Startpagina » Pokémon Crystal komt naar de Nintendo 3DS Virtual Console

Pokémon Crystal komt naar de Nintendo 3DS Virtual Console

De klassieker Pokémon Crystal komt binnenkort naar de Nintendo 3DS Virtual Console! Pokémon Crystal is de “derde versie” van Pokémon Gold en Silver, die eerder dit jaar al op de Virtual Console verschenen. Net als in deze games verken je de Johto- en Kanto-regio's. De game verscheen in Nederland oorspronkelijk in 2001 exclusief voor de Game Boy Color.

Pokémon Crystal bevatte een hoop verbeteringen ten opzichte van Pokémon Gold en Silver. Zo kon je voor het eerst zowel als jongen of meisje spelen, en werd de Battle Tower geïntroduceerd. Er verschenen nieuwe personages zoals Eusine, die op zoek is naar de legendarische Pokémon Suicune; de Ruins of Alph werden uitgebreid met nog meer raadsels over de Unown, Pokémon kregen voor het eerst animaties in gevechten, en nog veel meer.

De Virtual Console-versie van Pokémon Crystal zal compatibel zijn met de Virtual Console-versies Pokémon Red, Blue, Yellow, Gold en Silver; je zult lokaal kunnen ruilen en vechten met andere spelers. Ook kun je je Pokémon vanuit Pokémon Crystal overzetten naar de nieuwste games, via Pokémon Bank. Met de release van Pokémon Crystal op de 3DS zal het eindelijk mogelijk zijn om Pokémon uit alle Pokémon-RPGs ooit naar de nieuwste games te sturen.

Uniek aan deze rerelease is dat je na het uitspelen van het spel de GS Ball kunt bemachtigen, een speciaal voorwerp dat alleen beschikbaar was in de Japanse versie. Met de GS Ball kun je de mythische Pokémon Celebi oproepen.

Net als Pokémon Gold en Silver zal ook Pokémon Crystal in Nederland een fysieke release! Deze bestaat uit een speldoosje zonder Game Card; in plaats daarvan bevat het doosje een downloadcode die je in de Nintendo eShop kunt gebruiken. Pokémon Crystal verschijnt op 26 januari 2018 in de Nintendo eShop en in winkels.

Wil je je alvast goed voorbereiden op je reis door de Johto- en Kanto-regio's? Neem dan een kijkje in onze Pokémon Crystal Pokédex, of gebruik onze Pokémon Gold, Silver & Crystal walkthrough.

Bekijk de trailer:

Deel dit bericht

Laat een reactie achter