Super-Secret Bases

Secret Bases maken hun terugkeer in Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire, onder de nieuwe naam Super-Secret Bases. Ze heten niet voor niets Super, want er zijn een aantal nieuwe functies bijgekomen.

Een Secret Base maken

Een Secret Base (geheime basis) kun je maken op bepaalde plekken in de Hoenn-regio: in een grote boom, een struik of een gat in de muur. Om een Secret Base te kunnen maken, moet je eerst Secret Base-expert Aarune ontmoet hebben op Route 111; hier kom je nadat je drie Badges veroverd hebt. Hij zal je uitleggen hoe je een Secret Base maakt.

Als je een goed plekje gevonden hebt, kun je de aanval Secret Power gebruiken om je Secret Base te maken. Zodra je eenmaal een Secret Base hebt, kun je hem uitrusten met allerlei meubels, poppen, matten en posters. Anders dan in Pokémon Ruby en Sapphire, kun je je meubilair nu ook ronddraaien.

Je Secret Base delen

Er zijn verschillende opties om je Secret Base met anderen te delen. Eén van de manieren is via StreetPass. Als je een andere speler met Pokémon Omega Ruby of Alpha Sapphire passeert terwijl je 3DS in de slaapstand staat, kun je automatisch Secret Bases uitwisselen. Let er wel op dat de wi-fi van je 3DS aanstaat.

Een andere mogelijkheid is het maken van een QR-code. Vanuit de computer in je Secret Base kun je een QR-code laten maken van je Secret Base. Deze QR-code kun je vervolgens aan iemand anders geven, die hem dan in zijn/haar game kan inscannen om jouw Secret Base te bezoeken.

Secret Pals

Het delen van Secret Bases heeft allerlei voordelen! Als je een Secret Base van iemand anders ontdekt, kun je vechten met de mensen die er rondhangen. Ook kun je Secret Pals (geheime maatjes) worden met andere Secret Base-eigenaars. Zodra je een paar Secret Pals hebt gemaakt, kun je zelfs een team vormen en er een naam voor verzinnen.

Je Secret Pals kun je vinden in jouw eigen Secret Base, waar je met ze kunt vechten. Je kunt ze je ook laten helpen op je avontuur, want iedere Secret Pal heeft een bepaalde vaardigheid die hij of zij kan gebruiken. Op het moment zijn de volgende vaardigheden bekend:

  • Je krijgt een nieuwe decoratie voor je Secret Base.
  • Eén van je Pokémon gaat een Level omhoog.
  • Eén van je Eggs komt sneller uit.

Verover de vlag

Iedere Secret Base heeft een vlag, en je kunt elke dag van iedere Secret Base een vlag stelen. Aan de kleur van de vlag kun je zien hoe sterk het team is. Door vlaggen te veroveren stijgt het niveau van je team, waardoor je nieuwe decoraties kunt krijgen en de vaardigheden van je Secret Pal sterker worden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>