Startpagina » Pokémon Platinum » Pokémon Platinum Walkthrough » Pokémon Platinum Walkthrough – Beacon Badge

Pokémon Platinum Walkthrough – Beacon Badge

Met de zevende Badge op zak is het tijd om naar Lake Acuity te gaan en een einde te maken aan Team Galactic!

Lake Acuity

Wanneer je bij het meer komt, zie je dat je rivaal en Commander Jupiter al aan het vechten zijn. Als ze klaar zijn, komt Commander Jupiter op je af en vertelt ze dat ze naar het Team Galactic Veilstone Building gaat omdat ze haar opdracht heeft uitgevoerd. Op naar Veilstone City dus!

Team Galactic Veilstone Building

Loop naar het grote zwarte gebouw in het noordoosten van de stad: het Team Galactic Veilstone Building. Praat met de Galactic Grunt die bij de satelliet staat en hij rent weg. De detective zal vervolgens komen en iets aan je vertellen. Ga vervolgens naar het gebouw aan de linkerkant van de stad en onderzoek de deuren. De detective komt er weer aan en zal de deur voor je openen. Volg hem richting de kelder en loop vervolgens naar links totdat je een trap ziet. Ga twee keer naar boven en zoek naar de Warp Pads. Neem de linker en ga weer naar de kelder om de Galactic Key te bemachtigen.

Ga nu het warenhuis uit en ga terug naar de hoofdingang van het Team Galactic Veilstone Building. Als je eenmaal binnen bent, moet je sleutel gebruiken en naar boven gaan. Daar zul je een man naar de TV zien kijken. Neem de Warp Pad en vervolgens zul je een speech te zien krijgen. Wanneer deze voorbij is, volg je de detective en kom je in een ruimte met bedden waar je de mogelijkheid hebt om je Pokémon te genezen. Ga vervolgens weer naar boven en Team Galactic Boss Cyrus daagt je uit voor een gevecht!

+
Boss Cyrus
Boss Cyrus
Sneasel Lv. 44
Crobat Lv. 44
Honchkrow Lv. 46

Wanneer je hem verslagen hebt, geeft hij je de Master Ball en vertelt hij dat hij op weg is naar Mt. Coronet om nog iets te regelen. Ga nu verder via een Warp Pad en je zult in een ruimte uitkomen waar je Drie Elfjes en Team Galactic Commander Saturn vindt. Hij wil een herkansing voor het gevecht dat hij de vorige keer verloor.

+
Commander Saturn
Commander Saturn
Golbat Lv. 42
Bronzor Lv. 42
Toxicroak Lv. 44

Wanneer je hem verslagen hebt, zal hij aan de kant gaan zodat je op de knop kunt drukken om de Drie Elfjes vrij te laten. Ga nu terug naar de plek waar je met Boss Cyrus hebt gevochten en loop daar richting het zuiden zodat je de speciale Warp Pad kunt gebruiken om uit het gebouw te komen.

Wanneer je buiten bent, ga je naar Oreburgh City om daar Mt. Coronet te betreden.

Mt. Coronet

Wanneer je binnen bent, is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk naar boven gaat. Je zult Surf en Rock Climb nodig hebben, dus als je die nog niet hebt moet je ze even gaan halen. Deze weg is nog wel te vinden en als je eenmaal buiten bent, ben je op de top van Mt. Coronet.

Deze weg is voor vele het lastigst in heel het spel. Wanneer je door de grot bent buitengekomen ga je naar het oosten, vervolgens naar het noorden waar je Rock Climb moet gebruiken. Ga nu naar het westen, dan naar het zuiden, vervolgens nog een klein beetje naar het westen en ga dan richting het noorden een grot in. Gebruik hier Rock Climb en volg het pad richting het oosten om zo bij de uitgang te komen. Ga nu met de trap naar beneden en gebruik Rock Climb richting het westen. Blijf nu richting het westen gaan, totdat je weer in een grot komt. Vanaf nu is alles wel duidelijk, dus ben je snel bij het einde.

Een filmpje van het begin tot eind om alles een beetje duidelijker te maken:

Wanneer je eindelijk bij het einde bent, zie je Commander Mars, Commander Jupiter en Boss Cyrus van Team Galactic staan. Wanneer je op Commander Mars en Commander Jupiter afloopt, komt je rivaal op je af. Hij zal je helpen om die twee te verslaan.

