Startpagina » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough » Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough – Stone Badge

Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire Walkthrough – Stone Badge

Littleroot Town

Welkom in Littleroot Town! Ondanks dat dit je nieuwe thuis is, zul je er niet veel tijd doorbrengen. Loop naar het huis van de buren aan de linker- of rechterzijde, en ga naar binnen. De buurvrouw zal je begroeten, en zegt dat ze een kind hebben van dezelfde leeftijd als jij. Ga de trap op, en je zult je rivaal Brendan/May ontmoeten.

Verlaat, nadat je een praatje hebt gemaakt, het huis en loop naar het noorden. Je hoort dat iemand in de problemen zit! Loop verder en je ziet Professor Birch, die achterna gezet wordt door een wilde Poochyena. Je bent de enige die hem kan helpen, dus check zijn tas, die op de grond is gevallen. Het is tijd om je allereerste Pokémon te kiezen!

Welke starter moet ik kiezen?

Treecko is een Grass-type Pokémon. Hij is een snelle vechter, met de hoogste Speed van het trio, en is sterk op het gebied van Special Attack en Special Defense. Zijn HP, Attack en Defense zijn echter was minder. Als zijn uiteindelijke evolutie Mega-evolueert, krijgt hij er het Dragon-type bij.

Torchic is een Fire-type Pokémon. Hij deelt rake klappen uit met zijn hoge Attack en Special Attack. Ook zijn Speed is niet mis, maar zijn Defense en Special Defense vallen wat tegen. Verder krijgt hij er het Fighting-type bij zodra hij evolueert.

Mudkip is een Water-type Pokémon. Hij staat sterk in zijn schoenen met zijn hoge HP, Defense en Special Defense. Ook zijn hoge Attack stelt niet teleur. Hij is echter niet zo snel, en zijn Special Attack laat wat te wensen over. Als hij evolueert, krijgt hij er het Ground-type bij.

Met je starter-Pokémon aan je zijde, ben je klaar voor je allereerste Pokémongevecht! Versla de wilde Poochyena met een paar sterke aanvallen. Prof. Birch zal je bedanken, en hij nodigt je uit mee te gaan naar zijn laboratorium.

Eenmaal aangekomen laat Prof. Birch je je starter-Pokémon houden, en krijg je de kans om hem een bijnaam te geven. Deze kan later nog veranderd worden. Hij vraagt je om zijn dochter May (indien je als een jongen speelt) of zijn zoon Brendan (indien je als een meisje speelt) op te zoeken op Route 103. Antwoord “Yes”, en verlaat het lab. Ga weer naar het noorden van het dorp, waar je Prof. Birch ontmoette, en je bevindt je al gauw op Route 101.

De PokéNav Plus

De PokéNav uit Pokémon Ruby en Sapphire heeft een flinke upgrade gekregen! Op het onderste scherm vind je nu de PokéNav Plus, hetzelfde apparaat waarmee je communiceerde met Prof. Birch in de introductie. Momenteel is er maar één app beschikbaar: de AreaNav, waarmee je de kaart van Hoenn kunt bekijken. Later zullen je nog meer apps krijgen om de functionaliteit van de PokéNav Plus uit te breiden.

Route 101

Vergeleken met Pokémon Ruby en Sapphire is Route 101 geen steek veranderd. Op deze Route kun je momenteel nog geen Pokémon vangen. Maar als je een Pokémon tegenkomt die je graag wilt hebben, kun je later terugkomen zodra je wat Poké Balls hebt. Zigzag als een Zigzagoon om de heuveltjes heen naar het noorden van de Route, en je komt aan in Oldale Town.

Sluipen

Nieuw in Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire is de mogelijkheid om door het hoge gras te sluipen. Deze techniek zul je later veel gebruiken, dus het loont om hem alvast onder de knie te krijgen! Sluipen doe je door de Circle Pad (draaiknop) slechts een klein stukje te bewegen in de richting waarin je wilt sluipen. Zorg ook dat je de B-knop niet ingedrukt houdt, want anders ren je. Door te sluipen verlaag je de kans dat je wilde Pokémon tegenkomt.

