Startpagina » Pokémon 2019 persconferentie: nieuwe games, apps en accessoires aangekondigd

Pokémon 2019 persconferentie: nieuwe games, apps en accessoires aangekondigd

The Pokémon Company heeft in een persconferentie weer een aantal nieuwe mobiele Pokémon-games, apps en accessoires aangekondigd. De persconferentie werd vannacht uitgezonden live vanuit Japan, waar The Pokémon Company-baas Tsunekazu Ishihara de onthullingen deed.

De gehele persconferentie is hier terug te kijken op YouTube, of lees verder voor een overzicht van alle voor Europa relevante aankondigingen.

Detective Pikachu 2

Allereerst is een vervolg op de Nintendo 3DS-game Detective Pikachu aangekondigd. De sequel zal verschijnen voor Nintendo Switch en zet het verhaal voort van de Nintendo 3DS-game (dus niet van de recente verfilming). Net als de eerste game zal Detective Pikachu 2 ontwikkeld worden door Creatures, Inc. Er is nog geen releasedatum bekend voor de nieuwe game.

Pokémon HOME

Op de Nintendo 3DS hadden we de app Pokémon Bank om Pokémon over te zetten tussen de verschillende games, maar Game Freak komt nu met iets nieuws: Pokémon HOME. Deze opvolger van Pokémon Bank zal niet alleen op de Nintendo Switch beschikbaar zijn, maar ook op iOS- en Androidtelefoons.

Pokémon HOME dient als centrale opslagplaats in de cloud voor al je Pokémon. Je zult Pokémon over kunnen zetten naar Pokémon HOME vanuit de Nintendo 3DS-games via Pokémon Bank, evenals vanuit Pokémon GO, Pokémon Let's Go: Pikachu en Eevee, en Pokémon Sword en Shield. Pokémon die opgeslagen zijn in Pokémon HOME kunnen vervolgens heen en weer gestuurd worden naar Pokémon Sword en Shield. Nieuw in Pokémon HOME is dat je rechtstreeks Pokémon kunt ruilen met andere Trainers in de versie voor iOS en Android. Dit kan zowel via het Internet met spelers over de hele wereld, als met spelers in de buurt.

Pokémon HOME zal pas in begin 2020 verschijnen. Wil je je oude Pokémon naar Pokémon Sword en Shield overzetten, dan zul je dus nog even geduld moeten hebben.

Pokémon Sleep

Pokémon Sleep is een nieuwe mobiele app ontwikkeld door SELECT BUTTON, die eerder de game Magikarp Jump uitbrachten. Het doel van de app is om je slaapritme bij te houden, en dit om te zetten in allerlei beloningen.

Samen met deze app zal Nintendo een nieuw accessoire uitbrengen genaamd de Pokémon GO Plus +. Dit apparaatje, wat je op je bed legt als je gaat slapen, bevat een accelerometer waarmee het kan detecteren wanneer je in slaap valt en wanneer je wakker wordt. Daarnaast bevat het dezelfde functionaliteit als een reguliere Pokémon GO Plus.

Pokémon Sleep en de Pokémon GO Plus + lanceren in 2020.

Snorlax-evenement in Pokémon GO

Om de aankondiging van Pokémon Sleep te vieren, organiseert Niantic een tijdelijk Snorlax-evenement in Pokémon GO. Tot komende maandag, 3 juni 2019 om 22:00 's avonds zullen in de game veel wilde Snorlax verschijnen. Anders dan normaal doen deze Snorlax een tukje tijdens hun wilde gevecht, een buitenkansje dus om een mooie foto te maken. Alle wilde Snorlax die je tijdens het evenement vangt, kennen de exclusieve aanval Yawn.

Pokémon Masters

Vervolgens werd nog een nieuwe mobiele Pokémongame voor iOS en Android aangekondigd: Pokémon Masters. Deze game, bedacht door Game Freak-veteraan Ken Sugimori en ontwikkeld in samenwerking met DeNA, draait om de Pokémonmeesters die in de hoofdserie Pokémongames geïntroduceerd werden.

In Pokémon Masters verzamel je deze Pokémonmeesters en hun partner-Pokémon, die je vervolgens in gevechten kunt inzetten. Enkele meesters die in de game voorkomen zijn Brock & Onix, Misty & Starmie, Red & Charizard, Rosa & Serperior, Lance & Dragonite, Steven & Metagross, Cynthia & Garchomp en Diantha & Gardevoir. Tijdens de 3-tegen-3, turn-based gevechten kun je uit verschillende aanvallen kiezen of voorwerpen gebruiken. Ook Z-Moves komen voor in het spel, zo is in de trailer Brock's Rock-Solid Rockslide te zien.

Pokémon Masters zal nog in 2019 verschijnen. In juni zullen meer details bekendgemaakt worden over deze nieuwe game.

Let op: deze game kan mogelijk lootbox-achtige spelelementen bevatten. Nintendo België kondigde onlangs aan dit soort spellen niet meer in België uit te zullen brengen. Het is momenteel nog niet bekend of dit ook gevolgen zal hebben voor de release van Pokémon Masters in de Benelux.

Bekijk de trailer:

Pokémon Shirts

Ten slotte werd aangekondigd dat Pokémon Shirts binnenkort in Europa beschikbaar zullen zijn. Met Pokémon Shirts, wat in Japan reeds beschikbaar is, kun je via een speciale website je eigen Pokémon-shirt samenstellen uit verschillende kleuren en patronen van de eerste 151 Pokémon. Wanneer Pokémon Shirts precies in Europa beschikbaar zal worden is nog niet bekendgemaakt.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>