Startpagina » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough – Delta Episode

Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough – Delta Episode

Na het verslaan van de Elite Four en de Champion is het verhaal van Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire nog lang niet voorbij. Een nieuw hoofdstuk begint: de Delta Episode!

In het Space Center van Mossdeep City heerst chaos: een komeet is plotseling van koers veranderd en vliegt nu razendsnel op de Hoenn-regio af. Ondertussen gooit een vrouw ergens anders haar vermomming weg en smeedt ze een plan met haar Whismur.

Littleroot Town

Zodra je de controle over je personage krijgt, bevind je je in Littleroot Town. Loop de trappen van je kamer af, en je ziet je vader, Norman, die je een Pair of Tickets geeft voor een vallende sterrenshow in Mossdeep City. Hij stelt voor je rivaal Brendan/May mee te nemen, en vertrekt dan. Nadat je met je moeder wat TV kijkt, loop je de voordeur uit.

Buiten ontmoet je de vrouw uit de proloog, die zich voorstelt als Zinnia. Na een kort praatje vertrekt ze weer. Ga terug je huis in, en ga meteen weer naar buiten. Je wordt nu geroepen door Professor Birch, die opnieuw in de problemen zit. Je mag nu een starter-Pokémon uit de Johto-regio kiezen: Chikorita, Cyndaquil of Totodile!

Nadat je gekozen hebt, geeft Professor Birch je de starter en keert hij terug naar zijn lab. Ga terug naar Littleroot, en ga het huis van Brendan/May binnen. Daar hoor je dat iemand Brendan/May beroofd heeft van zijn/haar Key Stone, en naar Petalburg City vertrokken is. Ga zelf ook naar Petalburg City.

Wat is een Key Stone?

Voor het tot stand komen van Mega-evolutie zijn twee componenten nodig: de Mega Stone van een Pokémon, en de Key Stone van een Trainer. Key Stones worden meestal verwerkt in accessoires. Een aantal voorbeelden van Key Stone-accessoires zijn je eigen Mega Bracelet, Wally's Mega Pendant en Stevens Mega Stickpin.

Petalburg City

Bereid je voor op een gevecht, en ga dan naar Wally's huis, links van de Pokémon Gym. Hier kom je Courtney van Team Magma (in OR) of Matt van Team Aqua (in AS) tegen, die de Key Stones van jou en Wally opeist. Zij/hij daagt je uit voor een gevecht!

+
Magma Admin Courtney
(Als je Omega Ruby speelt)
Magma Admin Courtney
(Als je Omega Ruby speelt)
Camerupt Lv. 53
+
Aqua Admin Matt
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Aqua Admin Matt
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Sharpedo Lv. 53

Nadat je de Admin verslagen hebt, vertrekt hij/zij richting Meteor Falls. Dan vertelt Wally dat ook zijn Key Stone gestolen is, en gaat hij zijn huis weer in. Vervolgens ontvang je een telefoontje op je PokéNav Plus. Het is Steven, die vraagt of je naar de Devon Corporation in Rustboro City wilt komen. Ga nu dus naar Rustboro City toe.

Rustboro City

Voor het grote gebouw links van de Pokémon Gym vind je Steven. Hij neemt je mee naar binnen, waar jullie met Mr. Stone praten. Hij vertelt je onder andere over de komeet die op weg naar de Aarde is, en vraagt je om een Meteorite Shard te zoeken, die je in Granite Cave kunt vinden. Vlieg of Surf dus naar Route 106 toe, en ga Granite Cave binnen.

Granite Cave

Zodra je binnenkomt, daal je de trappen af naar de grotingang waar je Steven voor het eerst ontmoette. Hier tref je Zinnia, die je zal uitdagen voor een gevecht. Kies “Yes” zodra je klaar bent.

