Startpagina » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough – Rain Badge

Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough – Rain Badge

Mossdeep City

Met de HM07 Dive die je van Steven kreeg, kun je de onderwaterwereld gaan verkennen. Maar eerst moet de wereld gered worden. Leer Dive aan een van je Pokémon, en Surf naar het zuiden van Mossdeep om op Route 127 te komen.

Terugkeren naar vorige gebieden

Een aantal gebieden waar je wellicht al eerder bent geweest, hebben onderwaterdelen die je nu kunt bereiken. In deze onderwaterdelen kun je zeldzame voorwerpen vinden. Het enige nadeel is dat ze onzichtbaar zijn… en je kunt de Dowsing Machine niet gebruiken. Lees verder om te zien hoe je de belangrijkste voorwerpen kunt vinden.

Als je Dive gebruikt op Route 107, kun je in het oostelijke deel van de Route onderwater duiken. Hier kun je een Flame Plate vinden, helemaal linksbovenin.

Met Dive kun je in Sea Mauville (nog) geen voorwerpen vinden onderwater, maar je kunt wel de andere kant van Sea Mauville bereiken. Doorzoek alle kamers, en alle objecten die er binnen staan om sleutels te vinden. Zodra je de laatste sleutel hebt gevonden, kun je een kamer vinden vol met Nuggets! Ook vind je er Beedrillite, een White Herb en TM13 Ice Beam.

Op Route 124 vind je een vier plekjes waar je Dive kunt gebruiken. Hiermee kun je naar nieuwe eilandjes komen die normaal afgeschermd zijn door de rotsen. Hier vind je onder andere Pinsirite.

Daarnaast kun je een Sky Plate vinden op de zeebodem. Gebruik eerst Dive in het noordoosten van de Route, en zwem naar het noorden. Ga weer omhoog, klim het eiland op, en duik aan de andere kant weer naar beneden. Onderwater vind je helemaal rechts een tunnel waar de Sky Plate verstopt ligt aan het einde.

Route 127

Op deze Route begint de enorme onderwaterkloof van Hoenn, die zich over twee Routes uitspreidt. In het zuidoosten van de Route vind je een baai, met in de hoek Heracronite. Als je op het strand naar het noordoosten loopt kom je bij een plekje waar je Dive kunt gebruiken. Op het eilandje met bomen waar je dan uitkomt, vind je een Rare Candy.

Als je Dive gebruikt in het midden van de Route, bereik je het noordelijk deel van de onderwaterkloof. Op Route 127 kun je hier een Insect Plate vinden in het topje van de meeste linkse sleuf. In de derde sleuf van links vind je een Spooky Plate in het uiteinde, en het topje van de meest rechtse sleuf bevat de Dread Plate.

Surf of duik verder naar het zuiden om op Route 128 te komen.

Route 128

In het midden van Route 128 vind je een ring van ondiep water–of een cirkelvormige rotswand, als je onderwater duikt. Ga boven water en gebruik Dive midden in de cirkel van ondiep water. Onderwater vind je aan de bovenkant een verborgen Adamant Orb.

Duik dan weer naar beneden in de kloof om de cirkel heen. Onderaan de rotswand vind je de ingang naar de Seafloor Cavern. Maar ga nog niet naar binnen, want ook hier zijn een aantal zeldzame voorwerpen te vinden. Rechts onder de ingang vind je een Pixie Plate in de binnenhoek. In de hoek links boven de cirkel van ondiep water vind je de Stone Plate, en direct daaronder de Draco Plate (links van de cirkel). Zodra je genoeg gespeurd hebt, is het tijd om de Seafloor Cavern binnen te gaan. Ga de grot binnen, en gebruik Dive om weer boven water te komen.

Seafloor Cavern

Ga aan land, en je vindt de grotingang bij de onderzeeër. Ga naar binnen, loop naar boven en duw de grote steen in het gat met Strength. Al snel zie je dat het wemelt van de Team Magma Grunts (in OR) of Team Aqua Grunts (in AS). Loop iets naar links en duw de volgende grote steen in het gat eronder. Loop dan het trapje op aan de rechterkant en naar het zuiden, en ga door de grotingang.

Alternatieve routes

De kamers van Seafloor Cavern zijn op allerlei manieren met elkaar verbonden. Je kunt bijvoorbeeld ook door de grotingang linksboven lopen in de eerste kamer. Als je de route van deze walkthrough echter volgt, zul je alle belangrijke kamers (met voorwerpen of Trainers) van de grot een keer bezoeken.

