Startpagina » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough – Mind Badge

Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough – Mind Badge

Fortree City

Na het verslaan van Winona gaat de rest van Route 120 voor je open. Ga vanuit Fortree City naar het oosten om je avontuur te vervolgen.

Route 120

Volg het pad naar het oosten tot je boven een Cut-boompje ziet. Maak de weg vrij en gebruik de Dowsing Machine voor een Rare Candy. Loop dan aan de linkerkant door het hoge gras en daal de trap af. Gebruik Surf, en ga de grot binnen die ietsje lager staat.

Scorched Slab

Surf naar het land toe, en raap TM11 Sunny Day op. Als je wilt, kun je hier de trappen afdalen en de lagere verdiepingen verkennen, maar tenzij je van Golbats houdt, is er weinig te zien. Verlaat de Scorched Slab weer als je klaar bent.

Route 120

Surf terug naar de trappen, en loop door het hoge gras naar rechtsonder. Zodra je erdoorheen bent, loop je naar links en steek je de brug over. Loop naar het zuidoosten tot je bij een doolhof van hoog gras komt. Loop door het doolhof (pak de Nugget die linksonder ligt) en spring over het heuveltje rechtsonder.

Steek de brug over en loop verder naar het zuiden. Negeer de trap naar beneden en loop door tot je bij een zandpad komt. Rechts van je zie je een stuk hoog gras; net boven het gras ligt de Light Ball verstopt achter het gras! Blijf het pad volgen naar het zuidoosten, tot je op de volgende Route komt.

Route 121

Ga verder naar het oosten. Na een klein poosje wandelen kom je bij een kruising. Hier zie je Team Magma (in OR) of Team Aqua (in AS) die naar het zuiden lopen, richting Mt. Pyre. Volg ze, de trappen af, tot aan de pier, waar een vrouw uit het Pokémon Center staat met een Skitty. Als je met haar praat, zal ze je Pokémon genezen. Loop door naar het zuiden om op Route 122 te komen.

Route 122

Spring op je favoriete Pokémon met Surf, Surf naar het zuiden en buig dan af naar rechts. De camera zal verschuiven en Mt. Pyre komt in beeld; even later zie je de ingang. Ga echter nog niet naar binnen, maar Surf een stukje verder naar de pier, en loop naar het zuiden richting Route 123.

Route 123

Gebruik vlakbij de pier je Dowsing Machine voor een Rare Candy. Houd hem op, en gebruik Cut om een PP Up te vinden. Loop dan naar links en praat met het meisje naast de Berry-boompjes. Als je een Grass-type Pokémon in je team hebt, geeft ze je een Big Root.

Als je het niet erg vindt om terug te moeten reizen naar Mt. Pyre, loop dan naar links en gebruik Cut om het boompje weg te hangen. Blijf nu zo veel mogelijk bovenaan de Route tot je bij een stel Berry-boompjes komt. Spring daar naar links, maar spring vervolgens niet naar beneden. Loop tussen de bomen door en spring pas naar beneden als je niet verder kunt. Spring dan aan de linkerkant naar beneden, en loop naar links. Spring opnieuw naar links, pak de PP Up die onder het hoog gras ligt, loop een eindje verder en spring naar links. Je ben nu bij een klein meertje met een huisje.

Ga het huisje binnen en praat met de visser. Antwoord “Magikarp” op zijn vraag, en hij geeft je de Eviolite. Maak ook een praatje met de Poochyena om Gyaradosite te krijgen. Verlaat het huisje en raap de Wide Lens linksonder het meer op. Heb je alles gevonden?

Alles gevonden? Ga dan terug naar Route 122, Surf naar de ingang van Mt. Pyre, en ga naar binnen.

Mt. Pyre

Anders dan in Pokémon Ruby en Sapphire moet je in Omega Ruby en Alpha Sapphire eerst een paar verdiepingen beklimmen voordat je naar buiten kunt. Praat op de begane grond met de oude vrouw linksonder, en je krijgt de Cleanse Tag. Klim dan de trappen op. Op de volgende verdieping loop je naar rechts waar je opnieuw trappen zult vinden.

