Verschillen

Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire volgen beiden een gelijkwaardige verhaallijn in Hoenn, maar bevatten toch een aantal verschillen. Zo heeft ieder spel een andere vijand en andere Pokémon, welke je in de ene versie wel kunt vangen en in de andere weer niet.

Exclusieve Pokémon voor Omega Ruby en Alpha Sapphire

In je spel zul je in verloop van tijd een van de twee oeroude legendarische Pokémon tegenkomen. Welke dit is, is afhankelijk van welke versie je gekozen hebt. Dit zijn echter niet de enige twee Pokémon die exclusief aan een versie zijn. Hieronder vind je een lijst met alle Pokémon die alleen in Omega Ruby of Alpha Sapphire te vangen zijn. Je zult dus moeten ruilen, wil je je Pokédex compleet maken.

Hoenn Dex

 

National Dex

 

Team Magma en Team Aqua

ArchieMaxie

In Omega Ruby neem je het op tegen Team Magma. De leider, Maxie (rechts), heeft het idee om, met behulp van de legendarische Pokémon Groudon het land uit te breiden door de zee droog te leggen. Hierdoor krijgt de mensheid meer ruimte om zichzelf te ontwikkelen en te groeien.

In Alpha Sapphire neem je het juist weer op tegen Archie (links) en Team Aqua. Ze willen samen met Kyogre de zeespiegel laten stijgen om een groot deel van het land onder water te zetten. Op deze manier wordt de invloed van de mens drastisch verminderd en is er een wereld waar de Pokémon zich kunnen ontplooien.