Startpagina » Pokémon Platinum » Pokémon Platinum Walkthrough » Pokémon Platinum Walkthrough – Coal Badge

Pokémon Platinum Walkthrough – Coal Badge

Het spel start met een TV-fragment over Professor Rowan en zijn lab. Na het fragment zul je de controle krijgen over je personage, maar wanneer je beweegt zal je rivaal de trap op komen. Hij zal je computer bekijken en daarna weer weg gaan.

Wanneer je de trap afloopt, zal je moeder beginnen te praten. Als je het huis wil verlaten, zal ze je nog een paar dingen meegeven voor je grote reis. Je avontuur kan beginnen!

Twinleaf Town

Als je rondkijkt in Twinleaf Town zul je zien dat er overal sneeuw te zien is. In Pokémon Platinum is het veel kouder geworden ten opzichte van Pokémon Diamond en Pokémon Pearl. Dit zal de eerste grafische verandering zijn die je tegen zal komen.

Ga nu naar het huis van je rivaal rechtsboven in het dorp. Als je naar binnen loopt, zal je rivaal tegen je opbotsen. Hij wil wegrennen, maar hij vergeet iets dat nog in zijn huis ligt. Ga de trap op en je ziet hem achter zijn computer zitten. Dan rent hij opnieuw weg. Ga naar buiten en volg hem naar Route 201.

Hier probeert je rivaal het hoge gras in te rennen, maar Professor Rowan houdt hem tegen. Hij zal je wat vertellen en een paar vragen stellen. Na een tijdje zal Dawn/Lucas de hoek om komen met een koffertje van de Professor. Omdat je onderweg wilde Pokémon zult tegenkomen, mag je nu je allereerste Pokémon kiezen om je te beschermen!

Welke starter moet ik kiezen?

Turtwig is een Grass-type Pokémon. Hij heeft een goede Defense en Attack en is een prima keuze ondanks zijn lage Speed. Hij leert gelukkig Razor Leaf op een laag level en helemaal geëvolueerd leert hij zelfs Earthquake wat hem een sterke Pokémon maakt.

Chimchar is een Fire-type Pokémon. Zijn pluspunten zijn voornamelijk zijn hoge Attack, Sp. Atk, en Speed. Helaas zijn zijn HP, Defense en Sp. Def hierdoor wat minder. Met veel verschillende aanvallen is hij een sterke Pokémon waarmee je goed het spel kunt doorkomen.

Piplup is een Water-type Pokémon. Qua stats is hij gemiddeld. Van de drie starters heeft hij de minste zwakheden; alleen Electric en Grass-aanvallen kunnen hem deren. In het begin is hij nog niet sterk, maar wacht maar tot later in het spel!

Als je je Pokémon hebt gekozen, zul je gelijk je eerste gevecht moeten houden tegen je rivaal! Dit is een goede kans om jou kwaliteiten als Pokémon Trainer te testen.

+
Rivaal
(Als je Turtwig als starter koos)
Rivaal
(Als je Turtwig als starter koos)
Chimchar Lv. 5

+
Rivaal
(Als je Chimchar als starter koos)
Rivaal
(Als je Chimchar als starter koos)
Piplup Lv. 5

+
Rivaal
(Als je Piplup als starter koos)
Rivaal
(Als je Piplup als starter koos)
Turtwig Lv. 5

Na dit gevecht zul je teruggebracht worden naar je huis en geeft je moeder de opdracht om naar Sandgem Town te gaan. Ze geeft je ook de Running Shoes, waarmee kan je sneller lopen als je B ingedrukt houdt.

Wanneer je weer terugkomt op Route 201 zul je je rivaal zien en zal hij met je praten. Hij zal zeggen dat je naar Lake Verity moet gaan. Daar aangekomen zien jullie een persoon met blauw haar praten aan de rand van het meer. Hij zegt een paar dingen en vervolgens geeft je rivaal de opdracht om aan Professor Rowan in Sandgem Town te laten weten wat je hebt gezien.

Als je Pokémon gewond raakt door het vechten met wilde Pokémon, keer dan terug naar je huis. Als je hier met je moeder praat, zal ze je Pokémon genezen.

Route 201

WordPress Tables Plugin

Route 201 ligt ten oosten van Twinleaf Town en verbindt Twinleaf Town met Sandgem Town. Op Route 201 is, naast het vechten met een aantal wilde Pokémon niets te doen, dus veel problemen zul je niet krijgen. Wanneer je een stuk richting het oosten bent gelopen, kom je aan in Sandgem Town.

Sandgem Town

Als je in Sandgem Town aankomt, staat Dawn/Lucas al op je te wachten. Net op het moment dat ze/hij je meeneemt naar het lab van Professor Rowan komt je rivaal naar buiten en loopt weg.

Jullie gaan nu naar binnen en na een beetje te hebben gepraat, zal de Professor beslissen dat je de Pokémon die je eerder hebt gekozen nu ook mag houden! Hij zal vragen of je een kleine computer wil waar alle informatie instaat over de verschillende Pokémon die je tijdens je avontuur zult tegenkomen. Als je hier mee akkoord gaat, ontvang je de Pokédex! Na een klein gesprek zal Dawn/Lucas de overgebleven Pokémon krijgen.

Direct als je het gebouw hebt verlaten, wordt je gestopt door Professor Rowan en geeft hij je TM27 Return, een handige aanval om je Pokémon in het begin te leren. Dawn/Lucas zal je je laten zien waar de Pokémon Center en de Pokémon Mart is; daarna zal ze/hij weglopen richting Route 202.