+
Pokémon Trainer Zinnia
Pokémon Trainer Zinnia
Tyrantrum Lv. 55
Altaria Lv. 55
Salamence Lv. 57

Als beloning voor je overwinning geeft Zinnia je de Meteorite Shard die je zocht, en daarna vertrekt ze. Je krijgt opnieuw bericht van Steven, die je vraagt om zo snel mogelijk naar het Mossdeep Space Center te komen. Verlaat dus Granite Cave, en haast je naar Mossdeep City.

Mossdeep City

Loop naar het oosten van de stad, en klim de trappen op tot je bij het Mossdeep Space Center bent. Ga naar de trap rechtsboven en praat met de vrouw, die je mee naar boven zal leiden. Hier wachten Professor Cozmo en Steven op je, die het plan uitleggen. Hierna komt Zinnia binnengestormd. Nadat ze vertrekt, vraagt Professor Cozmo je om naar Meteor Falls te gaan.

Gebruik Fly of de Eon Flute om naar Route 114 of Route 115 te vliegen, en ga Meteor Falls binnen.

Meteor Falls

WordPress Tables Plugin

Ga terug naar de plek waar je Team Magma en Team Aqua confronteerde, en gebruik Waterfall om de grote waterval te beklimmen. Bovenaan vind je een grotingang; ga hier naar binnen, en je komt in het diepe gedeelte van Meteor Falls.

Loop om de poel water heen tot je bij een ladder komt, en daal deze af. In deze kamer vind je linksonder nog een ladder, maar klim deze niet op; loop naar boven en ga die ladder op. Ga de trappen op, en bovenaan zul je Steven treffen. Hij heeft de Meteorite Shard al gevonden, en stelt je aan een vrouw die een afstammeling is van de Dragonids. Zij vertelt hoe Zinnia de Lorekeeper is en Rayquaza probeert op te roepen. Dan vertrekt Steven terug naar Rustboro City.

Spring nu van de kleine heuveltjes, en blijf zo veel mogelijk aan de linkerkant. Na zes keer springen zul je iets zien glimmen; het is Aerodactylite. Spring nog één keer naar beneden en loop dan naar links om bij een ladder te komen. Daal de ladder en trappen af, en gebruik Surf. Vaar om de rotsen heen en ga naar beneden. Loop door de grotingang, en je vind een PP Max. Ga terug door de grot, Surf naar het noorden tot je niet verder kan en betreed de grotingang.

Je bent nu in de laatste kamer van Meteor Falls. Alleen in deze kamer is het mogelijk om de Dragon-type Pokémon Bagon te vangen! Gebruik Surf om het meer over te steken en TM02 Dragon Claw te vinden. Daarna is het tijd om terug te keren. Verlaat nu Meteor Falls, en ga weer naar Rustboro City.

Rustboro City

Eenmaal terug in Rustboro City ga je opnieuw naar het gebouw van de Devon Corporation. Voordat je naar binnen kunt, verschijnen de wetenschapper die je in het begin van het spel redde, en een Team Magma Grunt (in OR) of Team Aqua Grunt (in AS). De Grunt daagt je uit voor een gevecht!

Na het verslaan van de eerste Grunt verschijnen er nog twee. Ook deze zullen je uitdagen. Nadat je ze allemaal verdreven hebt, vertelt de wetenschapper dat het Team een belangrijk onderdeel heeft gestolen en vraagt je naar het Mossdeep Space Center te gaan, waar Steven ook al naartoe is.

Mossdeep City

Zodra je naar het Space Center toeloopt, zie je Courtney (in OR) of Matt (in AS) met een aantal Grunts, die ook naar het Space Center toelopen. Ga naar binnen, en loop naar de trap, waar vijf Grunts je tegelijkertijd zullen uitdagen.

+
Team Magma Grunts
(Als je Omega Ruby speelt)
Team Magma Grunts
(Als je Omega Ruby speelt)
Mightyena Lv. 25
Mightyena Lv. 25
Mightyena Lv. 25
Mightyena Lv. 25
Mightyena Lv. 25
+
Team Aqua Grunts
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Team Aqua Grunts
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Mightyena Lv. 25
Mightyena Lv. 25
Mightyena Lv. 25
Mightyena Lv. 25
Mightyena Lv. 25

Als je ze verslagen hebt, zullen ze je doorlaten. Ga naar de volgende verdieping, waar je Steven, Professor Cozmo, een Grunt en Courtney (in OR) of Matt (in AS) zult treffen. Steven stelt voor om het samen op te nemen tegen het kwaadaardige Team.

