Startpagina » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough – Dynamo Badge

Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough – Dynamo Badge

Dewford Town

Na je overwinning tegen Gym Leader Brawly, vertelde hij je dat Steven in Granite Cave te vinden is. Verlaat het dorp aan de noordzijde om op de volgende Route te komen.

Route 106

Vanaf Dewford Town is het maar een kort stukje lopen tot Granite Cave. Blijf dicht bij de bomen, en je vindt al snel de ingang.

Granite Cave

Vergeleken met Pokémon Ruby en Sapphire is Granite Cave flink ingekort. Loop vanuit de ingang naar links en je komt een Hiker tegen; praat met hem, en hij geeft je TM70 Flash. Loop dan de trappen af en ga de volgende kamer binnen.

Bij een enorme muurschildering vind je Steven, die staat te peinzen over Mega-evolutie en soortgelijke transformaties. Als dank voor het bezorgen van de brief heeft hij je TM51 Steel Wing.

Nu je de Letter afgeleverd hebt, is het tijd om je reis te vervolgen. Ga terug naar Dewford Town en praat met Mr. Briney. Hij zegt dat Mr. Stone wil dat je de Devon Parts persoonlijk aflevert. Kies dan de optie om naar Route 109 te varen.

Route 109

Het deel van Route 109 waarin je je nu bevindt, doet dienst als strand van Slateport City. Loop recht omhoog om bij Slateport City te komen. Als je iets naar rechts afwijkt, zie je twee kinderen met zwembanden bij een bord staan. Praat met de rechtse om een Soft Sand te krijgen. In het westen van de Route staat een huisje met een aantal Trainers, mocht je je Pokémon wat willen levelen.

Slateport City

Slateport City staat vooral bekend om de open markt in het zuidwestelijke gedeelte. Als je deze binnengaat, kun je vlakbij het stalletje linksonder een Alakazite op de grond vinden. Ook zijn er kraampjes die Incense, verschillende TMs en andere voorwerpen verkopen.

Een wijze investering

Bij één van de kraampjes op de Slateport-markt kun je Luck Incense kopen voor 9.600 PokéDollars. Dit lijkt misschien veel, tot je je realizeert wat het doet; het verdubbelt namelijk de hoeveelheid geld die je van gevechten krijgt, als een Pokémon die deelnam het vast heeft! Als je niet genoeg geld hebt, kun je voorwerpen als Zinc verkopen; deze leveren een flinke smak geld op.

Klaar met rondkijken? Begeef je dan naar de Shipyard; zoek naar een grote loods in het zuidoostelijk deel van de stad. Als je de Shipyard binnenloopt, ontmoet je Dock, die in de weer is met een schipontwerp. Hij vraagt je om de Devon Parts naar Captain Stern in het Oceanic Museum te brengen. Het Oceanic Museum vind je recht boven de Shipyard. Zodra je het museum binnen stapt en de entreeprijs van 50 PokéDollars betaalt, zie je echter al snel dat er iets niet pluis is. Team Magma (in Omega Ruby) of Team Aqua (in Alpha Sapphire) houdt er namelijk toevallig een uitstapje.

Praat met de Grunt helemaal rechtsonderin het museum om TM46 Thief te krijgen. Beklim de trappen achterin het museum, en zoek de man in het groen. Hij stelt zich voor als Captain Stern, maar net als je de Devon Parts wilt overhandigen, verschijnt Team Magma (OR) of Team Aqua (AS). Ze dagen je uit voor twee gevechten achter elkaar.

+
Team Magma Grunt
(Als je Omega Ruby speelt)
Team Magma Grunt
(Als je Omega Ruby speelt)
NumelLv. 16
+
Team Magma Grunt
(Als je Omega Ruby speelt)
Team Magma Grunt
(Als je Omega Ruby speelt)
ZubatLv. 14
NumelLv. 14

+
Team Aqua Grunt
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Team Aqua Grunt
(Als je Alpha Sapphire speelt)
CarvanhaLv. 16
+
Team Aqua Grunt
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Team Aqua Grunt
(Als je Alpha Sapphire speelt)
ZubatLv. 14
CarvanhaLv. 14

Na de gevechten verschijnt de grote baas van het kwaadaardige team: Maxie (in OR) of Archie (in AS). Hij geeft een korte speech en vertrekt dan. Nadat je de Devon Parts aan Captain Stern geeft, vertrekt hij ook. Verlaat het museum en ga naar het noorden van de stad.

