Startpagina » Pokémon HOME-compatibiliteit met Brilliant Diamond & Shining Pearl en Legends: Arceus in aankomst

Pokémon HOME-compatibiliteit met Brilliant Diamond & Shining Pearl en Legends: Arceus in aankomst

We hebben er even op moeten wachten, maar Pokémon HOME zal binnenkort eindelijk compatibiliteit krijgen met Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl en Pokémon Legends: Arceus. The Pokémon Company onthulde vandaag details over de aankomende Pokémon HOME versie 2.0.0-update die dit mogelijk zal maken.

Met de nieuwe update kun je Pokémon uit de volgende games onderling vrij heen en weer sturen (mits de Pokémon in het spel beschikbaar is):

  • Pokémon Sword & Shield
  • Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl
  • Pokémon Legends: Arceus

De nieuwe versie 2.0.0-update zal in de komende weken beschikbaar worden voor de Nintendo Switch- en mobiele versies van de app.

Pokémon-statistieken

Wanneer je een Pokémon naar een andere game stuurt, kan het zijn dat enkele eigenschappen van de Pokémon veranderen. Zo werken de statistieken van Pokemon (HP, Attack etc.) anders in Pokémon Legends: Arceus dan in de andere games. Bij het overzetten zullen deze statistieken automatisch herberekend worden.

Ook zal een Pokémon andere aanvallen krijgen wanneer deze voor het eerst overgezet wordt naar een andere game. Hierbij bepaalt het Level van de Pokémon welke aanvallen hij zal hebben. Indien je de Pokémon terugstuurt naar de game waarin hij gevangen is, zal hij zijn oorspronkelijke aanvallen weer terugkrijgen.

Als uitzondering geldt dit niet voor Pokémon die van Pokémon: Let's Go, Pikachu & Eevee naar Pokémon Sword & Shield gestuurd worden. Deze Pokémon zullen hun aanvallen behouden – totdat ze naar Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl of Pokémon Legends: Arceus gestuurd worden.

In deze situaties ontvangt een Pokémon nieuwe aanvallen:

  • Als hij voor het eerst naar Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl gestuurd wordt.
  • Als hij voor het eerst naar Pokémon Legends: Arceus gestuurd wordt.
  • Als hij vanuit Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl of Pokémon Legends: Arceus, voor het eerst naar Pokémon Sword & Shield gestuurd wordt.

Strange Balls

De update introduceert Strange Balls, een speciaal soort Poké Ball. Als een Pokémon gevangen is in een type Poké Ball dat niet in een bepaald spel voorkomt, zal een Strange Ball getoond worden. Bijvoorbeeld: als je een Pokémon vangt in een moderne Poké Ball, en deze vervolgens naar Pokémon Legends: Arceus overzet, zal hij in dat spel in een Strange Ball zitten. Wanneer je hem terugstuurt naar zijn oorspronkelijke game, krijgt hij ook zijn oorspronkelijke Poké Ball terug.

Strange Balls worden echter niet ondersteund in Pokémon Sword & Shield; in die games wordt een reguliere Poké Ball getoond in plaats van een Strange Ball.

In deze situaties zal een Pokémon in een Strange Ball zitten:

  • Als hij naar Pokémon Legends: Arceus gestuurd wordt, terwijl hij gevangen is in een andere game.
  • Als hij vanuit Pokémon Legends: Arceus naar Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl gestuurd wordt.

Cadeau-Pokémon

Wanneer je Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl en/of Pokémon Legends: Arceus voor het eerst met Pokémon HOME koppelt, zul je in de mobiele versie een set cadeau-Pokémon kunnen ontvangen via Mystery Gift.

Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl

Wanneer je een van deze games koppelt, ontvang je de Sinnoh-starters met verborgen Ability: Turtwig met Shell Armor, Chimchar met Iron Fist en Piplup met Defiant.

Pokémon Legends: Arceus

Wanneer je deze game koppelt, ontvang je een Rowlet, Cyndaquil en Oshawott met maximale Effort Levels.

Pokédex-uitbreidingen

Naast de volledige National Pokédex, zul je met de nieuwe update ook de regionale Pokédexes van verbonden games kunnen checken. Wanneer de update uitkomt, zullen alle Pokémon die op dat moment in je Boxes zitten automatisch geregistreerd worden in de regionale Pokédexen.

Voor Pokémon die je overzet vanuit Pokémon Legends: Arceus, geldt dat hun Pokédex-pagina in Pokémon HOME pas beschikbaar wordt als je genoeg onderzoekstaken gedaan heft.

Verder voegt de nieuwe update ook een nieuwe set stickers toe voor je profielpagina. Deze stickers kun je bemachtigen door taken te voltooien, bijvoorbeeld specifieke Pokémon ruilen.

Deel dit bericht