Startpagina » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough – Feather Badge

Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough – Feather Badge

Mauville City

Nu je HM03 Surf hebt, kun je de oostelijke helft van de Hoenn-regio gaan verkennen. Om te vertrekken richting het volgende dorp, ga je vanuit Mauville City naar het oosten.

Surf op verschillende Pokémon

De meeste Pokémon zwemmen nèt onder het wateroppervlak als ze Surf gebruiken, waardoor je alleen hun schaduw ziet. Er zijn echter enkele Pokémon, zoals Wailmer die je wel kunt zien als je erop Surft. Een ander voorbeeld is Sharpedo: deze Surft zelfs een flink stuk sneller, net zo snel als een Mach Bike! En als je de legendarische Pokémon Kyogre in je bezit hebt, kun je er ook flink mee opscheppen.

Route 118

Aan de andere kant van de rivier zie je enkele vissers staan. Spreek één van hen aan om de Good Rod te ontvangen! Hiermee kun je nieuwe Pokémon vangen in de zee. Stap dan het gras op, en je zult Steven tegenkomen. Hij maakt een praatje met je en loopt weg, maar dan verschijnt Latias (in Omega Ruby) of Latios (in Alpha Sapphire)! Steven vermoedt dat zij/hij hulp nodig heeft, en vraagt je om mee te gaan. Samen vliegen jullie naar Southern Island!

Southern Island

Eenmaal aangekomen zegt Steven dat hij een slecht gevoel heeft over de situatie. Als je iets vergeten bent, kun je met hem praten om terug te keren naar Route 118. Loop anders door naar het noorden, en ga het bos in.

Op een klein eiland omringd door watervallen vinden jullie Latios (in OR) of Latias (in AS). Goed kennismaken kunnen jullie echter niet, want Team Magma (in OR) of Team Aqua (in AS) komt de orde verstoren! Steven stelt voor om ze samen weg te drijven.

+
Magma Admin Courtney & Grunt
(Als je Omega Ruby speelt)
Magma Admin Courtney & Grunt
(Als je Omega Ruby speelt)
Camerupt Lv. 31
Koffing Lv. 29
+
Aqua Admin Matt & Grunt
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Aqua Admin Matt & Grunt
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Sharpedo Lv. 31
Grimer Lv. 29

Nadat je ze verslagen hebt, geven ze op en verlaten ze het eiland. Latios (in OR) en Latias (in AS) is dankbaar, en vraagt om met je mee te gaan. Je krijgt nu Latios (in OR) of Latias (in AS) in je team, samen met Latiosite (in OR) of Latiasite (in AS)! Ook krijg je van Steven de Mega Bracelet, waarmee Mega-evolutie mogelijk wordt! Vervolgens keren jullie samen terug naar Route 118 op de rug van Latias (in OR) of Latios (in AS).

Een Pokémon terugsturen

Als je team al vol zit zodra je Latios of Latias krijgt, heb je de optie om één van je teamgenoten terug te sturen naar de Box. Pas wel op dat je niet je Pokémon met Surf terugstuurt! Mocht dit toch gebeuren, geen nood: Latios en Latias kunnen gelukkig ook Surf leren.

Synchronize

Ondanks dat Latias en Latios geen wilde Pokémon zijn, worden ze toch beïnvloed door de Ability Synchronize. Dit houdt in dat, als je een Pokémon met deze Ability voorin je team hebt, Latias of Latios de Nature van deze Pokémon kan overnemen! Pas wel op dat je de Pokémon met Synchronize niet terugstuurt naar de Box, want anders werkt het niet!

Route 118

Zodra jullie terug zijn op Route 118, raadt Steven je aan om de Fortree City Gym te bezoeken, en dan vertrekt hij. Loop verder naar het oosten. Je komt bij een kruising; de volgende Route is naar het noorden, maar loop eerst nog wat verder door naar het oosten.

Je komt aan op Route 123, maar kun je nog niet ver genoeg de Route in om Pokémon te vangen. Na een kort eindje lopen kom je bij het huis van de Berry Master. Rechtsonder de hekken van zijn huis staat een meisje dat je TM99 Dazzling Gleam geeft. Op de heuvel links van het huis van de Berry Master kun je heel veel verschillende Berries vinden. Zodra je klaar bent, ga je terug naar Route 118 en loop je naar het noorden.

Route 119

Aan het begin van de Route vind je een groot stuk hoog gras met Trainers die alleen bewegen als jij beweegt. Baan je een weg door het gras, en ga dan het huisje binnen om je Pokémon te laten genezen. Loop naar het noorden, en bestijg de trappen. Steek dan de hangbrug over en loop verder naar het noorden. Links vind je een PP Max bij een modderige helling. Als je de Mach Bike hebt, kun je hier een stuk afsnijden; anders moet je door het hoge gras lopen en de trappen beklimmen.

Ga verder naar boven tussen het hoge gras door, tot je bij een groot gebouw komt: het Weather Institute. Je zult zien dat Team Magma (in OR) of Team Aqua (in AS) de brug blokkeert, dus ga het gebouw in. Binnen blijkt dat het kwaadaardige Team het instituut bezet heeft. Versla de Grunts op de begane grond, en ga dan de trappen op. Op de eerste verdieping zie je Tabitha (in OR) of Shelly (in AS) die de onderzoekers gevangen houdt. Versla de overgebleven Grunts en daag de leider uit!