Voordat je haar/hem kan volgen, moet je eerst terug naar je huis. Hier zul je de Journal van je moeder krijgen. Hierna loopt de moeder van je rivaal binnen en geeft ze je de Parcel, welke je moet bezorgen aan je rivaal in Jubilife City.

Route 202

WordPress Tables Plugin

Als je op Route 202 aankomt, zal Dawn/Lucas je laten zien hoe je een Pokémon moet vangen. Hierna geeft ze/hij je je eerste 5 Poké Balls geven! Hiermee kun je eindelijk je team uitbreiden.

Baan je nu een weg door de Trainers heen en je komt uit in Jubilife City.

Jubilife City

Zodra je arriveert, komt Dawn/Lucas naar je toe en neemt je mee naar het centrum van de stad. Daar zul je een ongewone man zien: Looker. Hij geeft je de Battle Recorder, een voorwerp waarmee je je laatste gevechten kunt terugkijken. Hij zal daarna wegrennen en Dawn/Lucas laat je de Pokémon School zien. Hier treffen jullie je rivaal. Als je hem de Parcel geeft, zal hij je een Town Map geven.

Als je de school verlaat en naar boven loopt, zal een man je tegenhouden. Hij wil je een Pokétch geven, maar daarvoor zul je eerst drie clowns moeten vinden. Ze geven je alle drie een bon, welke je aan de man moet overhandigen voor dit apparaat. De clowns vind je achter het Pokémon Center, buiten de Pokétch Company (ten westen van Jubilife City), en voor het TV Station (ten noorden van Jubilife City).

Nu je de Pokétch hebt, kun je richting Oreburgh City gaan, maar stop eerst even ten westen van de Pokétch Company. Hier zit een visser die je de Old Rod geeft waarmee je kunt vissen om nieuwe Pokémon te ontdekken!

Wanneer je klaar bent om je avontuur te vervolgen, ga je naar het oosten van Jubilife City om op Route 203 te komen.

Route 203

WordPress Tables Plugin

Op Route 203 aangekomen, zul je je rivaal tegenkomen die je direct uitdaagt voor een gevecht!

+
Rivaal
(Als je Turtwig als starter koos)
Rivaal
(Als je Turtwig als starter koos)
Starly Lv. 7
Chimchar Lv. 9

+
Rivaal
(Als je Chimchar als starter koos)
Rivaal
(Als je Chimchar als starter koos)
Starly Lv. 7
Piplup Lv. 9

+
Rivaal
(Als je Piplup als starter koos)
Rivaal
(Als je Piplup als starter koos)
Starly Lv. 7
Turtwig Lv. 9

Wanneer je hem verslagen hebt, rent hij weg naar Oreburgh City om daar de Gym Leader te verslaan.

Als je verder loopt op Route 203 kom je nog wat Trainers tegen, dus ga af en toe naar het Pokémon Center in Jubilife City om je Pokémon te healen. Wanneer je helemaal aan het einde van Route 203 bent, zul je door de Oreburgh Gate moeten om in Oreburgh City te komen.

Oreburgh Gate

WordPress Tables Plugin

Als je de tunnel binnenkomt, zal een Hiker je HM06 Rock Smash geven. Hij vertelt je dat je Rock Smash echter nog niet buiten een gevecht kunt gebruiken, omdat je de Coal Badge nog niet in bezit hebt.

Loop vervolgens verder door de tunnel en na wat Trainers te hebben verslagen, ben je alweer bij het einde.

Oreburgh City

Wanneer je de stad binnenkomt, neemt iemand je mee naar de Oreburgh City Gym. Op dat moment komt je rivaal naar buiten en vertelt dat je te laat bent gearriveerd, omdat de Gym Leader naar de mijn is gegaan.

Het is verstandig om even wat Poké Balls te halen en je Pokémon te healen, want in de mijn kom je wilde Pokémon en een aantal Trainers tegen. Zodra je dit hebt gedaan, loop dan naar het zuiden van de stad en ga de mijn binnen. Als je hier met de man met de Machop praat, zal hij je een Super Potion geven.

Oreburgh Mine

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

In de mijn moet je op zoek gaan naar een persoon die bij een paar kleine rotsen staat. Wanneer je met hem praat, zal hij Rock Smash gebruiken om een rots te breken. Vervolgens nodigt hij je uit om naar zijn Gym te gaan en met hem te vechten.

Voordat je weggaat, kun je je Pokémon nog wat trainen, wat wilde Pokémon vangen en wat voorwerpen oppakken. Wanneer je klaar bent, kun je de mijn weer verlaten om naar de Gym van Oreburgh City te gaan en je eerste Badge te gaan bemachtigen!

Oreburgh City Gym

In deze Gym staat het Rock-type centraal, dus ben je in het voordeel met een Pokémon van het Water- of Grass-type.

Als je het Chimchar hebt gekozen, dan is het verstandig om hem naar Lv. 14 te trainen, want dan zij hij evolueren in Monferno en de aanval Mach Punch leren. Met deze aanval wordt het een stuk makkelijk voor je om de Gym Leader te verslaan.

Versla de twee Trainers en de Gym en dan is het tijd om Roark uit te dagen!

+
Leader Roark
Leader Roark
Geodude Lv. 12
Onix Lv. 12
Cranidos Lv. 14

Wanneer je Roark verslagen hebt, overhandigt hij je de Coal Badge en TM76 Stealth Rock. Met de Coal Badge is het mogelijk om Rock Smash buiten een gevecht te gebruiken.

Met je eerste Badge en nieuwe HM op zak is het tijd om je avontuur voort te zetten en richting Eterna City te gaan!