Startpagina » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough – Pokémon League

Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough – Pokémon League

Met alle acht Badges van de Hoenn-regio in hand is je einddoel in zicht: de Pokémon League! Maar eerst kun je nog teruggaan naar gebieden die je eerder bezocht hebt, om nieuwe plekken te bereiken met de aanval Waterfall. Zo kun je naar Route 119 teruggaan en Waterfall gebruiken om onder andere TM62 Acrobatics te vinden. Ook kun je Meteor Falls nu alvast dieper verkennen, maar later in het verhaal zul je hier ook nog komen.

In dit hoofdstuk behandelen we eerst de optionele gebieden die je nu nog kunt bezoeken voordat je aan de klim naar de Pokémon League begint. Als je echter meteen het spel wilt uitspelen, scroll dan verder naar het kopje Ever Grande City. Ga anders naar Route 128 en Surf naar het zuiden om op Route 129 te komen.

Route 129

Op Routes 129 en 130 is in Omega Ruby en Alpha Sapphire een onderwatergebied toegevoegd dat zich uitstrekt over beide Routes. Boven water is niet zo veel te zien, dus gebruik Dive om onderwater naar zeldzame voorwerpen te speuren! Onderwater vind je een aantal stroken zeewier, met kale stukjes ertussen. Inspecteer deze kale stukjes zorgvuldig om onder andere de Lustrous Orb, Zap Plate, Splash Plate en Toxic Plate te vinden. Niet in alle kale stukjes ligt een voorwerp, dus geef niet op als je niks kunt vinden.

Zwem verder naar het westen om op de volgende Route te komen.

Route 130

Ook op Route 130 valt er weinig te zien boven water. De verstopte voorwerpen onderwater zijn op deze Route iets moeilijker te vinden, maar hier zijn de belangrijkste: check de grond vlak onder de Scuba Diver in het oostelijke deel van de Route voor de Fist Plate. Een stukje naar links vind je de Icicle Plate in het kale stuk temidden het zeewier. En als je recht naar beneden gaat van waar de Free Diver in het westelijke deel zwemt, vind je de Earth Plate. Ga dan naar rechts vanaf dezelfde Free Diver en check het doodlopende stuk voor de Meadow Plate.

Naast de kloof die zich uitstrekt over beide Routes, bevat Route 130 ook een kleiner gat om naar beneden te duiken. Iets boven het lichtpunt vind je de Griseous Orb. De kloof stopt in Route 130, dus ga boven water en Surf naar het westen om op Route 131 te komen.

Route 131

Route 131 bevat slechts wilde Pokémon en Trainers; er zijn hier geen voorwerpen te vinden. Surf verder naar het westen, door een laadzone heen, en je komt aan in Pacifidlog Town.

Pacifidlog Town

Als je tot zover de walkthrough gevolgd hebt, zul je naast het Pokémon Center iets zien twinkelen. Inspecteer het en je vind Kangaskhanite. Gebruik ook de Dowsing Machine om een Big Pearl achter het bord te vinden. Ga het huis linksboven in en praat met de man bij het raam om TM56 Fling te krijgen.

In het huisje linksonder geeft een man je een TM afhankelijk van de eerste Pokémon in je team. Als deze Pokémon je erg graag mag, geeft hij je TM27 Return, maar als de Pokémon je haat, krijg je TM21 Frustration. Je kunt ook beide TMs van hem krijgen door hem verschillende Pokémon te laten zien. In het huisje rechts daarvan wil een vrouw haar Corsola ruilen voor een Bellossom. Ten slotte geeft een man in het huisje rechtsonder je TM03 Psyshock.

Als je genoeg gezien hebt, Surf je naar het westen voor de laatste Routes van Hoenn.

Route 132

Op de Routes 132, 133 en 134 zijn krachtige stromingen die je hulpeloos meesleuren als je erin Surft. Temidden de stromingen zijn enkele eilandjes te vinden met zeldzame voorwerpen. Om ze allemaal te vinden, zul je een aantal keer heen en weer moeten vliegen en Surfen. Zodra je Route 134 bereikt hebt, wordt het mogelijk om te vliegen naar alledrie de Routes. Neem dus je tijd en doorspeur ieder gebied zorgvuldig.