+
Magma Admin Tabitha
(Als je Omega Ruby speelt)
Magma Admin Tabitha
(Als je Omega Ruby speelt)
Camerupt Lv. 32
+
Aqua Admin Shelly
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Aqua Admin Shelly
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Sharpedo Lv. 32

Na je overwinning zal Team Magma (in OR) of Team Aqua (in AS) wegvluchten. Als dank geeft een van de onderzoekers je de zeldzame Pokémon Castform met een Mystic Water! Praat ook nog met de onderzoeker links van de uitgang om een Rocky Helmet te krijgen, en ontvang een Damp Rock, Heat Rock, Icy Rock of Smooth Rock. Welke je krijgt is willekeurig, maar je kunt iedere dag terugkomen om er meer te krijgen.

Verlaat het Weather Institute, en steek de brug over die nu bereikbaar is. Daal de trappen af en gebruik Surf om over de rivier te varen. Surf helemaal naar het zuiden tot je bij een stel rotsen komt, en pak de Leaf Stone die daar ligt. Surf dan weer terug naar de houten brug. Bereid je voor op een gevecht, en loop dan naar de trap omhoog. Je rivaal Brendan/May komt aangerend, en dacht je uit voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Treecko als starter koos)
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Treecko als starter koos)
Wailmer Lv. 31
Shroomish Lv. 31
Combusken Lv. 33
+
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Torchic als starter koos)
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Torchic als starter koos)
Shroomish Lv. 31
Slugma Lv. 31
Marshtomp Lv. 33
+
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Mudkip als starter koos)
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Mudkip als starter koos)
Slugma Lv. 31
Wailmer Lv. 31
Grovyle Lv. 33

Als je Brendan/May verslagen hebt, krijg je van hem/haar HM02 Fly. Dan rent hij/zij verder naar Fortree City. Ga ook verder en klim de volgende trappen op. Blijf naar het noordoosten lopen, en je komt aan in Fortree City.

Fortree City

In Fortree City zijn alle huizen gebouwd op bomen; het is de thuisbasis voor alle Secret Base-enthousiastelingen. In de boomhut rechts van het Pokémon Center woont een meisje die haar Skitty wil ruilen voor een Spinda. In de hut ernaast kun je met de oude vrouw aan de linkerkant praten; win haar spelletje en je krijgt TM10 Hidden Power. De boomhut ernaast heeft een ladder die naar de Gym leidt, maar je kunt nog niet verder; er is een onzichtbaar obstakel dat de weg blokkeert. Als je met de man in de meeste rechtste boomhut praat, zal hij zijn Wingull weg laten vliegen.

Ook in het zuiden van het dorp staan boomhutten. Als je met het meisje in de boomhut linksonderin praat, krijg je Stairs voor je Secret Base; handig als je er eentje met twee verdiepingen hebt! De boomhut rechtsonderin is de Secret Base Guild. Als je naar binnen gaat ontmoet je Aarune weer; hij geeft je een Proclamation voor je Secret Base, waarmee je de gevechtsregels kunt aanpassen. Vervolgens kun je hem ook uitdagen voor een vriendelijk gevecht!

+
Secret Base Expert Aarune
(Optioneel)
Secret Base Expert Aarune
(Optioneel)
Flygon Normal GemLv. 23

Als je bij het oosteinde van het dorp komt, zie je Steven weglopen. Volg hem naar Route 120.

Route 120

Ga richting het oosten, tot je een stuk hoog gras zien. Loop erdoorheen en ga naar links om bij een brug te komen. Halverwege de brug zie je Steven. Hij vertelt je over de onzichtbare obstakels, en laat je de Devon Scope gebruiken. Het onzichtbare obstakel blijkt een Kecleon, en hij valt aan!

Na het gevecht mag je de Devon Scope houden. Ook geeft Steven je een Mega Stone: Sceptilite als je Treecko als starter koos, Blazikenite als je Torchic koos of Swampertite als je Mudkip koos!

Keer nu terug naar Fortree City, en daal de ladder af bij de Gym. Gebruik de Devon Scope, en de onzichtbare Kecleon zal vluchten. Loop eerst om de Gym heen om TM86 Grass Knot te krijgen, en ga dan naar binnen.

Fortree City Gym

De Gym in Fortree City zit vol met draaideuren. Stap door de eerste twee deuren, loop dan om en open de derde deur vanaf de linkerkant. Ga de trappen op en loop door de volgende draaideur. Als je het slim aanpakt, kun je de Trainer ontwijken. Loop verder, en ga door de meest rechtste draaideur. Laat de draaideur in het midden openzwaaien, en ga dan opnieuw door de rechtste draaideur. Het pad naar de Gym Leader is nu vrij!

+
Leader Winona
Voorwerpen:
Hyper Potion
Leader Winona
Swellow Lv. 33
Pelipper Lv. 33
Skarmory Lv. 33
Altaria Lv. 35

Voor je overwinning krijg je de Feather Badge, waarmee geruilde Pokémon tot Lv. 70 je gehoorzamen en je Fly kunt gebruiken buiten gevechten! Ook krijg je TM19 Roost.

Vliegen naar Routes!

Anders dan in de vorige Pokémongames, is het in Omega Ruby en Alpha Sapphire mogelijk om direct naar Routes en andere gebieden te vliegen! Je kunt ook rechtstreeks vanaf de AreaNav Fly gebruiken als één van je Pokémon het kent. Probeer ook eens terug te vliegen naar Littleroot Town en met je moeder te praten; zij zal je een Amulet Coin geven.

Nu je zes Gym Badges hebt, zijn er nog maar twee te gaan. Het einde komt al in zicht!