Zodra je de uitgang van de stad nadert, word je naar de Contest Hall geleid, waar je Lisia ontmoet. Ze ziet talent in je, en geeft je de Contest Pass en Pokéblock Kit zodat je zelf ook mee kunt doen aan Contests. Dan verspreidt de menigte zich weer. Binnen in de Contest Hall kun je TM41 Torment krijgen van een zeeman linksbovenin het gebouw. Ga dan weer naar het noorden van de stad en loop de volgende Route op.

Pokémon Contest Spectacular

Nu je de Contest Pass hebt, kun je wanneer je maar wilt meedoen aan een Pokémon Contest. Dit kan in Slateport City, Verdanturf Town, Fallarbor Town en Lilycove City.

Route 110

Volg het pad naar het noorden. Je zult wat Team Magma Grunts (OR) of Team Aqua Grunts (AS) tegenkomen, die na kort overleg weglopen. Ga verder naar het noorden tot je bij een huisje aankomt. Van hieruit kun je drie dingen doen.

Allereerst sta je voor het Trick House, waar je puzzelruimtes vol Trainers kunt uitdagen. Hierin moet je eerst een paars vel papier vinden, en daarna de uitgang. De puzzelruimtes zijn iedere keer anders en voor het voltooien van een ruimte ontvang je prijzen. Nadat je wat verder gespeeld hebt zullen er extra puzzelruimtes toegevoegd worden. Je kunt ook naar links lopen; je komt dan in het oostelijk deel van Route 103 waar enkele Trainers te vinden zijn.

Om verder te gaan met je avontuur, loop je door naar rechts. Iets verderop zul je Brendan/May tegenkomen. Bereid je voor op een gevecht, en loop op hem/haar af!

+
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Treecko als starter koos)
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Treecko als starter koos)
WailmerLv. 18
ShroomishLv. 18
CombuskenLv. 20
+
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Torchic als starter koos)
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Torchic als starter koos)
ShroomishLv. 18
SlugmaLv. 18
MarshtompLv. 20
+
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Mudkip als starter koos)
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Mudkip als starter koos)
SlugmaLv. 18
WailmerLv. 18
GrovyleLv. 20

Pas vooral op voor Brendan/May's geëvolueerde starter, want die kent een paar nieuwe trucjes! Als het je gelukt is om te winnen, krijg je de Dowsing Machine. In Omega Ruby en Alpha Sapphire werkt hij ietsje anders dan in de andere games; het is nu een hoofddeksel geworden, en als je hem opzet zal hij automatisch reageren op nabijgelegen verborgen voorwerpen.

De rest van de Route is vrij lineair. Blijf het pad volgen tot je bij de ingang naar Mauville City komt.

Mauville City

Mauville City is in Omega Ruby en Alpha Sapphire een enorme verbouwing ondergaan; in plaats van een relatief klein dorpje, is het nu een gigantisch winkelcentrum! Net als je binnenkomt, ontmoet je Wally en zijn oom. Ze lopen naar het noorden; ga ze achterna en je komt op het binnenplein uit. Praat met de man met een grote rugzak op zijn rug, en je ontvangt een Globe die je later in je Secret Base kunt zetten.

Ga het Pokémon Center binnen, en genees je Pokémon indien nodig. Praat dan met de man die naar de kaart staat te turen. Hij zal je nieuwe O-Powers geven; praat meermaals met hem om nog meer O-Powers te krijgen. Nadat hij ze allemaal weggegeven heeft, vertrekt hij. Verlaat het Pokémon Center en ga de Mart binnen; praat met de vrouw rechtsbovenin voor TM58 Sky Drop. Verlaat dan de Mart en loop verder naar het noorden. Sla bij de kruising linksaf, en je vindt Wally en zijn oom bij de Pokémon Gym. Als je naar ze toe loopt, zal Wally je uitdagen voor een gevecht.

