Startpagina » Pokémon Red, Blue & Yellow » Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough » Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough – Boulder Badge

Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough – Boulder Badge

Pallet Town

Zodra je de deur uit bent, sta je voor je huis in Pallet Town. Rechts van jouw huis staat het huis van je rivaal, en daaronder staat het Pokémon Lab van Professor Oak. Als je het laboratorium inloopt, ontmoet je je rivaal, die vertelt dat Prof. Oak niet aanwezig is. In Pallet Town is niet veel te doen; loop dus naar het noorden om het dorp te verlaten en je avontuur te beginnen.

Of niet! Zodra je Pallet Town probeert te verlaten, word je tegengehouden door Prof. Oak, die je waarschuwt om niet zomaar het hoge gras in te lopen zonder een Pokémon bij je te hebben. In Pokémon Yellow wordt meteen duidelijk waarom, want jullie worden aangevallen door een wilde Pikachu! Na het gesprek zullen jij en Prof. Oak naar zijn laboratorium lopen.

Terug in het laboratorium, waar je rivaal al staat te wachten, legt Prof. Oak uit waarom hij jullie uitgenodigd heeft. Het is tijd om je allereerste Pokémon te kiezen!

In Pokémon Red & Blue kun je kiezen uit drie starters: Bulbasaur, Charmander en Squirtle. De Pokémon die jij kiest, bepaalt ook de Pokémon die jouw rivaal zal gebruiken, want hij zal de Pokémon kiezen met het type dat sterk is tegen het type van jouw Pokémon!

Welke starter moet ik kiezen?

Bulbasaur is een Grass/Poison-type Pokémon. Met zijn hoge Special is het een offensieve Pokémon die sterke speciale aanvallen kan lanceren en opvangen. Ook leert hij een aantal status-aanvallen zoals Leech Seed, Poison Powder en Sleep Powder, om de tegenstander langzaam maar zeker te verslaan.

Charmander is een Fire-type Pokémon die na zijn tweede evolutie ook het Flying-type krijgt. Hij heeft een hoge Speed, waarmee hij andere Pokémon te snel af kan zijn. Ook leert hij krachtige fysieke en speciale aanvallen zoals Slash en Flamethrower, om korte metten te maken met de tegenstander.

Squirtle is een Water-type Pokémon. Hij heeft de hoogste Defense en kan dus wel tegen een stootje wat fysieke aanvallen betreft. Naast enkele sterke Water-aanvallen leert hij ook Ice-type TMs, zoals het krachtige Ice Beam en Blizzard. Hiermee kan hij zijn tegenstanders bevriezen.

Nadat je je starter gekozen hebt, zal je rivaal zijn starter kiezen. Als je nu probeert te vertrekken, zal hij je uitdagen voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Blue
(Als je Bulbasaur als starter koos)
Pokémon Trainer Blue
(Als je Bulbasaur als starter koos)
CharmanderLv. 5
+
Pokémon Trainer Blue
(Als je Charmander als starter koos)
Pokémon Trainer Blue
(Als je Charmander als starter koos)
SquirtleLv. 5
+
Pokémon Trainer Blue
(Als je Squirtle als starter koos)
Pokémon Trainer Blue
(Als je Squirtle als starter koos)
BulbasaurLv. 5

In Pokémon Yellow krijg je niet de mogelijkheid om een starter te kiezen — je rivaal snaait de Pokémon die Prof. Oak aan je wilde geven voor je neus weg! In plaats daarvan zal Prof. Oak je de Pikachu geven die hij zojuist gevangen heeft. Als je nu probeert te vertrekken zal je rivaal je uitdagen voor je gevecht!

+
Pokémon Trainer Blue
Pokémon Trainer Blue
EeveeLv. 5

De evolutie van Eevee

De wat meer ervaren Trainers weten misschien al dat Eevee in de eerste games in drie verschillende Pokémon kon evolueren: Vaporeon, Jolteon en Flareon. Maar in welke Pokémon zal de Eevee van je rivaal later evolueren?

