Startpagina » Pokémon Red, Blue & Yellow » Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough » Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough – Marsh Badge

Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough – Marsh Badge

Nu je vijf Badges hebt, is het tijd om Saffron City te betreden en de Pokémon Gym die er staat, uit te dagen. Om Saffron City binnen te komen, dien je eerst een drankje te kopen. Ga naar het grote warenhuis in het noordwesten van Celadon City, en beklim de trappen tot je op het dak staat. Ga dan naar de drankautomaat en koop een drankje — welke je kiest, maakt niet uit. Vervolgens ga je naar één van de vier poorten van Saffron City die je kunt bereiken vanuit Cerulean City, Lavender Town, Vermilion City of Celadon City. Als je nu langs de dorstige bewaker loopt, zul je hem het drankje geven. Als dank zal hij je binnenlaten in Saffron City. Nu kun je voortaan zonder problemen de stad binnenwandelen!

Saffron City

Eenmaal binnen in Saffron City zul je merken dat de hele stad bezet is door Team Rocket! De Rockets hebben verschillende huizen geblokkeerd, en veel inwoners zijn gevlucht naar het Pokémon Center. Het Pokémon Center vind je in het zuidwesten van de stad, en in het zuidoosten staat het huis van ene Mr. Psychic die je TM29 Psychic geeft.

Als je naar het noordoosten van de stad gaat, zul je iets opmerkelijks zien: deze stad heeft twee Pokémon Gyms! Het blijkt dat het rechtergebouw de echte Gym is, en het linkergebouw slechts een Fighting Dojo. Helaas heeft Team Rocket de echte Gym afgezet. Ga dus bij de Fighting Dojo naar binnen.

Fighting Dojo

Hoewel de Fighting Dojo geen echte Gym is, is hij wel zo ingericht. Versla de Blackbelts die naar links of rechts kijken, en praat dan met de man achterin de Dojo. Het blijkt de Karate Master te zijn, die je uitdaagt voor een gevecht!

+
Karate Master
Voorwerpen:
X Attack x4
Karate Master
Hitmonlee Lv. 37
Hitmonchan Lv. 37

Nadat je de Karate Master verslagen hebt, krijg je geen Badge. In plaats daarvan mag je één van de twee Fighting-type Pokémon meenemen, die achter de Karate Master liggen. Je kunt kiezen tussen een Lv. 30 Hitmonlee of een Lv. 30 Hitmonchan.

Om Team Rocket uit de stad te verdrijven, moet je het probleem bij de wortel aanpakken. Van de verschillende Rockets die in de stad rondlopen zul je horen dat ze reden van hun komst te maken heeft met Silph Co., een producent van Trainer-producten die in Saffron City gevestigd is. Ga dus naar het enorme gebouw in het midden van de stad. Als je Mr. Fuji gered hebt in de Pokémon Tower, zal de bewaker verdwenen zijn en kun je naar binnen glippen.

Silph Co.

Het gebouw van Silph Co. is reusachtig, met maar liefst 11 verdiepingen, en is totaal bezet door Team Rocket Grunts. Veel van de deuren zijn gesloten, en je hebt een pas nodig om ze te kunnen betreden. Als klap op de vuurpijl zijn door het complex teleporters verspreid, die je naar een andere kamer of zelfs verdieping brengen. Het is dus zeer eenvoudig om te verdwalen in dit doolhof! Om eenvoudig door het pand heen te raken en de meest belangrijke voorwerpen te vinden, kun je de volgende route volgen.

Loop vanuit de ingang naar de achterkant van de kamer, langs de fontein, tot je bij een lift komt. Neem de lift naar 3F. Stap de lift uit en loop meteen naar rechts; ga op de teleporter bij de trappen staan, en je wordt naar een andere kamer gebracht waar je TM36 Self-Destruct vindt. Teleporteer terug naar 3F, en loop naar de zuidwestelijke hoek van de verdieping. De teleporter hier brengt je naar een kamer met TM09 Take Down. Ga terug naar de lift, en neem de lift naar 10F. Ga hier helemaal naar links en dan naar beneden. Je komt in een kamer met een Carbos, Rare Candy en TM26 Earthquake.