Oldale Town

Zodra je Oldale Town binnenloopt, wordt je tegengehouden door een medewerker van de Pokémon Mart, waar je voorwerpen en medicijnen voor je Pokémon kunt kopen. Hij laat je zien waar de Pokémon Center en Pokémon Mart zijn, en geeft je 10 Potions.

Genees je Pokémon bij het Pokémon Center als hij verzwakt is, en verlaat het dorp aan de noordkant.

Route 103

Op Route 103 zijn opnieuw heuveltjes waar je omheen moet lopen. Aan de noordkant van de route vind je Brendan of May. Spreek hem of haar aan voor je eerste gevecht met een Trainer!

+
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Treecko als starter koos)
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Treecko als starter koos)
Torchic Lv. 5
+
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Torchic als starter koos)
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Torchic als starter koos)
Mudkip Lv. 5
+
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Mudkip als starter koos)
Pokémon Trainer Brendan/May
(Als je Mudkip als starter koos)
Treecko Lv. 5

Na het gevecht geneest je rivaal je Pokémon, en keert hij/zij terug naar het lab van Prof. Birch. Volg hem/haar helemaal terug naar Littleroot Town, en ga het lab van Prof. Birch binnen.

Binnen wachten Prof. Birch en zijn zoon/dochter op je. Je krijgt nu de Pokédex van Prof. Birch, en Brendan/May geeft je 10 Poké Balls. Nu kan je avontuur écht beginnen!

Als je Littleroot Town probeert te verlaten, zal je moeder je roepen. Na een kort afscheid kun je verder naar Route 101, waar Brendan/May je tegenhoudt en je een nieuwe app geeft voor je PokéNav Plus: de DexNav!

De DexNav-app

De DexNav is de ultieme applicatie voor verzamelaars. Je kunt namelijke in één oogopslag zien welke Pokémon je in een bepaald gebied bent tegengekomen, en welke je nog moet vangen. Ook kun je specifiek zoeken naar Pokémon die je al bent tegengekomen, waardoor ze zelfs speciale Abilities of aanvallen kunnen hebben!

Iets verder op de route ontmoet je Brendan/May opnieuw. Hij/zij geeft een uitleg over de DexNav en over hoe je moet sluipen. Sluip naar de staart die uit het gras steekt voor een gevecht met een Poochyena die een zeldzame aanval kent. Ga dan verder naar Oldale Town, en verlaat het dorp aan de westerzijde.

Route 102

Tussen Oldale Town en Petalburg City ligt Route 102, de eerste Route waarin je andere Trainers op je pad vindt. Baan je een weg door de Route en loop verder naar het westen. Onderweg zul je twee Berry-boompjes tegenkomen; deze geven je 2 Oran Berries en 2 Pecha Berries. Als je bijna bij Petalburg City bent, komt je Brendan/May weer tegen, die uitleg geeft over de Detector Mode (detectiemodus) van de DexNav. Deze modus zie je meteen in actie omdat een paar Beautifly langsvliegen. Loop dan verder tot je in de stad bent.

Berries planten

Door heel de Hoenn-regio zul je boompjes met Berries tegenkomen. Als je deze plukt, verdwijnen ze… maar daarvoor in de plaats kun je weer een nieuw boompje planten. Na een tijdje groeit deze dan uit tot een nieuw boompje waar je weer nieuwe Berries van kunt plukken. Als je je boompjes regelmatig water geeft tijdens het groeien, zul je nog meer Berries kunnen plukken! En met behulp van van de AreaNav kun je gemakkelijk zien hoe al je Berries in de Hoenn-regio ervoor staan.

Petalburg City

Petalburg City is de eerste stad met een Gym, maar het is niet de stad met de eerste Gym. Volg het zandpad naar het noorden tot je bij de Pokémon Gym aankomt. Hier ontmoet je je vader Norman, de Gym Leader. Nadat je samen met hem de Gym binnengaat, komt er een jongen binnen genaamd Wally.

