Startpagina » Pokémon Scarlet & Violet: nieuwe Pokémon, releasedatum onthuld

Pokémon Scarlet & Violet: nieuwe Pokémon, releasedatum onthuld

We hebben er even op moeten wachten, maar hij is er eindelijk: de tweede trailer voor Pokémon Scarlet & Pokémon Violet! Ook is de releasedatum voor de nieuwe games aangekondigd: deze zullen op 18 november 2022 wereldwijd verschijnen.

Nieuwe Pokémon

De nieuwe trailer onthult een aantal nieuwe Pokémon, inclusief de Legendarische Pokémon die in Scarlet & Violet centraal staan:

  • Pawmi, de Mouse Pokémon. Type: Electric, Abilities: Static / Natural Cure.
  • Lechonk, de Hog Pokémon. Type: Normal, Abilities: Aroma Veil / Gluttony.
  • Smoliv, de Olive Pokémon. Type: Grass/Normal, Abilities: Early Bird
  • Koraidon, de Legendarische Pokémon van Pokémon Scarlet.
  • Miraidon, de Legendarische Pokémon van Pokémon Violet.

Nieuwe personages

In de trailer zijn enkele nieuwe personages te zien, die een belangrijke rol zullen spelen in het verhaal. Nieuwe in Pokémon Scarlet & Violet is dat de Pokémon-professor in het verhaal verschillend zal zijn tussen de twee versies.

  • Professor Sada is de Pokémon-professor in Pokémon Scarlet.
  • Professor Turo is de Pokémon-professor in Pokémon Violet.
  • Nemona is een van je vrienden. Zij heeft al veel ervaring als Pokémon Trainer en zal je op weg helpen aan het begin van je avontuur. Ze gebruikt onder andere een Pawmi, Lechonk en Smoliv.

Gameplaydetails

Net als Pokémon Legends: Arceus, zullen Pokémon Scarlet & Violet open-world games zijn. Maar Pokémon Scarlet & Violet gaan nog een stapje verder, want je zult nu volledig vrij zijn om de hele regio te verkennen in welke volgorde je maar wil.

Pokémon Scarlet & Violet introduceren daarnaast een nieuwe multiplayermodus. In deze games zul je met 4 spelers tegelijk de regio kunnen verkennen.

Releasedatum

Ten slotte is de releasedatum voor Pokémon Scarlet & Violet bekendgemaakt. De games zullen op 18 november 2022 wereldwijd gelanceerd worden, exclusief voor Nintendo Switch.

Naast de losstaande games, zal er ook een Dual Pack SteelBook Edition uitgebracht worden. Deze editie bevat fysieke versies van beide games, plus een SteelBook.

De games zijn vanaf nu ook voor te bestellen in de Nintendo eShop. Beide games kosten €59,99.

Screenshots

Deel dit bericht