+
Commander Mars
Commander Mars
Bronzor Lv. 44
Golbat Lv. 44
Purugly Lv. 46
+
Commander Jupiter
Commander Jupiter
Bronzor Lv. 44
Golbat Lv. 44
Skuntank Lv. 46

Wanneer je ze verslagen hebt, zal je rivaal je Pokémon genezen en loopt vervolgens weg. Boss Cyrus zal Dialga en Palkia oproepen waardoor Giratina wakker wordt in de Distortion World. Boss Cyrus verdwijnt en op dat moment komt Cynthia. Spring samen met haar in de vortex en jullie zullen belanden in de Distortion World!

Distortion World

Als je eenmaal binnen bent, moet je Cynthia een stuk volgen. Na een tijd in het doolhof gelopen te hebben, zul je Mesprit tegen komen. Hij zal je vertellen een steen te laten vallen. Vervolgens moet je weer een stuk puzzelen en uiteindelijk zul je beneden bij uitkomen. Praat met Cynthia en er zal een lift verschijnen. Deze zal je naar boven brengen en komt uit bij Boss Cyrus. Hij zal een gevecht met je aangaan!

+
Boss Cyrus
Boss Cyrus
Houndoom Lv. 45
Honchkrow Lv. 47
Crobat Lv. 46
Gyarados Lv. 46
Weavile Lv. 48

Wanneer je hem verslagen hebt, zal Cynthia je Pokémon genezen. Ga nu verder naar boven om Giratina te ontmoeten en te vangen!

+
Giratina Lv. 47
Type:
Giratina Lv. 47
Omnious Wind
Ancient Power
Dragon Claw
Shadow Force

Als je hem gevangen hebt, zullen Cynthia en Boss Cyrus nog even met elkaar praten. Onderzoek daarna het portaal en je zult naar het Spring Path nabij Route 214 worden getransporteerd.

Spring Path

Gebruik Rock Climb aan het einde en ga vervolgens naar Sandgem Town om aan Professor Rowan te vertellen wat er allemaal in de Distortion World gebeurd is. Nu je dit gedaan hebt, kun je twee dingen doen: je kunt naar Sunyshore City gaan om je laatste Badge te gaan halen, maar je kunt ook de Drie Elfjes gaan vangen.

Kies je voor de eerste optie, dan vervolg je je weg op Route 222!

Route 222

Route 222 ligt ten oosten van het Valor Lakefront, op de plek waar je voorheen niet heen kon.

Je kunt hier twee wegen nemen: via het noorden over het gras of via het zuiden over het strand. Op het strand vind je de meeste Trainers, maar ze zullen alleen met je vechten als je met ze praat. Als je gewoon richting het oosten loopt, ben je al snel genoeg in Sunyshore City.

Sunyshore City

Wanneer je de stad binnenkomt, komt er een man met rood haar op je af en stelt zich voor als Flint. Hij vertelt wat over de Pokémon League en de Gym Leader in Sunyshore City. Vervolgens loopt hij naar de Gym en blokkeert de ingang.

Nu is het tijd om naar de vuurtoren te gaan. Hierbinnen vind je de Gym Leader van de Sunyshore Gym: Volkner. Praat met hem en hij zegt dat hij wel met je wilt vechten. Vervolgens gaat hij naar de Gym en jij kunt hetzelfde doen!

Sunyshore City Gym

In deze Gym staan de Electric-type Pokémon centraal, dus zet vooral geen Water-type Pokémon in! Wil je in het voordeel zijn, dan kun je het beste een Ground-type Pokémon gebruiken. Ook hier moet je weer een puzzel oplossen voordat je de Gym Leader kunt uitdagen. Deze puzzel is niet al te moeilijk, dus zul je snel bij het einde zijn en kun je je laatste Badge gaan verdienen!

+
Leader Volkner
Leader Volkner
Jolteon Lv. 46
Raichu Lv. 46
Luxray Lv. 48
Electivire Lv. 50

Wanneer je hem verslagen hebt, zal hij je de Beacon Badge en TM57 Charge Beam geven. Met de Beacon Badge kun je HM07 Waterfall buiten een gevecht gebruiken en zal iedere Pokémon je gehoorzamen!

Nu je alle Badges in bezit hebt, is het tijd om naar de Pokémon League te gaan!