Vervolgens ga je weer terug naar de lift, en deze keer ga je naar 9F. Loop helemaal naar rechts en vervolgens naar beneden, langs twee planten, om bij een kamer met een tafel en wetenschapper te komen. Stap op de teleporter naast de tafel, en je wordt naar een andere verdieping gebracht. Doe één stap naar beneden (versla de Team Rocket Grunt indien nodig), en loop dan door de smalle gang naar rechts. Halverwege zul je een voorwerp vinden — dit is de Card Key! Met dit pasje kun je alle deuren in het gebouw openmaken.

Loop terug naar links en stap opnieuw op de teleporter die je net genomen hebt. Met de Card Key kun je nu de twee deuren boven je openmaken om weer bij de trappen en lift te komen. Ga met de lift naar 7F, en open de deur naar onder vlakbij de lift. In deze kamer vind je TM03 Swords Dance. Loop weer terug naar de lift en ga terug naar 9F. Dan loop je naar links en omlaag. Na een gevecht met een Team Rocket Grunt kun je de deur naar links openmaken met de Card Key. Je komt nu bij een kamer met een aantal bedden. Praat hier met de vrouw bij het bed om je Pokémon te genezen!

Bovenin de kamer met de bedden vind je nog een deur; maak deze open met de Card Key, en volg de gang naar een teleporter; gebruik deze. Raap de Hyper Potion in deze kamer op en maak de deur naar rechts open. Zorg dat je Pokémon klaar zijn voor een gevecht, en neem dan de teleporter in de volgende kamer. Je zult in een nieuwe kamer terechtkomen waar je rivaal op je staat te wachten. Hij daagt je uit voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Blue
(Als je Bulbasaur als starter koos)
Voorwerpen:
Potion x5
Pokémon Trainer Blue
(Als je Bulbasaur als starter koos)
Pidgeot Lv. 37
Exeggcute Lv. 38
Gyarados Lv. 35
Alakazam Lv. 35
Charizard Lv. 40
+
Pokémon Trainer Blue
(Als je Charmander als starter koos)
Voorwerpen:
Potion x5
Pokémon Trainer Blue
(Als je Charmander als starter koos)
Pidgeot Lv. 37
Growlithe Lv. 38
Exeggcute Lv. 35
Alakazam Lv. 35
Blastoise Lv. 40
+
Pokémon Trainer Blue
(Als je Squirtle als starter koos)
Voorwerpen:
Potion x5
Pokémon Trainer Blue
(Als je Squirtle als starter koos)
Pidgeot Lv. 37
Gyarados Lv. 38
Growlithe Lv. 35
Alakazam Lv. 35
Venusaur Lv. 40

Na het gevecht zal je rivaal weer vertrekken. Praat nu met de andere man in de kamer, en hij zal je als dank voor je hulp een Lv. 15 Lapras geven! Neem de teleporter onderin de kamer, en je zult naar de hoogste verdieping geleid worden. Loop door naar beneden, versla de Team Rocket Grunt die in de weg staat en maak de deur open. Bereid je voor op een gevecht, en loop dan de kamer in. Giovanni, de grote baas van Team Rocket, zal aan komen lopen en je uitdagen!

+
Rocket Boss Giovanni
Voorwerpen:
Guard Spec. x4
Rocket Boss Giovanni
Nidorino Lv. 37
Kangaskhan Lv. 35
Rhyhorn Lv. 37
Nidoqueen Lv. 41
+
Pokémon Trainer Blue
(Als Blue's Eevee in Vaporeon evolueert)
Voorwerpen:
Potion x5
Pokémon Trainer Blue
(Als Blue's Eevee in Vaporeon evolueert)
Sandslash Lv. 38
Magneton Lv. 35
Ninetales Lv. 37
Kadabra Lv. 35
Vaporeon Lv. 40
+
Pokémon Trainer Blue
(Als Blue's Eevee in Flareon evolueert)
Voorwerpen:
Potion x5
Pokémon Trainer Blue
(Als Blue's Eevee in Flareon evolueert)
Sandslash Lv. 38
Cloyster Lv. 35
Magneton Lv. 38
Kadabra Lv. 35
Flareon Lv. 40
+
Pokémon Trainer Blue
(Als Blue's Eevee in Jolteon evolueert)
Voorwerpen:
Potion x5
Pokémon Trainer Blue
(Als Blue's Eevee in Jolteon evolueert)
Sandslash Lv. 38
Ninetales Lv. 35
Cloyster Lv. 37
Kadabra Lv. 35
Jolteon Lv. 40