Op deze verdieping zie je een Hex Maniac en Fairy Tale Girl vlak bij de trap. Loop naar beneden en pak de Sea Incense. Iets linksboven vind je ook de Lax Incense. Als je naar beneden loopt, kom je bij de uitgang naar het buitendeel van Mt. Pyre, maar ga eerst naar linksboven en klim verder de trappen op. Je bent nu op de hoogste verdieping, waar je bij een grafsteen TM30 Shadow Ball zult vinden. In je ooghoek zie je ook iets twinkelen; raap de Medichamite op.

Ga terug naar de vorige verdieping, en loop naar beneden om in het buitendeel van Mt. Pyre te komen. Loop naar rechts en beklim te trappen tot je niet verder kunt. Ga dan naar links, en loop door het grasveld de trap af om TM61 Will-O-Wisp te snaaien. Loop de grote trap op en volg het pad; langzaamaan komt de top van de berg in zicht.

Zodra je door een laadscherm loopt, zul je een aantal Team Magma Grunts (in OR) of Team Aqua Grunts (in AS) op je pad zien. Nadat je de tweede hebt verslagen, loop tussen de rotswand en het muurtje naar rechts en raap de Banettite op. Ga verder en versla de derde Grunt. Bereid je dan voor op een gevecht, en loop de trappen op.

Als je de top van de berg bereikt, zie je dat Maxie (in OR) of Archie (in AS) je al voor is geweest en de Red Orb (in OR) of de Blue Orb (in AS) heeft gestolen. De baas van het kwaadaardige Team vertrekt, en laat één van zijn Admins achter om je te verslaan.

+
Magma Admin Courtney
(Als je Omega Ruby speelt)
Magma Admin Courtney
(Als je Omega Ruby speelt)
Camerupt Lv. 38
+
Aqua Admin Matt
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Aqua Admin Matt
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Sharpedo Lv. 38

Nadat je gewonnen hebt, zal het Team vertrekken. In de hoop het Team tegen te houden zal het oude echtpaar je de Blue Orb (in OR) of de Red Orb (in AS) geven. Voordat Maxie (in OR) of Archie (in AS) vertrok, zei hij dat hij naar Slateport City ging. Gebruik dus Fly om snel in Slateport City te komen!

Slateport City

Eenmaal aangekomen in Slateport, haast je je naar de haven in het noordoosten van de stad. Hier zie je Captain Stern die midden in een persconferentie zit. Hij vertelt dat hij een onderwatergrot ontdekt heeft op Route 128. Maar net als het interessant wordt, roept een stem om dat Team Magma (in OR) of Team Aqua (in AS) de onderzeeër komt stelen! Ga samen met Stern de haven in, en je ziet Maxie en Tabitha (in OR) of Archie en Courtney (in AS) bij de onderzeeboot staan. De leider vertelt je dat hun hoofdkwartier in Lilycove City is, en roept dan een aantal Grunts om tijd te winnen. Nadat de onderzeeër ondergedoken is, moet je twee Grunts achter elkaar verslaan.

Na de gevechten zullen de Grunts vluchten. Captain Stern vraagt je om naar Lilycove City te gaan en het kwaadaardige Team uit te schakelen. Antwoord “Yes”, en hij zal je naar Lilycove City varen.

Lilycove City

Verlaat de haven, en volg het pad. Ga naar het noorden als je bij de kruising komt, en dan naar rechts bij de volgende. Als je een Altaria hebt, laat die dan zien aan de man voor het huis om Altarianite te krijgen.

Nu je in Lilycove bent, zijn er twee dingen die je kunt doen. Je kunt meteen door gaan naar het hoofdkwartier van het kwaadaardige Team, of je kunt eerst de rest van Route 121 verkennen en de Safari Zone bezoeken. Als je dit niet wilt, scroll dan door het volgende Lilycove City kopje. Verlaat anders de stad aan het westzijde.