Ietsje naar beneden gebruik je Strenth om de grote steen in het gat te duwen. Ga dan naar rechts en door de grotingang. Spring van het heuveltje, loop naar rechts en spring nogmaals van een heuveltje. Ga de grotingang boven je in. Gebruik Strength om de grote rots linksonder naar links te duwen, een gat in. Loop omhoog en duw de volgende steen uit de weg naar rechts, en die erboven omhoog. Loop naar rechts en gebruik Rock Smash om de rots kapot te slaan, maar laat de grote steen met rust. Loop om, zodat je aan de andere kant van de steen komt, en duw hem naar rechts het gat in. Duw ten slotte de grote steen onder je het gat in. Loop recht omhoog en ga de grot in.

De volgende kamer zit vol met water. Gebruik Surf en vaar op de snelle golven naar rechts. Je wordt meegesleurd tot een klein stukje kalm water. Ga hier naar beneden en je komt bij een eilandje met TM55 Scald. Surf van hieruit op de snelle golven aan je linkerkant om bij de andere kant van de kamer te komen. Ga aan land en ga door de grotingang.

Als je binnenkomt, zie je een Strength-rots aan je linkerzijde waar je niet bij kan. Deze kun je negeren; dit is waar je uit zou komen als je het andere pad had genomen (zonder voorwerpen of Trainers). Loop naar boven, versla de Grunt en duw de grote rots in het gat eronder, en loop naar het noorden, door de grotingang.

De kamer waar je je nu in bevindt, ligt barstensvol grote stenen. Duw eerst de onderste twee stenen in de gaten ernaast. Duw dan een van de stenen net boven de gaten helemaal naar het midden, tot hij niet verder kan. De steen die nu recht boven je staat, moet naar onder. Vervolgens kun je de steen in de bovenste hoek in het gat duwen. Als je wilt, kun je de grot verlaten en opnieuw betreden om ook de andere steen in de hoek in een gat te duwen. Daal anders de trappen af naar het noorden en ga de volgende kamer binnen.

Je bent nu bijna aan het einde van de Seafloor Cavern. Volg het pad dat steeds lager gaat, tot je bij een groot gat in de grond komt. Pak de TM26 Earthquake, bereid je voor op een gevecht, en daal dan af naar het gat.

Als je de laatste kamer binnengaat, zie je Maxie en Archie, die zojuist gevochten hebben. Maxie (in OR) of Archie (in AS) laat zien wat er in het diepste punt van Seafloor Cavern sluimert: de super-oer-Pokémon Groudon (in OR) of Kyogre (in AS)! Dan daagt hij je voor een laatste gevecht.

+
Magma Leader Maxie
(Als je Omega Ruby speelt)
Voorwerpen:
Mega Glasses
Magma Leader Maxie
(Als je Omega Ruby speelt)
Mightyena Lv. 41
Weezing Lv. 41
Crobat Lv. 41
Mega Camerupt CameruptiteLv. 43
+
Aqua Leader Archie
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Voorwerpen:
Mega Anchor
Aqua Leader Archie
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Mightyena Lv. 41
Muk Lv. 41
Crobat Lv. 41
Mega Sharpedo SharpedoniteLv. 43

Na het gevecht geeft de leider zich echter nog niet gewonnen. Tabitha (in OR) of Shelly (in AS) komt binnenstormen om hem van gedachten te veranderen, maar de poging mislukt. Dan gebruikt de leider de Red Orb (in OR) of Blue Orb (in AS). In de volgende scene zie je hoe Groudon (in OR) of Kyogre (in AS) ontwaakt en op weg gaat naar een nabijgelegen stad. Vervolgens komt een bericht binnen dat de intense hitte (in OR) of hevige regenval (in AS) nog erger is dan verwacht, en verlaten jullie met z'n allen de grot om te zien wat er aan de hand is.

Archie (in OR) of Maxie (in AS) legt uit dat de legendarische Pokémon op weg is naar Sootopolis City om daar Primal Reversion te kunnen ondergaan en de wereld te vernietigen. Team Magma en Team Aqua vertrekken naar Sootopolis City om de legendarische Pokémon de pas af te snijden. Dan komt Steven aanvliegen, en na een kort gesprek gaat ook hij naar Sootopolis City.