Het antwoord hangt af van het resultaat van dit gevecht. Als je dit gevecht met je rivaal wint, dan zal zijn Eevee evolueren in Jolteon of Flareon. Maar als je dit gevecht verliest, dan zal hij evolueren in Vaporeon of Flareon. Speel je slim, dan kun je dus kiezen welke Pokémon je rivaal later zal gebruiken! In dit gevecht kun je de Potion uit je PC gebruiken om meer kans te maken om te winnen. Welke evolutie het uiteindelijk wordt, zal later pas vast komen te liggen.

Na het gevecht gebeurt er iets opmerkelijks: Pikachu springt uit zijn Poké Ball! Prof. Oak legt uit dat Pikachu niet van Poké Balls houdt, en raadt je aan om hem dan zo maar mee te nemen. Voortaan zal Pikachu achter je aanlopen als hij in je team zit!

Zodra je rivaal vertrokken is, kun je het laboratorium verlaten. Nu begint je avontuur pas echt! Loop naar het noorden en je komt op…

Route 1

Route 1 is een simpele Route zonder vijandige Pokémon Trainers. De eerste persoon die je tegenkomt werkt bij een Poké Mart; praat met hem om een gratis Potion te ontvangen. Omdat je nog geen Poké Balls hebt, is er nog niet veel te doen op deze Route; blijf naar het noorden lopen om de volgende stad te bereiken.

Worden de gevechten te veel voor je eerste Pokémon? Ga dan terug naar Pallet Town, ga je huis in (linksboven) en praat met je moeder; zij zal je Pokémon genezen.

Viridian City

Zodra je Viridian City betreedt, zul je meteen een Pokémon Center zien — je herkent deze aan het “POKé”-bordje naast de deur. Als je met wilde Pokémon gevochten hebt op Route 1, is het een goed idee om ze bij het Pokémon Center te laten genezen. Viridian City is verder de eerste stad met een Pokémon Gym, maar als je naar de Gym probeert te lopen wordt je pad versperd door een norse oude man die op de grond ligt. In het midden van de stad vind je tevens een Trainer-school.

Vlak bij het Pokémon Center vind je de Poké Mart — deze herken je aan het “MART”-bordje naast de deur. Zodra je naar binnen loopt, zal de winkelier je aanspreken. Hij heeft een pakketje ontvangen voor Prof. Oak, en vraagt je om dit voor hem af te leveren. Je ontvangt Oak's Parcel.

Momenteel is er nog niets te doen in Viridian City, dus ga naar het zuiden en keer terug naar Pallet Town. Omdat je nu afdaalt, kun je over de heuveltjes in Route 1 springen om het hoge gras te vermijden en sneller bij je bestemming te komen!

Pallet Town

Eenmaal terug in Pallet Town ga je weer naar het laboratorium van Prof. Oak. Praat met de professor, en je rivaal zal ook verschijnen. Prof. Oak bedankt je voor het afleveren van zijn pakket, en heeft een speciale verrassing voor jullie twee: een Pokédex! De professor legt uit dat het zijn droom was om alle Pokémon in de wereld te registreren in de Pokédex, maar dat hij te oud is geworden, en hij vraagt jullie om zijn taak over te nemen. Je rivaal maakt er een wedstrijd van, en vertrekt dan.

Voordat je je reis vervolgt, is er nog iets anders wat je kunt doen in Pallet Town. Ga naar het huis van je rivaal, net boven het Pokémon Lab, en praat met zijn zus. Zij zal je een Town Map geven waarmee je de kaart van de Kanto-regio kunt checken.

Zodra je klaar bent, keer je weer terug naar Viridian City.

Viridian City

Eenmaal terug in Viridian City, kun je naar de Poké Mart gaan (waar je eerder Oak's Parcel kreeg) om voorwerpen te kopen, waaronder Poké Balls! Hiermee kun je beginnen je team uit te breiden. Om een voorbeeld te zien van hoe je Poké Balls gebruikt, kun je met de oude man praten die eerst de weg versperde; hij zal je laten zien hoe je een Pokémon vangt. Je kunt nu de Pokémon Gym benaderen — deze herken je aan het woord “GYM” op de muur. Als je echter naar de ingang loopt blijkt dat de Gym gesloten is. Helaas!