+
Magma Admin Courtney & Grunt
(Als je Omega Ruby speelt)
Voorwerpen:
Mega Ring
Magma Admin Courtney & Grunt
(Als je Omega Ruby speelt)
Mega Camerupt CameruptiteLv. 55
Mightyena Lv. 51
Weezing Lv. 51
+
Aqua Admin Matt & Grunt
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Voorwerpen:
Mega Ring
Aqua Admin Matt & Grunt
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Mega Sharpedo SharpedoniteLv. 55
Mightyena Lv. 51
Muk Lv. 51

Na het verslaan van het kwaadaardige Team verschijnt Zinnia's Whismur, die het onderdeel afpakt en kapotmaakt. Even later steelt ze de Key Stone van Courtney (in OR) of Matt (in AS), en vertrekt dan weer. Steven gokt dat ze naar het Team Magma Hideout (in OR) of Team Aqua Hideout (in AS) is gegaan. Gebruik dus Fly of de Eon Flute om naar Lilycove City te gaan, en betreed de voormalige thuisbasis van het kwaadaardige Team.

Team Magma/Aqua Hideout

Bij de ingang vind je een stel Grunts, die vertellen dat Zinnia al binnengedrongen is. Loop verder de basis in, en neem de achterste teleporter. Neem vervolgens de trappen aan de andere kant van de kamer. Je komt nu in een hal met een laboratorium; ga niet het laboratorium in, maar ren verder door de hal naar de volgende teleporter. In de hal die erna komt, doe je hetzelfde. Vervolgens neem je de teleporter onder je.

Je komt nu weer in de kamer met heel veel teleporters. Neem hier steeds de meest rechtse (in OR) of de meest linkse (in AS) teleporter die je kunt bereiken zonder terug te gaan. Ten slotte kom je aan in het kantoor van de leider, waar Zinnia al is. Net als je aan komt lopen, steelt ze de Key Stone van Maxie (in OR) of Archie (in AS). Voordat Zinnia vlucht, vraagt ze je om naar de Sky Pillar te komen. Dan geeft de leider van het Team je Cameruptite (in OR) of Sharpedonite (in AS)!

Vervolgens krijg je weer een bericht van Steven op je PokéNav Plus. Nadat je hem vertelt wat er is gebeurt, vraagt hij je om weer naar het Mossdeep Space Center te komen. Vlieg dus terug naar Mossdeep City.

Mossdeep City

Eenmaal terug in Mossdeep City ga je weer naar het Mossdeep Space Center in het oosten van de stad. Ga de trap op en loop naar Steven en Professor Cozmo. Steven vraagt je om met Wallace te praten; je kunt hem vinden in de Cave of Origin. Op naar Sootopolis City dus!

Sootopolis City

Als je naar het Pokémon Center gaat in Sootopolis City, gebruik dan Surf en vaar naar de andere kant van de stad. Ga hier aan wal, en volg de trappen tot je bij de Cave of Origin komt. Je vind Wallace bij de grote boom vlakbij de ingang van de Cave of Origin. Als je met hem praat zal hij je vertellen waar de Sky Pillar is; en alvast vertrekken. De Sky Pillar is te bereiken vanaf Route 131, dus gebruik Fly, of Surf erheen als je er nog niet eerder geweest bent.

Route 131

Vanaf het bordje op Route 131 gebruik je Surf en vaar je tussen de rotsen door. Blijf naar het noorden gaan, en je zult Wallace vinden, die de weg naar de Sky Pillar geopend heeft. Maar voordat hij je binnenlaat, wil hij eerst met je vechten!