Op Route 132 is onder andere een TM34 Sludge Wave te vinden. Om deze te bereiken, Surf je aan het begin van de Route aan de onderkant op de snelle golven zodat je op een pijlvormig eiland komt. Surf dan naar links op het puntje van de pijl om bij de TM te komen. Als je ver genoeg naar het westen Surft, kom je op de volgende Route.

Route 133

Op Route 133 vind je de dezelfde wilde Pokémon als op Route 132. Als je bij het volgen van de snelle golven helemaal bovenaan de Route blijft, vind je een Psychic die je TM77 Psych Up geeft.

Vlieg terug naar Route 133 nadat je Route 134 hebt bereikt, en Surf naar links. Steek het eiland met de Trainers over en ga verder naar links. Je komt nu op een stuk ondiep water aan. Loop naar links, en je komt op Route 134.

Route 134

Als je op het stuk ondiep water bent dat zowel op Route 133 als Route 134 ligt, gebruik je in het midden van de linkerkant Surf. Je komt nu bij een stuk diep water waar je Dive kunt gebruiken om bij de Sealed Chamber te komen. Surf hier verder omhoog en laat je tussen de rotsen door leiden. Surf om de rotsen heen om bij een eilandje met TM80 Rock Slide te komen.

Bij de ingang van de Sealed Chamber vind je vreemde tekens op de muren. Dit is braille, een speciaal alfabet voor blinden, en door het te ontcijferen kun je lezen wat er op de muren staat. Gebruik Dive om de Sealed Chamber binnen te gaan, loop naar de achterste muur en laat één van je Pokémon Dig gebruiken. Loop dan verder en inspecteer de achterste muur. Zet een Relicanth voorin je team en een Wailord achterin; als je vervolgens de muur inspecteert, zul je een aardbeving voelen. Hierna is het mogelijk om enkele legendarische Pokémon te vangen: Regirock in de woestijn op Route 111, Regice op Route 105 en Registeel op Route 120!

Nadat je de laatste Routes van Hoenn verkend hebt, is er nog één optionele locatie om te bezoeken. Hiervoor moet je eerst terugkeren naar Mauville City, dus gebruik Fly of de Eon Flute.

Mauville City

In het centrale plein van Mauville City zul je nu Wattson, de Gym Leader, zien staan. Hij vraagt om je hulp, en nodigt je uit zijn appartement in Mauville Hills te bezoeken. Ga nu naar één van de liften in de noordelijke hal van Mauville City. Nu je uitgenodigd bent door Wattson, zul je de lift kunnen gebruiken. Ga naar 2F om Mauville Hills te bereiken.

Mauville Hills

Mauville Hills is een groot appartementencomplex gebouwd bovenop Mauville City. Ga eerst naar de oostelijke hal en praat met de zakenman bij het appartement linksonder. De bewoner van het appartement zal verschijnen en ze gaan samen naar binnen. Ga dan het appartement linksboven binnen. In de linkermuur vind je een doorgang naar het balkon; hier ligt TM89 U-turn. Als je terug de hal op komt, zie je dat de zakenman er weer staat. Spreek hem aan, en hij geeft je Lopunnite.

In de zuidelijke hal vind je Wattson's appartement rechtsboven. Hij vraagt je om een probleem te gaan onderzoeken in New Mauville, en neemt een foto van je ogen, zodat het beveiligingssysteem je zal herkennen. Neem de lift terug naar beneden en verlaat Mauville City aan de zuidkant om op Route 110 te komen. Je kunt ook Wattsons balkon op lopen en Fly of de Eon Flute gebruiken.

Eenmaal aangekomen op Route 110 gebruik je Surf vlakbij de noordelijke ingang van Cycling Road. Surf naar rechts, en je zult een gebouwtje zien; dit is New Mauville.

New Mauville

Loop naar de poort, en je zult binnengelaten worden. Loop naar rechts en inspecteer de Poké Balls die er liggen om een Thunder Stone te vinden. Maar pas op, want sommige van de Poké Balls zijn eigenlijk wilde Voltorb die je zullen aanvallen! Loop dan naar links, en ga door de doorgang omhoog. Als je naar rechts gaat, vind je een computer in het midden van New Mauville. Inspecteer het scherm en druk op de knop om de problemen op te lossen.

