS) om het gevecht te beginnen.

Door steeds naar specifieke Pokémon te zoeken, stijgt het Search Level (zoekniveau) voor die Pokémon. Hoe hoger het Search Level voor een bepaalde Pokémon is, hoe meer informatie je kunt zien voordat het gevecht begint. Ook wordt het dan mogelijk om Pokémon met verborgen Abilities of zeldzame aanvallen te vinden. Op het hoogste niveau kun je niet alleen het Level van de Pokémon zien, maar ook de Ability, een aanval en de statistieken (IVs) van de Pokémon!

dexnav-search-level dexnav-sneaking

AreaNav

De AreaNav is een kaart van de Hoenn-regio, met allerlei toeters en bellen om informatie mee op te zoeken. Nieuw in Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire is dat je vanuit de AreaNav direct Fly kunt gebruiken, als één van je Pokémon deze aanval kan gebruiken. Met de knoppen onderin de AreaNav kun je verschillende soorten info oproepen.

BuzzNav

buzznavIn Rustboro City ontvang je van de directeur van de Devon Corporation een nieuwe functie voor je PokéNav, namelijk de BuzzNav. De BuzzNav is een non-stop nieuwsprogramma, waarmee je kunt bijhouden wat er allemaal gaande is in de Hoenn-regio. Als je mensen bent tegengekomen met StreetPass, kun je een nieuwsupdate ontvangen door op het icoontje rechtsboven te klikken.

PlayNav

playnavDe PlayNav bevat de drie touch screen-functies uit Pokémon X en Y, namelijk het Player Search System, Pokémon-Amie en Super Training. Alle onderdelen van deze drie functies keren terug in Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire! Voor meer informatie kun je onze pagina's over het Player Search System en Super Training lezen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>