Je kunt nu meteen doorgaan naar de volgende stad, maar je kunt ook eerst naar Route 22 gaan. Hier staat je onder andere een optioneel gevecht met je rivaal te wachten, en kun je alvast wat Pokémon vangen die je normaal gesproken pas later kunt tegenkomen. Om bij Route 22 te komen, loop je naar het westen.

Route 22

In het hoge gras op Route 22 vind je een aantal Pokémon die je niet in de andere vroege Routes vindt. Spelers van Pokémon Red/Blue kunnen hier onder andere een Spearow en Nidoran vangen. Als je Pokémon Yellow speelt, kan het handig zijn om een Mankey te vangen, die alleen in deze versie hier voorkomt. Zijn Fighting-type aanvallen zijn effectief tegen de eerste Gym Leader, die Rock- en Ground-type Pokémon gebruikt, waar jouw Pikachu weinig tegen kan doen.

Zodra je het trapje oploopt, zal je rivaal aan komen lopen en je uitdagen voor een gevecht. Pas op, want hij gebruikt sterke Pokémon!

+
Pokémon Trainer Blue
(Als je Bulbasaur als starter koos)
Pokémon Trainer Blue
(Als je Bulbasaur als starter koos)
PidgeyLv. 9
CharmanderLv. 8
+
Pokémon Trainer Blue
(Als je Charmander als starter koos)
Pokémon Trainer Blue
(Als je Charmander als starter koos)
PidgeyLv. 9
SquirtleLv. 8
+
Pokémon Trainer Blue
(Als je Squirtle als starter koos)
Pokémon Trainer Blue
(Als je Squirtle als starter koos)
PidgeyLv. 9
BulbasaurLv. 8
+
Pokémon Trainer Blue
Pokémon Trainer Blue
SpearowLv. 9
EeveeLv. 8

De evolutie van Eevee

De wat meer ervaren Trainers weten misschien al dat Eevee in de eerste games in drie verschillende Pokémon kon evolueren: Vaporeon, Jolteon en Flareon. Maar in welke Pokémon zal de Eevee van je rivaal later evolueren?

Samen met het allereerste gevecht in Prof. Oak's laboratorium beslist dit gevecht in welke Eeveelution de Eevee van je rivaal uiteindelijk zal evolueren. Als je beide gevechten gewonnen hebt, dan zal Eevee evolueren in Jolteon. Als je één gevecht gewonnen hebt en één gevecht verloren, dan wordt Eevee een Flareon. En als je beide gevechten verloren hebt, dan zal Eevee een Vaporeon worden.

Let op: als je dit gevecht overslaat, dan zal het tellen alsof je het verloren hebt.

Overslaan?

Is je rivaal nu nog te sterk voor je? Geen nood — je kunt dit gevecht nu even laten voor wat het is en later terugkomen. Sterker nog, je kunt hem zelfs helemaal overslaan! Als je dit gevecht toch nog wilt doen, doe dit van voordat je je eerste Badge bemachtigt, want daarna zal dit gevecht niet meer beschikbaar zijn.

Als je je rivaal verslagen hebt, kun je een eindje verder lopen naar de ingang van de Pokémon League. De bewaker zal je echter tegenhouden, omdat je nog niet alle Badges hebt. Tijd om terug te keren dus.

Om je reis te vervolgen, loop je vanuit Viridian City naar het noorden tot je op Route 2 aankomt.

Route 2

Ook Route 2 is relatief kort en dient voor nu slechts als ingang voor Viridian Forest, waar je de meeste tijd zult doorbrengen. Blijf dus naar het noorden lopen en ga het huisje binnen om Viridian Forest te betreden.