Route 121

Loop door het hoge gras, en gebruik Cut om een Shiny Stone te vinden. Gebruik ook je Dowsing Machine om in de buurt een Nugget te vinden. Ga dan het hoge gras in en loop naar beneden. In het volgende stuk hoog gras loop je naar links. Je komt vanzelf weer bij de pier naar Mt. Pyre. Genees je Pokémon indien nodig, en loop dan de trappen op naar de ingang van de Safari Zone.

Praat met de man meteen rechts en je ontvangt TM85 Dream Eater. Anders dan in andere Pokémongames is de Safari Zone in Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire gratis, dus wandel gewoon naar binnen!

Safari Zone

Neem je fiets mee!

De gebieden, voorwerpen en Pokémon die je in de Safari Zone zult zien, hangen sterk af van welke fiets je bij hebt. In de walkthrough zullen we daarom twee routes beschrijven: eentje voor de Mach Bike, en eentje voor de Acro Bike.

Heb je de Mach Bike? Ga dan vanuit de ingang meteen naar links. Op een gegeven moment zie je een modderige heuvel; spring op je fiets en en sprint de heuvel op. Loop naar linksboven en glijd daar weer naar beneden. Ga verder naar boven, en fiets de modderige heuvel op zodra je hem ziet. Pak de Big Pearl, en glijd weer aan de linkerkant naar beneden.

Ga verder omhoog, tot je niet verder kunt, en raap de Nugget op. Surf naar de oever rechts, en gebruik opnieuw Surf bij de volgende poel om TM22 Solar Beam te vinden. Veel meer kun je momenteel niet vinden in de Safari Zone met alleen de Mach Bike, dus keer terug naar de ingang.

Heb je de Acro Bike? Ga dan ook vanuit de ingang meteen naar links, tot je niet verder kunt. Spring dan de stenen op met je fiets, en fiets over het smalle bruggetje naar boven. Spring naar links en ga verder omhoog. Bij het volgende plateau zie je iets glinsteren in de hoek; raap de Absolite op. Meer interessante voorwerpen kun je op dit moment niet vinden in de Safari Zone met alleen de Acro Bike, dus het is tijd om terug te gaan.

Lilycove City

Zodra je klaar bent, keer je terug naar Lilycove City. Bereid je voor op een gevecht, en loop dan naar de trappen rechts van het Pokémon Center. Brendan/May komt naar je toegerend en maakt een praatje. Dan zal hij/zij je uitdagen voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Treecko als starter koos)
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Treecko als starter koos)
Swellow Lv. 37
Wailord Lv. 37
Breloom Lv. 37
Blaziken Lv. 39
+
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Torchic als starter koos)
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Torchic als starter koos)
Swellow Lv. 37
Breloom Lv. 37
Magcargo Lv. 37
Swampert Lv. 39
+
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Mudkip als starter koos)
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Mudkip als starter koos)
Swellow Lv. 37
Magcargo Lv. 37
Wailord Lv. 37
Sceptile Lv. 39

Nu je Brendan/May verslagen hebt, kun je het noordelijkste deel van Lilycove in. Je rivaal besluit terug te keren naar Littleroot en Prof. Birch te helpen met de Pokédex. Bovenaan de trappen kun je het Lilycove Museum vinden en de Dept. Store. Ga naar rechts en spring van twee heuveltjes, en ga het huisje in. Binnen geeft een man je TM44 Rest. Als je nog een keer met hem praat krijg je ook TM88 Sleep Talk. De andere man in het huisje geeft je een Poké Flute voor je Secret Base.

Loop dan de trappen af naar het strand. Ga helemaal naar rechtsboven, en gebruik Surf om te grot binnen te gaan.

Team Magma/Aqua Hideout

Surf verder tot je aan land komt, en loop door de doorgang aan het einde van de lange gang. Ga de trappen op en gebruik de eerste teleporter die je ziet on een Nugget te vinden. Teleporteer terug, ga verder naar boven en gebruik de teleporter. Loop naar de andere kant van de kamer en gebruik de teleporter. Je komt nu in een kamer met een hoop bedden; hier kun je je Pokémon genezen, als je wilt. Ga dan terug naar de vorige kamer en daal de trappen af.

