Startpagina » Pokémon Platinum » Pokémon Platinum Walkthrough » Pokémon Platinum Walkthrough – Relic Badge

Pokémon Platinum Walkthrough – Relic Badge

Nu je eindelijk HM01 Cut buiten een gevecht kunt gebruiken, heb je toegang tot het Team Galactic Eterna Building, ten noorden van Eterna City. Voordat je naar binnen gaat, is het verstandig om rechts bovenin nog een bosje te kappen om zo TM46 Thief te pakken.

Team Galactic Eterna Building

Als je het gebouw binnenkomt, wil de detective weer met je praten. Ga vervolgens links de trap op, daarna rechts de trap op, dan weer links de trap op, en dan nog een keer rechts de trap op. Als je eenmaal boven bent, zul je Team Galactic Commander Jupiter zien staan. Ze daagt je uit voor een gevecht!

+
Commander Jupiter
Commander Jupiter
Zubat Lv. 21
Skuntank Lv. 23

Wanneer je haar verslagen hebt, zal ze wegrennen en zal de man die bij haar was je bedanken en nodigt je uit om bij zijn fietsenwinkel langs te komen. Verlaat nu dus het gebouw en ga naar de fietsenwinkel.

Voordat je naar binnen wilt gaan, kom je Cynthia weer tegen. Van haar zul je een Egg ontvangen. Uit dit ei zal een Lv. 5 Togepi komen. Ga de fietsenwinkel en praat met de man om een gratis Bicycle te krijgen! Nu je de fiets hebt, kun je naar de Cycling Road ten zuiden van Eterna City gaan.

Cycling Road

Wanneer je het huisje voor de Cycling Road binnenkomt, zie je een assistent van Professor Rowan staan. Als je meer dan 35 Pokémon hebt gezien, zal hij je de Exp. Share geven. Dit handige apparaatje kun je aan een van je Pokémon geven, zodat hij in een gevecht wat EXP krijgt zonder dat je met hem gevochten hebt.

Ga nu de Cycling Road op en volg de weg. Onderweg zul je veel Trainers tegenkomen, dus dit is een mooi moment om je Pokémon te trainen met behulp van de Exp. Share. Wanneer je helemaal aan het einde bent, kun je nog met een meisje praten om een accessoire voor je Pokémon te ontvangen.

Ga nu naar buiten en sla rechtsaf naar Route 206.

Route 206

WordPress Tables Plugin

Je hoeft niet per se op Route 206 te komen, maar als je wat nieuwe Pokémon wil vangen of wat voorwerpen wil vinden, kun je hier naar toe. Je vindt er ook wat Trainers, zodat je je Pokémon nog wat kunt trainen. Wanneer je klaar bent, kun je doorgaan naar Route 207.

Route 207

WordPress Tables Plugin

Ga nu verder richting het oosten, en na wat Trainers te hebben verslagen kom je al bij de ingang van Mt. Coronet.

Mt. Coronet

WordPress Tables Plugin

Loop door de grot en je zult Cyrus weer ontmoeten. Hij praat met je en vertrekt daarna weer. Loop nu door naar Route 208.

Route 208

WordPress Tables Plugin

Op Route 208 vind je nieuwe Trainers met Pokémon die je nog niet op je Pokédex hebt staan. Het is dus verstandig om deze uit te dagen, want op het einde zul je alle Pokémon gezien moeten hebben om de National Dex te bemachtigen.

De man dicht bij de boom in het zuiden geeft je een Odd Keystone, waarmee je Spiritomb kunt krijgen als je 32 keer met iemand gesproken hebt in The Underground.

Loop nu door en je komt aan in Hearthome City.

Hearthome City

Wanneer je Hearthome City binnenkomt, loop je tegen een ontsnapte Buneary aan. Haar trainer komt op je aflopen en stelt zich voor als Keira. Zij is een van de Contest Judges en ze nodigt je uit om langs te komen in de Contest Hall. Als je daar bent bent, zie je je moeder staan en die begint te praten over Contests. Als ze klaar is met praten, zie je een vrouw in het paars gekleed: dit is de volgende Gym Leader! Als je met haar praat zegt ze dat je een paar dingen moet doen voordat je haar kunt uitdagen.

Ga naar het huis naast het Pokémon Center en je ontmoet daar Bebe. Zij houdt het Box-systeem bij op de PC. Als dank voor je bezoek geeft ze je een Eevee! Ga nu naar het huis bij de Pokémon Mart en praat met de oude man om een Poffin Case te krijgen. Nu je deze dingen gedaan hebt, kun je naar de Gym!

Hearthome City Gym

De Gym van Hearthome City is donker en je zult een blauwe tegel moeten vinden met een plaatje erop. Ga dan in de deur met het zelfde plaatje op een rode tegel. Als je de verkeerde deur ingaat, zul je het overnieuw moeten doen. Uiteindelijk zul je bij Fantina uitkomen!

+
Leader Fantina
Leader Fantina
Duskull Lv. 24
Haunter Lv. 24
Mismagius Lv. 26

Dit zal een lastig gevecht worden, want het Ghost-type heeft niet zoveel zwaktes. Wat je goed kunt gebruiken, is een Dark-type aanval zoals bijvoorbeeld Bite.

Als je Fantina verslagen hebt, krijg je de Relic Badge waarmee je HM03 Surf buiten gevechten kunt gebruiken. Ook geeft ze je TM65 Shadow Claw.