Startpagina » Pokémon Global Link gaat stoppen, laatste distributie aangekondigd

Pokémon Global Link gaat stoppen, laatste distributie aangekondigd

Pokémon Global Link logo

Pokémon Global Link zal over enkele maanden gesloten worden. Dat maakte The Pokémon Company vandaag bekend in een nieuwsbericht op de site. Tot 25 februari 2020 om 1:00 's nachts biedt de site nog ondersteuning voor Pokémon Sun, Moon, Ultra Sun & Ultra Moon. Daarna zal het in die games niet meer mogelijk zijn om gebruik te maken van PGL-functionaliteit, zoals Game Sync.

De Pokémon Global Link-website werd oorspronkelijk geopend in 2010 rond de release van Pokémon Black & White en was de opvolger van de Pokémon Global Trade Station-website. Sindsdien heeft de site iedere nieuwe Pokémon-game ondersteund met allerlei verschillende functies, tot en met Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon.

De meest recente games, Pokémon Sword & Shield, bevatten al geen PGL-functionaliteit meer. In plaats daarvan zijn de functies Rating Battle en Online Competitions, die deel uitmaakten van PGL, ingebouwd in de games zelf. De meeste overige functies van PGL, zoals ranglijsten, zullen voor Sword & Shield via de aankomende app Pokémon HOME gebruikt kunnen worden, die begin 2020 uitgebracht zal worden.

Als afscheidscadeau is nog één laatste distributie gestart. Tot aan de sluiting van Pokémon Global Link kun je een downloadcode ontvangen voor Fennel's Munna. Het personage Fennel verscheen in Pokémon Black & White als de uitvinder van Pokémon Dream World, één van de hoofdfuncties in de eerste versie van Pokémon Global Link. Fennel's Munna zit op Lv. 39, heeft de Ability Telepathy en kent de aanvallen Hypnosis, Dream Eater, Rest en Sleep Talk.

Je ontvangt de code voor Fennel's Munna door in te loggen op Pokémon Global Link; na het kiezen van een verbonden game verschijnt bovenaan op de startpagina een persoonlijke notificatie met een link om jouw code te genereren. Je kunt per game één code ontvangen.

Zo ontvang je je downloadcode:

 1. Log in op Pokémon Global Link.
 2. Kies één van je verbonden games. Per game kun je een aparte code ontvangen.
 3. Bovenin de hoofdpagina staat een persoonlijke notificatie: “Fennel's Munna Appears as a Thank-You Gift from the PGL”. Klik hierop.
 4. Onderaan het bericht staat: “Click here to receive your gift.” Klik op het woord “here”.
 5. Jouw unieke downloadcode verschijnt in beeld.

Zo ontvang je Fennel's Munna:

 1. Zorg dat je 3DS verbonden is met het internet. Dit kan gewoon thuis.
 2. Start Pokémon Sun, Moon, Ultra Sun of Ultra Moon op.
 3. Ga vanuit het hoofdmenu naar Mystery Gift.
 4. Kies voor Receive Gift.
 5. Kies voor Get with Code/Password en druk tweemaal op Yes. Je 3DS maakt nu verbinding met het internet.
 6. Voer de unieke downloadcode in, die je in Pokémon Global Link hebt gekregen.
 7. Na een poosje verschijnt: Fennel's Munna! Druk hier op de knop om de Pokémon te downloaden.
 8. Ga verder met je avontuur, en loop een Pokémon Center binnen.
 9. Praat met de man met het oranje-blauwe shirt naast de balie om je Munna te ontvangen. Vergeet niet je spel op te slaan!
Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>