Startpagina » Pokémon Sword & Shield Expansion Pass aangekondigd

Pokémon Sword & Shield Expansion Pass aangekondigd

Tijdens een nieuwe aflevering van Pokémon Direct kondigde Game Freak aan dat Pokémon Sword en Shield uitgebreid zullen worden met downloadbare content! De Pokémon Sword & Shield Expansion Pass is nu beschikbaar en biedt toegang tot twee DLCs, die in de loop van dit jaar uitgebracht worden. De regisseur van de DLCs is Hiroyuki Tani van Game Freak.

Eind juni 2020 zal de eerste DLC verschijnen: The Isle of Armor. Deze heeft het thema: Groei. In dit avontuur ga je in de leer bij Mustard, die de mentor was van Leon en zijn eigen dojo runt. Je zult de Legendarische Pokémon Kubfu ontvangen, die je uiteindelijk kunt evolueren in Urshifu. Onderweg neem je het op tegen een rivaal: Klara, een Poison-type Trainer in Pokémon Sword, en Avery, een Psychic-type Trainer in Pokémon Shield.

  • Kubfu is een nieuwe Legendarische Pokémon met het type Fighting. Hij heeft de Ability Inner Focus.
  • Kubfu evolueert in de Legendarische Pokémon Urshifu. Deze heeft twee verschillende vormen: Urshifu (Single Strike Style) heeft het type Fighting/Dark en Urshifu (Rapid Strike Style) heeft het type Fighting/Water. Beide hebben een nieuwe Ability: Unseen Fist. Ook hebben beide vormen van Urshifu een eigen Gigantamax-vorm.
  • De drie starter-Pokémon van de Galar-regio, Rillaboom, Cinderace en Inteleon, zullen alledrie ook een Gigantamax-vorm krijgen.
  • Ook twee oude favorieten, namelijk Venusaur en Blastoise, krijgen hun eigen Gigantamax-vorm.
  • Galarian Slowpoke verschijnt voor het eerst. Hij heeft het type Psychic en Ability Gluttony / Own Tempo. Met een voorwerp dat je in dit nieuwe gebied vindt, kun je hem evolueren in Galarian Slowbro.
  • De Isle of Armor Pokédex zal worden toegevoegd aan je Pokédex. Hierin verschijnen ook enkele oudere Pokémon: onder andere Volcarona, Kingdra, Dedenne en Lycanroc.
  • Nieuwe kledingsstukken, waaronder kledingsstukken gebaseerd op personages uit Pokémon Sword en Shield, zoals Team Yell, Marnie en Rose.
  • Nieuwe Move Tutors die aanvallen kunnen leren aan je Pokémon.
  • Apricorns waarmee je zeldzame Poké Balls kunt maken.
  • Een Exp. Charm die de Exp. Points die je ontvangt verhoogt.

In het najaar van 2020 verschijnt de tweede DLC: The Crown Tundra, met het thema Ontdekken. In dit verhaal word je expeditieleider van de Crown Tundra, een nog niet eerder verkend besneeuwd gebied.

Zowel het Isle of Armor en de Crown Tundra zijn één grote Wild Area, compleet met vrije camerabesturing en Pokémon Dens. Gecombineerd zullen de twee DLCs rond de 200 nieuwe en oude Pokémon toevoegen aan de Galar Pokédex. Het is echter niet nodig om de DLCs te kopen, om de nieuwe of oude Pokémon te bemachtigen; zonder DLC kun je ze ook ruilen met andere spelers, of overzetten via Pokémon HOME, via een gratis update voor Pokémon Sword en Shield. De releaseperiode voor Pokémon HOME is ook bekendgemaakt: vanaf februari 2020 zal de app beschikbaar zikjn.

De Pokémon Sword & Shield Expansion Pass is nu verkrijgbaar in de Nintendo eShop voor €29,99. De uitbreidingspas dient apart gekocht te worden voor Pokémon Sword en Shield. Het is niet mogelijk om The Isle of Armor of The Crown Tundra los te kopen. Indien je de uitbreidingspas nu al aanschaft, kun je naar het treinstation in Wedgehurst gaan om één van de nieuwe personages te ontmoeten, die in The Isle of Armor zullen verschijnen. Ook ontvang je een Galarian Slowpoke! Deze zal kunnen evolueren in Galarian Slowbro met een voorwerp dat je in The Isle of Armor vindt, of in Galarian Slowking met een voorwerp uit The Crown Tundra. Ten slotte ontvang je ook meteen enkele nieuwe kledingsstukken.

Bekijk de trailer:

Vul alle verplichte velden in.
Heb je een fout gezien op deze pagina? Laat het ons dat weten zodat we het kunnen aanpassen! Ook opmerkingen over ontbrekende informatie of te weinig uitleg zijn welkom.Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>