Extreme weersomstandigheden

Zolang de crisis voortduurt, heersen er extreme weersomstandigheden in een groot deel van Hoenn. Deze weersomstandigheden reiken tot aan Lilycove City en Route 131. Anders dan normaal zonlicht en regen, gelden er in deze situatie iets andere regels.

In Omega Ruby wordt het zonlicht intens sterk, en kan geen enkele Water-type aanval gebruikt worden. In Alpha Sapphire gaat het hevig regenen, waardoor geen enkele Fire-type aanval gebruikt kan worden. Daarnaast kun je ook niet het weer veranderen met aanvallen als Sunny Day of Rain Dance, of Abilities zoals Drought en Drizzle.

Onderwater gelden deze weersomstandigheden niet, dus als je wilt ontsnappen aan de hitte of regen, gebruik dan Dive. Aan de andere kant krijgen Fire-type aanvallen in het zonlicht wel een boost, evenals Water-type aanvallen in de regen. Door slim te spelen, kun je deze crisis dus in een voordeel veranderen!

Spring op een Surfende Pokémon, en Surf naar het noorden richting Route 127. Zodra je daar aankomt, Surf je naar het oosten richting Route 126.

Route 126

In het midden van Route 126 staat een grote berg, met een cirkel van diep water eromheen. Dit is de stad Sootopolis City, die gebouwd is in een krater gevuld met regenwater. Op het wateroppervlak is, naast een aantal Trainers, niet veel te zien, dus duik onderwater met Dive.

Als je onderwater bent vind je, helemaal in het noorden van de Route, boven de cirkel van diep water, een plekje waar je omhoog kunt gaan. Zwem hier verder naar links, tot je bij een doodlopend stuk komt met een school Luvdisc. Zoek op de grond waar de Luvdisc waren voor een Mind Plate. In de lege stukjes tussen het zeewier om Sootopolis heen zijn ook een hoop voorwerpen te vinden, en met de verborgen Dive-plekjes kun je Secret Spots en nog meer voorwerpen vinden.

Ga naar de ingang van Sootopolis City als je genoeg gespeurd hebt. Deze bevindt zich in het midden van het zuidelijke deel van de Route. Zodra je binnen bent, gebruik je Dive om weer boven water te gaan.

Sootopolis City

Vanwege de weersomstandigheden, die hun oorsprong hebben boven Sootopolis, hebben de bewoners zich opgesloten in hun huizen. Gelukkig zijn het Pokémon Center en de Mart nog wel geopend.

Surf naar rechtsboven en ga aan land om bij het Pokémon Center te komen, en genees je Pokémon indien nodig. Surf dan naar links en je komt bij de Mart. Als je genoeg geneesmiddelen hebt, volg je het bruine rotspad naar rechtsboven en ga je de trappen op. Loop dan de volgende twee trappen op, en ga rechts bij de trappen naar beneden. Hier tref je Steven en Wallace, de Gym Leader van Sootopolis City. Wallace ziet dat je de Blue Orb (in OR) of Red Orb (in AS) hebt, en leidt je naar de Cave of Origin, waar Team Magma en Team Aqua al staan te wachten. Het kwaadaardige Team geeft je de Magma Suit (in OR) of Aqua Suit (in AS), waarmee je de omstandigheden in de Cave of Origin kunt weerstaan. Vervolgens komt ook Brendan/May je geluk wensen.

Ga nog niet meteen de grot in, maar loop eerst naar het zuiden en dan naar het oosten bij de grote boom. Je vindt een Sablenite! Ren dan terug naar de grotingang, en ga naar binnen.

Cave of Origin

Loop naar het noorden, en je komt bij een gat in de grond. Daal af, en loop om de krater heen naar rechts, en daal de trappen af. Blijf de trappen afdalen en door kamers lopen, tot je bij een kamer vol met magma (in OR) of water (AS) komt. Na een scène zul je je in de laatste kamer van de Cave of Origin bevinden.

Voor de confrontatie...

Op dit punt heb je nog één kans om terug te gaan naar Sootopolis City. Verlaat de kamer aan de linkerzijde, bestijg de trappen, en ga naar het zuiden om de Cave of Origin te verlaten. Kom terug als je optimaal voorbereid bent.

Zodra je klaar bent om het op te nemen tegen de super-oer-Pokémon, loop je naar het uiterste van de kamer en druk je op A. De legendarische Pokémon ondergaat Primal Reversion naar Primal Groudon (in OR) of Primal Kyogre (in AS) en valt aan!