Loop verder door de gang en ga het laboratorium boven je in. Gebruik de teleporter rechtsboven (in OR) of linksboven (in AS), loop door en neem de volgende teleporter, en je komt in een kamer uit. Hier ligt TM97 Dark Pulse. Ga twee teleporters terug, verlaat het laboratorium en ga verder naar boven. De teleporter brengt je naar een andere hal met een laboratorium. Ga naar binnen en gebruik de teleporter rechts (in OR) of links (in AS). Pak dan de volgende teleporter aan het einde van de gang om een PP Max te vinden. Ga terug naar het laboratorium, en loop verder door de gang naar boven om bij de volgende teleporter te komen.

Ga van hieruit naar onder en stap op de teleporter. Je komt nu in een kamer met een heleboel teleporters. Om verder te komen, stap je steeds, zonder terug te gaan, op de meest rechtse teleporter die je kunt bereiken (als je OR speelt), of steeds op de meest linkse teleporter die je kunt bereiken (als je AS speelt). Je komt nu in het kantoor van de baas. Hier zie je vier voorwerpen liggen; pas op, twee van de voorwerpen zijn eigenlijk Electrodes! Je vindt een Nugget, en de grote prijs, de Master Ball! Ga terug naar de vorige kamer en stap op de middelste teleporter, en vervolgens op de teleporter links of rechts van je. Gebruik de teleporter bovenaan de kamer om terug in de hal te komen.

Stap vervolgens op de teleporter aan het andere uiteinde van de gang, en je komt in een kamer met veel water, en ietsje verderop, de onderzeeër. Loop verder, en je zult tegengehouden worden door welgeteld vijf Grunts. Je zult ze allemaal tegelijk moeten verslaan!

+
Team Magma Grunts
(Als je Omega Ruby speelt)
Team Magma Grunts
(Als je Omega Ruby speelt)
Poochyena Lv. 18
Poochyena Lv. 18
Poochyena Lv. 18
Poochyena Lv. 18
Poochyena Lv. 18
+
Team Aqua Grunts
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Team Aqua Grunts
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Poochyena Lv. 18
Poochyena Lv. 18
Poochyena Lv. 18
Poochyena Lv. 18
Poochyena Lv. 18

Loop snel verder zodra je ze verslagen hebt, en je ziet Courtney (in OR) of Matt (in AS) bij de onderzeeër staan. Om tijd te winnen, daagt de Admin je uit voor een gevecht!

+
Magma Admin Courtney
(Als je Omega Ruby speelt)
Magma Admin Courtney
(Als je Omega Ruby speelt)
Camerupt Lv. 39
+
Aqua Admin Matt
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Aqua Admin Matt
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Sharpedo Lv. 39

Helaas: net nadat je gewonnen hebt, vertrekt de onderzeeër. Courtney (in OR) of Matt (in AS) geeft je een hint: het kwaadaardige Team is op weg naar de Seafloor Cavern. Loop verder omhoog en dan om het water heen om bij een teleporter te komen die je terugbrengt naar de ingang. Verlaat nu het hoofdkwartier.

Lilycove City

Nu het Team vertrokken is naar de Seafloor Cavern, is de weg naar Route 124 niet langer geblokkeerd. Spring dus op je favoriete Pokémon met Surf, en Surf naar het oosten de stad uit.

Route 124

Nu je op Route 124 bent, ligt de hele zee van Hoenn voor je open! In deze walkthrough zullen we echter gewoon de route van het verhaal volgen. Op Route 124 valt nog niet zo veel te zien. Blijf naar het oosten Surfen, en je komt aan in Mossdeep City.

Mossdeep City

Als je aankomt in Mossdeep City, ga dan naar het kleine eilandje om een Big Pearl te vinden. Klim de trappen op naar de stad, en praat met de jongen links boven het Pokémon Center voor een King's Rock. Ga de Mart binnen, en praat met een vrouw voor TM60 Quash.