Wally wil graag een Pokémon vangen, dus besluit Norman om hem een handje te helpen; hij krijgt een Zigzagoon te leen en een Poké Ball. Aan jou de taak om mee te lopen en te zorgen dat hij succesvol een Pokémon vangt. Hij heeft geluk, want al snel verschijnt een zeldzame Ralts. Wally neemt nu de besturing over en laat zien hoe je een Pokémon moet vangen.

Als jullie terug zijn in de Petalburg Gym, bedankt Wally je en geeft hij je de PlayNav-app voor je PokéNav Plus. Dan verlaat hij de Gym. Norman is de Gym Leader, maar hij wil nog niet met je vechten; hij stelt voor om naar Rustboro City te gaan. Loop de Gym uit, en ga naar het westen om de stad te verlaten.

De PlayNav-app

De ontwikkelaars zijn de fans van Pokémon X en Y niet vergeten, en alle functies van het Touch Screen uit die games keren terug in de vorm van de PlayNav! In de PlayNav vindt je de opties Pokémon-Amie, Super Training en het Player Search System (speler-zoeksysteem), ook wel PSS.

Nu je de PlayNav hebt, kun je SpotPass activeren in het spel. Open hiervoor de PlayNav en kies het Player Search System. Druk op START om het PSS-menu te openen, klik op Holo Caster en druk op Activate SpotPass. Ook kun je nu je spel registreren op Pokémon Global Link. Druk hiervoor op de knop Game Sync in het PSS-menu.

Route 104

Deze Route grenst aan de zee, en dus kun je aan de kust enkele vissers tegenkomen. Ook vindt je hier het huisje van Mr. Briney, een oude schipper. Loop naar het noordwesten, en je zult een bos vinden. Als je het zandpad volgt, kom je bij de ingang terecht.

Petalburg Woods

Het pad door Petalburg Woods is vrij eenvoudig. Allereerst kun je naar rechts lopen om een snelle uitgang te vinden en enkele voorwerpen. Om verder te gaan, loop je naar links, om de bomen heen. Loop dan naar rechts tot je een wetenschapper ziet rondkijken. Maak je klaar voor een gevecht, en loop dan naar hem toe.

De wetenschapper is op zoek naar een Shroomish. Maar veel tijd om te zoeken krijgt hij niet, want er verschijnt een verdacht figuur in een kleurvol pak, die eist om een stel belangrijke papieren! Dit figuur stelt zich voor als een lid van Team Magma (in Omega Ruby) of Team Aqua (in Alpha Sapphire) en daagt je uit voor een gevecht.

+
Team Magma Grunt
(Als je Omega Ruby speelt)
Team Magma Grunt
(Als je Omega Ruby speelt)
Poochyena Lv. 9
+
Team Aqua Grunt
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Team Aqua Grunt
(Als je Alpha Sapphire speelt)
Poochyena Lv. 9

Nadat je hem een lesje hebt geleerd, druipt hij af. De wetenschapper geeft je de Exp. Share en geneest je Pokémon, en haast zich dan terug naar Rustboro City.

De Exp. Share

Net als in Pokémon X en Y krijg je vroeg in je avontuur de Exp. Share. Zolang de Exp. Share aanstaat, ontvangt iedere Pokémon in je party een deel van de Exp. Points als je een Pokémon verslaat of vangt. In totaal krijg je hierdoor aanzienlijk meer Exp. Points.

De Exp. Share staat standaard aan, dus als je hem niet wil gebruiken, duik dan je Bag in. Maar pas op, want zonder de Exp. Share is het spel aanzienlijk moeilijker! Dit is dus voor Trainers die wel van een uitdaging houden.

Loop verder naar links, en volg het pad om de bosjes heen. Naast het houten bordje is de uitgang, en rechts daarvan staat een felgekleurd boompje. Deze kun je later omhakken als je HM01 Cut hebt, maar momenteel kun je nog niet verder. Loop tussen de hekken door om het bos te verlaten.