Voordat je New Mauville verlaat: ga naar rechts vanaf het scherm om Ampharosite en een Metal Coat te vinden. Ga dan weer naar buiten op dezelfde manier als waarop je binnenkwam, en ga terug naar Wattsons appartement. Als dank voor je hulp geeft hij je TM24 Thunderbolt!

Nu je bijna alle hoeken en kieren van de Hoenn-regio gezien hebt, is het tijd om de laatste plek te verkennen: de Pokémon League. Ga terug naar Route 128 en Surf naar het oosten om Ever Grande City te bereiken.

Ever Grande City

Om Ever Grande City binnen te komen, heb je de HM05 Waterfall nodig die je van Wallace hebt gekregen. Leer het aan één van je Pokémon en gebruik het bij de waterval om hem te beklimmen. Een echte stad is Ever Grande City niet, want er staat alleen een Pokémon Center. Zorg dat je Pokémon in optimale conditie zijn, en beklim dan de trappen naar Victory Road.

Victory Road

Vergeleken met Pokémon Ruby en Sapphire heeft Victory Road een nieuwe stijl gekregen in Omega Ruby en Alpha Sapphire. Spring op een Pokémon die Surf kent en vaar naar boven, de grot in. Gebruik Strength om de grote steen aan de kant te duwen, en loop onder de brug door. Ga naar links en onder de tweede brug door, en beklim de trappen. Bovenaan vind je een ladder naar een lagere verdieping.

Op deze verdieping is het donker, dus gebruik Flash om een beter zicht te krijgen. Je ziet twee grote stenen liggen; duw eerst de bovenste steen naar links en dan de onderste naar rechts. Loop verder naar beneden, naar rechts en meteen naar boven. Ga verder naar rechts tot je bij twee grote stenen komt. Laat de bovenste met rust en duw de onderste naar rechts om een PP Up te vinden. Loop dan verder naar beneden en beklim de trappen en ladder terug naar de begane grond.

Bovenaan de trappen vind je een brug; steek hem over, en daal niet de ladder af maar ga naar het zuiden, waar je nog een ladder vindt. Daal deze ladder af, en je komt bij een poel water. Surf naar het zuiden; je zult Victory Road verlaten en terug in Ever Grande City zijn. Ga naar rechts om TM29 Psychic te vinden, en ga terug Victory Road in. Surf naar links en loop omhoog, waar je twee grote stenen zult zien. Duw de onderste naar rechts, de bovenste omhoog en dan naar rechts, en raap TM35 Flamethrower op. Ga dan verder omhoog en naar links, en loop bij de Ace Trainer omlaag tot je bij het water komt. Ga niet het water op, maar beklim de trappen en de ladder die je bovenaan vindt. Loop over de twee houten bruggen, en daal dan de trappen af. Bovenaan vind je een ladder omhoog; beklim deze.

Je bevind je nu op de hoogste verdieping van Victory Road. Loop over de bruggen en gebruik Waterfall om TM81 X-Scissor te vinden. Bereid je voor op een gevecht, en loop tussen de twee fakkels door. Je komt in een bloemenveld, waar je Wally aantreft. Hij bedankt je voor alles wat je gedaan hebt, en daagt je uit voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Wally
Voorwerpen:
Mega Pendant
Pokémon Trainer Wally
Altaria Lv. 46
Delcatty Lv. 46
Roselia Lv. 46
Magneton Lv. 46
Mega Gallade GalladiteLv. 48

Na het gevecht bedankt Wally je nogmaals, en geeft hij je een Dawn Stone. Loop naar het noorden door de uitgang, en je hebt Victory Road voltooid.

Pokémon League

Eindelijk ben je er: de Pokémon League! Volg het pad tot je bij de hoofdingang komt, maar niet voordat je de Mewtwonite Y opraapt die bij de poort ligt. Treed binnen, genees je Pokémon en koop de voorwerpen die je nodig hebt. Zodra je Pokémon in optimale conditie zijn, ga je door de deuren in het midden.

