Startpagina » Pokémon Platinum » Pokémon Platinum Walkthrough » Pokémon Platinum Walkthrough – Cobble Badge

Pokémon Platinum Walkthrough – Cobble Badge

Nu je je derde Badge in bezit hebt, is het tijd om Hearthome City te verlaten en richting Route 209 te gaan. Net op het moment dat je de stad verlaat, komt je rivaal op je af en daagt je uit voor een gevecht!

+
Rivaal
(Als je Turtwig als starter koos)
Rivaal
(Als je Turtwig als starter koos)
Staravia Lv. 25
Buizel Lv. 23
Roselia Lv. 23
Monferno Lv. 27

+
Rivaal
(Als je Chimchar als starter koos)
Rivaal
(Als je Chimchar als starter koos)
Staravia Lv. 25
Buizel Lv. 23
Roselia Lv. 23
Prinplup Lv. 27

+
Rivaal
(Als je Piplup als starter koos)
Rivaal
(Als je Piplup als starter koos)
Staravia Lv. 25
Buizel Lv. 23
Roselia Lv. 23
Grotle Lv. 27

Wanneer je hem verslagen hebt, vertelt hij je dat hij naar Veilstone City gaat om een nieuwe Badge te halen en vertrekt vervolgens.

Route 209

WordPress Tables Plugin

Praat bij het verlaten van de poort van Hearthome City met de visser en hij geeft je een Good Rod; nu heb je de mogelijkheid wat nieuwe Pokémon te vangen!

Versla alle Trainers en loop door tot je bij de hoek bent. Hier staat een put waarin je de Odd Keystone kunt stoppen, zodat je Spiritomb kunt vangen. Loop nu naar het noorden tot je bij een toren bent: de Lost Tower.

Lost Tower

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Loop de toren door en versla alle Trainers om zo TM27 Shadow Ball te bemachtigen. Ga weer naar beneden en loop de toren uit om op weg te gaan naar Solaceon Town!

Solaceon Town

In Solaceon Town bevindt zich de Day Care. Hier kun je je Pokémon brengen, zodat deze automatisch getraind worden. Ook kun je twee van dezelfde Pokémon van het andere geslacht brengen zodat je een Eeg krijgt. Stop één Pokémon in de Day Care, loop naar buiten en loop weer naar binnen. Nu ontvang je een nieuwe functie voor je Pokétch. Ga nu naar het noorden en loop de Solaceon Ruins in.

In deze grot kun je HM05 Defog vinden en je kunt er een Unown vangen. Neem de trap rechts bovenin, daarna links onder, dan weer rechts boven, dan nog een keer links onder, dan weer links boven, en dan nog een keer links onder. Je zult nu in een ruimte arriveren waar je vier items kunt vinden: een Nugget, een Mind Plate, een Odd Incense en HM05 Defog. Ga weer naar buiten en loop naar Route 210.

Route 210

WordPress Tables Plugin

Ga verder naar het noorden en gebruik je fiets om over de modder heen te komen. Ga rechtsaf als je door het hoge gras heen bent. De weg naar het noorden wordt hier geblokkeerd door een aantal Psyduck, dus je zult rechts naar Route 215 moeten gaan.

Route 215

WordPress Tables Plugin

De Trainers op Route 215 gebruiken voornamelijk Fighting-type Pokémon, dus als je verstandig bent neem je Psychic-type Pokémon of Flying-type Pokémon mee. Voor de rest vind je op Route 215 wat wilde Pokémon en wat voorwerpen, maar verder valt er niets te beleven. Gelukkig is Veilstone City al in zicht.

Veilstone City

In Veilstone City kun je games spelen in de Game Corner en shoppen in de grote Poké Mart. Hier zul je ook Team Galactic tegenkomen bij de meteorieten aan de rechterkant van de stad. Dit zijn geen normale meteorieten, want ze zijn in de vorm van de legendarische Pokémon Deoxys, en hebben elk één van zijn vormen: Normal, Attack, Defend en Speed.

Als je naar de Game Corner gaat, zul je merken dat je nog niet kunt gokken. Hiervoor heb je eerst een Coin Case nodig, welke je kunt vinden in het tweede huis naast de Veilstone City Gym. In het huis daarnaast kun je met de vrouw praten om je Pokémon een massage te geven, waardoor ze meer van je gaan houden. Praat je met de man voor het huis, dan geeft hij je een TM63 Embargo. Praat je met de man in het huis achter de Pokémon Center, dan geeft hij je een Porygon!

Wanneer je alles bekeken hebt, is het tijd om naar de Veilstone City Gym te gaan om je vierde Badge te winnen! Als je eenmaal naar de Gym gaat, zul je Rowan’s assistent tegen komen en zal ze met je praten. Daarna komt Crahser Wake van de Pastoria City Gym naar buiten en praat tegen jullie beiden. Als ze vertrekken, kun je de Gym kunnen betreden.

Veilstone City Gym

In de Veilstone City Gym staat het Fighting-type centraal, dus ben je in het voordeel met een Pokémon van het Psychic- of Flying-type. Je zult eerst een puzzel moeten oplossen voordat je Maylene kunt uitdagen. Let op: als je de Gym verlaat moet je de hele puzzel weer opnieuw oplossen!

+
Leader Maylene
Leader Maylene
Meditite Lv. 28
Machoke Lv. 29
Lucario Lv. 32

Als je Maylene verslagen hebt, geeft ze je de Cobble Badge en TM60 Drain Punch. Nu je de Cobble Badge in bezit hebt, kun je Fly buiten een gevecht gebruiken.