Startpagina » Pokémon Platinum » Pokémon Platinum Walkthrough » Pokémon Platinum Walkthrough – Mine Badge

Pokémon Platinum Walkthrough – Mine Badge

Op het moment dat je dat Pastoria City Gym verlaat, komt je rivaal op je af met wat nieuws. Crasher Wake komt de Gym en maakt een praatje met jullie voordat hij, samen met je rivaal, naar Great Marsh gaat. Volg ze en ren de Team Galactic Grunt achterna richting het oosten zodra Crasher Wake weggegaan is om de explosie te onderzoeken.

Zodra je op het strand van Route 213 komt, zal de detective je ontmoeten en loopt vervolgens naar het hotel om meer informatie te vergaren. Praat met hem bij de balie en ga vervolgens richting het noorden naar Lake Valor. Je komt hier de Team Galactic Grunt weer tegen en nu daagt hij je uit voor een gevecht!

Nadat je hem verslagen hebt, verschijnen Cynthia en je rivaal. Je ontvangt de SecretPotion waarmee je de Psyduck op Route 210 kunt genezen. Ze gaat samen met je rivaal naar Lake Valor om onderzoek te doen en jij kunt je weg op Route 210 nu vervolgen! Vlieg naar Solaceon Town en loop richting het noorden waar je het medicijn kunt gebruiken. Cynthia komt nog even bij je en geeft je de Old Charm met het verzoek of je deze aan haar grootmoeder in Celestic Town kunt geven.

Route 210

WordPress Tables Plugin

Nu je op het noordelijke deel van Route 210 bent, zie je dat je zeer weinig kunt zien door de dichte mist. De enige oplossing om de mist te laten verdwijnen, is het gebruiken van HM05 Defog.

Zodra de mist weg is, heb je een goed overzicht en kun je gemakkelijk naar Celestic Town lopen.

Celestic Town

Wanneer je in Celestic Town aankomt, moet je met de vrouw links van het Pokémon Center praten. Dit is de grootmoeder van Cynthia en ze zal je wat vertellen over Team Galactic. Loop nu naar de grot en je zult een Galactic Grunt moeten verslaan. Zodra je deze verslagen hebt, komt de grootmoeder van Cynthia weer naar je toe en tijdens dit gesprek overhandig je haar de Old Charm.

Ga nu de grot in en kijk naar de afbeelding van The Psychic Trio en Cyrus zal binnenkomen en een gevecht met je willen.

+
Boss Cyrus
Boss Cyrus
Sneasel Lv. 34
Golbat Lv. 34
Murkrow Lv. 36

Na het gevecht zal de grootmoeder van Cynthia naar je toe komen en je HM03 Surf overhandigen! Ga nu terug naar Jubilife City en ga linksaf Route 218 op.

Route 218

WordPress Tables Plugin

Nu je eindelijk Surf kunt gebruiken, kun je via Route 218 naar Canalave City gaan. De meeste Trainers die je hier tegenkomt hebben Magikarp, dus dit zal geen problemen moeten veroorzaken. Volg de weg en je komt al snel in Canalave City.

Canalave City

Wanneer je in Canalave City komt, kun je direct het eerste huis betreden om TM48 Skill Swap te bemachtigen. In het huis onder de Poké Mart woont de Move Deleter; bij hem kun je elke aanval die je Pokémon kent laten vergeten.

Loop nu door naar de brug en je rivaal zal op je afkomen en uitdagen voor een gevecht!

+
Rivaal
(Als je Turtwig als starter koos)
Rivaal
(Als je Turtwig als starter koos)
Staraptor Lv. 36
Heracross Lv. 37
Floatzel Lv. 35
Roselia Lv. 35
Infernape Lv. 38

+
Rivaal
(Als je Chimchar als starter koos)
Rivaal
(Als je Chimchar als starter koos)
Staraptor Lv. 36
Heracross Lv. 37
Floatzel Lv. 35
Roselia Lv. 35
Empoleon Lv. 38

+
Rivaal
(Als je Piplup als starter koos)
Rivaal
(Als je Piplup als starter koos)
Staraptor Lv. 36
Heracross Lv. 37
Floatzel Lv. 35
Roselia Lv. 35
Torterra Lv. 38

Na het gevecht kun je naar een boot lopen in het midden van de stad. Wanneer je met de man praat die hier staat, zal hij je naar Iron Island brengen. Hier krijg je van Riley HM04 Strength!

Ga nu naar de Gym om je volgende Badge te verdienen!

Canalave City Gym

Wanneer je bij de Gym Leader komt, blijkt het de vader van Roark te zijn. Hij zegt dat hij niet zo gemakkelijk te verslaan is als zijn zoon, dus tijd om hem het tegendeel te bewijzen!

+
Leader Byron
Leader Byron
Magneton Lv. 37
Steelix Lv. 38
Bastiodon Lv. 41

Als je Byron verslagen hebt, geeft hij je de Mine Badge en TM91 Flash Cannon. Met de Mine Badge zullen Pokémon tot Lv. 70 je gehoorzamen.