Je eerste tegenstander van de Elite Four is Sidney. Sidney is een specialist in het Dark-type, en ondanks dat hij de eerste is van de Elite Four, laat niet zomaar over zich heenlopen!

+
Elite Four Sidney
Voorwerpen:
Full Restore
Full Restore
Elite Four Sidney
Mightyena Lv. 50
Shiftry Lv. 50
Cacturne Lv. 50
Sharpedo Lv. 50
Absol Lv. 52

In de volgende kamer vind je Phoebe van de Elite Four. Haar uiterlijk verraadt niet wat haar echte kracht is: een ijzersterk team van Ghost-type Pokémon.

+
Elite Four Phoebe
Voorwerpen:
Full Restore
Full Restore
Elite Four Phoebe
Dusclops Lv. 51
Banette Lv. 51
Sableye Lv. 51
Banette Lv. 51
Dusknoir Lv. 53

Je volgende tegenstander is Glacia van de Elite Four. Deze koelbloedige Trainer gebruikt voornamelijk Ice-type Pokémon.

+
Elite Four Glacia
Voorwerpen:
Full Restore
Full Restore
Elite Four Glacia
Glalie Lv. 52
Froslass Lv. 52
Glalie Lv. 52
Froslass Lv. 52
Walrein Lv. 54

De allersterkste tegenstander van de Elite Four vind je in de laatste kamer. Het is de Dragon-type meester, Drake, die je kracht zal testen voor de laatste uitdaging.

+
Elite Four Drake
Voorwerpen:
Full Restore
Full Restore
Elite Four Drake
Altaria Lv. 53
Flygon Lv. 53
Kingdra Lv. 53
Flygon Lv. 53
Salamence Lv. 55

Nu je de Elite Four verslagen hebt, resteert nog maar één opponent: de Champion. Sla je spel op voordat je de volgende kamer ingaat.

Update Ver. 1.2

Heb je je spel geüpdatet naar versie 1.2 of nieuwer? Zo niet, stop dan direct en download de update uit de Nintendo eShop voordat je verdergaat. Bij spellen die niet geüpdatet zijn, bestaat namelijk een heel kleine kans dat het spel vastloopt na het verslaan van de Champion. Neem dus het zekere voor het onzekere en zorg dat je de update geïnstalleerd hebt!

Zodra je binnenloopt, word je begroet door de Champion, die Steven blijkt te zijn. Bereid je voor op het zwaarste gevecht tot nu toe!

+
Champion Steven
Voorwerpen:
Mega Stickpin
Full Restore
Full Restore
Champion Steven
Skarmory Lv. 57
Claydol Lv. 57
Aggron Lv. 57
Cradily Lv. 57
Armaldo Lv. 57
Mega Metagross MetagrossiteLv. 59

Is het je gelukt om te winnen van deze krachtige tegenstander? Gefeliciteerd! Brendan/May en Professor Birch komen je feliciteren, en dan neemt Steven je mee naar de Hall of Fame. Geniet van de laatste scènes en van de credits!

Nadat de credits afgelopen zijn, neemt Brendan/May je mee naar Route 103, waar jullie voor de eerste keer gevochten hebben. Dan daagt hij/zij je uit voor nog één laatste gevecht!

+
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Treecko als starter koos)
Voorwerpen:
Mega Bracelet
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Treecko als starter koos)
Swellow Lv. 48
Raichu Lv. 48
Wailord Lv. 48
Breloom Lv. 48
Mega Blaziken BlazikeniteLv. 50
+
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Torchic als starter koos)
Voorwerpen:
Mega Bracelet
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Torchic als starter koos)
Swellow Lv. 48
Raichu Lv. 48
Magcargo Lv. 48
Breloom Lv. 48
Mega Swampert SwampertiteLv. 50
+
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Mudkip als starter koos)
Voorwerpen:
Mega Bracelet
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Mudkip als starter koos)
Swellow Lv. 48
Raichu Lv. 48
Magcargo Lv. 48
Wailord Lv. 48
Mega Sceptile SceptiliteLv. 50

Nadat je de Champion bent geworden van de Hoenn-regio, is het spel echter nog niet afgelopen. Na de credits zal een nieuw verhaal beginnen: de Delta Episode!