Startpagina » Over ons

Over ons

Pokémon United is in 2007 begonnen als Sinnoh en bood gedetailleerde, Nederlandse informatie over de spellen Pokémon Diamond en Pokémon Pearl. Dit bleek een enorm succes, want er waren op dat moment geen andere Nederlandstalige websites die deze informatie aanboden. Natuurlijk waren er genoeg Engelse websites, maar veel mensen hadden de behoefte aan informatie in hun eigen taal.

Nadat Sinnoh ook de volgende generaties spellen behandelde, is er bij de aankondiging van Pokémon X & Pokémon Y een discussie tussen de crewleden ontstaan. We hebben vijf jaar alles behandeld over de Pokémon-spellen, maar wel onder een naam die specifiek bij Diamond en Pearl past. Vandaar dat we besloten hebben om een nieuwe naam aan Sinnoh te geven die algemener is. Dit is Pokémon United geworden: de vereniging van alle spellen. Een nieuwe frisse naam die ook in de toekomst nog steeds effectief is.

Wat we doen

Pokémon United biedt je Nederlandse informatie en nieuws over alle Pokémon-spellen vanaf Red en Blue tot en met Brilliant Diamond en Shining Pearl. Denk aan walkthroughs en wie de Gym Leaders en Elite Four in ieder spel zijn, maar ook specifieke dingen zoals verschillende evolutiemethodes. Daarnaast hebben we ook een uitgebreide Pokédex waar je alles op kunt vinden wat je nodig hebt voor je avonturen.

Naast al deze mooie informatie hebben we ook een Discord waar je met andere mensen kunt praten over Pokémon, de spellen en andere dingen. Ook kun je hier je Pokémon ruilen en tegen andere mensen strijden via Nintendo's Wi-Fi Connectie.

Hoe we het doen

Zodra er ook maar iets bekend is over een Pokémon-spel, dan plaatsen wij hierover een Nederlandstalige nieuwsbericht of maken we een Nederlandstalige informatiepagina aan. Dit is de manier waarop we het sinds 27 juni 2007 al doen en nog steeds blijkt dit de beste manier om onze website zo up-to-date mogelijk te houden. Dit doen we allemaal met veel liefde en dat is te zien aan de tijd die we in onze artikelen stoppen.

Gevolgen

De gevolgen hiervan? We zijn van mening dat we met onze website het internet een klein stukje beter hebben gemaakt voor Nederlandssprekende Pokémon-spelers. Dankzij onze duidelijke informatie kunnen ze met hun spel verder komen wanneer ze vast zitten. Omdat we niet stoppen met het aanvullen van informatie en het plaatsen van nieuws blijven er nieuwe bezoekers komen en houden we de bezoekers die we al hebben. Nu niet en in de toekomst niet; we zullen doorgaan.

We zijn echter steeds op zoek naar ideeën die we kunnen gebruiken om Pokémon United een stukje beter te maken dan het al is en dat kunnen we niet zonder jou. Geef je mening op Facebook of Twitter en volg ons gelijk als je daar toch bent.

Natuurlijk is het ook mogelijk om je mening privé te versturen.