Na het gevecht zal je rivaal weer vertrekken. Praat nu met de andere man in de kamer, en hij zal je als dank voor je hulp een Lv. 15 Lapras geven! Neem de teleporter onderin de kamer, en je zult naar de hoogste verdieping geleid worden. Zodra je van de teleporter stapt, zullen Jessie en James weer verschijnen.

+
Team Rocket Jessie & James
Team Rocket Jessie & James
Arbok Lv. 31
Meowth Lv. 31
Weezing Lv. 31

Na hun verlies zullen Jessie en James weer verdwijnen. Loop naar beneden en maak de deur open. Bereid je voor op een gevecht, en loop dan de kamer in. Giovanni, de grote baas van Team Rocket, zal aan komen lopen en je uitdagen!

+
Rocket Boss Giovanni
Voorwerpen:
Guard Spec. x4
Rocket Boss Giovanni
Nidorino Lv. 37
Rhyhorn Lv. 37
Persian Lv. 35
Nidoqueen Lv. 41

Nadat je Giovanni verslagen hebt, zullen hij en Team Rocket de missie afblazen. De stad is gered! Loop verder de kamer in en praat met de directeur van Silph Co. Om je te bedanken, geeft hij je een prototype van een nieuw product: de Master Ball! Deze extreem krachtige Poké Ball kan iedere Pokémon vangen en faalt nooit. Maar wees er zuinig mee, want je kunt er maar één krijgen.

Als je wilt, kun je nu de rest van het gebouw verkennen om rustig alle voorwerpen te vinden. Gebruik anders de teleporters om terug te keren en zoek naar de lift. Ga met de lift naar 1F om weer op de begane grond te komen en het gebouw te verlaten.

Nu Team Rocket is verslagen, is de rest van Saffron City weer bereikbaar. In het noordwesten van de stad vindt je het huis van Copycat. Als je haar een Poké Doll geeft (die je in het warenhuis van Celadon City kunt kopen), zal ze je TM31 Mimic geven. Ook kun je op haar bureau een onzichtbare Nugget vinden.

Klaar om je volgende Badge te halen? Ga dan naar het noordoosten van de stad en betreed de Pokémon Gym (gebouw aan de rechterkant).

Saffron City Gym

Alsof de teleporters in Silph Co. nog niet genoeg waren, zit de Pokémon Gym in Saffron City er ook nog eens vol mee! De Gym bevat, naast de Gym Leader, 7 Trainers. Gelukkig is er een eenvoudig trucje om zonder kleerscheuren bij de Gym Leader te komen. Neem simpelweg steeds de teleporter recht boven of onder je, en je zult vanzelf bij de Gym Leader komen zonder dat je met de Trainers hoeft te vechten. Om terug te komen bij de ingang kun je hetzelfde trucje uithalen.

In de kamer in het midden van de Gym vind je de Gym Leader, Sabrina!

+
Leader Sabrina
Voorwerpen:
Hyper Potion x4
Leader Sabrina
Kadabra Lv. 38
Mr. Mime Lv. 37
Venomoth Lv. 38
Alakazam Lv. 43
+
Leader Sabrina
Voorwerpen:
X Defense x3
Leader Sabrina
Abra Lv. 50
Kadabra Lv. 50
Alakazam Lv. 50

Voor het verslaan van Sabrina ontvang je de Marsh Badge. Met deze Badge zullen alle geruilde Pokémon je gehoorzamen tot Lv. 70. Ook ontvang je TM46 Psywave.

Met zes Badges op zak zijn er nog maar twee Gyms over: de mysterieuze Gym in Viridian City, en de Gym op Cinnabar Island. De Gym in Viridian City is nog steeds gesloten, dus het is tijd om af te reizen naar Cinnabar Island.