Ga naar het zuidoosten van de stad, en klim de trappen op. Ga links bij de witte rots, en ga het huisje iets verderop in. De visser die er woont geeft je de Super Rod! Nu kun je een aantal sterkere Pokémon vangen. Ga terug naar de witte rots en ga naar rechts. Als je de Wingull in Fortree City liet wegvliegen, zul je hem nu in het huisje aantreffen. Praat er nogmaals mee, en hij zal weer wegvliegen. Als je nu teruggaat naar Fortree City en met de eigenaar praat, geeft hij je een Mental Herb. Helemaal rechtsbovenin Mossdeep City vind je het Mossdeep Space Center. Binnen vind je een zeeman die je een Sun Stone geeft.

Nu je in Mossdeep City bent, kun je meteen naar de Gym gaan. Als je wat extra training nodig hebt, kun je ook naar het noorden Surfen en naar Route 125 gaan. Eenmaal daar kun je ook Shoal Cave verkennen. Als je niet wilt, scroll dan verder naar het volgende kopje Mossdeep City.

Route 125

Route 125 is niet al te groot. Als je een eindje naar het noorden Surft, kom je al gauw bij de ingang van Shoal Cave. Ietsje rechts van de ingang kun je een Big Pearl vinden op een klein eilandje.

Shoal Cave

Shoal Cave is vrij uniek, want het wordt beïnvloed door eb en vloed. Iedere 6 uur zal het tij keren en zal de grot er heel anders uit zien. Om alles te ontdekken in Shoal Cave, moet je dus een keer terugkomen als het tij veranderd is. Hieronder vind je de routes voor beide versies van Shoal Cave. In Shoal Cave zul je geen Trainers vinden.

Tussen 3:00 en 9:00, en tussen 15:00 en 21:00 is het eb in Shoal Cave. Je zult dan geen water vinden in de grot, waardoor alle wilde Pokémon die Surf of een vishengel vereisen niet beschikbaar zijn. Wel kun je een ijsgrot bezoeken met unieke Pokémon als je de Mach Bike hebt. Alleen als het eb is zul je Shoal Salt kunnen vinden.

Tussen 9:00 en 15:00, en tussen 21:00 en 3:00 is het vloed in Shoal Cave. Je kunt de ijsgrot dan niet bezoeken, maar wel kun je wilde Pokémon vinden door te Surfen of te vissen. Alleen als het vloed is zul je Shoal Shells kunnen vinden.

Heb je Shoal Salt én Shoal Shells verzameld? Praat dan met de oude man aan het begin van Shoal Cave. Hij zal een Shell Bell voor je maken, en je als bonus ook een Slowbronite geven!

Tip: neem de Mach Bike mee! Ga de grot binnen, en daal het trapje af. Loop dan naar boven en ga de grot in. Loop dan het trapje op, en daal iets verderop de ladder af. Ga naar rechts en je vindt wat Shoal Salt. Bestijg vervolgens de trappen en klim de ladder op. Steek de twee hangbruggen over, en klim bij de ladder naar beneden. Klim vervolgens bij de ladder links daarvan omhoog. Raap het Shoal Salt op en loop onder de brug door en naar rechts. Aan het einde van het pad vind je nog wat Shoal Salt.

Ga nu terug naar de ladder, klim naar beneden en ga naar rechts. Praat met de man voor een Focus Band. Iets rechts van hem vind je nog wat Shoal Salt. Spring dan van het heuveltje af en beklim het modderige pad met de Mach Bike. Bovenaan vind je TM79 Frost Breath. Glijd naar rechts en loop naar beneden voor nog een ladder. Onderaan de ladder vind je de ijsgrot.

