Wanneer je de Gym verlaat, zal je rivaal op je afkomen en vertellen dat je naar de bibliotheek moet komen om Professor Rowen en Dawn/Lucas te ontmoeten. Professor Rowan vertelt wat over de drie meren van Sinnoh, totdat er opeens een explosie volgt. Ga naar buiten en een oude man vertelt jullie dat Team Galactic een bom heeft laten ontploffen in Lake Valor.

— Lake Valor —

Ga terug naar het Valor Lakefront en ga links Lake Valor binnen. Je zult merken dat het water weg is en dat het enige wat er nog is een paar Magikarp zijn. In het midden is er een ingang van een grot. Hierin wacht Team Galactic Commander Saturn op je en daagt je uit zodra je verschijnt!

+
Commander Saturn
Commander Saturn
Golbat Lv. 35
Bronzor Lv. 35
Toxicroak Lv. 37

Wanneer je hem verslagen hebt, vertelt hij dat Commander Mars in Lake Verity is en rent weg. Drie keer raden wat je volgende bestemming is!

— Lake Verity —

In Lake Verity zul je Professor Rowan en veel leden van Team Galactic tegenkomen. Professor Rowan zegt dat je snel naar Dawn/Lucas moet gaan en te helpen om Team Galactic Commander Mars te verslaan. Wanneer de Grunts zijn verslagen, praat je met Commander Mars en ze daagt je uit voor een gevecht.

+
Commander Mars
Commander Mars
Golbat Lv. 38
Bronzor Lv. 38
Purugly Lv. 40

Na het gevecht zal Commander Mars vertrekken en vertelt Professor Rowan je dat je rivaal op je wacht bij Lake Acuity. Om hier te komen zul je weer Mt. Coronet betreden!

— Mt. Coronet —

Als je binnen ben ga je noordwaarts. Gebruik nu Strength op de steen midden op het pad en ga daarna verder naar boven tot je bij een trap komt. Ga hier naar beneden en je komt uit in de kelder. Blijf verder lopen richting het noorden tot de volgende trap. Loop dan de hoek om naar de uitgang en je komt op Route 216.

— Route 216 —

Route 216 is lastig om te volgen, want het weer is slecht, je kunt je fiets niet gebruiken, en soms kun je zelfs niet rennen. Ook hagelt het in ieder gevecht en hierdoor zullen Pokémon die niet van het Ice-type zijn iedere beurt wat HP verliezen.

— Route 217 —

Als je dacht het ergste achter de rug te hebben, dan heb je het mis: Route 217 is namelijk nóg vervelender dan Route 216! Het enige voordeel is dat je hier HM08 Rock Climb kunt vinden. Deze aanval heb je later in het spel nodig, dus laat hem niet liggen.

De uitgang van Route 217 kun je vinden in het noordwesten. Het is even zoeken, maar al snel zul je in Snowpoint City zijn.

— Snowpoint City —

In het huis in het noordoosten van de stad vind je het huis van een van Sinnoh's Move Tutors. Verder is er niet veel te doen, dus genees je Pokémon en ga naar de Gym!

— Snowpoint City Gym —

In de Snowpoint City Gym staat het Ice-type centraal. De Gym Leader heeft echter een combinatie van verschillende types, dus is het handig om verschillende Pokémon mee te nemen. In deze Gym moet je eerst weer puzzelen voordat je Candice kunt uitdagen. Het is echter een lastige puzzel, dus neem er de tijd voor. Let op: als je de Gym verlaat moet je de hele puzzel weer opnieuw oplossen!

Ben je uiteindelijk bij Candice, dan kan het gevecht beginnen!

+
Leader Candice
Leader Candice
Sneasel Lv. 40
Piloswine Lv. 40
Abomasnow Lv. 42
Froslass Lv. 44

Wanneer je haar verslagen hebt, geeft ze je de Icicle Badge en TM72 Avalance. Met de Icicle Badge is het mogelijk om HM08 Rock Climb buiten een gevecht te gebruiken. Nu is het tijd om je laatste Badge te gaan verdienen!

— Volgend hoofdstuk: Beacon Badge —

Vul alle verplichte velden in.
Heb je een fout gezien op deze pagina? Laat het ons dat weten zodat we het kunnen aanpassen! Ook opmerkingen over ontbrekende informatie of te weinig uitleg zijn welkom.Forum