Viridian Forest

Voor spelers die Pokémon X of Pokémon Y gespeeld hebben, zal dit bos misschien bekend voorkomen. Het Santalune Forest in de Kalos-regio heeft namelijk dezelfde vormgeving als het Viridian Forest in de Kanto-regio. Viridian Forest is, vanwege zijn grote diversiteit aan Pokémon, een goede plek om alvast wat nieuwe Pokémon voor je team te vangen. Dit is zeker het geval als je Charmander of Pikachu als eerste Pokémon hebt, want beide zijn niet sterk tegen de eerste Gym Leader, die Rock- en Ground-type Pokémon gebruikt.

Aan het begin van het bos kom je bij een boom. Ga je hier naar links en omhoog, dan kom je bij een doodlopend punt waar je een Poké Ball kunt vinden — handig als je je Pokédex aan het vullen bent. Om bij de uitgang in het noorden te komen, dien je bij de boom aan het begin naar rechts te gaan en naar het noordoosten van het bos te lopen. Daar aangekomen loop je naar links en volg je simpelweg het pad. Na een tijdje zul je vanzelf bij de uitgang komen. Loop langs het bordje omhoog om het bos te verlaten.

Route 2

Terug op Route 2 kom je bij een klein grasveldje waar je Pokémon kunt vangen die je eerder gemist hebt. Vanaf het pad kun je een grot zien, maar deze kun je momenteel nog niet bereiken. Loop dus verder naar het noorden en je komt aan in Pewter City.

Pewter City

In de stad Pewter City vind je de tweede Pokémon Gym, maar de eerste die je kunt uitdagen. Vlak bij de ingang van de stad vind je een Pokémon Center, waar je je nieuw gevangen Pokémon kunt genezen. In het noorden van de stad vind je een museum waar je voor 50 Poké Dollars de tentoonstellingen over fossielen en ruimtevaart kunt bezichtigen.

Voordat je je eerste Badge hebt, kun je nog niet verder naar Route 3. Ga dus naar de Pokémon Gym in het centrum van de stad om je eerste Gym Leader uit te dagen.

Pewter City Gym

Pewter City Gym is vrij eenvoudig ingericht. Voordat je bij de Gym Leader, kunt komen, moet je eerst langs één Gym Trainer. Je kunt hem verslaan, of simpelweg om hem heen lopen. Aan het einde van de Gym vind je de Gym Leader, Brock, die Rock-type Pokémon gebruikt. Al zijn Pokémon hebben ook het Ground-type, dus als je Pokémon Yellow speelt zul je een andere Pokémon dan Pikachu moeten gebruiken.

+
Leader Brock
Voorwerpen:
Full Heal x10
Leader Brock
GeodudeLv. 12
OnixLv. 14
+
Leader Brock
Voorwerpen:
Full Heal x10
Leader Brock
GeodudeLv. 10
OnixLv. 12

Nadat je Brock verslagen hebt, overhandigt hij je de Boulder Badge. Simpelweg door de Boulder Badge te hebben, wordt de Attack van al je Pokémon, buiten gevechten met andere spelers, verhoogd met 12,5%. Ook zul je hiermee later in het spel HM05 Flash kunnen gebruiken buiten gevechten. Verder ontvang je TM34 Bide — een aanval waarbij je een paar beurten niets doet, maar daarna je ontvangen schade nog harder terugkaatst naar de tegenstander.

TM's zijn maar één keer te gebruiken!

Ben je met Pokémon begonnen na Pokémon Black en White? Dan ben je misschien gewend dat je TM's zo vaak kunt gebruiken als je wilt. In de oude games is dit echter niet het geval! De TM's die je ontvangt, kun je maar één keer gebruiken — daarna zijn ze in veruit de meeste gevallen voorgoed verdwenen. De enige manier om dan weer aan de TM te komen, indien deze niet in een winkel verkocht wordt, is door je spel opnieuw te beginnen of door te ruilen. Denk dus goed na voordat je een TM gebruikt! In tegenstelling tot TM's, zijn HM's echter wél zo vaak te gebruiken als je maar wilt.

Met je eerste Badge op zak is het tijd om Pewter City te verlaten en op pad te gaan naar Cerulean City, waar de volgende Pokémon Gym op je wacht. Verlaat de stad aan de oostzijde om op de volgende Route te komen.