Glijd over het ijs naar beneden, en glijd dan zo hoog mogelijk naar links. Glijd dan naar beneden, naar links en omhoog. Loop het trapje op en glijd dan vanaf de linkermuur naar boven, dan naar links, naar beneden, naar rechts en weer omhoog, zodat je bij de trap bent. Op het platform vind je bovenaan een Glalitite; let goed op waar de glitters schijnen! Onderaan het platform vind je Never-Melt Ice. Loop het platform af en glijd omlaag, naar links, omhoog, naar rechts, omhoog, naar links, omlaag, naar links, omhoog, naar rechts en omlaag om bij TM07 Hail uit te komen.

Je hebt nu alles gezien wat er te zien valt in de eb-versie van Shoal Cave, dus wacht tot het weer vloed wordt om verder te zoeken.

Ga de grot binnen, en gebruik Surf. Surf naar de hoek linksboven, en ga bij het trapje aan land. Ga de volgende kamer binnen, en gebruik weer Surf. Je ziet twee trapjes waar je aan land kunt gaan en Shoal Shells kunt pakken. Surf dan verder naar rechts, en ga aan land bij het ondiep water. Loop het trapje rechts op voor de derde Shoal Shell, en neem het trapje linksonder voor een Rare Candy. Ten slotte neem je het trapje rechtsonder voor de laatste Shoal Shell, en ga je door de uitgang eronder terug naar de vorige kamer om een Big Pearl te pakken.

Je hebt nu alles gezien wat er te zien valt in de vloed-versie van Shoal Cave, dus wacht tot het weer eb wordt om verder te zoeken.

Mossdeep City

Zodra je klaar bent om je volgende Badge te winnen, ga je naar de Pokémon Gym die zich iets boven de Pokémon Mart bevindt.

Mossdeep City Gym

De Mossdeep City Gym is volledig vernieuwd ten opzichte van Pokémon Ruby, Sapphire en Emerald! Om verder te komen, moet je op de grote glanzende lichtpunten lopen waardoor je over het pad van licht zult zweven. Je kunt echter niet teruggaan, dus kijk goed voordat je springt. Als je een van de zwevende stenen checkt, zullen de paden veranderen.

De manier om door de Gym te komen is als volgt. Zweef over het pad recht voor je. Activeer de steen, en zweef terug naar het ingang. Zweef dan weer naar boven, en activeer de steen. Als je met een extra Trainer wilt vechten, zweef je naar beneden en vervolgens weer omhoog, en na het gevecht naar rechts. Zweef anders naar rechts en activeer de volgende steen. Neem dan het onderste pad naar links en activeer de steen. Om met een extra Trainer te vechten neem je het pad rechtsonder en na het gevecht het pad links. Als je dat niet wilt, neem je het pad linksonder. Zweef vervolgens over het pad naar beneden terug naar de ingang, en zweef tenslote met het pad in het midden helemaal omhoog.

Zodra je het laatste platform hebt bereikt, kom je aan bij de Gym Leaders. Huh, meervoud? Ja, want deze Gym heeft niet één, maar twee Gym Leaders! Als je met een van hen spreekt, zullen ze je uitdagen voor een Double Battle!

+
Leaders Liza & Tate
Voorwerpen:
Hyper Potion
Hyper Potion
Leaders Liza & Tate
Lunatone Lv. 45
Solrock Lv. 45

Als je zegeviert, ontvang de Mind Badge, waarmee geruilde Pokémon tot en met Level 80 je gehoorzamen, en je Dive kunt gebruiken buiten gevechten. Ook geven de Gym Leaders je TM04 Calm Mind. Stap in de teleporter rechts om de Gym te verlaten.

Zodra je de Gym uitloopt, hoor je opeens een luid kabaal. In de verte schiet een gigantische lichtstraal uit de oceaan! Tussen de bezorgde bewoners zie je Steven, die naar je toerent. Hij nodigt je uit met hem mee te gaan naar zijn huis. Hij legt uit dat het kwaadaardige Team de super-oer-Pokémon heeft ontwaakt, en vraagt je hulp om het te stoppen. Vervolgens geeft hij geeft je HM07 Dive en Devon Scuba Gear, en vraagt hij je naar Route 128 te gaan.