+
Sootopolitan Wallace
Sootopolitan Wallace
Wailord Lv. 55
Tentacruel Lv. 55
Ludicolo Lv. 55
Whiscash Lv. 55
Gyarados Lv. 55
Milotic Lv. 57

Na het gevecht keert Wallace terug naar Sootopolis City, en is de doorgang naar de Sky Pillar vrij.

Sky Pillar

WordPress Tables Plugin

Loop door de grot om bij de echte ingang van de Sky Pillar te komen. Binnen tref je Zinnia, die je het eerste deel van haar verhaal vertelt, waarna ze de ladder op klimt. Loop naar rechts, om de brokstukken heen, en klim de ladder op achterin de toren. Bovenaan vind je een Dragon Scale. Ga dan terug naar de eerste ladder, en klim die op.

Ietsje verderop vind je Zinnia, die je het tweede deel vertelt. Klim de ladder naast haar op en loop door om het derde deel te horen. Beklim de volgende ladder en volg de zijden van de driehoek om Zinnia opnieuw te vinden. Na het vierde deel van het verhaal te hebben gehoord, klim je de ladder op en volg je het pad, waar je het laatste deel hoort.

Nadat Zinnia verder loopt zul je de grootste ladder tot nu toe zien. Beklim deze nog niet, maar loop eerst tussen de rotsen door naar links en daal de twee ladders af om TM64 Explosion te vinden. Klim dan de twee ladders weer op en loop terug naar de grote ladder in het midden. Sla je spel op, en klim dan omhoog.

Bovenaan vind je Zinnia, en na een scène zal de legendarische Pokémon Rayquaza verschijnen! Nadat hij de meteoriet uit je tas opslokt, vraagt Zinnia je om hem te vangen.

+
Rayquaza Lv. 70
Type:
Ability:
Air Lock
Rayquaza Lv. 70
Extreme Speed
Dragon Pulse
Dragon Dance
Fly

Verslaan of vangen?

In tegenstelling tot Primal Groudon of Primal Kyogre, heb je in dit gevecht geen keuze; je moét Rayquaza vangen, anders kun je niet verderspelen! Gelukkig is Rayquaza stukken makkelijker om te vangen dan in eedere games, dus wees niet bang om al vroeg Poké Balls te gooien als je team het zwaar heeft!

Als je team vol zit, moet je nu één Pokémon terugsturen naar de Box om Rayquaza toe te voegen aan je team. Vervolgens zal Zinnia de aanval Dragon Ascent leren aan je Rayquaza, en je uitdagen voor een gevecht!

+
Lorekeeper Zinnia
Voorwerpen:
Mega Anklet
Lorekeeper Zinnia
Goodra Lv. 60
Noivern Lv. 60
Altaria Lv. 60
Tyrantrum Lv. 60
Mega Salamence SalamenciteLv. 62

Met de immense kracht van Rayquaza moet het winnen van Zinnia een peulenschil zijn. Na het gevecht trek je de Magma Suit (in OR) of Aqua Suit (in AS) aan, klim je op de rug van Rayquaza, en schiet je de ruimte in! Hoog in de lucht zal Rayquaza Mega-evolueren in Mega Rayquaza, en de komeet aan stukken breken. Maar dan verschijnt er een mysterieuze driehoek uit het midden van de komeet, die openbreekt en de Pokémon Deoxys loslaat.

+
Deoxys Lv. 80
Type:
Ability:
Pressure
Deoxys Lv. 80
Cosmic Power
Recover
Psycho Boost
Hyper Beam

Verslaan of vangen?

Deoxys is één van de allersterkste wilde Pokémon in een Pokémongame ooit. Zelfs met de hulp van Mega Rayquaza zal het lastig zijn om Deoxys in dit gevecht te vangen. Maar geen nood; als je hem verslaat, zal hij opnieuw verschijnen op de top van Sky Pillar nadat je de Elite Four nogmaals verslagen hebt.

Als je Deoxys verslagen of gevangen hebt, zal de komeet exploderen en zul je terugkeren naar de Sky Pillar. Zinnia's Whismur zal je een brief geven, en dan spelen de laatste scènes van de Delta Episode.