Startpagina » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough – Postgame

Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough – Postgame

Littleroot Town

Na het einde van de Delta Episode bevind je je opnieuw in je kamer in Littleroot Town. Als je de trap afloopt, krijg je van Norman het S.S. Ticket. Norman stelt voor om met het S.S. Ticket naar het Battle Resort te gaan, en vertrekt dan. Praat met je moeder om Latiasite (in OR) of Latiosite (in AS) te krijgen.

Als je nu je huis uitloopt, word je geroepen door Professor Birch, die opnieuw in de problemen zit. Je krijgt nu de mogelijkheid om een starter-Pokémon uit de Unova-regio te kiezen: Snivy, Tepig of Oshawott!

Ga nu naar Slateport City of Lilycove City, en ga naar de haven, waar je de S.S. Tidal zult vinden. Met behulp van het S.S. Ticket mag je mee aan boord, en kun je kiezen of je naar het Battle Resort wilt, of naar de andere havenstad van Hoenn. In deze walkthrough nemen we je eerst mee op de tocht naar de andere havenstad; als je meteen naar het Battle Resort wilt, scroll dan verder naar het kopje Battle Resort.

S.S. Tidal

Als je met de S.S. Tidal van de ene stad naar de andere stad vaart, kun je het interieur van het schip verkennen! Loop naar links zodra je aan boord bent, en je zult Mr. Briney en Drake zien. Na een kort praatje zal Drake weglopen. De kabine waar hij voor stond is jouw kabine, waar je het bed kunt inspecteren om al je Pokémon te genezen. Zodra ze gezond zijn, ben je klaar om te rest van het schip te verkennen.

Loop eerst helemaal naar links, het dek op, waar je bovenin Blastoisinite zult vinden. Ga dan de kabine rechtsonder in, naast de trap, en praat met de man met het insectennet om TM63 Embargo te krijgen. Daal dan de trappen af naar het ruim, en praat met de man met de rugzak om een Sharp Beak te krijgen. Ten slotte vind je helemaal linksboven in het ruim, achter een container verstopt, een Leftovers.

Zodra je genoeg hebt van het vechten en het speuren, kun je het schip verlaten nadat je minstens één keer in het bed in je kabine geslapen hebt. Praat na het intercombericht met de zeeman helemaal bij de trappen in de hal om het schip te verlaten.

Nadat je aangekomen bent, neem je nogmaals de boot; deze keer naar het Battle Resort. In tegenstelling tot de trip tussen Slateport en Lilycove, kom je nu meteen aan.

Battle Resort

Zodra je aankomt op het Battle Frontier, word je begroet door Wally. Samen besluiten jullie het Battle Resort te verkennen. Ook ontmoet je Archie (in OR) of Maxie (in AS) en zijn kornuiten. Na een kort praatje geven ze je Sharpedonite (in OR) of Cameruptite (in AS), en vertrekken ze. Loop door naar het noorden, en je bereikt het Battle Resort.

Links van je staat het Pokémon Center, recht voor je de Battle Maison en rechts van je de Pokémon Day Care. Ga naar de Pokémon Day Care en praat met de vrouw binnen; als je haar wat geld geeft, geeft ze je TM87 Swagger. Als je verder naar rechts blijft lopen, draait de camera de hoek om. Iets verderop zul je Looker tegenkomen, een bekend figuur uit de recente Pokémongames!

Blijf verdergaan naar rechts tot de camera weer draait. Je komt een hutje tegen, en alles wat er ligt mag je meenemen! Je zult onder andere een Gengarite vinden.

Als je de rest van het strand verkend hebt, keer dan terug naar het Pokémon Center en beklim de trappen rechts. Je komt nu bij de Battle Maison. Blijf naar rechts lopen en ga de twee hut boven je. Je ziet nu een scène met een aantal Team Magma Grunts en Team Aqua Grunts. Loop na de scène naar buiten en opnieuw naar binnen, en spreek beide Grunts aan om een Camerupt en Sharpedo te krijgen!

Verlaat de hut en loop over de houten pier naar rechts. Ga het eerste huis in en praat met de vrouw om een Level Release voor je Secret Base te krijgen! Ga dan naar het rechterhuis en praat met Looker, die op het bed zit, om een Audinite te krijgen.

Nu je het Battle Resort bereikt hebt, is de verhaallijn van Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire afgelopen. En daarmee is er ook een einde gekomen aan deze walkthrough. Maar er is nog genoeg te doen in de Hoenn-regio! Bedankt voor het lezen, en nog veel speelplezier!