+
Pokémon Trainer Wally
Pokémon Trainer Wally
RaltsLv. 17

Met zijn enkele Ralts zou Wally geen lastige uitdaging moeten bieden. Als je hem verslagen hebt, gaat hij terug naar Verdanturf en krijg je HM06 Rock Smash van zijn oom.

In het nieuwe Mauville City is van alles te beleven. Op de begane grond zijn allerlei winkels te vinden. Bezoek het Battle Institute om de Vs. Recorder te krijgen, en ga langs bij Rydel's Cycles om een Mach Bike of Acro Bike mee te kunnen nemen.

Verder kun je op de begane grond Move Tutors vinden, die je starter-Pokémon krachtige aanvallen kunnen leren. Aan de andere kant van de stad zit Crooner's Cafe, waar je TM48 Round kunt krijgen van de barvrouw. Naast Crooner's Cafe zit de oude Game Corner, die gesloten is; praat met de man die erbij staat om enkele voorwerpen voor je Secret Base te ontvangen. Via de trappen kun je het dak bereiken, waar je onder andere een Metronome kunt kopen voor 1.000 PokéDollars.

Welke fiets moet ik kiezen?

In Omega Ruby en Alpha Sapphire krijg je de keuze uit twee fietsen: de Mach Bike en de Acro Bike, met enkele verschillen. De Mach Bike is razendsnel en kan modderige paden opfietsen, maar is iets lastiger te besturen. De Acro Bike is minder snel, maar kan trucjes doen zoals wheelies en sprongen, en kan zo smalle bruggen oversteken. Om alle hoeken en kieren van de Hoenn-regio te verkennen, zul je beide fietsen moeten gebruiken.

Nu je een fiets hebt, kun je bovendien Cycling Road betreden op Route 110! Hier is onder andere een Manectite te vinden.

Zodra je alle winkels gehad hebt, is het tijd om het op te nemen tegen de Gym Leader. Zorg dat je Pokémon gevechtklaar zijn, en ga dan naar de Gym in het noordwesten van de begane grond.

Mauville City Gym

De Pokémon Gym in Mauville City bevat een puzzel met elektrische deuren. Als je op een rode of blauwe knop gaat staan, verschuiven de deuren met dezelfde kleur. De puzzel is vrij eenvoudig, maar dit is het pad om met de minste kleerscheuren bij de Gym Leader te komen:

  1. Druk zowel de rode als de blauwe knop in, en ga naar de tweede kamer.
  2. Druk de bovenste blauwe knop in.
  3. Druk de rode knop in.
  4. Druk weer de bovenste blauwe knop in, en het pad naar de Gym Leader is open.
+
Leader Wattson
Voorwerpen:
Super Potion
Leader Wattson
MagnemiteLv. 19
VoltorbLv. 19
MagnetonLv. 21

Als het je gelukt is om te winnen, ontvang je de Dynamo Badge! Hiermee kun je Rock Smash buiten gevechten gebruiken en zullen geruilde Pokémon tot en met Level 40 je gehoorzamen. Ook krijg je TM72 Volt Switch.

Met de Dynamo Badge en een gloednieuwe fiets op zak, gaan een aantal nieuwe gebieden voor je open. Zo kun je teruggaan naar Route 110 en Cycling Road betreden met je fiets; hier vind je onder andere een Manectite. Als je een Mach Bike meeneemt naar Granite Cave, kun je dieper in de grot doordringen, zeldzame Pokémon tegenkomen en zeldzame voorwerpen als TM65 Shadow Claw, een Everstone en Steelixite vinden. Ten slotte is, nu je Rock Smash kunt gebruiken, een nieuwe puzzelruimte in het Trick House beschikbaar.

De volgende Pokémon Gym staat in Lavaridge Town, maar om daar te komen, moet je eerst tussenstops maken in Verdanturf Town en Fallarbor Town.