Terug op Route 104 kun je naar links om de Pretty Petal Flower Shop te vinden: een bloemenwinkel. Praat met de jongen in de hoek om TM49 Echoed Voice te ontvangen. Ga dan de winkel binnen en praat met de mensen; één van hen geeft je een voorwerp waarmee je je groeiende Berry-boompjes water kunt geven, zodat je nog meer Berries kunt oogsten! Verlaat de winkel en ga verder naar rechts om bij een brug te komen. Op de brug vindt je twee meisjes; als je meer dan één Pokémon in je team hebt, kun je ze uitdagen voor je allereerste Double Battle. Loop dan verder naar het noorden, over de brug en tussen de plassen door, tot je in Rustboro City aankomt.

Rustboro City

Rustboro City is een van de grootste steden van Hoenn. Zodra je aankomt, zie je Brendan/May de Pokémon Mart uitlopen. Hij/zij geeft je een blik van de stad, en rent er dan snel weer vandoor. Ga de Pokémon Mart in, en praat met de zakenman bij de balie voor TM54 False Swipe. Deze aanval laat een tegenstander nooit flauwvallen, dus gebruik hem als je wilde Pokémon wilt vangen!

Als je naar het noorden loopt, vind je het Pokémon Center. Links hiervan staat een huis met boompjes. Ga naar binnen en spreek de man aan om HM01 Cut te ontvangen. Hiermee kun je boompjes zoals die voor het huis weghakken, maar je moet eerst de Stone Badge gewonnen hebben. Loop naar het noorden en ga het grote gebouw in. Een jongen op de tweede verdieping geeft je een Float Stone. Loop dan naar rechts en ga het gebouw bij de fontein binnen, rechts van het Pokémon Center. Dit is de Pokémon Trainers' School. Praat met de leraar en je krijgt een Quick Claw.

Zodra je genoeg verzameld hebt, loop dan naar het noorden, tot je bij een grijs gebouw met fel oranje dak aankomt. Dit is de Pokémon Gym van Rustboro City. Zorgt dat je Pokémon gevechtklaar zijn, en treed binnen.

Zo win je in de eerste Gym!

De Trainers in de Rustboro City Gym gebruiken Rock-type Pokémon. Als je Treecko of Mudkip als starter hebt gekozen, zouden deze geen probleem zijn, maar als je Torchic hebt, kan het nog wel eens lastig worden. Maar in het huisje naast de Pokémon Gym woont een jongen die zijn Makuhita wil ruilen voor een Slakoth, die je in Petalburg Woods kunt vangen. Makuhita is een Fighting-type Pokémon, hetgeen super-effectief is tegen Rock-type Pokémon. En omdat het een geruilde Pokémon is, krijgt hij ook extra veel Exp. Points van het vechten!

Rustboro City Gym

Als je binnenloopt, word je begroet door de Gym Leader, Roxanne. Zo makkelijk zal ze de Badge echter niet opgeven, en ze loopt helemaal naar het achterste deel van de Gym. Om haar te bereiken, moet je je een weg door het museum banen. Versla de Trainers op je pad tot je bij de Gym Leader aankomt, en spreek haar aan voor je eerste Gymgevecht!

+
Leader Roxanne
Leader Roxanne
Geodude Lv. 12
Nosepass Lv. 14

Als je Roxanne verslagen hebt, geeft ze je de Stone Badge. Gefeliciteerd! Hiermee zullen geruilde Pokémon tot Lv. 20 je gehoorzamen. Ook krijg je TM39 Rock Tomb, en kun je nu Cut gebruiken buiten gevechten, nadat je het aan een van je Pokémon hebt geleerd.

Zodra je de Gym verlaat, zie je het figuur van Team Magma (OR) of Team Aqua (AS) wegrennen. Hij wordt achterna gezeten door de wetenschapper van eerder, die hem nauwelijks bij kan houden. Tijd om de beste man nog eens een handje te helpen!