+
Primal Groudon Lv. 45
(Als je Omega Ruby speelt)
Type:
Ability:
Desolate Land
Primal Groudon Lv. 45
(Als je Omega Ruby speelt)
Lava Plume
Rest
Earthquake
Precipice Blades
+
Primal Kyogre Lv. 45
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Type:
Ability:
Primordial Sea
Primal Kyogre Lv. 45
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Body Slam
Aqua Ring
Ice Beam
Origin Pulse

Verslaan of vangen?

Lukt het je niet om Primal Groudon (in OR) of Primal Kyogre (in AS) te vangen? Geen nood: je kunt hem ook verslaan. Later in het spel zul je dan opnieuw de kans krijgen om opnieuw met hem te vechten.

Sootopolis City

Na je triomf zal de leider van het kwaadaardige Team je belonen met de Red Orb (in OR) of Blue Orb (in AS). Hiermee kun je Primal Reversion gebruiken tijdens gevechten! Vervolgens vertrekken Team Magma en Team Aqua. Dan geeft Steven je de Eon Flute. Hiermee kun je de functie Soar gebruiken om op de rug van Latios (in OR) of Latias (in AS) over het luchtruim van Hoenn te vliegen, zonder de aanval Fly nodig te hebben! Dan vertrekken Steven en Brendan/May ook.

Nu de crisis voorbij is, resteert er nog maar één ding: de Sootopolis Gym uitdagen en de laatste Badge veroveren. Loop naar het zuiden, en ga bij de grote boom naar links. Loop de trappen op, en ga bij het huisje links naar binnen. De man die er woont geeft je TM31 Brick Break. Praat ook met de mensen in de Pokémon Mart voor TM83 Infestation.

In het huisje direct rechts van het Pokémon Center geeft een vrouw je een Wailmer Doll voor je Secret Base. Als je klaar bent om de Gym te bestormen, Surf je naar het midden van de stad.

Sootopolis City Gym

Om bij Wallace te komen, moet je een aantal puzzels oplossen. Je komt bij plateaus van ijs, en het is de bedoeling om precies één keer over ieder vakje te lopen, en bovenaan te eindigen. Eén misstap, en je valt naar beneden, waar veel Trainers klaar staan. Pas op: hoe hoger je valt, hoe hoger het aantal Trainers dat je tegenkomt!

De oplossingen voor de puzzels zijn als volgt. Ga voor iedere oplossing op het middelste vakje aan de onderkant staan en loop dan:

  1. →→↑↑↑↑←↓↓↓←↑↑←↓↓↓←↑↑↑↑→→
  2. →→→↑↑↑↑↑↑←←↓→↓↓↓↓←←←↓←←↑→↑←↑→↑←↑↑→↓→→↑←
  3. ↑↑→↓→→→→→→↑↑↑↑↑↑←←←←↓→→→↓↓↓↓←←←←↑↑↑↑↑←↓←←←←↓→↓↓↓→↓←←↑←↓←↑←↓←↑↑→↑←↑→↑←↑→→↓→↑→→→→

Bovenaan de trappen wacht de Gym Leader, Wallace op je. Daag hem uit om de laatste Badge te claimen!

+
Leader Wallace
Voorwerpen:
Hyper Potion
Leader Wallace
Luvdisc Lv. 44
Whiscash Lv. 44
Sealeo Lv. 44
Seaking Lv. 44
Milotic Lv. 46

Voor het verslaan van Wallace krijg je de Rain Badge. Hiermee zullen alle geruilde Pokémon je gehoorzamen, en kun je Waterfall buiten gevechten gebruiken. Lang hoef je niet te wachten, want Wallace geeft je ook HM05 Waterfall!

Wallace vertelt je ook dat Professor Birch een nieuwe Pokédex heeft ontwikkeld, dus vlieg eerst terug naar Littleroot Town. Dit is een goed moment om je nieuwe Eon Flute uit te proberen. Pak de Mewtwonite X die nu links van het lab ligt, ga naar binnen en praat met de professor. Hij geeft je de National Pokédex en vertelt dat er nu veel nieuwe Pokémon te vinden zijn in de Hoenn-regio!

Nu je alle Badges in de Hoenn-regio hebt, kun je afreizen naar de Pokémon League om de Elite Four uit te dagen. Maar voordat je dat kunt doen, moet je naar Ever Grande City gaan en Victory Road trotseren.